Ultrazoom (20 Bilder): En Genomgång Av De Bästa Kamerorna Med En Stor Matris, SLR, Kompakta Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?

Innehållsförteckning:

Video: Ultrazoom (20 Bilder): En Genomgång Av De Bästa Kamerorna Med En Stor Matris, SLR, Kompakta Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?

Video: Ultrazoom (20 Bilder): En Genomgång Av De Bästa Kamerorna Med En Stor Matris, SLR, Kompakta Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Video: REVIEW: MoreXimi Digital Camera for Kids (48MP) - Cute Mini DSLR Design 2024, Maj
Ultrazoom (20 Bilder): En Genomgång Av De Bästa Kamerorna Med En Stor Matris, SLR, Kompakta Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Ultrazoom (20 Bilder): En Genomgång Av De Bästa Kamerorna Med En Stor Matris, SLR, Kompakta Och Andra Modeller. Hur Väljer Man?
Anonim

Nyligen kan människor med stora kameror ofta ses på gatorna. Vid första anblicken kan det tyckas att de speglas, men i själva verket är de så kallade ultrazoom. De har en större kropp än konventionella kameror och är utrustade med större objektiv.

Bild
Bild

Vad det är?

En särskiljande egenskap hos sådana enheter är deras pris: de är billigare än DSLR.

Faktum är att fast optik är installerad i ultrazoom, vars huvudsakliga uppgift är mångsidighet, och inte att ge möjlighet att skapa högkvalitativa fotografier.

Bild
Bild

Ett annat kännetecken för superzoomen är dess kompakthet . På den moderna marknaden kan du hitta modeller som skiljer sig åt i en liten kropp och i utseende liknar en vanlig digitalkamera. Men om vanliga kameror utmärks av ett enkelt objektiv, kan ultrazoom skryta med närvaron av funktionell optik. Det är därför som vissa överväger sådana enheter ett billigt alternativ till DSLR.

Bild
Bild

En av fördelarna är zoomområde , tack vare vilket det bara är möjligt att uppnå högkvalitativa bilder. Trots detta uppfyller de resulterande bilderna inte de högsta standarder som DSLR kan skryta med. För att få en högkvalitativ bild vid utgången tillåter optikens förstoringsindex.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största nackdelen med sådana enheter är sensorstorlek , som har en direkt inverkan på kvaliteten och detaljerna i de resulterande fotona. Det är därför på grund av storleken som en sådan begränsning måste införas kvaliteten på SLR -kameror blir utanför superzooms räckvidd . I princip är detta den enda allvarliga nackdelen med en enhet från denna klass.

Bild
Bild

Den största fördelen är mångsidighet, liksom små dimensioner, vilket förenklar processen att bära med sig

Bild
Bild

Dessutom skiljer sig ultrazoom lågt pris i jämförelse med SLR -kameror, samt ett stort antal automatiska inställningar . Faktum är att sådana enheter vanligtvis köps av personer som inte arbetar med fotografering på professionell nivå, så att de inte kan konfigurera enheten på egen hand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modern superzoom kan automatiskt fokusera och även inkludera en mängd olika fotograferingslägen.

Sådana enheter är utrustade med liten matris , som ett resultat av vilka bilderna kommer ut ganska bullriga. Dessutom finns det ett direkt samband mellan brännvidd och aberration, vilket också påverkar detaljer negativt. Utvecklare försöker vanligtvis åtgärda dessa brister genom att förbättra programvaran.

Bild
Bild

Modellöversikt

På den moderna marknaden finns det många ultrazoner som skiljer sig inte bara i sitt utseende utan också i tekniska egenskaper och funktionalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland modellerna från budgetsegmentet är det värt att lyfta fram flera alternativ

Canon PowerShot SX260 HS - en modell skapad för personer som föredrar ljus design och fickstorlek. Trots det överkomliga priset är enheten känd för sin mångsidighet. En särdrag hos gadgeten är ett 20x zoomobjektiv och ett avancerat bildstabiliseringssystem. Konstigt nog, men denna ultrazoom är också utrustad med en Digic 5 -processor installerad inuti företagets DSLR -kameror.

Bild
Bild

Nikon Coolpix S9300 . En annan budgetmodell som har en ergonomisk design. Det finns en avsats på enhetens framsida för att minska risken för att kameran faller. Den största fördelen är närvaron av en högkvalitativ 921 000-punkts skärm, vilket är extremt sällsynt för en budgettelefon. Med 16 megapixelsensorn kan du spela in videor i Full HD -format samt skapa panoramabilder.

Bild
Bild

Enheterna i medelklassen är också populära på marknaden

Fujifilm FinePix F800EXR - en pryl som kommer att bli en oersättlig vän till sociala nätverksanvändare. Ett särdrag hos modellen är närvaron av en trådlös modul, liksom en 16-megapixelsensor. Enheten kan kopplas ihop med smartphones, skicka foton och platser på dem.

Bild
Bild

Canon PowerShot SX500 Utrustad med ett 24-megapixelobjektiv och ett avancerat bildstabiliseringssystem. Dessutom har kameran ett snabbt autofokussystem och 32 programmerade lägen.

Bild
Bild

Ultrazoom presenteras också i premiumsegmentet. Två enheter förtjänar särskild uppmärksamhet här.

Canon PowerShot SX50 HS … Huvuddragen i modellen är 50x zoom, tack vare vilken enheten går utanför ramen. Men sensorn här är bara 12 megapixlar. Ingenjörerna har lyckats se till att superzoomen oberoende kan justera exponeringsparametrarna och skryta med en svängbar displaydesign. Den har också en digital sökare och en mängd olika lägen, vilket kommer att vara en extra stimulans för fans av scenfotografering.

Bild
Bild

Nikon Coolpix P520 -företagets flaggskepp i detta segment, som har möjlighet att manuellt fokusera, närvaron av en högkvalitativ 3, 2-tums skärm samt inbyggd GPS. Det bör noteras att den här modellen är den enda där du kan installera en tredjeparts Wi-Fi-adapter. Användarvänligheten säkerställs genom genomtänkta kontroller, som till viss del liknar en spegelanordning för amatörer. Den enda nackdelen är frånvaron av en blixt, men om det behövs kan du installera en extern.

Bild
Bild

Valbara kriterier

De flesta människor går vilse i antalet superzum som finns på marknaden och vet inte vilken modell de ska föredra. I urvalsprocessen är det värt att uppmärksamma några parametrar.

  • Ram … Det är bäst att välja produkter med en kropp tillverkad av hållbara material. Budgetmodeller är ofta tillverkade av billig plast, som inte kan skryta med sitt motstånd mot mekaniska skador.
  • Matrisen … Det är hon som spelar en direkt roll under inspelningen. Ju större sensorn desto bättre blir bilderna.
  • Lins . Lika viktigt som matrisen. Om du fortfarande kan spara pengar på själva kameran, bör du definitivt inte göra detta på objektivet.
  • Funktionalitet . Om du inte förstår någonting om kamerainställningarnas särdrag är det bäst att ta en ultrazoom med automatisk justering. Viktigt är också antalet tillgängliga lägen som möjliggör sceninspelning.
Bild
Bild

Således utmärks modern ultrazoom av dess unika tekniska egenskaper, kompakta mått och gör att du kan få bra kvalitetsbilder till ett överkomligt pris . När du väljer, var noga med att vara uppmärksam på storleken på matrisen och linsen, liksom processorn, som ansvarar för programvarubearbetning av foton.

Bild
Bild

I videon nedan kan du se fördelarna med ultrazoom med en Samsung -kamera som exempel.

Rekommenderad: