Laserprojektorer (35 Bilder): LED-miniprojektorer, Programmerbar Animering För Shower Och 3D-projektorer, Modeller Med Effekten Av Lätt Musik, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Laserprojektorer (35 Bilder): LED-miniprojektorer, Programmerbar Animering För Shower Och 3D-projektorer, Modeller Med Effekten Av Lätt Musik, Recensioner

Video: Laserprojektorer (35 Bilder): LED-miniprojektorer, Programmerbar Animering För Shower Och 3D-projektorer, Modeller Med Effekten Av Lätt Musik, Recensioner
Video: Whiteboard.fi 2024, Maj
Laserprojektorer (35 Bilder): LED-miniprojektorer, Programmerbar Animering För Shower Och 3D-projektorer, Modeller Med Effekten Av Lätt Musik, Recensioner
Laserprojektorer (35 Bilder): LED-miniprojektorer, Programmerbar Animering För Shower Och 3D-projektorer, Modeller Med Effekten Av Lätt Musik, Recensioner
Anonim

På senare tid kunde laserprojektorer bara hittas på biografer och klubbar, idag används de i stor utsträckning på kontor och hem. På grund av bildens höga kvalitet tillåter sådana enheter att inte bara visa presentationer, videor utan också titta på dina favoritfilmer i familjecirkeln. Eftersom denna typ av utrustning presenteras på marknaden i ett stort sortiment, måste du kunna välja rätt modell korrekt, med hänsyn inte bara till tekniska egenskaper, pris utan också recensioner om tillverkaren.

Bild
Bild

Vad det är?

En laserprojektor är en speciell enhet som är utformad för att återge bilder på stora skärmar. Grunden är en laserstråle, i monokroma modeller är det en, och i polykrom - tre fokuseras strålen med hjälp av en speciell stencil, som kan vara i form av en bild eller en bild . Faller på en sådan stencil och passerar genom den, projicerar strålen på den installerade skärmen den önskade bilden. Förutom stencilen och strålen ingår ett komplext spegelsystem i laserprojektorns design, den fungerar som en omvandlare och skapar vissa avböjningsvinklar för det utsända ljuset. Således är principen för användning av denna enhet liknande driften av tv -apparater.

I jämförelse med lampanordningar "ritar" laserenheter en bild utan att lysa igenom den färdiga bilden.

Alla typer av ytor kan användas som skärm för projektorer: golv, tak och väggar.

Denna enhet gör det också möjligt att återskapa bilder av hög kvalitet även på ojämna ytor, eftersom varje pixel projiceras individuellt av laserpulser som inte kräver ytterligare fokusering.

Bild
Bild

Vyer

Trots att laserprojektorer dök upp på marknaden för inte så länge sedan har de lyckats förändras betydligt under denna tidsperiod. Tillverkare producerar ett stort utbud av modeller som tillgodoser alla användares behov.

Beroende på de funktionella funktionerna kan projektorerna utformas för spel, hemmabio (dessa är mini-enheter med en bekväm kontrollpanel), för underhållning och shower (med färgmusik) och för utbildning, affärer (med möjlighet för att spela upp till 12 bilder).

Alla ovanstående typer har sina egna tekniska möjligheter, storlek och pris.

Bild
Bild

För kontor och utbildning

Detta är ett slags projektorer avsedda att användas i utbildningsinstitutioner, affärscentra och kaféer, det vill säga för rum med bakgrundsbelysning (ytterligare belysningskälla). Huvudsyftet med sådana enheter är att "avbryta" ljuset och visa nödvändig information på skärmen med hög kvalitet . Det genomsnittliga ljusflödet (ljusstyrkan) för denna typ av projektorer är upp till 3000 lumen, denna siffra beror direkt på nivån på omgivande ljus i rummet och parametrarna för själva enheten.

Bild
Bild

För hemmabio

Detta är en programmerbar projektor som bara kan fungera under idealiska förhållanden. För att få en högkvalitativ bild måste närvaron av externa ljuskällor helt uteslutas i rummet . Precis som en LED -hemmabioprojektor har en laserprojektor bra färgåtergivning och många inställningar för att styra videosignalen och färgen. Till skillnad från kontorsalternativ är den inte bara avsedd för reproduktion av grafik och text. Den största fördelen med denna typ anses vara en låg ljudnivå, liksom möjligheten att installera i alla rum. Dessutom har hemmabioapparater en snygg design och passar perfekt in i moderna rumsinredningar.

Bild
Bild

Installation

De är en speciell typ av projektorer som är tunga, stora och har hög ljusstyrka. De används som regel i stora rum, liksom för att skapa utsprång på strukturer och för utomhusinstallationer . Precis som en animationsprojektor har en installationsprojektor många ytterligare funktioner som låter dig skapa ljuseffekter. De installeras ofta för en semester eller en högtidlig händelse. Sådana enheter tillverkas i ett skyddande robust fodral, de är lätta att installera, transportera, även om de väger cirka 20 kg.

Bild
Bild

3D

Denna typ av projektorer anses vara den mest unika. Som med andra laserenheter är en laser ansvarig för att skapa en bild som "ritar" höger- och vänsterbilder på två kiselspeglar . Samtidigt limmas speciella LCD -paneler på sådana speglar för att polarisera ljuset. Tack vare denna uppspelningsteknik är det möjligt att använda 3D -glasögon medan du tittar. Den största nackdelen med 3D -projektorer är den höga kostnaden.

Bild
Bild

Populära modeller

Idag presenteras laserprojektorer på marknaden i ett stort sortiment, medan modellerna skiljer sig från varandra inte bara vad gäller tekniska egenskaper, utan också i kvalitet och pris. Här är de bästa modellerna som har fått många positiva recensioner.

Panasonic PT-RZ470E . Denna ultrakompakta nya produkt från den kinesiska tillverkaren väger bara 700 g och stöder 3D-läge. Projektorns driftsprincip är baserad på den ursprungliga tekniken "LED-källor + laser-porfor", det vill säga designen ger närvaro av inte bara en laser, utan också en LED-lampa. Denna modell är idealisk för både hemmabio och affärsapplikationer. De främsta fördelarna med denna modell är mångsidighet (du kan ansluta hörlurar, spelkonsoler, smartphones och datorer), en bekväm kontrollpanel. Nackdelar - bristen på russifiering, en plats för minneskort och vid videouppspelning från Internet kan bilden något "sakta ner".

Bild
Bild

LG HF80JS . Denna modell presenteras av ett taiwanesiskt företag. Denna projektor har ett brett utsprång, så att den kan installeras tätt mot en vägg. Huvuddragen i denna enhet anses vara att den inte sprider ljus åt sidorna och inte blindar högtalaren. Enheten stöder 3D-läge, tack vare ljusstyrkan på 1500 ANSI-lumen, kan den användas inte bara för presentationer utan också för att titta på filmer. Fördelarna med modellen inkluderar: närvaron av mer än 10 utgångar, inklusive, inklusive LAN och HDMI, möjligheten att ansluta till en dator, ljudsystem, utrustad med två 20 W högtalare och en bekväm kontrollpanel. Nackdelar - tunga (väger cirka 5 kg), komplexiteten i att använda Internet, brister i färgåtergivningen (bilden kan initialt ha en förändring i kalla toner).

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi MiJia . Denna enhet från en kinesisk tillverkare är utmärkt för hemmabio. Den väger 7 kilo, har hög kvalitet och imponerande egenskaper, bland vilka du kan skilja på en bra Full HD -expansion och ett ljusflöde på 5000 lumen. Projektionsstorleken längs skärmens diagonal är från 107 till 381 cm, laserresursen är lång och överstiger 25 000 timmar. Fördelarna med enheten är snygg utseende, bekväm användning, högkvalitativ bildåtergivning. När det gäller bristerna finns det bara en - ett högt pris.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vivitek D555 . Denna projektormodell anses vara budget. Trots möjligheten att visa bilder i Full HD har enheten en genomsnittlig teknisk egenskap. Det rekommenderas att köpa den för kontor, även om du också kan använda den hemma för att titta på filmer (i det här fallet måste du dessutom installera en 90-tums skärm). Denna projektor har också bra ljusstyrka (3000 lumen) och kontrast (15000: 1). Om vi överväger fördelarna med denna enhet, kan endast överkomliga kostnader tillskrivas dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Acer V6810 . Detta är en laserprojektor som kan köpas till ett överkomligt pris. Enheten ger högkvalitativ bildåtergivning i 4K UHD, medan expansionen av dess matris endast är 1920 * 1080. Eftersom V6810 har en ljusstyrka på 2 200 lumen och ett kontrastförhållande på 10 000: 1, rekommenderas det att installera den med 220”skärmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Benq LK970 . Denna modell är den mest tekniskt avancerade och dyra enheten med en 2716 * 1528 expansionsmatris och möjligheten att visa en projektion i 4K -format. Projektorns maximala ljusstyrka är 5000 lumen, kontrastförhållandet är 100000: 1 och diagonal är 508 cm. Denna enhet kan anslutas till TV -apparater och datorer. Fördelen med modellen är att lasern ger den nödvändiga skärpan, tack vare vilken alla scener kommer att se exakt likadana ut som på bio. Dessutom kan laserkraften enkelt justeras manuellt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viewsonic LS700HD . Detta är en laserprojektor från ett amerikanskt märke som visar utmärkt dynamisk kontrast och har en ljusstyrka på 3500 lumen. De främsta fördelarna med modellen, användare hänvisar till den höga svarshastigheten och det bra gränssnittet, det finns också stöd för Smart TV. Det finns inga nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Eftersom en laserprojektor i de flesta fall är en dyr teknik är det värt att uppmärksamma många parametrar när du köper den.

Detta påverkar inte bara enhetens livslängd, utan även bildkvaliteten.

Färgens ljusstyrka på projektorn . Det beror direkt på enhetens avstånd till skärmen (när den minskar ökar ljusstyrkan proportionellt) och nivån på omgivande ljus. Varje modell av projektorer har sin egen indikator på ljusstyrka, den mäts i lumen. Om du planerar att använda enheten för att titta på filmer i ett mörkt rum kan du köpa modeller med en ljusstyrka på 1500 lumen, medan skärmens diagonal inte ska vara mindre än 130 tum. När det gäller användning av projektorn i väl upplysta rum anses modeller med ett ljusflöde på 3000 lumen vara det perfekta valet. Det enda är att på platsen där enheten är installerad ska det bli lite mörkare.

Bild
Bild

Kontrast . Denna indikator är förhållandet mellan ljusstyrkan mellan vitt och svart. När projektorn finns i väl upplysta rum bestäms kontrasten av enhetens maximala ljusstyrka. I detta fall kommer de svarta områdena i bilden att överexponeras av extern belysning. Kontrast spelar en stor roll för biografer, där hallen är väl mörkad för att titta på film. Ju högre dess värde, desto större blir det dynamiska området.

Bild
Bild

Lov . Det rekommenderas inte att köpa projektorer med ett bildförhållande som är lägre än HD. För att få en högkvalitativ bild är det bättre att betala lite extra.

Bild
Bild

Kraft . Detta är enhetens viktigaste indikator, eftersom den slutliga bildens maximala ljusstyrka och mättnad beror på den. Det är lämpligt att köpa modeller med en effekt på 1 W röda, blå och gröna färger, vilket i slutändan uppgår till en slutlig siffra på 3 W.

Bild
Bild

Skanningshastighet och vinkel . Ju högre den första parametern, desto bättre enhet. För att se bilder i bra kvalitet måste du välja en projektor med en skanningshastighet på minst 30 kpps. Det bör noteras att skanningshastigheten beror på vinkeln, vars arbetsvärde bör vara från 40 till 60 grader.

Bild
Bild

Projektionslägen . Tillverkare producerar enheter med vertikal och horisontell trapetsformad korrigering, beroende på detta kan enheten installeras i en viss vinkel, inte strikt vinkelrätt mot skärmen. Idag utmärker sig projektorerna med skrivbord, fram, tak och bakre projektioner. Den första typen måste väljas om enheten ska installeras under eller på skärmens nivå, den andra - framför en ogenomskinlig skärm, den tredje är upphängd från taket och den fjärde placeras bakom en transparent skärm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

3D -stöd . Den här funktionen är inte tillgänglig på alla modeller. När du väljer en projektor med 3D -stöd är det viktigt att kontrollera med säljaren vilken teknik som används för displayen: passiv eller aktiv. I det första fallet matar projektorn ut linjer i tur och ordning för vänster och höger ögon, och i det andra halveras bildhastigheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gränssnitt och kontakter . Det är lämpligt att föredra modeller med VGA- och HDMI -kontakter, och närvaron av utgångar för flerkanalig ljudanslutning till en dator skadar inte heller. Gränssnittets användbarhet spelar också en stor roll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nätverksfunktioner . De flesta modeller är tillgängliga med trådlös projektionsfunktion. De kostar lite mer, men har mer avancerad funktionalitet.

Bild
Bild

Det är mycket bra om enheten levereras med en fjärrkontroll. Vi bör också ägna särskild uppmärksamhet åt tillverkaren och dess garantier.

Det rekommenderas inte att köpa utrustning för vilken garantin är mindre än 12 månader.

Det är viktigt att tillverkarens servicecenter finns tillgängliga i staden där enheten köps. Dessutom är det viktigt att noggrant studera recensionerna av modellerna och lita endast på betrodda tillverkare.

Bild
Bild

Granska översikt

Trots att laserprojektorer har dykt upp på marknaden nyligen lyckades de få många både positiva och negativa recensioner. De flesta användare har uppskattat laserkällans obegränsade resurs, som i genomsnitt upp till 20 000 timmar . Dessutom, i jämförelse med lampmodeller, har lasermaskiner utmärkt kontrast, ljusstyrka och expansion. Läkare talar också positivt om denna typ av projektorer, eftersom det reflekterade ljuset är helt säkert för synorganen. Vissa användare var missnöjda med budgetmodeller som har en regnbågseffekt i form av blå, gröna och röda konturer som syns mot en ljus bakgrund.

Rekommenderad: