Hur Ansluter Jag Två TV-apparater Till En Digital Digitalbox? På Vilka Sätt Kan Du Ansluta Två TV-apparater Till En Digital-TV-mottagare?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Två TV-apparater Till En Digital Digitalbox? På Vilka Sätt Kan Du Ansluta Två TV-apparater Till En Digital-TV-mottagare?

Video: Hur Ansluter Jag Två TV-apparater Till En Digital Digitalbox? På Vilka Sätt Kan Du Ansluta Två TV-apparater Till En Digital-TV-mottagare?
Video: How To connect HD Multi Room TV, 1 source to 4 TVs using HDMI Splitters / Amplifiers 2024, April
Hur Ansluter Jag Två TV-apparater Till En Digital Digitalbox? På Vilka Sätt Kan Du Ansluta Två TV-apparater Till En Digital-TV-mottagare?
Hur Ansluter Jag Två TV-apparater Till En Digital Digitalbox? På Vilka Sätt Kan Du Ansluta Två TV-apparater Till En Digital-TV-mottagare?
Anonim

Analog tv har sedan länge bleknat i bakgrunden. Det har ersatts av digitala och internetsändningar. Ryssland släpar inte efter andra länder i denna riktning och erbjuder de nödvändiga förutsättningarna för att ansluta högupplösta tv-kanaler. För att njuta av en mängd innehåll utan att lämna ditt hem behöver du en speciell konsol. En eller flera TV -apparater kan anslutas till denna enhet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

För att upprätta en anslutning behöver du specialutrustning. Det är värt att notera att analog TV skiljer sig från digital sändning. Detta alternativ används mindre och mindre av moderna konsumenter. Vi är intresserade av digitalt format.

Dess tv -kanaler är länkade till separata multiplexer. I processen överförs paket till TV -tunern. Därefter sker dekryptering, under vilken multiplexen är uppdelad i separata kanaler. Experter påpekar att det finns tre huvudstandarder.

  • Satellit . Ett populärt format för vilket följande förkortningar används: DVB-S2 eller DVB-S.
  • Kabel . Ett annat alternativ som förblir relevant på grund av ett överkomligt pris. Identifieras med DVB-C-märkning.
  • Grundläggande . Idag är det den vanligaste och mest använda typen. Du känner igen den med DVB-T2-beteckningen.

För att säkerställa högkvalitativ och oavbruten sändning använder tillverkare speciella mottagare.

Bild
Bild

Digitala digitalboxar är avgörande för att sända högkvalitativa bilder. En tydlig och rik bild bevaras oavsett sändningsformat. Hittills har alla modeller som används stödjer HD -formatet - denna upplösning är den mest populära.

För att ansluta flera tv-mottagare till en set-top-box behöver du förutom mottagaren också en splitter. Och du kan inte klara dig utan en antenn, som kommer att anslutas till tunern via en koaxialkabel.

Den moderna elektronikmarknaden erbjuder ett rikt sortiment av TV -utrustning som behövs för att synkronisera utrustning

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla mottagare som säljs är indelade i vissa grupper beroende på sändningsformat

  • Satellit . Du kan inte klara dig utan en mottagare av denna typ när du använder en speciell parabolantenn. Innan du köper utrustning måste du bestämma vilket företag som ska tillhandahålla tjänsten (leverantören).
  • Kabelutrustning . Dessa är speciella enheter för att ta emot paket med tv -kanaler. Tjänsterna tillhandahålls av regionala företag.
  • Viktiga prefix . De används för att ta emot en signal från repeterare som ligger på marken. Det är värt att notera att ett sådant sändningsformat kan fångas även genom en konventionell antenn.
  • För att använda interaktiv tv behöver du speciella "smarta" enheter - smarta digitalboxar . Och du kan inte klara dig utan en internetanslutning. Om din TV är utrustad med Smart TV -funktionen krävs ingen extra utrustning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Det finns flera sätt du kan använda för att ansluta två TV-apparater till en digitalbox. Genom att använda detta parningsformat kan du spara pengar som kan läggas på inköp av specialutrustning.

Det är användbart att notera, att om du ansluter 2 eller flera TV -mottagare till en mottagare kan du bara titta på en kanal i taget . Växlingen kommer att utföras synkront på alla TV -apparater. Sändningen av endast en kanal är förknippad med den digitala teknikens särart. Denna funktion är oberoende av STB- eller TV -modellen.

När du använder radiosändningsformatet kommer du inte heller att kunna titta på olika kanaler från samma antenn . Samtidigt kan ett sådant problem undvikas om du använder en mottagare som är parad med en parabolantenn.

Här måste du fortfarande ansluta flera digitala digitalboxar till en antenn för att kunna njuta av olika kanaler på flera TV-apparater samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att koppla ihop 2 TV -mottagare kan du välja ett av flera alternativ som erbjuds av specialister. För att undvika problem under synkroniseringsprocessen måste mottagaren som används ha följande portar:

  • USB.
  • HDMI.
  • RCA.
  • Skart.

De två första alternativen anses vara de mest moderna och praktiska. För att ansluta TV: n till tunern kan du välja någon av de tillgängliga portarna.

Det mest använda alternativet är HDMI -kontakten. Dess främsta fördel är samtidig överföring av bild och ljud. Samtidigt kan lågfrekvenssignalen som passerar genom HDMI-kabeln försvinna snabbt. I det här fallet måste du följa det optimala avståndet (högst 10 meter). Annars kan sändningen störas.

Bild
Bild

HDMI -kontakt

I det här fallet, om den befintliga mottagaren bara har ett HDMI -gränssnitt, måste en speciell delare användas för att ansluta flera TV -mottagare. När du väljer en digitalbox, kom ihåg att ju fler portar den har, desto bättre. Den första parningsmetoden vi kommer att titta på fungerar bäst för moderna TV -ägare.

För att göra en anslutning måste du ansluta utrustningen med en kabel och slå på den. Om din digitalbox bara har en port, använd en adapter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gränssnitt till RF -utgång

Om utrustningen är placerad på ett stort avstånd från varandra (mer än 10 meter), rekommenderar experter att använda en tuner med ett RF -gränssnitt. Denna metod för att synkronisera flera TV -apparater kommer att göra bra på grund av dess enkelhet och höga effektivitet.

Efter att ha tittat igenom produktkatalogen kan det noteras att tillverkare erbjuder kunderna ett rikt urval av digitala digitalboxar som är utrustade med RF-portar.

Var noga med att fläta ut den digitala signalen innan du gör anslutningsinställningar . Alla komponenter i systemet måste anslutas tillsammans med en radiofrekvenskabel. Om det behövs kan en förstärkare monteras mellan TV -mottagarna och delaren för att undvika signalförlust.

Bild
Bild

Via RF -modulator

Vissa modeller av digital utrustning har inte ett RF -gränssnitt. I detta fall bör en modulator användas för att synkronisera flera tv -mottagare. Utrustningen är ansluten till RCA- eller Skart -kontakter.

RF -modulatorn är ansluten till en av ovanstående portar . Kom ihåg att utrustningen måste vara placerad vid utgången från den sista delaren. För att ansluta resten av systemet behöver du en 75 ohm kabel. Väljer TV -kanalen på modulatorn.

När anslutningen är klar måste du börja installera TV: n. Om du märker att sändningen är svag, var noga med att använda en förstärkare.

Bild
Bild

Anpassning

Det är värt att notera att sökningen efter TV -kanaler för flera TV -apparater kommer att förändras beroende på vilken mottagarmodell du använder. Trots det stora utbudet av utrustning har alla moderna set-top-boxar ett enkelt och intuitivt gränssnitt. Tillverkare har tänkt ut menyn på ett sådant sätt att även nya användare inte skulle ha några problem.

Det första steget är att välja en ny signalkälla. Detta görs i TV -inställningarna. Menyn öppnas och kontakten som den digitala digitalboxen är ansluten till väljs som källa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste du starta processen med att söka efter tillgängliga TV -kanaler. Detta kan göras automatiskt. Det räcker med att välja en uppgift och vänta på att processen ska slutföras. För närvarande har användarna möjlighet att ställa in 2 multiplexer gratis . Kanske snart kommer deras antal att växa till 3.

När TV: n har hittat och sammanställt en lista med kanaler måste du spara dem . Sortering kan göras om så önskas. Du kan också hitta kanaler manuellt. Denna installation kommer att ta mycket längre tid.

Experter rekommenderar att du använder automatisk sökning som det snabbaste och mest praktiska alternativet.

Rekommenderad: