Nyårets Laserprojektorer: Modeller Av Projektorer För Jul Och Nyår, Julkransar-snöflingor Och "fallande Snö"

Innehållsförteckning:

Nyårets Laserprojektorer: Modeller Av Projektorer För Jul Och Nyår, Julkransar-snöflingor Och "fallande Snö"
Nyårets Laserprojektorer: Modeller Av Projektorer För Jul Och Nyår, Julkransar-snöflingor Och "fallande Snö"
Anonim

Traditionen att inreda ett hus för nyårshelgerna, inte bara inuti, utan också utanför, kom till oss från Amerika. Girlander, LED -remsor och olika dekorativa lyktor används som dekorationer. Men alla dessa saker måste hängas ganska högt, och det är inte alltid bekvämt och ofta problematiskt. Därför kom de på ett alternativ - nyårsprojektorer … Förutom, de är mer ekonomiska i elanvändningen … Och deras utsläppslägen kan enkelt bytas från kontrollpanelen, till skillnad från kransar och andra belysningsarmaturer som används för dekoration.

Nu, för att förbereda husets utsida för jul och nyår, kan du helt enkelt köpa och installera en laserprojektor. Allt runtomkring kommer att förvandlas och fyllas med en festlig atmosfär.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Projektorer kan delas upp i flera typer beroende på de olika egenskaperna.

Enkla enheter

De enklaste projektorerna med en balk och galler . Modeller av typen "Star Rain". Ett stort antal färgade prickar projiceras på ytan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheter med patroner

Komplexa modeller med utbytbara patroner, med hjälp av vilka du inte får ett enkelt prickutseende, utan ett mönster av bilder . Diabilder kan ändras även när du arbetar.

Det finns enheter med låg intensitet och hög intensitet. Beroende på detta behöver de en kabelansluten strömförsörjning eller enheter kan räcka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Batteridrivna projektorer

Batteridrivna projektorer med låg effekt och låg luminescensintensitet . Sådana belysningsinstrument är tillräckligt för korttidsanvändning. Till exempel för en nyårsfest. Men batteriet måste förpackas i något varmt, eftersom det inte är avsett för låga temperaturer.

Bild
Bild

Nätdrivna trådbundna enheter

Designad för att fungera utan avbrott . De kan arbeta dag och natt utan att stanna. För att installera sådan utrustning måste du tillhandahålla skydd för uttagen. Och fyll på förlängningssladdar.

Det finns också ett slags komplexa laserprojektorer som kan snurra och producera, förutom bilder, fullfjädrad animation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionell

De kostar lite mer än de vanliga. Multifunktionella laserprojektorer kallas ofta för till professionell modern utrustning … Och de kan användas inte bara för nyår och jul, utan också för andra högtider. Det räcker med att ändra ämnet på bilderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla projektorer är indelade i två typer av lampor.

Laser

Allt mer, när du väljer en heminredning, förlorar julkransen mot jullaserprojektorn. Men när du köper den här saken är det värt att komma ihåg att det inte alltid är säkert. Det måste man komma ihåg laserstrålning är farligt för ögonen. Och inte bara.

Du kan till och med försöka tända en tändsticka från en projektor med hög effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED

Som ett alternativ till laserprojektorer kan det finnas LED . Om du inte vill ta risker eller är orolig för barns hälsa är det vettigt att välja en LED -projektor. Naturligtvis blir bilden mycket svagare . Och sådan färgstyrka, som i laserutrustning, kan inte uppnås. De används bäst inomhus. Där stor utrymme täckning inte krävs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Tänk på de mest populära projektormodellerna på nyårsafton

Den vanligaste projektormodellen heter Christmas Star Shower eller Star Shower . Den har två smaker: Star Shower Motion och Star Shower Laser light. Rörelse skiljer sig från laserljus genom att det inte bara kan fungera i ett statiskt projektionsläge, utan också i ett dynamiskt. Detta är en senare modell av Star Rain. I båda versionerna lyser projektorn i röda och gröna färger. Glödlägen kan växla från monofärg till deras kombinerade flimmer. Denna projektor tillhör budgetutrustningen. Men den har bra frostbeständighet. Den kan användas både utomhus och inomhus. Lämplig inte bara för nyår och jul, utan också för födelsedagsfester och andra viktiga datum. Och du kan också använda den för att dekorera interiören utan någon särskild anledning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Projektorn "Fallande snö" hänvisar till LED -modifieringar . Setet innehåller en kontrollpanel som du kan göra ett mer eller mindre intensivt sken av. Ritningen på ytan skapar en känsla av att snön faller, animationen är vit.

Bild
Bild

LED -projektor "Snöflingor ". Har flera sätt att animera rörelser, och du kan också göra bilden statisk. Den tänds på själva kroppen och har ingen kontrollpanel i satsen. De projicerade bilderna är blå och vita.

Bild
Bild

Projektor "Star House " har samma egenskaper som Star Rain -projektorn. Undantaget är strålarnas färg. Bilden i denna projektor är vit.

Bild
Bild
Bild
Bild

LED Slide Star Shower - enhet med patroner. Innehåller 12 bilder med olika bilder.

Bild
Bild

Garden Xmas RG projekterar 1000 snöflingor . Enheten är utrustad med en värmare som gör att den kan användas även vid temperaturer på -30 grader Celsius.

Bild
Bild

Urvalstips

För att besluta om valet av en nyårsprojektor måste du räkna ut det, vilken typ av enhet det är, och vad beror dess funktion på.

Det viktigaste elementet i en projektor är sändarstråle . Det kan lysa med olika intensiteter. Kostnaden för utrustningen beror på detta. Lågintensitetsmodeller är mycket billigare än modeller med högre intensitet.

Strålen på denna enhet kan projiceras på mer än bara en plan yta. Bilden påverkas inte heller av färgen på väggen som projektorn riktas mot. Bilden överförs med laserpulser utan att använda några linser.

För att få en fullvärdig bild, i stället för prickar, har vissa modeller en stencil.

Bild
Bild
Bild
Bild

I professionell utrustning för dessa operationer, specialprogram . Flash -kort har lagts till i projektorns datauppsättning.

Enkelt uttryckt, nyårets laserprojektor fungerar på principen att föra en laserstråle genom ett galler, som delar den i många små. De projiceras på en yta (till exempel en husvägg) och bildar en bild.

I billiga modeller limmas två plattor på den linsliknande delen på insidan, som är ansvariga för den färdiga ritningen som projiceras av balken . Om det finns smuts på plattan i dessa modeller försämras bilden. Därför bildas kondens i fuktiga miljöer och bilden blir tråkig.

Om du köper en budgetversion av enheten måste du vara förberedd på att den kan vara kortvarig

Bild
Bild

När du väljer en projektor måste du tänka på det slutliga målet att förvärva det.

Om den här enheten behövs för ett specifikt fall , till exempel bara för arbete på en semester kan du begränsa dig till att köpa en enklare modell som går på batterier. Hon kommer att klara uppgiften och kommer regelbundet att lysa i flera timmar.

Men om du behöver utrustning för permanent arbete utan avbrott måste du vara uppmärksam på de dyrare projektorerna som fungerar på elnätet. Och för dem måste du skapa de nödvändiga anslutningsvillkoren.

Den avgörande faktorn är om projektorn kommer att användas inomhus eller utomhus. Nästan vem som helst kan användas inne i huset, men för utomhusbruk finns det några saker att bestämma.

Bild
Bild

Det är viktigt att klargöra vilket område du behöver belysa . För att göra detta bör du titta på belysningsvinkeln i modellernas egenskaper. För att täcka en ganska stor yta och projektorn är så nära motivet som möjligt måste vinkeln vara minst 50 grader. I vissa fall räcker det inte med en enhet.

Om du försöker fuska och installera utrustningen i en lägre vinkel, men längre från föremålet, får du en mycket svag och dåligt urskiljbar bild vid utgången. Eller så kommer ritningen att fylla inte bara husets vägg, utan allt runt omkring. Huvudsyftet med denna utrustning kommer att störas.

En projektor behövs för att markera ett objekt från det omgivande rummet. Han borde dekorera och belysa bara huset och skapa en känsla av en saga.

Bild
Bild

Det är viktigt att vara uppmärksam på enhetens kraft. Bildens ljusstyrka beror direkt på den.

Men ju högre effekt, desto högre kommer ögat obehag att vara . Det mest lämpliga ljusvärdet för ögonsäkerhet är 4 W. Dessutom kommer LED -projektorer, som skiljer sig från laserlampor, att vara säkrare för ögonen. Men de är mer lämpliga för inomhusbruk. För belysning ute är deras ljusstyrka ganska svag.

För att installera utrustning utomhus måste den vara frostbeständig och inte släppa in fukt och damm .att arbeta i temperaturområdet från -30 till +30 grader.

Det finns enheter med olika typer av animationer som kan ändras med hjälp av flyttbara patroner . Och nästan alla projektorer har flera driftsätt för att skapa en festlig belysning.

Bild
Bild

Huvudkarakteristiken för en laserprojektor är färgens ljusstyrka . När vi väljer en enhet uppmärksammar vi indirekta funktioner som i slutändan leder till en huvudsaklig. Huvudmålet vid köp är att uppnå en bra ljus bild utan att skada hälsan. Projektorns ljusstyrka är ljusflödet, som direkt beror på enheternas effekt.

Ju högre ljusflöde desto högre bildens diagonal . Naturligtvis kan alla projektorer tillhandahålla en stor diagonal. Men det finns ingen garanti för att bildkvaliteten inte kommer att drabbas av detta.

Som ett resultat får vi en lista över följande parametrar som är viktiga att vara uppmärksamma på när du väljer:

  1. strömförsörjning av projektorn;
  2. kraft;
  3. belysningsvinkeln, som täckningsområdet beror på;
  4. typ av lampor;
  5. motståndskraft mot naturfenomen och temperaturförändringar;
  6. antal driftsätt;
  7. förekomsten av avtagbara objektglas.
Bild
Bild

En laserprojektor är det bästa alternativet för att belysa ditt hem inifrån och ut.

Det skapar en fantastisk festlig atmosfär. Till skillnad från långa strängar av ljus som du måste försöka hänga runt ditt hem, är denna enhet lätt att installera. Du kan klara dig med en eller två projektorer, vilket är mycket energibesparande. Och möjligheten att ställa in olika flimmerlägen och olika typer av bilder kommer att tilltala även de mest krävande användarna.

Lågintensiva enheter kan till och med användas i en plantskola . Till exempel att vackert lyfta fram en julgran.

Rekommenderad: