Takprojektorfästen: Takmontering För Multimediaprojektor Och Installation

Innehållsförteckning:

Video: Takprojektorfästen: Takmontering För Multimediaprojektor Och Installation

Video: Takprojektorfästen: Takmontering För Multimediaprojektor Och Installation
Video: Hur man installerar en projektor på ett tak med 90 "skärm (detaljerad installation) 2024, Maj
Takprojektorfästen: Takmontering För Multimediaprojektor Och Installation
Takprojektorfästen: Takmontering För Multimediaprojektor Och Installation
Anonim

Varje användare bestämmer själv var projektorn ska placeras. Medan vissa människor placerar utrustning på separata bord, väljer andra pålitliga takfästen för detta. Vi kommer att prata om dem i den här artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

För att fixa projektorn på absolut vilken modell som helst måste du välja högsta kvalitet och pålitliga hållare . Dessa krav kan uppfyllas av moderna takfästen, presenterade i ett brett sortiment. Sådana enheter kräver inte bara rätt val utan också installation.

Det finns olika modeller av projektorns takfästen . Var och en av alternativen har sina egna designfunktioner, som man måste tänka på när man väljer en lämplig kopia.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enkel

Många stora tillverkare komplettera de tillverkade projektorerna med liknande design.

Enkla parenteser brukar vara teleskopisk och tillhör budgetkategorin. Som regel är dessa konstruktioner utvecklade specifikt för en specifik utrustningsmodell, så de kan inte kallas universella.

Enkla takmonteringsfästen har inte perfekt och exakt positionering. På grund av det stora antalet nackdelar föredrar många användare att överge hållarna som följer med utrustningen, föredrar separat köpta enheter av högre kvalitet. Om ägarna ändå bestämmer sig för att installera standardfästen, försöker de fixa dem på den minsta längden av stången.

Takfästen standardversion vanligtvis tillverkad av hållbar och stark metall. Produkterna kan vara teleskopiska eller fyrkantiga rör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Krabbor

Några av de mest populära klippen för projektorutrustning har ett så intressant namn. Även "krabbor" kallas "spindlar". Detta namn beror på utformningen av dessa parenteser. Strukturellt består de av följande komponenter.

  • Monterings häl . Tack vare denna reservdel fästs hela strukturen på takytan. I detta fall används pluggar och ankare.
  • Svängfog . Denna reservdel förbinder "krabban" och hälen. Den inbyggda kulleden gör att projektorkroppen kan lutas. Det är också möjligt att rotera den i fästaxelns riktning.
  • Fånga nod . Denna komponent fångar upp hårdvaran. Det är denna detalj som kallas "krabba".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudprocenten av krabbbindningar har en häl och gångjärn av samma typ. Skillnaden mellan individuella konstruktioner kan bara vara i enheten och plattans dimensioner. Utformningen av "krabban" är annorlunda.

Hållare "krabbor" är med rätta erkända som en av de mest pålitliga. Dessa är säkra strukturer som, om de är korrekt installerade, kommer att fungera i många år utan problem och inte kommer att orsaka problem för ägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hiss

Praktiska moderna videoprojektorhållare. Oftast monteras sådana strukturer där det finns undertak . Normalt är hissens och stödbasens dimensionella parametrar inte mer än 1 kassett eller sektion av den upphängda takkonstruktionen. Det är inte svårt att montera en sådan komposition, men bara en professionell mästare kan justera hållarens öppnings- och stängningsmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hissanordningar är attraktiva eftersom utrustningen förvaras i ett takfack . Tack vare detta är tekniken perfekt skyddad från eventuella skador, och dess fixeringsinställningar går inte vilse. Den genomtänkta utsikten över fästet för utrustningen och processen att ta bort den från taknischen från sidan ser mycket intressant och modern ut. Det är därför många människor gör sådana strukturer hemma med hjälp av lämpliga material till hands.

Ofta installeras hissstyper av fästelement i stora aula, konferensrum och till och med teatrar . Sådan utrustning kan vara ganska dyr på grund av dess komplexa struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upphängd

Många modeller av projektorer, särskilt de äldre, är ganska imponerande på grund av kraftfull optik och kraftig strömförsörjning . Inte alla rackfästen kan bära vikten på denna utrustning. I detta fall kan en väg ut ur situationen vara en konsol med en stödplattform och en upphängning gjord i form av en slinga.

Oftast tillverkas tunga modeller av projektorer skrivbord , Därför krävs inga gängade bussningar för installation i huset. För att inte överskrida driftsreglerna hängs inte utrustningen, men är fixerade i speciella upphängda plattformar fixerade på upphängningar till takfoten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Takfästen för projektorutrustning måste väljas mycket noga, eftersom säkerhetsnivån för utrustningen beror på ditt val

  • Först måste du se vad som är tillåten last en eller annan modell av ett stativ för utrustning. Denna siffra måste överensstämma med projektorns vikt. Om du inte vet hur mycket din enhet väger, ta en titt på den medföljande dokumentationen: här hittar du alla nödvändiga värden. Endast om du följer denna enkla regel kan du inte oroa dig för att konsolen inte tål produktens vikt.
  • notera för placering av alla anslutningshål: de måste vara desamma som tekniken. Om en enkel universell design köps måste den väljas på ett sådant sätt att plattformen konfigureras maximalt korrekt och korrekt. Detta är en annan säkerhetsfaktor.
  • Fäststångens mått måste matcha projektionsavståndet . Det är därför, innan du går till affären, är det nödvändigt att göra alla nödvändiga mätningar för att inte misstas med köpet av innehavaren.
  • Glöm inte om produkternas funktionalitet: möjligheten till rotation, lutning. Om konsolen har denna förmåga kommer användarna att kunna fritt anpassa hela strukturen till sig själva. Om det behövs visar det sig att ändra skärmlayoutområdet.
  • Hitta det perfekta fästelementet det är omöjligt att inte ta hänsyn till funktionerna i taket som den kommer att installeras på. Så under vindens förhållanden har taket en vinkelstruktur, så det är vettigt att köpa här endast de typer av fästen, vars lutningsvinkel kan justeras oberoende av varandra.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du väljer ett fäste som passar tekniken måste du noggrant undersöka det … Konsolens design måste vara i perfekt skick. Produkten ska inte ha några skador eller defekter, se för tunn och opålitlig ut. Om du märker liknande brister i det valda fästet bör du inte köpa det, eftersom det inte är säkert.

Bild
Bild

Hur man installerar?

Fästet som valts för att fixa multimediaprojektorn måste installeras korrekt. Det enklaste och mest begripliga sättet är installationen av en rackkonstruktion på en takplatta i betong. Låt oss överväga vilka stadier arbetet består av i det här fallet.

  1. Det kommer att vara nödvändigt att överföra schemat (märkning) för hälens förankringspunkter till takets yta.
  2. Därefter måste du ta ett slag och göra lämpliga hål med det. Du behöver dem för att placera pluggarna.
  3. Efter det kan du säkert exponera själva fästet och dra åt skruvarna.
Bild
Bild

Om vi pratar om ett undertak, kommer processen att montera hållaren att bli mer komplicerad. Det rekommenderas att inledningsvis välja modellen för hållaren, som är utformad för att fästas på metalldelarna på ramens bas. Låt oss överväga egenskaperna hos sådant arbete på exemplet med en grund som är monterad från Armstrong -systemet.

  1. I det valda området i undertaket måste du noggrant ta bort 1-2 plattor. Du måste agera försiktigt för att inte skada någon av delarna.
  2. I ett takmonterat område, dra alla kablar och kablar som är nödvändiga för efterföljande anslutning av projektorutrustningen.
  3. I den dekorativa panelen, med hjälp av en speciell ringtyp, är det nödvändigt att borra ett hål som är nödvändigt för att ställa in hållaren.
  4. En bygel måste placeras på metallprofilen i undertaket. Till den måste du fästa hälen på hållaren, stativet och själva "krabban".
  5. Alla andra komponenter i undertaket måste bytas ut i sina ursprungliga positioner i konstruktionen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns tillfällen då det inte är möjligt att välja den perfekta typen av fäste för upphängningssystemet . I det här fallet kan du klippa en dekorativ panel från ett plywoodark, placera den på en metallprofil och fixera hållarens häl på den.

Processen att montera hållaren ser mer komplicerad ut när det gäller moderna sträcktak . I en sådan situation fästs ofta en träinsats på betonggolvplattan. Det är till den som hälen sedan fästs, rakt igenom spänningsmembranduken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Om du bestämmer dig för att välja och installera ett lämpligt takfäste för din projektorutrustning själv, finns det några användbara tips och tricks att tänka på

  1. Om projektorn köptes efter att reparationsarbetet slutförts är det tillåtet att köpa kabelkanaler för den. De har ett mer estetiskt utseende, så de kommer inte att kunna förstöra inredningen.
  2. Ett element som en fjärilspindel är perfekt för att fästa hållardelarna i ett undertak. För att installera det måste du borra hål med exakta diametrar och sedan fixera strukturen säkert.
  3. Innan du väljer ett monteringsområde för projektorn och fortsätter med installationsarbetet, bör du fixa skärmens parametrar och bestämma den optimala platsen för den.
  4. Tänk på styrka kapaciteten i taket basen inomhus. Om taket är hårt slitet och bokstavligen smulas, är det bättre att inte överbelasta det med onödig utrustning. Välj ett annat monteringsalternativ för projektorn, t.ex. vägg eller golv.
  5. Det rekommenderas att förbereda alla nödvändiga verktyg i förväg så att du under arbetet inte behöver kasta allt och rusa på jakt efter den nödvändiga enheten.
  6. Det är lämpligt att i förväg köpa alla nödvändiga dekorativa element som behövs för att maskera utrustningskablarna.
  7. Om du planerar att omkonfigurera projektorfästet genom att ändra dess position och höjd, rekommenderas att du köper en kopia gjord av lätta legeringar. Plastprodukter är det föredragna valet när du behöver rätt beslag för klassrum och klassrum.
  8. Man bör komma ihåg att huvuddelen av moderna takprojektorer är konstruerade för installationshöjder från 2,5 till 3 meter.
  9. Om du inte kan klara dig utan en stång rekommenderas det att välja hållare av en låda eller ramtyp.
  10. Ju längre bort från skärmen enheten är, desto lättare blir det att installera den på hållaren. Men i det här fallet måste du tillgripa ännu större skuggning av rummet där utrustningen finns.
  11. Fäst alla typer av hållare med största försiktighet. Strukturen måste fixeras felfritt. Om spärren installeras i ond tro kan den en dag falla från en höjd, vilket kommer att sluta illa både för honom och för projektorutrustningen.
  12. Om du är rädd för att självständigt installera sådana strukturer i taket eller är orolig för deras tillförlitlighet, är det bättre att ringa mästarna som kommer att göra det åt dig. På så sätt försäkrar du dig mot skador på tak, fäste och projektor.

Rekommenderad: