Takfönster (110 Bilder): Installation Och Installation Av Fakro Och Velux Fönsterkonstruktioner, Fönsterstorlekar För Vinden Och Balkongen

Innehållsförteckning:

Video: Takfönster (110 Bilder): Installation Och Installation Av Fakro Och Velux Fönsterkonstruktioner, Fönsterstorlekar För Vinden Och Balkongen

Video: Takfönster (110 Bilder): Installation Och Installation Av Fakro Och Velux Fönsterkonstruktioner, Fönsterstorlekar För Vinden Och Balkongen
Video: DÖRRAR OCH FÖNSTER 1 TAKFÖNSTER 5 UTVÄNDIG INTÄCKNING 2024, April
Takfönster (110 Bilder): Installation Och Installation Av Fakro Och Velux Fönsterkonstruktioner, Fönsterstorlekar För Vinden Och Balkongen
Takfönster (110 Bilder): Installation Och Installation Av Fakro Och Velux Fönsterkonstruktioner, Fönsterstorlekar För Vinden Och Balkongen
Anonim

I ett privat hus räknas varje meter användbart område. Ägarna funderar på hur man rationellt använder gratis- och tvättstugor. Ett slående exempel på omvandlingen av en värdelös tom vind till ett mysigt vardagsrum är arrangemanget av vinden. Under andra halvan av 1600 -talet uppmärksammade den berömda franska arkitekten François Mansart, efter vilken vinden namngavs, de övergivna vindslokalerna och föreslog att använda dem som vardagsrum för de fattiga.

Bild
Bild

Sedan dess har konceptet att använda dessa områden utvecklats så att vinden idag är en mysig, ljus, varm och bekväm plats för vila och liv, utrustad med all nödvändig kommunikation och vackert inredd. Om vi utför det nödvändiga arbetet med isolering, isolering och dekoration, kan vinden fungera som ett fullvärdigt bostadsgolv, där det kommer att finnas sovrum för boende och badrum med toaletter, omklädningsrum. I byggnader med flera våningar är den dyraste fastigheten det lyxigt färdiga vindsutrymmet - takvåningar.

Denna lösning ger huset många fördelar:

  • ökning av boende och användbart område;
  • utmärkt överblick över platsen och omgivande landskap;
  • förbättra byggnadens design och utseende;
  • minskning av värmeförlust, uppvärmningskostnader.

Vid design är en av de viktiga uppgifterna rätt placering av takfönster för att säkerställa maximalt dagsljus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

När du bygger en vind är det nödvändigt att strikt följa de nuvarande byggreglerna och bestämmelserna. Enligt SNiP måste glasytan vara minst 10% av den totala filmen i det upplysta rummet. Det bör också beaktas att solen vänder under dagsljus och kommer att lysa genom fönstren i bara några timmar. Varje rum måste ha minst ett fönster.

Bild
Bild

Takfönster monteras direkt i taklutningen, så de skiljer sig väsentligt från de främre både vad gäller tekniska egenskaper och design.

Mansardramar har följande fördelar:

  • Ett lutande fönster ökar penetrationen av dagsljus med 30-40% jämfört med en vertikal glasenhet, vilket sparar energi och belysningskostnader.
  • Ett specialdesignat system gör att rum kan ventileras och säkerställa tillräcklig ventilation och frisk luft i alla väder.
  • Tillsammans med ljuset i rummen läggs mys till, en bekväm och varm atmosfär i ett bebodt hus skapas.
  • Ramarna har ökad värme och ljudisolering, de är hermetiskt förseglade när de är stängda.
  • Ramar ruttnar inte, bleknar inte, kräver inte ommålning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Glas av speciellt laminerat glas tål höga mekaniska belastningar; när det går sönder, rinner det inte ut, utan täcks av ett nätverk av sprickor som finns kvar i ramen.
  • Triplex har förmågan att sprida ljusstrålar, vilket förhindrar blekning av möbler och saker och skapar bekväm belysning för ögonen.
  • Om du har konstruktionskunskaper och kunskap om teknik kan du installera fönster på egen hand.

Om det inte finns några sådana färdigheter är det bättre att överlåta installationen till erfarna specialister för att undvika misstag och problem vid användning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under installationen och driften av sådana tvåglasfönster kan det uppstå nackdelar och svårigheter som har följande lösningar:

  • Under den varma årstiden, på sommaren, stiger temperaturen över det normala, det blir väldigt varmt. Detta problem kan lösas genom att installera ett fönster på takets norra sluttning eller genom att hänga speciella reflekterande gardiner eller film, persienner. Du kan också öka lagret av värmeisolering och göra ett visir eller överhäng som skuggar fönstret.
  • Läckage, kondens, isbildning. Att köpa osäker eller falska billiga tvåglasfönster, installationsfel, kan leda till sådana problem. Fryst vatten skapar en ökad belastning på ramtätningarna; med tiden uppstår deformation i tätningarna och det blir möjligt för fukt att sippra in i rummet. Lösningen är strikt efterlevnad av teknik och korrekt fönsteromsorg. Det rekommenderas att tätningarna rengörs och behandlas med flytande silikonfett.
  • Hög kostnad, vilket är dubbelt så mycket som vanliga fönster i metall-plast. En mer komplex enhet, material och beslag med ökad hållfasthet ökar produktens pris. Endast stora kända märken garanterar korrekt kvalitet och tillförlitlighet vid användning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fönstren som köps med garanti kommer att hålla länge och kommer inte att orsaka problem för ägarna.

Typer av strukturer

Takfönster skiljer sig åt i tillverkningsmaterial och konstruktion. Det finns blindstängda dubbelglasfönster som kan göras på beställning, eller en standardversion med dörrar som kan öppnas. Dubbelglasfönstret består av ett dubbelskikt av triplex med ett mellanrum av en speciell film som förhindrar att fragment sprids runt i rummet. Glasenhetens övre lager är tillverkat av härdat glas med stor säkerhetsmarginal.

Tvåglasfönster för regioner som skiljer sig åt i väder- och temperaturförhållanden produceras med olika tekniska egenskaper . För kalla norra regioner är det att föredra att välja en flerskiktsglasenhet, i varje kammare av vilken en inert gas injiceras, som behåller värme. För varma och soliga länder rekommenderas att köpa tvåglasfönster med reflekterande filmer, spegel och tonade beläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns träramar - de är gjorda av laminerat faner virke, impregnerade med antiseptiska föreningar och lackerade för utomhusbruk.

Träbjälkar är belagda med polyuretan för hållbarhet. Naturmaterial passar perfekt in i inredningen i ett lanthus och lantgård.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramar med PVC -plastprofiler finns tillgängliga. Denna plast är lätt och har brandbekämpning, frostbeständig.

Aluminiummetallprofiler används ofta i offentliga och kontorslokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pansarramar används också i vindkonstruktioner - de är tyngre och mer hållbara än vanliga och tål extrema mekaniska och väderbelastningar.

Öppningsmekanismer finns med manuell eller automatiserad fjärrkontroll . Det finns fönster med en övre svängningsaxel, med en central, med en upphöjd axel. Det finns också två svängaxlar på ramen, som styrs av ett handtag. Öppningen sker i två lägen - lutning och svängning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

"Smarta" fönster styrs av en fjärrkontroll eller ett väggtangentbord, till vilket persienner eller rullgardiner, rullgardiner, gardiner också är anslutna. Det går att programmera att stänga när det börjar regna, sedan stängs fönstret till "luftning" -läget. Automatisering för fönster kan integreras i systemet "smarta hem", klimatkontrollsystem. Vid en kritisk temperaturhöjning i rummet öppnas dörrarna med hjälp av en elektrisk enhet, och vid de första regndropparna kommer en speciell sensor att ge ett kommando att stänga. Programmet hanterar processerna under frånvaro av boende i huset, och bibehåller de inställda värdena för luftfuktighet och temperatur.

Bild
Bild

Fasad eller takfönster dubbelglasade fönster placeras vid korsningen av fasaden och taket, de kombinerar egenskaperna hos vanliga fönster och dammar. De ser väldigt originella ut och ökar ljusflödet som kommer in i rummet.

Du kan köpa en struktur i form av en dolk, bara med transparenta väggar för mer belysning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det öppnas blir det transformerande fönstret till en liten bekväm balkong, men när den är stängd har den ett standardutseende.

Luftfartsfönster är konstruerade för installation på plana tak och är utformade med en speciell sluttande ram så att solen inte träffar direkt i den.

Lätta tunnlar installeras i närvaro av ett vindrum ovanför vinden. Själva fönstret är monterat i taket, ett korrugerat rör är fäst, som överför strålarna till taket och sprider ljusflödet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Formen på ett standard lutande fönster är rektangulärt, det kan också vara fyrkantigt. Strukturen består av en ram och en skärm, en tätning, beslag och en blixt. Standardramar monteras på lutande platta taklutningar.

Välvda eller välvda ramar har en böjd form. De är utformade för lämpligt formade sluttningar och välvda tak.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Runda fönster produceras som ser originella och romantiska ut i interiören.

De kombinerade ramarna är i två delar. Den nedre delen är vanligtvis rektangulär. Det övre fönstret kallas en förlängning och kan vara antingen rektangulärt eller triangulärt, halvcirkelformat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fönstrenas dimensioner och deras dimensioner beror på olika individuella parametrar, vinklar och dimensioner på rummet och taket:

  • ramens bredd bestäms av avståndet mellan takbjälkarna;
  • höjden beräknas genom att placera fönsterets nedre och övre nivå så att det är bekvämt att öppna och titta in i det;
  • takets lutningsvinkel beaktas också.
Bild
Bild

Fabrikerna producerar ett brett utbud av produkter med standardmått.

Om inget alternativ passar kunden eller han vill ha en exklusiv, finns det möjlighet att beställa. En mätare kommer från kontoret och tar mätningar gratis, beräknar parametrarna, ritar upp ritningar. Stora och lockiga former och olika storlekar på ramar görs på beställning.

Bild
Bild

Förutom ritningen, i projektet för att ordna vinden, ett fönsterarrangemang, behövs en arbetsuppskattning.

Nödvändiga verktyg och tillbehör

Förutom själva ramarna och glasenheterna tillverkar tillverkningsföretag olika tillbehör och komponenter för installation, skydd under drift, öppningskontroll och underhåll. Dessa tillbehör är interna, externa, de ändrar egenskaper, lägger till funktionalitet, dekorerar och kompletterar kompositionen. Installation är möjlig efter installation av fönster eller under den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Externa komponenter:

  • Blinkningen är monterad ovanpå ramen och skyddar skarven mellan fönstret och taket från regnvatten och annan nederbörd. För olika typer av tak väljs löner till olika priser, därför ingår inte löner i fönsterkostnaden. För att säkerställa maximal vattentätning av fönstret är infällningen infälld i taket med 6 cm. De är gjorda i olika former, inklusive för gesimser och ås. För olika typer av tak utfärdas lämpliga löner. Ju högre takbeläggning, desto högre köps lönen.
  • Markiser skuggar fönsteröppningen och minskar ljusöverföringen, skapar svalhet under varma sommardagar, skyddar mot ultraviolett strålning och absorberar upp till 65% av ljuset. Andra fördelar med markiser är brusreducering, regneffekt. Samtidigt förvrängs inte utsikten när man tittar på gatan genom markisnätet.
  • Rullluckor stänger öppningen helt och är ett effektivt hinder för inkräktare som kommer in och minskar också ljudnivån avsevärt från gatan. Modeller av rullgardiner säljs, manuellt manövrerade med en stav eller med en soldriven fjärrkontroll.
  • Drivenheterna för automatisk öppning och stängning drivs av elnät eller solpaneler. De låter dig automatisera processen för att kontrollera löven.
  • Ett dödlås är ett extra hemsäkerhetsverktyg.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Interna tillbehör:

  • Myggnätet är tillverkat av glasfiber och en aluminiumram och installeras längs speciella styrningar som förhindrar att produkten faller av i kraftiga vindbyar. Nätet överför helt solljus, men behåller damm, insekter, ludd och skräp.
  • Persienner finns i ett brett utbud av färger och låter dig ändra vinkel och grad av belysning, eller kan helt mörkna rummet. Utrustad med fjärrkontrollsystem.
  • Rullgardiner skuggar rummet och är ett dekorativt element i det inre av rummen, döljer rummet från nyfikna ögon. Plisserade gardiner ser väldigt attraktiva ut, vilket ger interiören ett luftigt och modernt utseende. Beläggningen som appliceras ovanpå rullgardinerna minskar temperaturen i rummet under sommarvärmen. Teleskopiska infällbara stavar används för att styra och flytta gardinerna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gardinerna kan installeras och fixeras i valfri position tack vare speciella guider. Gardiner är lätta att ta hand om och kan enkelt tvättas med tvättmedel.

Ytterligare tillbehör och tillbehör:

  • De nedre handtagen är placerade för att underlätta manuell öppning av högt placerade ramar, medan de övre handtagen är blockerade. Handtaget är vanligtvis försett med ett lås.
  • Teleskopstång och stick är handhållna kontroller för klaffar, persienner, myggnät och gardiner. Mellanliggande element för stavar säljs, den prefabricerade strukturen når en längd av 2, 8 m.
  • Ång- och vattentätningssatser finns tillgängliga för installation, vilket gör installationen snabb och enkel.
  • Färdiga PVC-sluttningar är enkla att installera från insidan av rummet och kräver inte målning.
  • Fabrikens kompletta set innehåller ofta hörn för installation, fästmaterial - galvaniserade spikar. På listan finns också ett ångspärrförkläde, specialtätningsmedel och tejp.
  • Dräneringsrännan, som måste installeras ovanför fönsteröppningen, tjänar till att dränera regnvatten och kondensat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Filmer för vidhäftning till glas med spegel eller tonad effekt minskar temperaturen på vinden på sommaren och skuggar rummet.

För installationsarbete behöver du följande verktyg:

  • linjär eller cirkelsåg eller bågfil;
  • konstruktion häftapparat;
  • roulette och nivå;
  • skruvmejsel och fästelement;
  • elektriska saxnaglar, perforerade för metallskärning;
  • tång "korrugering";
  • borra.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur installerar man det själv?

Installation av takfönster rekommenderas i byggnadsstadiet av taksystemet. Detta är en komplex och tidskrävande process som bäst anförtros yrkesverksamma, men vid behov kan installationen utföras på egen hand med de nödvändiga verktygen, färdigheterna och erfarenheten inom konstruktion, kunskap om teknik. Strukturer hos olika tillverkningsföretag installeras på olika sätt, har separata funktioner i installationstekniken.

Plats är en mycket viktig aspekt som påverkar byggnadens övergripande sammansättning, tekniska egenskaper, korrekt funktion och livslängd för inte bara fönstren utan hela taket. Det är nödvändigt att ta ett projekt av ett hus med detaljerade dimensioner, enligt vilka det blir möjligt att göra exakta beräkningar.

Bild
Bild

Det finns vissa regler för att välja en optimal och säker plats.

Det rekommenderas inte att installera takkonstruktioner i följande taknoder:

  • vid korsningen av horisontella ytor;
  • nära skorstenar och ventilationsuttag;
  • på sluttningarna av den så kallade dalen och bildar de inre hörnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

I dessa områden sker den maximala ackumuleringen av nederbörd och kondens, vilket i hög grad försvårar driftsförhållandena och ökar risken för dimma och läckage.

Höjden på fönsteröppningarna från golvnivån bestäms av handtagets höjd . Om den ligger i den övre delen av fönstret, är den optimala fönsterhöjden 110 cm från golvet. Det är bekvämt att öppna skärmen manuellt på denna höjd. Om handtaget är placerat längst ner på glaset kan höjden inte vara mindre än 130 cm, särskilt om barn är på vinden och högsta värdet är 170 cm. Handtagets mittläge förutsätter att fönstret är installerad på en höjd av 120-140 cm. prickar - radiatorer under fönstren. De är placerade där för att förhindra att kondens bildas. Branterna i sluttningarna påverkar också konstruktionens placering - ju mindre lutningsvinkel, desto högre placeras fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Takmaterialets typ och egenskaper avgör också platsen. Mjukt eller rullmaterial kan skäras på önskad plats, men bältros måste vara fast. I det här fallet placeras öppningen över kakelraden.

Fönstrets sittdjup har tre standardvärden från tillverkaren. Utanför fönsterkonstruktionen skärs speciella spår, märkta med bokstäverna N, V och J, vilket indikerar olika planteringsdjup. Flikar för varje djup görs separat, försedda med lämpliga markeringar, där djupet indikeras med den sista bokstaven, till exempel EZV06.

Installation av ramar utförs i intervallerna mellan spärren på ett avstånd av 7-10 cm från dem för att lägga det värmeisolerande materialet. Taksystemet ger takets styrka, så det är oönskat att kränka dess integritet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om ramen inte passar in i takbjälkarna är det bättre att installera två mindre fönster istället för ett stort fönster. När avlägsnandet av en del av spärren fortfarande är nödvändigt, är det absolut nödvändigt att installera en speciell horisontell stång för styrka.

För att beräkna öppningens dimensioner måste du lägga till ett mellanrum på 2-3,5 cm till fönstret för att lägga isolering på fyra sidor. Mineralull används ofta som isoleringsmaterial. En öppning kvarstår mellan öppningen och takutskärningen, vars bredd bestäms av typen av takmaterial. Till exempel bältros bör den vara 9 cm. För att undvika att fönstret snedställs när huset krymper är mellanrummet mellan den övre balk och taket 4-10 cm.

Installation är önskvärt på takbjälkar, men det är också möjligt på en speciell låda . Svarvbalkarna installeras mellan spärren strikt horisontellt i nivå. Utanför, ovanför den planerade öppningen, fästs en dräneringsränna. Den är monterad i en vinkel så att kondensatet rinner fritt på taket och kringgår fönstret. En sådan ränna kan göras för hand genom att vika en bit tätskikt på hälften.

Bild
Bild
Bild
Bild

När alla dimensioner är beräknade kan du rita och klippa ut layouten på gipsets öppning. På den färdiga vattentätningen av takets insida eller på ytan är det också nödvändigt att rita en kontur av öppningen, borra flera hål för att lindra påkänningar och förhindra deformation. Skär sedan två remsor med ett band eller cirkelsåg tvärs och skär av de resulterande trianglarna, korrigera kanterna strikt enligt konturen. Vattentätningen skärs med samma kuvert och lindas utåt, fäst vid lådan.

Om metallplattor, skiffer, wellpapp eller plåt används som takmaterial, skärs en öppning ut från utsidan med liknande teknik. Om taket är täckt med kakel bör du först ta isär beläggningen och sedan såga ut. Lägg värmeisolatorn och skjut den med en häftapparat mot monteringsstängerna. Efter avslutat arbete återförs de demonterade elementen i taket till sin plats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du installerar ramen i den förberedda öppningen måste du ta bort glasenheten och ta bort den blinkande. Monteringsfästen ingår och finns i olika typer från olika tillverkare. De är också fästa på olika sätt: vissa på spärren, andra på spärren och på lådan. Monteringsfästen ingår också i standardsatsen, de är utrustade med en mätlinjal för att korrekt justera ramens läge i öppningen. Skruvar och galvaniserade spikar används som fästelement.

Stommen utan tvåglasfönster måste installeras på plats i fönsteröppningen och korrigera läget för lådans nedre kant, skruva fast de nedre fästena tills de stannar. Det är bättre att lämna de övre fästelementen med en backlash och inte dra åt till slutet för att underlätta efterföljande justering. Experter rekommenderar att du sätter in skärmen i ramen för att kontrollera att den sitter tätt och korrigerar luckorna. I detta skede kontrollerar de alla nivåer, vinklar och avstånd, korrigerar felaktigheter, justerar ramen på plats med hjälp av plasthörn. I framtiden blir det omöjligt att korrigera snedvridningarna. Efter justeringen demonteras skärmen försiktigt igen för att inte skada gångjärnen.

Bild
Bild

Efter justering och justering skruvas fästena ordentligt och ett vattentätningsförkläde läggs runt lådan, förklädets ovansida placeras under dräneringsrännan, förklädets ena kant häftas fast i ramen och den andra förs in under spjällåda. Värmeisoleringen fästs längs rammens sidodelar.

Installationen av blinkningen måste ske strikt enligt tillverkarens instruktioner . Det är olika för olika märken, och deras utrustning är också olika. I vilket fall som helst monteras den nedre delen av blinkningen först, sedan sidoelementen och sedan den övre delen, och endast i slutet installeras överläggen.

Från insidan är fönstret klart och de färdiga fabriksbackarna installeras. Deras korrekta position är sådan att den nedre lutningen ska se horisontellt ut och den övre lutningen strikt vertikal, annars stör konvektionen av varm luft runt fönsterkonstruktionen och oönskad kondens uppstår. Backar fästs huvudsakligen genom att snäppa på speciella lås.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast

Alla stora välkända tillverkningsföretag erbjuder vindskonstruktioner av dammar av PVC-profiler i plast. På grund av plastens egenskaper används serien av sådana produkter i rum med hög luftfuktighet, i regioner med ett fuktigt klimat. En bra lösning är att installera ett PVC -transformatorfönster. Öppning av bottenramen skapar en liten balkong. Komplexa strukturer är också inglasade med plastramar, till exempel balkonger och loggior i gavlarna; om så önskas, eller om det finns vacker utsikt, kan du göra hela delen av gaveln från golv till takglas.

Dessa ramar har flera låslägen, öppningsmekanismen för dem är längs mittaxeln . Tvåglasfönster med härdat glas tål betydande mekaniska belastningar och till och med en persons vikt. För bekväm ventilation finns ventilationsventiler med speciella avtagbara filter; de är utformade för att rengöra luften i rummet när fönstren är stängda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Livslängden för plastramar med regelbunden inspektion och förebyggande underhåll är minst 30 år. Du behöver inte färga dem konstant.

Trä

Det mest populära materialet för takramar är trä. Eftersom trä absorberar fukt, sväller och torkar under påverkan av solen, används sådant material inte utan särskilda skyddsåtgärder. I grund och botten använder de norra tallar, vars tillförlitlighet och styrka har testats i århundraden, fast eller limmat virke. Impregnera den med antiseptika och täck den med ett dubbelt lager lack. I det här fallet ruttnar inte trädet, deformeras inte och får hållbarhet. Vissa tillverkare täcker tallträ med monolitisk polyuretan. Denna beläggning ökar lådans hållbarhet och ger den ytterligare styrka.

Den största fördelen med trä är miljövänlighet, säkerhet för människors hälsa . Tack vare den vackra naturliga konsistensen, förstärkt med lack, ser det naturligt och harmoniskt ut i inredningen och betonar atmosfären i ett lanthus. Dessa fönster är de mest prisvärda och har det rikaste sortimentet av modeller och sorter, fästelement och öppningsmekanismer. Dessa ramar kan antingen vara vertikala och installerade i ett takfönster i taket, eller lutade för installation på taklutningar i vinkel. De är perfekta för kontor, sovrum, vardagsrum och barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Metallisk

Takfönster i aluminium används främst på kontor, sjukhus och administrativa byggnader för olika ändamål. De har en styv, hållbar struktur, relativt låg vikt, tål starka och skarpa temperaturhopp - från -80 till + 100 grader.

Metallprofilen är av kall och varm typ.

Du kan välja den mest lämpliga nyansen från en rik färgpalett där metallprofiler målas. Under drift kräver de inget förebyggande underhåll, förutom att tvätta fönstren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

Installation av takfönsterkonstruktioner är en mödosam och ansvarsfull verksamhet. Erfarna specialister delar många års erfarenhet och ger värdefulla råd om sin korrekta installation för att undvika fel och fel under installationen, samt om förebyggande underhåll så att de fungerar pålitligt så länge som möjligt.

Här är de grundläggande riktlinjerna:

  • Köparens underlåtenhet att följa tillverkarens instruktioner för självmontering kan leda till förlust av garantirättigheter.
  • När du accepterar ett fönster som levereras från fabriken eller butiken, bör du noggrant inspektera det för dess integritet och överensstämmelse med konfiguration, storlek, upptäckt av visuella defekter och förpackningsskador. Om kraven inte följs bör godkännandecertifikatet inte undertecknas.
  • Det rekommenderas inte att använda polyuretanskum för installation. I detta fall behövs endast speciella isolerande tätningsmedel. Monteringsskummet ger inte vattentätning, men när det stelnar och expanderar kommer det att skapa en extra belastning på ramen och kan flytta konstruktionselementen och fastna i skärmen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du installerar lådan, se till att ta bort skärmen från ramen för att inte skada gångjärnen. Efter att lådan är i öppningen på plats, justeras dess position, skärmen sätts tillbaka.

  • Efter att lådan installerats bör den isoleras genom att försiktigt stoppa mineralull runt fönstret och se till att lägga den under sluttningarna.
  • Justering görs i fasen med att beta lådan och först därefter spännas den till stoppet. I de efterföljande installationsstegen är det inte möjligt att korrigera positionen för lådan.
  • När du köper är det absolut nödvändigt att kontrollera hela uppsättningen, kompatibiliteten för alla komponenter och komponentdelar i strukturen, kontrollera måtten med projektet eller ritningen, upprätta ett avtal för att ange alla nyanser av ordern.
  • Produkterna måste vara certifierade och ha alla medföljande och garantidokument, samt detaljerade instruktioner för installation och korrekt drift.
  • Fästningen av lådan på spärren är mycket starkare, men när den är monterad på lådan är det lättare att justera ramen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kända tillverkare och recensioner

De mest kända och stora företagen som leder på byggmarknaden för takfönster och komponenter för dem erbjuder kunder högkvalitativa certifierade produkter, samt ytterligare tillbehör och förebyggande fönsterbehandlingar under hela driftstiden.

Danskt företag Velux har arbetat i Ryska federationen sedan 1991. Unika utvecklingar och uppfinningar gjorde denna tillverkare till en av ledarna för varumärken representerade i Ryssland. Förutom huvudprodukterna erbjuder företaget kunderna ett komplett utbud av komponenter och tillbehör som är fullt kompatibla med fönster. Det innovativa material som används av företaget för tillverkning av träramar är det nordiska tallet, bevisat i århundraden av användning i Europa, impregnerat med antiseptiska föreningar och täckt med monolitisk polyuretan eller ett dubbelskikt lack.

Bland de många patenterade uppfinningarna kan man notera ett unikt ventilationssystem utrustat med tunna filter och en speciell ventilventil inbyggd i öppningshandtaget för bekväm ventilation.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inglasningen "varm omkrets", som använder energieffektiva dubbelglasfönster fyllda med argon, är utrustad med en stålavdelningslist. Tack vare det bildas inte kondens längs fönstrets omkrets.

Inga drag och sprickor, ett tätningssystem i tre nivåer, silikon istället för tätningsmedel, bara innovativa och beprövade material - allt detta tillhandahålls av företagets produkter. Enligt undersökningsresultaten tål Velux -fönster frost med värdighet ner till -55 grader och rekommenderas för installation i de norra regionerna.

Huvudlinjen av Velux -modeller tillverkas i stora och medelstora storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tyska fönster Roto uppträdde första gången 1935. Produkterna från detta företag är tillverkade av högkvalitativ plast med flera kammare i PVC. Fönstren i detta företag är små och medelstora. Standardstorlekar är 54x78 och 54x98. Alla de bästa materialegenskaperna hos Roto -produkter är idealiska för klimatförhållandena i vårt land, kraftiga väderförändringar och stora mängder nederbörd.

Det är möjligt att installera elektriska kolvdrivrutiner på Roto -skärmar, vilket förhindrar att fönstret slår, du kan styra skärmarna med en fjärrkontroll eller ett smart hemsystem. Installation är tillåten inte bara på takbjälkarna, utan också på lådan; modeller tillverkas som monteras utan att först ta bort skärmen. Företagets produkter får utmärkta recensioner från både byggspecialister och ägare av privata hus som har använt tyska fönster i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Företag Fakro i 10 år har det producerat mönster som genomgår mer än 70 olika kontroller och tester innan de säljs. Råvaror och komponenter testas också för hållfasthet och andra parametrar. Utanför är strukturen skyddad av överlägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan ordna ramen inifrån genom att klicka på fabrikens färdiga lutning till märkeslåsen. Styrning är möjlig med ett väggtangentbord, fjärrkontroller, från en smartphone via Internet eller manuellt.

För att underlätta arbetet med sina produkter har denna tillverkare utvecklat mobilapplikationer, genomför regelbundna utbildningsseminarier för byggare, granskar tv -sändningar. För att utföra skräddarsydd kvalificerad installation av fönster finns certifierade team, samt officiella servicecentra för reparation och förebyggande underhåll av produkter. Det finns en obegränsad garanti för glasenheten och reservdelar. Byte av dessa komponenter är helt gratis, oavsett livslängd och orsaken till skador. Skapandet av en sådan infrastruktur för bekvämligheten av inköp och service har gjort det möjligt för företaget att vinna förtjänt popularitet och bli en av ledarna på den ryska marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika exempel och alternativ

Designers och arkitekter skapar imponerande byggnader - verkliga arkitektkonstverk, som kombinerar imponerande och modern öppenhet och lätthet i interiörer. Mångfalden av komplexa fantasiformer och djärvheten i lösningar för takfönster är fantastisk. Den snabba utvecklingen av byggteknik och innovationer gör att vi kan designa ovanliga vindar som speglar ägarnas personlighet och smak.

Bild
Bild

Ägarna reparerar på vinden och tänker också över den dekorativa designen av fönsteröppningar . Att hänga tungt och gardiner i sådana interiörer är oönskat. Det är bättre att föredra ljusgardiner, persienner, rullgardiner. Den harmoniska kombinationen av nyanser skapar en modern, ljus och mysig inredning.

Bild
Bild

Ren och frisk luft, vackert sommarlandskap, lugn och enhet med naturen - vad kan vara vackrare! I ett lanthus blir det ännu mer bekvämt att njuta av din vistelse på vinden med att förvandla fönster, som ser ut som vanligt när de är stängda och när de öppnas, förvandlas till en improviserad balkong.

Rekommenderad: