Vilken är Den Bästa Digital-TV-mottagaren? Betyg Av De Bästa DVB-T2-mottagarna, Toppmärken Och Tips För Att Välja, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vilken är Den Bästa Digital-TV-mottagaren? Betyg Av De Bästa DVB-T2-mottagarna, Toppmärken Och Tips För Att Välja, Recensioner

Video: Vilken är Den Bästa Digital-TV-mottagaren? Betyg Av De Bästa DVB-T2-mottagarna, Toppmärken Och Tips För Att Välja, Recensioner
Video: Декодер цифрового TV K2 DVB T2 / Digital TV K2 DVB T2 Decoder 2024, Maj
Vilken är Den Bästa Digital-TV-mottagaren? Betyg Av De Bästa DVB-T2-mottagarna, Toppmärken Och Tips För Att Välja, Recensioner
Vilken är Den Bästa Digital-TV-mottagaren? Betyg Av De Bästa DVB-T2-mottagarna, Toppmärken Och Tips För Att Välja, Recensioner
Anonim

Termen "digital-TV-mottagare" används i stor utsträckning för elektroniska enheter som kan ta emot videoinnehåll i enlighet med DVB-standarden och visa det på en TV. Utvecklingen av IP-nätverk och ADSL-bredbandsåtkomst gjorde det möjligt att leverera video av god kvalitet och därmed uppkomsten av IPTV-digitalboxar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Topptillverkare

Att hitta en mottagare för en TV idag är inte svårt. Set-top-boxar säljs i ett brett sortiment på marknaden. Det finns billiga, enkla alternativ och dyrare med automatiska inställningar . Sådana prylar skapades speciellt för digital -tv, som hela landet nyligen har bytt till. Toppen av de bästa tillverkarna inkluderar märken från olika länder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lumax

Ett ganska känt varumärke, under vilket märket digital utrustning för olika ändamål släpps. Mottagare har många fördelar, inklusive ett bra pris . Alla modeller har stöd för allmänt använda foto- och videoformat, de har en inbyggd Wi-Fi-adapter. Dessa aggregat visar en stabil, ren signal.

Användare föredrar dessa mottagare på grund av deras enkla och flexibla inställningar, samt en begriplig meny som presenteras på ryska . Många modeller har en flash -enhet, så att du kan titta på dina favoritvideor direkt därifrån.

I dyra digitalboxar finns det också möjlighet att spela in ett TV-program. Det är mycket bekvämt om det inte finns något sätt att titta här och nu.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektronik

Det näst mest populära märket som kommer in på marknaden med kompakta mottagare. I de flesta fall är deras kropp gjord av metall. Den största skillnaden mellan modellerna är närvaron av ett stort antal ytterligare alternativ, som en modern användare inte kunde låta bli att notera . Detta är inte bara TimeShift, utan också PVR och ACDolby alternativ.

Bland andra särdrag noterade användare runt om i världen den ljusa skärmen, där du kan se nödvändig information om hur enheten fungerar. Om du gör ett val till förmån för en sådan digitalbox för digital-tv kommer du inte att ställas inför en komplex installation. Kanalsökning kan göras automatiskt eller manuellt.

Bild
Bild

D-färg

Detta företag erbjuder inte bara set-top-boxar, utan antenner för dem. Dyrare modeller är gjorda med en skärm, men den är inte tillgänglig på budgetsegmentalternativen. Kroppen är gjord av plast eller metall, vilket avgör priset på mottagaren. En modern processor är inbyggd inuti - det är han som är ansvarig för den imponerande bearbetningshastigheten för den mottagna signalen.

Strömförbrukningen är bara 8 watt. Även om enheten måste fungera utan avbrott förblir dess fodral kallt. Videor kan spelas upp i olika typer av upplösningar:

  • 480i;
  • 576i;
  • 480p;
  • 576 sid.
Bild
Bild
Bild
Bild

Selenga

Varumärket bedriver tillverkning av både digitalboxar och antenner för dem. En av de främsta fördelarna är kompatibilitet även med gamla TV -modeller, oavsett märke. Som en fyllning - operativsystemet från den välkända Android. Du kan ansluta en extern Wi-Fi-modul eller använda de flesta av de populära internettjänsterna som YouTube och Megogo. Set-top-boxen levereras komplett med en fjärrkontroll med mycket känsliga knappar. Det finns en HDMI -kabel.

DVB-T2-modeller kan stödja nästan alla populära format, inklusive:

  • JPEG;
  • PNG;
  • BMP;
  • GIF;
  • MPEG2.
Bild
Bild
Bild
Bild

Burspråk

Mottagare som tillverkas under detta märke fungerar i DVB-T2-standarden. Av de fördelar som användarna noterar:

  • bra ljud och bildkvalitet;
  • kan sända fler kanaler;
  • signalmottagning är alltid stabil;
  • ansluter helt enkelt;
  • det finns ingen anledning att ansluta många extra kablar.

Tillverkaren har noga tänkt igenom menyn och gjort den intuitiv, så att även ett barn kan använda set-top-boxen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cadena

Enheterna visar stabil signalmottagning eftersom alla mottagare är mycket känsliga. Detta är en av få mottagare där det finns en "föräldrakontroll" -funktion. Kanalsökning kan göras automatiskt eller manuellt . Fyllning är den senaste versionen av programvara som kan uppdateras regelbundet.

Bild
Bild
Bild
Bild

BBK Electronics

Varumärket dök upp på vår marknad 1995. De flesta digitalboxar stöder bara DVB-T2, men det finns några som kan användas med kabel-TV . Sådana enheter har vunnit popularitet bland användarna för sin tillförlitlighet och mångsidighet. Dessa är billiga, men samtidigt mångsidiga modeller, som bland annat också är lätta att använda.

Fjärrkontrollen används som ett kontrollverktyg. Videon som spelats in på flash-kortet kan också spelas upp via digitalboxen.

Bild
Bild

Värre ldVision Premium

Tillverkar T2 -mottagare som används för digital TV -sändning. Den inbyggda displayen visar under drift data om kanalen och nivån vid vilken signalen matas. Slitstark plast används som huvudmaterial för tillverkning av fodralet.

Set-top-boxen kan fungera med filer i de vanligaste formaten, inklusive MP4, H. 264 . Tillverkaren har tänkt på sådana användbara funktioner som "text -TV" och "programguide".

Bild
Bild

Carformer

Detta märke är i premiumsegmentet på dagens marknad. Bilagor görs för fordon.

Stabil drift av utrustningen utförs vid temperaturer från -10 till + 60 ° C . Utrustningen kan hantera 720p / 1080i upplösning. Du kan lyssna på musik och till och med spela upp filer från en extern enhet. Det genomsnittliga antalet mottagna signaler är 20.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

I betyget för moderna mottagare som presenteras nedan finns det budget-DVB-T2-modeller och dyrare alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Humax DTR-T2000 500 GB

Fullt fungerande modell för mottagning av digital signal, som har 500 GB extra minne. Det är en lättanvänd tuner som låter dig titta på och lyssna på hundratals gratis kanaler, samt få tillgång till program från Netflix . Oavsett vilken TV -modell användaren väljer, har tillverkaren tillhandahållit ytterligare lagringsutrymme och ett alternativ för "föräldrakontroll". Endast två kanaler kan spelas in åt gången.

Mottagaren har tillbehör: fjärrkontroll, 2x AAA -batterier, HDMI -kabel, Ethernet -kabel. Det finns en internetanslutning via lokala nätverk och Wi-Fi. Antal USB -portar - 1, TV -tjänst - YouView.

Bild
Bild

Humax HDR-1100S 500 GB Freesat med FreeTime HD

Denna utrustning är enkel och enkel att använda, användaren kan spela in 2 kanaler samtidigt. Det mest framgångsrika köpet du kan drömma om. Det finns tillgång till online -TV från företag som iPlayer och Netflix. Alternativet för föräldrakontroll är inte lika imponerande som på Humax Youview -modell, och knapparna på fjärrkontrollen är ganska fasta ..

Bild
Bild

Humax HB-1100S Freesat

Om du inte är alltför orolig för att kunna spela in dina favoritprogram, men ändå vill komma åt kanaler via Freesat, då är Humax HB-1100S den perfekta budgeten digitalbox. Den kompakta och lättanvända elektroniska programguiden låter dig fortfarande bläddra igenom programmet i sju dagar. Således blir det väldigt enkelt att hitta önskad video på begäran.

Mottagaren ansluter till Internet via en Ethernet-kabel eller Wi-Fi, det är möjligt att titta på Netflix, YouTube, iPlayer och mycket mer . Ingen hårddisk, TV -tjänst tillhandahålls via Freesat.

Bild
Bild

Humax FVP-5000T 500 GB

FVP-5000T är den bästa Freeview-varianten av modellerna ovan och ger upp till 500 timmars inspelning av dina favoritkanaler. Du kan bara titta på eller spela in live -TV medan du gör det på 4 olika kanaler samtidigt.

Tillverkaren har tillhandahållit möjligheten att komma åt Netflix, All 4 och ITV Player. Mottagaren har dock inte appen Now TV och föräldrakontroll.

Bild
Bild

Manhattan T3-R Freeview Spela 4K

Om det är viktigt för användaren att titta på program och filmer i högsta möjliga kvalitet, så kan du med denna set -top -box titta på videor i 4K -upplösning - det viktigaste är att det finns en kompatibel TV.

För närvarande är denna kvalitet endast tillgänglig i YouTube-appen och iPlayer-catch-up, även om ytterligare tjänster kan läggas till . Det finns modeller tillgängliga med 500 GB extra minne, samt en 1 TB hårddisk.

Bild
Bild

Manhattan T2-R 500 GB Freeview

Om möjligheten att spela in TV -program har högre prioritet än tillgång till onlinetjänster, kan den presenterade budgetversionen av Freeview vara den perfekta lösningen. Med mottagaren kan du spela in upp till 2 kanaler samtidigt. Med sin 500 GB hårddisk kan inspelningen förlängas med 300 timmar.

Bild
Bild

STB14HD-1080P

För att utrustningen ska fungera räcker det med att ansluta STB14HD HD digital set-top box till en vanlig TV med ett av de många alternativen. Det är också bekvämt att spela in live -TV direkt på en flash -enhet eller extern hårddisk och spela populära mediaformat.

Medföljer en fjärrkontroll som låter dig styra viktiga TV -funktioner. Av de tekniska egenskaperna:

  • standarder som stöds-DVB-T (MPEG-2 & MPEG-4 / h. 264);
  • hårdvara skalning och avkodning;
  • samtidiga analoga och digitala utgångar;
  • HDMI -utgång (upp till 1080P / 60Hz);
  • YPbPr / RGB -komponentutgång (1080p / 1080i / 720p / 570p / 480p / 576i / 480i);
  • ta emot ljud och flerspråkiga undertexter;
  • text -TV och undertexter (textning);
  • programvara;
  • schemalagd inspelning;
  • standarder som stöds-DVB-T / MPEG-2 / MPEG-4 / H. 264;
  • filsystem - NTFS / FAT16 / 32;
  • CVBS -utgång - PAL / NTSC;
  • YPbPr / RGB -utgång - 1080p / 1080i / 720p / 570p / 480p / 576i / 480i;
  • ljudutgång - stereo / gemensam stereo / mono / dubbel mono;
  • strömförsörjning - 90 ~ 250VAC 50 / 60Hz;
  • effekt - max 10 W

Från format:

  • foto - JPEG, BMP, PNG;
  • ljud - WMA, MP3, AAC (. wma,. mp3, m4a);
  • video: MPEG1 / MPEG2 / H. 264 / VC-1 / Motion JPEG, (FLV, AVI, MPG, DAT, VOB, MOV, MKV, MJPEG, TS, TRP).
Bild
Bild

SRT5434 HDTV

Srt5434 High Definition med inspelningsfunktion är lämplig för nästan alla TV, även en gammal, där den ger analog tillgång till digital -TV. Användaren kan spela in video direkt till USB -minne (ingår ej) och sedan spela upp när som helst . Tillverkaren har gett möjlighet att titta på ytterligare videor, foton och lyssna på musik från en USB -enhet. Det finns stöd för HDMI och RCA -utgång. Det finns kompatibilitet med MPEG4.

När du använder en digitalbox kan det vara nödvändigt att individuellt konfigurera utgångskanalen för varje SRT5434-enhet . Att byta kanal på fjärrkontrollen påverkar alla enheter. För att lösa detta problem har digitalboxen kontrollknappar på frontpanelen.

Bild
Bild

Android Smart Media Player UHD HDR 4K2K

Fantastisk klarhet, ljus färg ges av den här nya generationens konsol. Mottagaren stöder också HDR- och HDR10 + -innehåll och justerar dessutom det vita och mörka för förbättrad bildkvalitet. Med 4-kärniga Amlogic S905x-processor, 2 GB RAM och 8 GB blixt, kommer filmer att spela smidigt och laddas snabbare . Alla ljudformat från 2 -kanals stereo till 7.1 Dolby Digital ger ljud av hög kvalitet.

Android OS har obegränsad expansion, USB, HDMI, LAN, DLNA, Wi-Fi och Bluetooth . Allt detta ger användaren oändliga möjligheter. Med en sådan mottagare kan vilken TV som helst enkelt förvandlas till en smart enhet. Plus, 2-bands AC Wi-Fi och Bluetooth innebär att du enkelt kan ansluta till trådlösa nätverk eller en mediaspelare.

Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en bra set-top-box är det lämpligt att inte bara förlita sig på recensioner utan också att se mottagarens tekniska parametrar mer detaljerat. Valet beror till stor del på kvaliteten på den mottagna signalen, ytterligare funktioner, enkel meny och andra egenskaper.

Det finns tre huvudtyper av digitalboxar att välja mellan. YouView och Freeview använder en digital antenn för att ta emot sändningar, medan Freesat kräver att en parabolantenn installeras

Bild
Bild

Freeview

Freeview erbjuder cirka 70 standardupplösningskanaler (SD), 15 högupplösta (HD) -kanaler och över 30 radiokanaler, beroende på var användaren befinner sig. Om du redan har en antenn är detta det billigaste alternativet för plånboken.

2 versioner av Freeview TV -lådor har utvecklats:

  • Freeview -lådor har ytterligare tjänster, som iPlayer och ITV Player, integrerade i programmanualen, tack vare vilken du snabbt kan spela en tidigare sändningsprogram, även om användaren inte har spelat in den (om rutan är ansluten till Internet), liksom som andra streamingapplikationer;
  • Freeview + set-top box - i allmänhet billigare, men erbjuder inte rullning tillbaka och några ytterligare tjänster.
Bild
Bild
Bild
Bild

YouView

YouView, som utvecklades 2012, var det första alternativet för att lansera en digitalbox med ytterligare funktioner och TV-tjänster integrerade i programguiden. YouView -mottagare har fortfarande en fördel som Freeview saknar - införandet av en TV -app. Det vill säga att användaren kan titta på Sky on-demand online-tv-tjänst (om den prenumererar på den) utan att behöva installera ytterligare.

Bild
Bild

Freesat

En gratis digital TV -tjänst som erbjuder samma digitala kanaler som Freeview, plus några extrafunktioner som HD, musik. Det är obligatoriskt att använda en parabolantenn för att ta emot sändningar . Detta är ett billigare alternativ om du redan har en sådan antenn ansluten till ditt hem. Perfekt om användaren tidigare var en satellit -TV -klient.

De flesta Freesat set-top-boxar låter dig rulla fram och tillbaka genom programguiden och snabbt komma åt program på ytterligare tjänster.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en digitalbox är det också värt att överväga andra funktioner

  • HD eller SD . De flesta moderna digitalboxar kan spela upp HD-kanaler, men inte alla. Några av dem ger bara åtkomst till SD -versionen.
  • HDD . Om användaren vill spela in TV-program för att titta på på fritiden, behöver han en digitalbox med en inbyggd hårddisk. Dessa alternativ innehåller vanligtvis 500 GB, 1 TB eller 2 TB lagringsutrymme. På det enklaste kan du spela in upp till 300 timmars SD -program eller 125 timmar HD -video.
  • TV -tjänster online . Vissa digitalboxar gör att du kan titta på online-TV utan att behöva en extra internetanslutning. Tjänsterna varierar beroende på mottagarens märke.
  • Internet anslutning . De flesta moderna set-top-boxar har en Ethernet-port, så du kan alltid köra en kabel mellan routern och rutan. Så här är den enklaste internetanslutningen organiserad, genom vilken tillgång till online -tv -tjänster utförs. Men om din router inte är nära där du planerar att placera din digitalbox, kan du behöva dra kablar i hela ditt hem.

Vissa mottagare är också utrustade med Wi -Fi - dessa modeller kan installeras på avstånd från routern.

Bild
Bild

Granska översikt

Användare noterar att moderna digitalboxar låter dig titta på kanaler i hög kvalitet. Men innan du köper måste du bekanta dig i detalj med de tekniska egenskaper som tillverkaren hävdar.

Om det inte finns någon Wi-Fi-distributör är det bättre att köpa en mottagare med kabelingång . Ju mer modern set-top-boxen är, desto nyare ska TV: n som den ska installeras på vara. Billiga budgetalternativ ger inte möjligheter som de som du måste betala imponerande medel för.

Rekommenderad: