Klockradio: Välj Bordradio Väckarklockor, Betyg På Klockradiomottagare, De Bästa Projektionsmodellerna, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Klockradio: Välj Bordradio Väckarklockor, Betyg På Klockradiomottagare, De Bästa Projektionsmodellerna, Recensioner

Video: Klockradio: Välj Bordradio Väckarklockor, Betyg På Klockradiomottagare, De Bästa Projektionsmodellerna, Recensioner
Video: 7 Best Projection Clocks 2020 2024, Maj
Klockradio: Välj Bordradio Väckarklockor, Betyg På Klockradiomottagare, De Bästa Projektionsmodellerna, Recensioner
Klockradio: Välj Bordradio Väckarklockor, Betyg På Klockradiomottagare, De Bästa Projektionsmodellerna, Recensioner
Anonim

Människor kommer hela tiden med nya prylar för att göra deras liv mer bekvämt, intressant och enklare. Väckarklockans skarpa ljud passar ingen, det är trevligare att vakna till din favoritmelodi. Och detta är inte det enda pluset med klockradio - de har många användbara funktioner som kommer att diskuteras i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

För en modern person är tidskontroll nödvändig, eftersom många människor har hela dagen planerad på några minuter. Alla typer av enheter hjälper till att hålla reda på tiden: handled, ficka, vägg, bordsklockor, med mekanisk eller elektronisk åtgärd. " Talande" radioklockor blir också populärare idag . Radiostyrda modeller kan synkronisera tiden med regionala, nationella eller världsindikatorer med en noggrannhet på en bråkdel av en sekund.

Nästan alla klockradioer är utrustade med kvartsstabilisatorer som hjälper till att upprätthålla exakt timing vid instabila AC -förhållanden.

Tyvärr är hushållets elektriska nätverk (220 volt) inte alltid konstant, fluktuationer i det leder till att klockan börjar rusa eller släpa efter, och en kvartsstabilisator hjälper till att hantera detta problem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla radioklockor har en lysande display i olika storlekar (flytande kristall eller LED). Du kan välja modeller med rött, grönt eller vitt sken. I detta fall skiljer sig ljusstyrkan, men det beror inte på färgen. Storbildsmodeller kan justera ljusintensiteten på två sätt:

  • dimmer med två lägen gör siffrorna ljusa under dagen och svaga på natten;
  • det är en smidig justering av glödmättnaden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Klockan är utrustad med batterier, som vid strömavbrott hjälper till att spara alla inställningar. Moderna klockradiomodeller kan stödja olika media: CD, SD, USB.

Vissa klockradioalternativ är utrustade med en dockningsstation . De har tryckknappsstyrning på kroppen och är också utrustade med en fjärrkontroll. Det finns en plats att installera en mobiltelefon på.

Modeller av sådana radioapparater produceras i olika storlekar, färger och former, vilket hjälper till att tillfredsställa alla konsumenters smak.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Klockradioer skiljer sig åt i de funktioner som de är utrustade med. Antalet alternativ påverkar direkt kostnaden för elektriska apparater - detta bör beaktas när du väljer produkter. Klockradion skiljer sig från varandra enligt olika kriterier.

Genom signalförökningsmetod

En radiostyrd klocka är en enhet som kombinerar en FM -radio och en klockfunktion. FM -radio har ett frekvensområde på 87,5 till 108 megahertz. Och även om överföringsavståndet inom detta område är begränsat till 160 km, musik och tal moduleras med bättre kvalitet, sker FM -sändning i stereo.

Skillnader i signalförökningsmetoden ligger i formaten för sändningsstationerna i deras egen tidskod. Klockmodeller kan ta emot följande sändning:

  1. VHF FM Radio Data System (RDS) - sprider en signal med en noggrannhet på högst 100 ms;
  2. L-Band och VHF Digital Audio Broadcasting - DAB -system är mer exakta än FM RDS, de kan likna GPS med en andra noggrannhet;
  3. Digital Radio Mondiale (DRM) - de kan inte konkurrera med satellitsignaler, men de har en noggrannhet på upp till 200 ms.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter funktionalitet

Radioklockor kan ha en annan uppsättning alternativ, det är deras ojämlika innehåll som beror på olika typer av denna produkt. Här är en allmän lista över alla möjliga radioalternativ.

Larm

De mest populära typerna är radioväckarklockor. Favoritradiostationsljud hjälper användare att vakna på gott humör , utan att hoppa från den stressiga ringen från en traditionell väckarklocka. Det här alternativet hjälper inte bara att vakna, utan också att låta användaren somna om en enformig vaggvismelodi väljs . På vissa modeller kan du ställa in två larm samtidigt, det ena fungerar i 5-dagarsläge (från måndag till fredag), det andra i 7-dagarsläge.

Bild
Bild

Alternativ för kort sömn (snooze)

Det är bra för dem som har svårt att gå upp vid den första signalen. Det finns bara en knapp som låter dig kopiera larmet, skjuta upp uppvaknandet i ytterligare 5-9 minuter, medan kroppen anpassar sig till tanken på en överhängande uppgång.

Bild
Bild

Oberoende tid

Vissa enheter har två oberoende klockor som kan visa olika tider, till exempel data från olika tidszoner.

Bild
Bild

Radio tuner

Den låter dig använda klockan som en fullfjädrad radiomottagare med frekvenser i FM-intervallet, du behöver bara ställa in radiostationen. Förresten, du behöver inte göra detta varje gång utan bara ställa in enheten en gång till 10 favoritradiostationer och programmera den. Radion kan enkelt växlas till larmfunktionen genom att vrida volymkontrollen för att ange önskad tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laserprojektor

Med det här alternativet kan du projicera ratten på valfritt plan med inställningen av önskad storlek. Till exempel är en person van att sova på sin högra sida, och klockan är till vänster. Projektionsfunktionen hjälper dig att flytta ratten till motsatt vägg utan att flytta själva enheten. För dem som är vana vid att sova på ryggen räcker det med att öppna ögonen för att se urtavlan i taket.

Bild
Bild

Timer

Det här alternativet är relevant för dem som gillar att somna till ljudet från deras favoritradiostation. Om du förinställer avstängningsfunktionen stängs radion av automatiskt vid den angivna tiden. Timern kan användas för att markera valfritt tidsintervall, till exempel slutet på ett träningspass, eller så kan du ställa in en påminnelse när du lagar mat.

Bild
Bild

Nattlampa

Vissa modeller inkluderar ett nattljus som ett extra element. Om det inte är nödvändigt kan nattljuset släckas och döljas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skivspelare

Vissa modeller är inte begränsade till innehållet i endast en radiomottagare, de har också en inbyggd CD-spelare. För att väcka dig kan du spela in lämpliga melodier på en CD och använda dem som väckarklocka (eller lugnande).

Bild
Bild

Kalendern

Kalendern, som alltid är inställd, kommer att hjälpa dig att informera vilken dag, månad, år och veckodag som är idag.

Bild
Bild

Meteorologiska funktioner

Förutom klockan och radion en sådan enhet kan innehålla en miniatyr klimatstation, som tack vare fjärrsensorer kommer att rapportera temperaturen och luftfuktigheten i rummet, liksom i angränsande rum och på gatan … Enheten kan mäta omgivningstemperaturen från -30 till +70 grader. Rumsgivaren har ett avläsningsintervall på -20 till +50 grader Celsius. På stapeldiagrammet kan du dessutom se förändringar i avläsningar under de senaste 12 timmarna (stigande eller sjunkande).

Du kan konfigurera instrumentet för att varna dig när temperaturen är extremt varm eller kall. En sådan funktion hjälper till att spåra luftindikatorer på platser där det finns små barn, i växthus, vinkällare, där klimatkontroll krävs.

Enheten kan ansluta upp till 4 sensorer för olika rum, som inte bara visar den aktuella temperaturen, utan också den högsta eller lägsta som registrerats under dagen.

Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

För att vara säker i valet av radioutrustning är det bättre att föredra kända märken. Vi föreslår att du gör dig bekant med dagens bästa toppmodeller.

Rolsen CR-152

En kompakt enhet med en vacker design, väl lämpad för inredningen i sovrummet. Lätt att installera, har utmärkt akustisk prestanda . FM -tunern och timern låter dig somna och vakna till din favoritmelodi varje dag. En vacker modell med många funktioner kan vara en trevlig present till familj och vänner.

Bild
Bild

Ritmix RRC-818

Trots sin kompakta storlek har radioväckarklockan kraftfullt ljud och ett rymligt batteri. Förutom radion är modellen utrustad med Bluetooth och en spelarfunktion som stöder ett minneskort. Tack vare enheten är en handsfree telefonsamtal möjlig. Nackdelarna inkluderar brist på ljusstyrka och närvaron av endast en väckarklocka.

Bild
Bild

Sangean WR-2

Design med en historisk bakgrund passar inredning i retrostil. Trots sin enkla form är kroppen gjord av hållbart naturligt trä, motståndskraftigt mot mekanisk påfrestning. Modellen är utrustad med en liten display, men samtidigt har den många moderna funktioner.

Det finns ett hörlursuttag, ljusstyrkan är justerbar, frekvensen är justerbar. Enheten kompletteras med en kontrollpanel.

Bild
Bild

Philips AJ 3138

Modellen har två oberoende larm, smidig volymkontroll och ett fantastiskt utseende - som en gammal väckarklocka . Den digitala tunern fungerar inom en radie av 100 km. Klagomål över knapparnas placering och en opraktisk röstinspelare.

Bild
Bild

Sony ICF-C1T

Radiosändningar stöds i två band - FM och AM. Larmet upprepar signalen var 10: e minut i en timme. Ljusstyrkan är justerbar.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Innan du köper en klockradio bör du noggrant läsa listan över alternativ som enheten kan innehålla och notera de som är viktiga för dig själv. Du bör inte betala för mycket för just-in-case-funktioner. När uppgifterna blir tydliga kan du shoppa och välja en modell med lämpliga funktioner. Vissa nyanser bör beaktas.

  • Användare som distraheras från att sova i en starkt upplyst display kan vara uppmärksamma på dimbar modell . En projektionsradio väckarklocka är också lämplig i sådana fall. Det hjälper dig att känna igen tiden genom en diskret projektion som visas på ett lämpligt plan, medan den självlysande ratten är lätt att dölja.
  • De som fokuserar på radion bör välja högkvalitativa klingande modeller med uppmärksamhet på antalet mottagna radiostationer.
  • De för vilka klimatkontroll är viktig bör föredra radioklocka med en väderstation . När du väljer en modell måste du vara uppmärksam på antalet sensorer som erbjuds och temperaturområdet.
  • Bättre att föredra apparater kan ta emot signaler inte bara inom kort avstånd .
  • För vissa användare är det viktigt möjligheten att stödja olika media (CD, SD, USB) .
  • När du köper, se till att modellen har en kvartsstabilisator .
Bild
Bild
Bild
Bild

En klockradio är inte bara multifunktionell och användbar - den här lilla vackra enheten passar perfekt in i en modern inredning och blir dess ursprungliga dekoration.

Du behöver bara veta i förväg var modellen väljs: för köket, barnrummet, på garderoben, på väggen - och välj lämplig design.

Rekommenderad: