Scrapbooking Fotoalbum (58 Bilder): Bröllopsalbum För Nybörjare. Steg-för-steg Mästarklass För Barnalbum Och Nyår, Siddesign

Innehållsförteckning:

Video: Scrapbooking Fotoalbum (58 Bilder): Bröllopsalbum För Nybörjare. Steg-för-steg Mästarklass För Barnalbum Och Nyår, Siddesign

Video: Scrapbooking Fotoalbum (58 Bilder): Bröllopsalbum För Nybörjare. Steg-för-steg Mästarklass För Barnalbum Och Nyår, Siddesign
Video: wedding album | mini album | wedding scrapbook | full scrapbook display 2024, April
Scrapbooking Fotoalbum (58 Bilder): Bröllopsalbum För Nybörjare. Steg-för-steg Mästarklass För Barnalbum Och Nyår, Siddesign
Scrapbooking Fotoalbum (58 Bilder): Bröllopsalbum För Nybörjare. Steg-för-steg Mästarklass För Barnalbum Och Nyår, Siddesign
Anonim

Scrapbooking är en konst som har gått utöver sina egna gränser … Det började just med fotoalbum, som skapades med egna händer från en mängd olika dekorativa detaljer. Idag används tekniken vid design av anteckningsböcker och fotoramar, i andra kreativa verk, där denna charmiga skiktning kan vara lämplig. Men album förblir samma gyllene nisch, där själva idén med scrapbooking verkar mest lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Fotoalbum blir långsamt föremål för gårdagens era, fler och fler beställer fotoböcker och fotoutskrifter blir samma försvinnande element som en CD, till exempel … Men både mode för vintage eller nostalgi för barndom, ungdom och mode för något icke-digitalt och påtagligt, omfattande, prasslande i händerna är också efterfrågat. Därför är ett album som använder scrapbookingstekniken en design som inte kan jämföras med en fotoboks korthet och tekniska noggrannhet.

Ett självtillverkat album är summan av intryck från varje element i ett givet objekt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Scrapbooking är en kombination av tekniker, det är en förening av en mängd olika kreativa produkter från stickning till origamidesign, från macrame till lapptäcke och sömnad. Förresten, denna kreativitet har redan ett antal tekniker som nästan är redo att spilla ut i en separat riktning.

Vilka tekniker representerar scrapbooking:

ömmande - använda tekniken för artificiell åldring av sidor med toning av papper och inte bara;

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

prägling - innebär skapande av element, bokstäver och konvexa mönster, till exempel för vilka stenciler och till och med specialpulver används;

Bild
Bild
Bild
Bild

stämpling - verket är dekorerat med bläck och frimärken, vilket skapar intressanta effekter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du börjar göra ett album måste du göra några förberedande arbeten. Skisser av den framtida designen kan ritas på papper för att förstå vilka produkter och material som krävs för att skapa ett album. De kan listas separat och det objekt som redan har hittats och förberetts kan streckas över.

Vilka material kan du använda?

De viktigaste kraven för scrapbooking -material är hållbarhet och fullständig säkerhet. För att albumet ska kunna lagras under lång tid måste det hållas borta från den aktiva solen och inte hållas där allvarliga temperaturhopp är möjliga.

Vad används för scrapbooking:

  • specialpapper, redan dekorerat - det kan ha speciella tryck, paljetter, prägling;
  • volymetriska element - de kan tillverkas i fabriken, tillverkas i form av symboler, eller de kan hittas i miljön (en kedja från en gammal klocka, en rosett från en vacker förpackning, knappar etc.);
  • lim - det kan vara en limpinne och en universell komposition, och en spray, och limpinnar, och en termisk pistol;
  • alla typer av tyg från satin till sammet, ju mer texturerat, desto mer intressant, naturligt material är att föredra;
  • tygspetsar;
  • pärlor och pärlor;
  • satinband;
  • träelement, inklusive inskriptioner;
  • exemplar från herbariet;
  • metallhörn;
  • pompoms;
  • strimlor av päls eller läder;
  • färgad kartong;
  • alla typer av sömnadstillbehör;
  • översättningar;
  • skal och småsten;
  • klockhjul;
  • klippa pappersbilder osv.
Bild
Bild

Verktyg kräver ett vanligt sysats : trådar, nålar, saxar, en symaskin kan också vara användbara. Sax med lockiga kanter är också användbar, ett lockigt hålslag och de skrivelement som inte tenderar att blekna snabbt (det vill säga lackmarkörer, färger och akvarellpennor etc.)

Bild
Bild

Designstilar

Scrapbooking innebär en tydlig uppdelning i stilar som lätt kan gissas av dem som redan behärskar denna typ av kreativitet.

Mest populära stilar

Arv och årgång . Vykort, retroalbum görs ofta i just sådana stilar. De kännetecknas av dämpade färger, användning av skav, gamla tidningsurklipp och fotografier. Snören, pärlorna och frimärkena ser övertygande ut i sådana verk. Ett sådant album ser dyrt och ädelt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shabby chic . I scrapbooking är han så mild som möjligt, älskar ränder och prickar, använder ljusa och bleka material, ser romantisk och flörtig ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikansk stil . Albumsidor är utformade som collage. Albumet innehåller foton kantade med band, inskriptioner, pappersfigurer. Varje ark kommer att vara unikt. Du kan komplettera bilderna med tågbiljetter eller teaterbiljetter etc.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Europeisk stil . I jämförelse med den amerikanska kan den anses vara mer minimalistisk. Denna stil är lämplig för att skapa mini-album. Pennor och pennor används, det vill säga arbetet kompletteras med skisser, till synes till och med improvisationer. Sidornas kanter är dekorerade med lockiga stansar eller saxar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steampunk … Mer brutal stil. Det kan användas för att designa ett album på ringar. Blommor, pärlor och spetsar ska inte finnas där, men olika mekanismer och redskap, tvärtom, kommer att passa bra. Resekartor, nautiska attribut, vintage -ritningar kommer att vara bra både inuti albumet och på omslaget. I denna stil anses gråbruna toner mer lämpliga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar kan blandas om ett sådant beslut verkar övertygande. Du kan inte hålla dig till en specifik, utan ta flera idéer som fungerar bra tillsammans.

Hur gör man det själv?

Genom att använda exemplet på flera typiska album kan du gå igenom huvudstegen i scrapbookingprodukter.

Bröllop

Mästarklassen kommer att kräva följande material och verktyg: tjock kartong, specialpapper för scrapbooking (eller dekorativt omslagspapper), en hålslag, sax, lim, tång för block, en linjal, en enkel penna, ett smalt satinband.

Steg för steg plan

  1. Basen för omslaget är skuren ur kartongen, en typisk version är 20x20 cm.
  2. För att dekorera basen skördas två rutor på 22x22 cm från scrapbookingpapper (eller motsvarande), tjockt tyg eller annat lämpligt material.
  3. Lim appliceras på den förberedda kartongen, omslagspapper bifogas. Överflödiga svängar till andra sidan, hörn bildas.
  4. Kvadrater skördas något mindre än basen i storlek, från vanligt tjockt papper. De är limmade på baksidan.
  5. Du måste vänta på att limmet torkar.
  6. Med en hålslagning måste du sätta två hål på sidan av albumets ryggrad.
  7. Med hjälp av en pincett fixeras blocken.
  8. Du måste förbereda många blad för albumet. De ska vara fyrkantiga. De måste också göra hål i dem med ett hålslag.
  9. Albumet måste monteras. Ett satinband kommer att räcka. Bladen läggs ut mellan baserna, tejpen dras in i hålen. Vi måste fixa det, men inte särskilt hårt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Albumet är klart - det kommer att bli en bra present till ditt bröllopsdag. Men hur man dekorerar det, vad man ska komplettera det eller inte utföra det i en återhållsam inredning beror på författarens beslut.

Nyår

Även en nybörjare inom scrapbooking kan göra ett vinterstämningsfullt album med dekorationer som är inneboende i semestern.

Vad är nödvändigt : ölpapp, färgad kartong, hantverkspapper, skrotpapper, syntetiskt vinterisator, tyg, garn, tejp, samt ett säckvävsfragment, hålslag, inskriptioner, brads, transparent hörn, sax, linjal, lim, modellkniv, symaskin.

Bild
Bild

Instruktionen är steg för steg

  1. En syntetisk vinterisator är fixerad på ölkartongen, täckt med tyg.
  2. Hantverkspapper ska klippas, vikas på mitten (eller till och med fyra gånger). Hantverkspappersdelar limmas på kartongens sidor i albumet.
  3. Hälften av sidorna måste sys på kartongunderlag.
  4. Alla sidor som innehåller pappersrester som inte är limmade på kartongen sys längs överkanten.
  5. De genomskinliga hörnen ska skäras i lika stora fyrkanter, i överensstämmelse med papper, limmas och sys på tre sidor.
  6. Resten av sidorna är limmade på kartongämnet. De två återstående hantverksdelarna måste sys, limmas på locket och sys runt.
  7. På alla hantverksdelar pressas vikarna igenom så att sidorna öppnas bekvämare.
  8. På albumets omslag måste du lägga ut inredningen och sy den, med början från de nedre delarna och flytta till toppen.
  9. Bilder och inskriptioner kompletteras med brads.
  10. Du måste fästa en snöre på baksidan av omslaget - den sys med en sicksack och dekoreras med ett bomullsband.
  11. Hantverksdelar limmas på varandra, hål stansas, kompletteras med garn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett väldigt gulligt, elegant nyårsalbum är klart!

Barn

För att göra ett album för ett foto av en nyfödd, för en äldre tjej eller pojke, måste du förbereda standardmaterial och verktyg: tjockt kartong, tryckt papper, eyelet installer, wellpapp, spårpapper, sax, dubbelsidig tejp, limpinne, enkel penna, satinband, linjal, lockig sax och hålslag, akrylfärg, svamp och alla typer av dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för att skapa ett album

  • Spårpapper skyddar albumet; tjockt pergament är också lämpligt för detta ändamål.
  • Akrylfärg ska inte appliceras med en pensel, eftersom det kommer att måla över ytan ojämnt, sidorna kommer sedan att bula ut.
  • En mängd olika material måste användas för skär och inredning. Du måste vara uppmärksam på det lockiga hålslag och sax, eftersom de gör standardarken original.
  • Konvexa objekt inuti albumet är inte det bästa alternativet, men de kan tas ut på omslaget.
  • Utskrifter, urklipp från böcker och tidskrifter kan och bör användas, klistermärken och klistermärken om barns ämnen också. Naturligtvis används originalmaterialet också: taggar från sjukhuset, den första hårklippningen etc.
  • Sidor ska fyllas inte bara med foton, utan också med inskriptioner, dikter, önskemål, anteckningar. Detta gäller särskilt i barnalbumet: Jag vill "spela in" alla de viktigaste milstolparna i utvecklingen av barnet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Själva produktionsprincipen upprepar standardscenariot: från omslagets bildning, spridning, syning eller inskjutning av sidor och sluta med att fästa liten dekor.

Fler idéer

Album är utformade för en födelsedag, för kalenderhelger (till exempel ett album för män senast den 23 februari), för examen, etc. Detta kan vara en gåva från teamet före pensioneringen eller ett album tillägnat semester.

Vilka andra alternativ används:

ett album tillägnat en smekmånadstur

Bild
Bild

en produkt som kommer att fånga barnets framgångar i en cirkel, sektion, i en musikskola, etc.

Bild
Bild

hemlagad konstruktion tillägnad din favoritbok, film, tv -serie, artist

Bild
Bild

ett album med foton på vänner osv

Bild
Bild

Du kan använda konceptet att skapa ett album (till exempel MK för att montera ett bröllop) i förhållande till ett annat tematiskt hantverk.

Tips för nybörjare

Ett typiskt misstag för nybörjare är att överbelasta den dekorativa kompositionen, det vill säga ta för många detaljer . Det kommer att vara smaklöst. Nybörjare behöver inte arbeta i skärningspunkten mellan stilar, det är bättre att följa en sak: du behöver inte komplicera din första upplevelse och jaga en svår idé.

Andra rekommendationer:

  • om fotot har många detaljer, och i allmänhet kan det kallas brokigt, bör bakgrunden för fixering vara lugn;
  • bakgrundsfärgen ska vara i harmoni med de mest catchy detaljerna i bilderna;
  • bakgrunden under fotot behöver inte göras särskilt ljus, annars blir bilden suddig på den;
  • om bakgrunden är mönstrad, görs bakgrunden monokromatisk;
  • om texten är omfattande bryts den i små stycken;
  • inskriptioner med avsiktliga fläckar kan se original ut;
  • sneda linjer, samt text skriven upp och ner - detta är normalt för scrapbooking;
  • oftast börjar de göra ett album från omslaget, det hårda omslaget är inslaget med dekorativt papper eller tyg;
  • montering av albumet kan utföras med hjälp av dubbelsidig tejp;
  • för att göra rivna kanter på sidor måste de böjas några millimeter och först sedan klippas av;
  • om du behöver mer omfattande sidor klistras ljusa tapeter under skrotpappret;
  • om foton ska tas bort från albumet måste de sättas in i genomskinliga hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan lära dig scrapbooking från video- och fotolektioner, samt noggrant undersöka framgångsrika exempel på album.

Vackra exempel

I denna samling med 10 tematiska album som är smakfulla och, viktigast av allt, som kan upprepas.

De bästa exemplen på scrapbooking fotoalbum:

pocket med många element för noggrann taktil studie

Bild
Bild

en genombruten servett är en bra detalj för ett barnalbum

Bild
Bild

återhållet omslag av ett familjealbum, mycket lakoniskt

Bild
Bild

mycket attraktiva vintage album fjädrar - chic detalj

Bild
Bild

mini-album ser charmiga ut för nästan alla tillfällen, inte bara bröllop

Bild
Bild

så här kan ett utspritt album se ut

Bild
Bild

rent maritimt tema

Bild
Bild

Jag vill bara se vad dessa flerskiktsstrukturer döljer

Bild
Bild

en mer brutal historia, scrapbooking för män

Rekommenderad: