Bärbar Projektor: Funktioner Hos Bärbara Trådlösa Hemprojektorer. Minibioprojektor, LED Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Bärbar Projektor: Funktioner Hos Bärbara Trådlösa Hemprojektorer. Minibioprojektor, LED Och Andra Typer

Video: Bärbar Projektor: Funktioner Hos Bärbara Trådlösa Hemprojektorer. Minibioprojektor, LED Och Andra Typer
Video: mini projektor 2024, April
Bärbar Projektor: Funktioner Hos Bärbara Trådlösa Hemprojektorer. Minibioprojektor, LED Och Andra Typer
Bärbar Projektor: Funktioner Hos Bärbara Trådlösa Hemprojektorer. Minibioprojektor, LED Och Andra Typer
Anonim

Många av dagens projektorer är kompakta. Sådana enheter kan användas som multimediautrustning för hemmet, det viktigaste är att välja rätt alternativ … I den här artikeln kommer vi att titta närmare på sådana enheter och lära oss allt om de valda funktionerna.

Bild
Bild

Funktioner och syfte

Bärbara projektorer tillverkade i miniformat produceras av många välkända märken . Idag är utbudet av dessa enheter enormt - du kan välja det bästa alternativet för alla ändamål och användningsförhållanden. Många enheter är perfekta för hemmabruk. Det är mycket bekvämt att använda bärbar utrustning som hushållsapparat . Det tar inte bara mycket plats utan överförs också enkelt från ett rum till ett annat, om behovet uppstår.

Bara för att en projektor är bärbar betyder det inte att den är mindre funktionell eller mindre ergonomisk . Många av dagens små enheter har en rik funktionalitet. Bärbara produkter kan ha inbyggda trådlösa moduler, alla nödvändiga och uppdaterade kontakter, högtalare och andra användbara komponenter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syftet med vilken projektor som helst är ganska uppenbart. Det är värt att överväga i vilka situationer det är lämpligt att köpa en bärbar enhet.

  1. Om du inte använder trådlös multimedia-kompakt utrustning för ofta och du sällan vill beundra bilden på väggen, är det bättre att köpa en minimodell av projektorn. Standardmodeller kräver ett separat säkert fäste och särskilt utrymme. I inaktivt tillstånd kommer dessa komponenter bara att störa hushållsmedlemmar.
  2. Bärbara enheter är en bra lösning om du letar efter den perfekta presentationstekniken. Det senare kan utföras inte bara hemma, utan också på andra platser. Du kan till och med ta högkvalitativa enheter utan ledningar med dig till naturen.

En modern bärbar bioprojektor kan ersätta den genomsnittliga TV: n . Det finns många multifunktionella kompakta enheter med bra tekniska parametrar. Låt oss överväga vilka typer av sådana enheter som är uppdelade i enlighet med deras egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bildformat

Moderna modeller av projektorer är mycket populära, som skiljer sig åt " Native" bildförhållande 16: 9 . Enheter med sådana parametrar produceras av många märken. En teknik som kan återge en bild av detta format kommer att vara en utmärkt lösning för älskare av högkvalitativa widescreen-bilder. Det är sant att många av de bärbara projektorerna som producerar bilder i detta format är dyra.

Det finns också kompakta projektorer med bildförhållandet 4: 3 . Sådana enheter anses vara lite föråldrade, särskilt mot bakgrund av enheter med en bild på 16: 9. Men de är optimala för de användare som vill titta på en klassisk film i bra kvalitet och vanligtvis är vana vid en 4: 3 -bild. Som regel projiceras sådana bilder på hela skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bildutmatningsteknik

Det finns flera speciella tekniker för att visa en bild på skärmen .… Låt oss överväga de mest populära och ofta använda.

DLP

De flesta moderna projektorer använder denna teknik. I hjärtat av sådana enheter det finns micromirror -matriser … Alla små speglar reflekterar bilden från ljuskällan, och en komplett bild bildas av prickarna.

Bild
Bild

LCD

Denna populära teknik är baserad på en flytande kristallmatris , som innehåller 3 primära färger - RGB. Varje kristallcell är lika med 1 pixel.

Bild
Bild

LCoS

Detta är en slags kombination av den teknik som beskrivs ovan. Baserat på flytande kristallmatris, men samtidigt sker inte dess överföring - det reflekteras. Ljusströmmen studsar av spegelytan och omdirigeras direkt till duken med bilden.

Bild
Bild

Laser

Enheter med sådan teknik fungerar enligt följande: ljusstrålarna som lämnar apparaten kombineras för att bilda en sammanhängande bild . Det säregna med sådana strukturer är att det finns ingen lins här . Det finns ingen spridning av impulser, det behövs inget fokus.

Projektoroptiken med denna teknik justerar bara lutningsvinkeln.

Bild
Bild

Optik typ

Olika modeller av bärbara projektorer har ett annat optiskt system, som består av en lampa och ett objektiv. Låt oss överväga vilka lampor som kan installeras i projektorns kompakta utrustning.

  • Gasurladdning … I speciella fall används en elektrisk urladdning, därför erhålls en ganska kraftig ljusström och bilder med hög ljusstyrka. Sådana lampor är små i storlek.
  • Metallhalogenid . Sådana lampor är bland de bästa när det gäller förhållandet mellan pris och kvalitet. De kan generera en bra ljusström. Deras effektindikatorer kan bara minska mot slutet av resursen. I många fall installeras speciella filter.
  • Utsprång … Det här är de typer av lampor som har de bästa tekniska egenskaperna. Tack vare dem är bilden mättad, kontrasterande och tydlig nog. Färger av hög kvalitet lagras under lång tid.
  • Xenon . Sådana lampor finns ofta i professionell utrustning. Det är ganska svårt att hitta dessa optiska objekt i bärbara enheter. Xenonlampor kan producera stora, tydliga och rika bilder.
  • LED . LED -lampor finns också ofta i moderna projektorer med olika modifieringar. Sådana element förbrukar ett minimum av elektrisk energi, vilket gör utrustningen mer ekonomisk att använda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Låt oss titta närmare på några av de bästa modellerna av kompakta hemprojektorer.

Bild
Bild

Dexp DL-805D

Bärbar LCD -projektor med en bildupplösning på 16: 9 (800x480 p) … Stöder inte 3D -format. Det finns en 48 W LED -lampa.

Kan spela innehåll från USB -enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Acer C101i

Bärbar enhet med DPL -teknik … Stöder bildförhållande 16: 9 (exakt upplösning - 854x480 p) . En ekonomisk LED -lampa tillhandahålls. Modellen har ingen TV -tuner, men den kan spela upp material från USB -media.

Det finns 1 högtalare med en effekt på 1W.

Bild
Bild

Asus ZenBeam E1

Kompakt multifunktionell modell från en taiwanesisk tillverkare. Enhetens ljusflöde är 150 lm . Produkten har ett robust metallhölje. Lampan har en lång livslängd.

Det finns ett batteri med Power Bank -funktion.

Bild
Bild

LG PH450UG

Modell med brett fokus, hög kontrast. Stöder 3D -surroundformat . Det kan fungera på batteriet i 2, 5 timmar.

Enheten har en fläkt som fungerar högt, vilket distraherar användare från att titta på filmer.

Bild
Bild

Epson EB-W42

En enhet med en mycket ljus och rik färgåtergivning . Har en bekväm och begriplig meny. Både vertikala och horisontella bildjusteringar är möjliga.

Liksom i föregående fall är enheten utrustad med en för hög fläkt.

Bild
Bild

LG HF80JS

Bärbar modell av hög kvalitet av en projektor från ett känt märke, där det finns en laserljuskälla. Utrustningen styrs av en bekväm fjärrkontroll, den kan återge bilder i 4K -format.

Enheten är av hög kvalitet och solid, men den är väldigt dyr.

Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en bärbar hemmabioprojektor finns det några grundläggande kriterier att tänka på

  • Syftet med köpet . Tänk på förhand hur och i vilka fall du kommer att använda en sådan projektionsteknik. Efter att ha bestämt dig för dina önskningar kommer det att bli lättare för dig att välja den perfekta modellen som verkligen kommer att vara användbar och nödvändig för dig.
  • Bildupplösning, bildförhållande . Det är lämpligt att välja modeller av projektorer med högre parametrar. De mest populära enheterna idag är de som kan återge en bild i 16: 9 -format och med en upplösning på minst 1920 x 1080 p. Om de angivna värdena är lägre blir inte heller bildkvaliteten oklanderligt hög.
  • Specifikationer . Förutom dessa parametrar är det värt att uppmärksamma andra egenskaper hos tekniken. Var uppmärksam på hur länge projektorn kan vara offline, om den har trådlösa nätverk, vilka kontakter som finns i dess design, vilka format den kan läsa. Välj exakt den kompakta modellen som löser alla uppgifter du ställer in för den.
  • Design … Även om kompakt teknik inte är så slående, måste den fortfarande vara attraktivt utformad. Det rekommenderas att du väljer exakt de enheter som du gillar mest. Det är trevligare att använda estetisk teknik, särskilt om det kommer att omges av en heminredning.
  • Bygg kvalité . Var uppmärksam på denna parameter. Apparaten måste vara perfekt monterad. Kontrollera apparaten noggrant innan du köper den. Fodralet ska inte ha ett enda mellanrum, alla knappar och kontakter ska vara på plats, väl fixade. Det ska inte finnas ett enda fel i designen. Om du hittar repor, flisor, sprickor eller skav på din projektor, riskera det inte och köp inte en sådan vara.
  • Användbarhet … Om det inte är möjligt att kontrollera kvaliteten på utrustningen i butiken, var noga med hemkontrollen (vanligtvis ges det 2 veckor). Kontrollera alla enhetsalternativ. Se till att det fungerar som det ska.
  • Tillverkare . Ge företräde åt uteslutande märkta bärbara projektorer. Idag producerar många kända företag sådan utrustning. Det rekommenderas att köpa en märkesprojektor från en pålitlig butik med ett gott rykte för att inte stöta på en förfalskning av låg kvalitet.

Rekommenderad: