Motoriserade Projektorskärmar: Takmotoriserade Projektionsskärmar Och Andra Typer För Hemmabio

Innehållsförteckning:

Video: Motoriserade Projektorskärmar: Takmotoriserade Projektionsskärmar Och Andra Typer För Hemmabio

Video: Motoriserade Projektorskärmar: Takmotoriserade Projektionsskärmar Och Andra Typer För Hemmabio
Video: Så här sätter du ihop en hemmabioanläggning 2024, Maj
Motoriserade Projektorskärmar: Takmotoriserade Projektionsskärmar Och Andra Typer För Hemmabio
Motoriserade Projektorskärmar: Takmotoriserade Projektionsskärmar Och Andra Typer För Hemmabio
Anonim

En videoprojektor är en praktisk enhet, men den är värdelös utan skärm. För vissa användare orsakar valet av skärm ett antal svårigheter. Speciellt när valet gäller eldrivna skärmar. Denna artikel kommer att belysa enhetens huvudkarakteristika, dess typer och urvalskriterier.

Bild
Bild

Särdrag

Skärmen för projektorn påverkar direkt kvaliteten på den överförda bilden. Därför bör valet av duk närmar sig med särskilt ansvar. Huvuddragen i enheten är dess design . Skärmar är indelade i två kategorier: med dolda och öppna fästen. Det första alternativet innebär att duken är monterad i en speciell låda under taket.

Designen med öppet fäste har en speciell urtagning som fälls ner vid behov . Alla detaljer på skärmen är dolda, och själva nischen stängs med en speciell gardin för att matcha takets färg. Elmanövrerade enheter höjs och sänks med en knapp på fjärrkontrollen.

Bild
Bild

Strukturen består av en duk och en ram. En skärm av hög kvalitet har en enhetlig färg och inga brister. Ramen kan vara av trä eller metall. Skilj mellan design och systemtyp. Det finns stela ramramar och produkter av rulltyp. Alla dukar är utrustade med en elektrisk knappknapp.

Det är värt att notera Det motoriserade bladet har ett viktigt särdrag.

Extradrop - extra svart material ovanför visningsområdet. Det hjälper till att placera projektionsskärmen på en bekväm höjd för betraktaren.

Bild
Bild

Översikt av arter

Den motoriserade projektionsskärmen är indelad i typer:

  • tak;
  • vägg;
  • tak och vägg;
  • golv.

Alla typer har sina egna egenskaper hos fästsystemet. Takmodeller är endast avsedda att monteras under taket. Montering av väggskärmar innebär fixering på väggen. Tak- och vägganordningar anses vara universella. De är utrustade med en speciell fixeringsstruktur som kan fästas både på väggen och i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvskärmar kallas mobila modeller . De är utrustade med ett stativ. Bekvämligheten med skärmen är att den kan bäras från plats till plats och installeras i alla rum.

Bild
Bild

Modeller med en fjäderbelastad mekanism kallas för väggtak . Designen ser ut som ett rör. På stretchdukens nedre kant finns en speciell konsol som den är fixerad för. För att sätta tillbaka duken i kroppen måste du dra något i dess nedre kant. Tack vare fjädermekanismen kommer bladet tillbaka till sin plats i kroppen.

Bild
Bild

Det finns motoriserade sidospänningsskärmar . De spänns horisontellt av kablarna. Kablarna är placerade längs banans vertikala ramar. En tyngdram som sys fast i tygets nedre kant skapar vertikal spänning. Modellen är kompakt och har möjlighet till dold installation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära märken och modeller

Elite -skärmar M92XWH

En översikt över populära modeller öppnar den billiga Elite Screens M92XWH -enheten. Duken klassificeras som en vägg-tak-typ. Höjd - 115 cm, bredd - 204 cm. Upplösningen är 16: 9, vilket gör det möjligt att titta på videor i moderna format . Förvrängningsfri visning uppnås genom en matt vit duk.

Bild
Bild

Skärmmedia SPM-1101/1: 1

Huvudfunktionen är den matta finishen. När du visar en bild finns det ingen bländning alls, och färgerna blir närmare det naturliga. Den sexkantiga designen är robust och pålitlig. Installationen utförs utan hjälp av ytterligare verktyg . Modellen är billig, så du bör vara uppmärksam på den. Valuta för pengarna är optimalt. Den enda nackdelen är sidornas korrelation.

Bild
Bild

Cactus Väggskärm CS / PSW 180x180

Enheten är utrustad med en tyst elektrisk enhet. Diagonal är 100 tum. Detta gör det möjligt att se bilden med hög upplösning. Konstruktionstypen är roll-to-roll, så den här skärmen är bekväm för transport . Enheten är gjord på grundval av högteknologisk utveckling. Hög kvalitet bekräftas av internationella certifikat. Av nackdelarna är det värt att notera den manuella enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Digis Optimal-C DSOC-1101

Väggtaksmodell med en låsmekanism som gör att du kan välja format och fixa duken i önskad höjd. Skärmen är tillverkad av slagfast plast och har en svart polymerbeläggning . Materialen är helt säkra. Frånvaron av sömmar på duken gör det möjligt att återge en tydlig och jämn bild. Nackdelen är betraktningsvinkeln på 160 grader. Trots detta har modellen ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Skärmval är baserat på flera viktiga överväganden.

Storleken

Full uppfattning av bilden när den ses utförs med hjälp av perifer syn. Den maximala effekten av närvaro skapar en suddighet av bildens kanter och uteslutning från hemmiljöns synfält . Det verkar som att när du tittar kan du bara sitta längre eller närmare skärmen. Men när det är på nära håll syns pixlar. Därför beräknas skärmstorleken baserat på bildupplösningen.

Med en upplösning på 1920x1080 är bildens genomsnittliga bredd 50-70% av avståndet från duken till betraktaren. Till exempel är avståndet från soffans baksida till skärmen 3 meter. Den optimala bredden varierar mellan 1, 5-2, 1 meter.

Bild
Bild

Förhållande

Det optimala bildförhållandet för hemmabio är 16: 9 . För att titta på TV -program använder du formatet 4: 3. Det finns universella modeller. De är utrustade med fönsterluckor som ändrar skärmförhållandet vid behov. När du använder projektorn på kontor, klassrum och hallar är det bättre att välja en skärm med en upplösning på 16: 10.

Bild
Bild

Täcker duken

Det finns 3 typer av täckning

  • Matt vit finish med utmärkta detaljer och färgåtergivning. Det anses vara den mest populära beläggningstypen och är vinyl och textil.
  • En grå duk ger en ökad kontrast till bilden. Vid användning av en sådan skärm rekommenderas att använda projektorer med hög effekt, eftersom reflektionen av ljusflödet under uppspelning reduceras med 30%.
  • Den finmaskiga akustiska beläggningen gör att högtalarna kan placeras bakom skärmen för en mer uppslukande upplevelse.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detta är huvudvärdet när du väljer. Kvaliteten på video- eller bildöverföringen beror på den. När du använder skärmen hemma är det bättre att välja en enhet med en faktor 1,5.

Ett värde högre än 1,5 rekommenderas för stora och ljusa rum.

Rekommenderad: