Hemmabio Med Trådlösa Högtalare: Bakre Och Andra Högtalare Utan Ledningar. Betyg Av Bärbara Och Andra Ljudsystem

Innehållsförteckning:

Video: Hemmabio Med Trådlösa Högtalare: Bakre Och Andra Högtalare Utan Ledningar. Betyg Av Bärbara Och Andra Ljudsystem

Video: Hemmabio Med Trådlösa Högtalare: Bakre Och Andra Högtalare Utan Ledningar. Betyg Av Bärbara Och Andra Ljudsystem
Video: Саундбар Philips HTS7140 (Blu-Ray, LAN) 2024, April
Hemmabio Med Trådlösa Högtalare: Bakre Och Andra Högtalare Utan Ledningar. Betyg Av Bärbara Och Andra Ljudsystem
Hemmabio Med Trådlösa Högtalare: Bakre Och Andra Högtalare Utan Ledningar. Betyg Av Bärbara Och Andra Ljudsystem
Anonim

Bio är en hel bransch som ger alla möjlighet att spendera tid med intresse. Men för att få maximal njutning måste du titta på filmer på en bra skärm med högkvalitativt ljudspår. Du kan göra detta hemma om du köper en hemmabio av hög kvalitet.

Utrustning

Om vi överväger den genomsnittliga hemmabio med trådlös akustik, kommer dess komponenter att vara följande:

  • högtalare utan ledningar;
  • en subwoofer är ett högtalarsystem som låter dig återge ljud med mycket låga frekvenser;
  • en ljudspelare som låter dig titta på videor;
  • satellitradio som kan plocka upp alla radiovågor;
  • USB -port - med dess hjälp är det möjligt att ansluta enheten till din dator;
  • Blu-ray är en spelare som låter dig titta på video av högsta kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan du köper ett sådant system, se till att ta reda på alla för- och nackdelar med den valda modellen. Till att börja med bör du bekanta dig med fördelarna med hemmabio med trådlösa högtalare.

  1. Först och främst är det platsbesparande. I sådana enheter finns det faktiskt inga ledningar alls. Det betyder att de inte behöver döljas under olika föremål.
  2. Ett ganska brett utbud av ljud.
  3. Säker användning. Oftast i sådana enheter finns det ett skydd från barn, liksom funktionen "föräldrakontroll".
  4. Tack vare Bluetooth -teknik är det möjligt att utbyta information på upp till 10 meters avstånd.

Hemmabio har dock också ett antal nackdelar. Trots att vi lyckades bli av med ett stort antal ledningar kvarstod problemet fortfarande. Trots allt har akustiksystemet för sådana moderna enheter minst 6 kanaler tillgängliga. Och om det inte finns några ledningar måste varje befintlig högtalare anslutas till en mottagare, en högkvalitativ analog förstärkare och en DAC-omvandlare. Allt detta har en ganska hög kostnad.

Men ändå, om du jämför det med kabelläggning eller reparationsarbete vid ett haveri, kommer det inte att vara så problematiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Hemmabio ljudkällor är indelade i flera typer beroende på installationstyp. Vissa av dem passar enkelt på valfri vägg i rummet, andra kan anpassas till taket eller installeras på golvet . Dessutom är det värt att notera att en bärbar hemmabio har 2 bakre högtalare ändå. Förutom den vanliga ljudsignalen får de ett antal andra kommandon, inklusive justering av ljudsignaler, samt stöd för den volymetriska effekten. Alla återstående kolumner kan placeras var som helst.

Bild
Bild

Golvstående

Dessa högtalare levereras med en ljudbuffert, liksom stora och medelstora högtalare. Med deras hjälp återges bas, dessutom praktiskt taget utan förvrängning.

Experter rekommenderar att du installerar dem bort från väggar. Detta är nödvändigt för att undvika överlappande effekt. Sådana mönster tar mycket plats. Därför måste rummet nödvändigtvis vara stort.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

Dessa akustiska system måste förutom sina goda tekniska egenskaper ha ett stilrent utseende. Detta är nödvändigt för att hemmabion ska passa in i det inre av rummet. För att göra denna uppgift lite enklare har vissa tillverkare utvecklat ett antal system som nästan är osynliga . Dessutom tar de inte alls plats.

Som regel skyddas högtalarna med ett rutnät i olika färger. Det är trots allt hon som är utanför. Oftast är formen på sådana kolumner halvcirkelformad. Normalt köps dessa modeller i små utrymmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbäddad

Ett sådant högtalarsystem är det vanligaste på den professionella ljudmarknaden. Dess främsta fördel är att den tar väldigt lite plats. Dessutom är ljudet som produceras ganska dynamiskt och rikt.

Men nackdelen med inbyggda system är behovet av ett antal installationsarbeten. De kan installeras både på väggarna och i taket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

väggmonterad

Denna högtalare är utformad för att vara väggmonterad. Väggakustik är antingen rektangulär eller fyrkantig. Ljudet från sådana hemmabiografer är ganska realistiskt och av hög kvalitet.

Bild
Bild

Hyllor

Du kan använda ett sådant högtalarsystem i alla rum.

Högtalarna måste placeras så att de är på nivå med ett mänskligt ansikte.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Bland hemmabiografer med trådlösa högtalare finns ett stort antal modeller som är lämpliga för hemmabruk. För att förenkla ditt val lite bör du bekanta dig med det mest populära bland dem.

Sony BDV

Golvhögtalare, ljudet är tillräckligt stort och av hög kvalitet. Det bör också noteras att hemmabio för detta märke har en autonom uppdatering och kompatibilitet med en mängd olika media och format. Dessutom bör du ta hänsyn till närvaron av 5 bakre högtalare, som gör att du kan fördjupa dig i en helt annan verklighet. Nackdelarna inkluderar att systemet tar för lång tid att starta.

När det gäller de tekniska egenskaperna är de följande:

  • subwooferns effekt är 200 watt;
  • akustisk effekt är lika med 1000 watt;
  • Smart TV, radiomottagare, Wi-Fi, Bluetooth finns tillgängliga;
  • ljudsystemet är ganska modernt;
  • 3D -stöd;
  • skydd från spädbarn, liksom funktionen "föräldrakontroll".
Bild
Bild

Philips CSS7235Y

Modellen är ett takhögtalarsystem, har ett ganska attraktivt utseende och surroundljud av hög kvalitet. Nackdelarna inkluderar felaktig överföring av frekvensen hos den reproducerade ljudvågen. Dessutom är kraften i de bakre högtalarna otillräcklig. I vissa fall finns det en möjlighet till fördröjning i utförandet av användarkommandon.

Viktigaste egenskaperna:

  • märkeffekt är 210 watt;
  • subwooferns effekt är 90 watt;
  • det finns Bluetooth;
  • chip-NFC;
  • högkvalitativa ljudavkodare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Onkyo HT-S7805

Märket för denna hemmabio är ganska populärt bland konsumenter. Och detta är inte förgäves, eftersom det utmärks av högkvalitativt ljud, avancerad inbyggd funktionalitet och olika avkodare. Men samtidigt saknar modellen en DVD-spelare och en sömntimer.

De tekniska egenskaperna hos denna enhet är följande:

  • förstärkarens frekvensområde är 20 hertz;
  • högtalarnas känslighet är lika med 83 decibel;
  • motståndet är 6 ohm;
  • var och en av högtalarna har en effekt på 130 watt;
  • Subwooferns effekt är 80 watt;
  • det finns en radiomottagare, Wi-Fi, Bluetooth.
Bild
Bild
Bild
Bild

Samsung HW-K950

Högtalarsystemet är takmonterat, det finns flera ljudavkodare. Bland bristerna bör det noteras den höga kostnaden och inte alltför genomtänkt utseende. Huvudsakliga tekniska egenskaper:

  • den totala effekten är 500 watt;
  • subwoofern är 162 watt;
  • det finns Wi-Fi och Bluetooth;
  • 3D stöds.
Bild
Bild

Bose Lifestyle Sound

Denna modell representeras av ett takhögtalarsystem, den kan återge ljud inte bara från smartphones, utan också från surfplattor. Ljudet är tillräckligt tydligt. Nackdelarna inkluderar höga kostnader, ett litet antal högtalare och stora storlekar. Om vi överväger de tekniska egenskaperna är de följande:

  • den totala effekten är 240 watt;
  • det finns en radio-tuner, Wi-Fi och en subwoofer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Innan du köper en sådan enhet bör du bekanta dig med de viktigaste funktionerna i trådlösa hemmabiosystem. Det är bäst att shoppa med en kunnig person som är väl insatt i denna teknik. Men om detta inte är möjligt kan följande tips vara användbara för dig.

  1. Först och främst måste du vara uppmärksam på kraften i den valda modellen, eftersom biografins tillförlitlighet beror på denna indikator. Till exempel, för ett rum med en yta på 20 kvadratmeter, räcker ett 70-watts högtalarsystem. En annan punkt att vara uppmärksam på är att förstärkarens effekt måste vara lägre än den totala effekten. Annars blir högtalarna snabbt oanvändbara.
  2. En lika viktig parameter är känsligheten hos den valda modellen. Hemmabioets ljudstyrka mäts i decibel. Ju högre de är, desto högre blir ljudet.
  3. Nästa egenskap att tänka på är frekvensområdet. Deras genomsnittliga statistiska värde är lika med 30 tusen hertz.
  4. När du köper måste du be säljaren att visa ljudet från den valda hemmabio.
  5. Det är också värt att undersöka produktens utseende och se till att dess foder är intakt och fritt från repor. Det är absolut nödvändigt att kontrollera tillgängligheten för alla detaljer.
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi säga att hemmabio med trådlösa högtalare kommer att vara ett utmärkt substitut för att gå på en riktig biograf. Att titta på filmer hemma i ett trevligt sällskap är ibland mycket mer bekvämt och intressant än i en stor hall.

Rekommenderad: