Fästen För Actionkameror: Hållare På Bröstet, På Ratten, Fästelement I Form Av Ett Bandage, Fästelement, Klädnypor Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Fästen För Actionkameror: Hållare På Bröstet, På Ratten, Fästelement I Form Av Ett Bandage, Fästelement, Klädnypor Och Andra Typer

Video: Fästen För Actionkameror: Hållare På Bröstet, På Ratten, Fästelement I Form Av Ett Bandage, Fästelement, Klädnypor Och Andra Typer
Video: Kjell-TV – Välj rätt actionkamera 2024, April
Fästen För Actionkameror: Hållare På Bröstet, På Ratten, Fästelement I Form Av Ett Bandage, Fästelement, Klädnypor Och Andra Typer
Fästen För Actionkameror: Hållare På Bröstet, På Ratten, Fästelement I Form Av Ett Bandage, Fästelement, Klädnypor Och Andra Typer
Anonim

Numera köper många människor olika actionkameror för att skapa vackra videor. För att göra fotograferingsprocessen så bekväm som möjligt kan du använda en särskild kamerahållare . Idag kommer vi att prata om vilka typer av sådana extra tillbehör som finns, och också överväga de populära sätten att säkra dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det?

Actionkameror används ofta för filmning under svåra förhållanden . Utan en speciell hållare blir användningen av en sådan enhet för komplicerad, eftersom det är obekvämt att hålla den med händerna.

Dessa kamerafästen kan fästas på ett cykelstyr, bröst eller hjälm. De beskrivna tillbehören gör det möjligt att säkert fästa enheten i önskat läge. Ett universalfäste ingår som standard.

Bild
Bild

Vyer

För närvarande kan du i specialaffärer hitta ett stort antal olika hållare för actionkameror. Typerna av dessa klipp kan delas in i flera grupper, beroende på fästplatsen:

  • på huvudet;
  • på hjälmen;
  • på hand;
  • på axeln;
  • på bröstet;
  • på fordon.
Bild
Bild

På huvudet

Sådana modeller är förankrade på pannan användare. Förband ge fullständig rörelsefrihet. Dessutom tillåter användningen av denna typ av fixer dig att göra den mest smidiga bildrotationen, det ger tillräcklig stabilisering.

Monteringsmodeller på huvudet används oftast av erfarna resenärer, liksom extrema resenärer, för vilka det är viktigt att visa alla bilder från den första personen. Videor filmade med actionkameror och sådana fästen kallas Pov … Tittarna kommer att kunna titta på dem genom ögonen på den som filmar.

POV -fästen representera starka bälten som lindas runt huvudet och ansluts till toppen. Moderna elastiska produkter kan enkelt justeras i längd. De kan också bäras över ett huvudbonad.

Vissa modeller har också ett extra band som går över hakan.

Bild
Bild
Bild
Bild

På hjälmen

Dessa kamerafästen är en av de mest populära typerna . De kan installeras på olika sätt. Det finns produkter som fästs med ett elastiskt band, kardborreband eller ett speciellt inbyggt fästelement.

Bältena på dessa modeller är gängade igenom ventilerade hål som är placerade på hjälmen. De dras åt så att kameran kan fästas ordentligt i ett läge och bli stillastående. Denna sort bättre att inte användas av motorcyklister , eftersom för hög hastighet kan skapa obehag av vindmotstånd.

Om hjälmen inte har ventilationshål är det bättre att ge företräde modeller med kardborrekudde med svängbara leder som används för att snabbt justera lutningsvinkeln. Dessa typer av fästelement är oftast vattentäta, så de är inte rädda för stänk och regn.

Bild
Bild
Bild
Bild

På hand

Denna miniatyrsort tillhör bärbar grupp innehavare . Dessa modeller används oftast för undervattensfotografering. Hållaren ser mer ut som ett sportur … Sådana hållare fästs med ett tunt band på handleden.

Låsplattformen låter dig rotera kameran 360 grader om det behövs.

Bild
Bild

På axeln

Färgrutor som är fästa direkt på användarens kropp, kännetecknas av ett styvare fixeringselement som går ihop på två ställen: på axeln och solar plexus . Samtidigt är själva kameran belägen på ett litet quick fix -område.

Dessa hållare ger en ovanlig betraktningsvinkel och låter dig se rörelserna i armar och ben, ytterligare utrustning (skidor, skateboard). Ofta används just denna sort för jakt, medan du kör snabbt, på paintball.

Bild
Bild
Bild
Bild

På bröstet

Dessa bröstband anses vara de bästa alternativen för stabilisering .… De kommer med flera små remmar på en gång, vilket gör att du säkert kan fixa actionkameran i ett läge. De fästs direkt på kläder.

Bröstbandsmodellerna kan justeras i höjd och spänning. Sådana prover används oftast av cyklister, joggare eller olika vattensporter.

Bild
Bild
Bild
Bild

På fordon

Actionkamerahållare kan fästas på ratten, bagagerummet, tanken, glaset eller elementen i bilens kaross, ram … I detta fall används fästet speciell sugkopp , bultklämma eller klädnypa . Dessa typer anses vara de mest mångsidiga, men de bör inte placeras i heta delar av delar eller bredvid roterande strukturer.

Förutom de modeller som redan beskrivits kan du hitta och andra typer av hållare för actionkameror . Så det finns speciella munskydd som sitter fast på användarens tänder . Sådana prover används bäst endast för korttidsfilmning. I butiker kan du också hitta produkter som gå med ryggsäckar och väskor … Det finns också hundhållare . De är relativt lätta. Dessa selar har flera elastiska remmar som bärs över djurets kropp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill köpa en hållare för att spela in statiska videor, kan det mest praktiska och praktiska alternativet vara enkla stativ . Dessa modeller kan enkelt justeras i höjd. Ett annat enkelt alternativ är fästspärrar . Liksom föregående prov är de utformade för statiska och långa exponeringar.

Vissa användare köper speciell elastisk sladd för kameror . Det bärs på en persons handled. En sådan modell kan inte ge fixering av enheten i en position, så den måste fortfarande ständigt stödjas av din hand. Ett sådant prov används oftast helt enkelt för att inte tappa enheten under drift.

För dykentusiaster finns det speciella undervattensmasker med inbyggt andningsrör och ett actionkamerafäste. Kostnaden för dessa produkter kommer att vara betydligt högre jämfört med standardhållare.

Bild
Bild

Urvalstips

Det finns några saker att vara uppmärksam på innan du köper en lämplig modell av actionkamerahållare. Så, till att börja med titta på produktens bälten … De ska vara så flexibla som möjligt så att sådana element säkert kan fixa enheten och ge användarens komfort när de bär.

Kom ihåg att alla fästelement inte ska hindra en persons rörelse och ge honom obehag . Det mest lämpliga alternativet skulle vara prover med remmar som enkelt kan sättas på. Dessutom ska materialet från vilket fästet är tillverkat inte skada huden.

Ett utmärkt alternativ kan vara produkter med en gummerad bas … Ett sådant element tillåter inte hållaren att glida över användarens kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Säkring och drift

Olika hållarmodeller kan fästas på olika sätt. Prover anses vara de enklaste. på sugkoppar och klädnypor som någon person kan fixa. Om du vill fästa hållaren på ditt huvud bör du använda den medföljande pannelement.

Alla resårband bärs direkt över huvudet på personen. På samma sätt kan du fästa produkten på en hjälm eller huvudbonad. Ett ganska enkelt alternativ övervägs prover på klistermärken . De levereras med 3M dubbelsidiga klistermärken med en styv kudde för att rymma själva enheten.

Sådana produkter är lätta att hålla sig till den mest bekväma och lämpliga platsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under driften av sådana fästen bör du också följa vissa regler . Om du ska skjuta under vattnet måste du placera enheten i en special vattentät låda , som ofta kommer i samma uppsättning med hållaren och ansluts till den. Glöm inte heller att det kostar under drift kontrollera spänningen på produktens bälten . De måste fixa actionkameran säkert.

Rekommenderad: