Musikmikrosystem: En översikt över Hi-Fi-modeller För Hemmet. Hur Väljer Och Ansluter Jag Ett Mikromusikcenter?

Innehållsförteckning:

Video: Musikmikrosystem: En översikt över Hi-Fi-modeller För Hemmet. Hur Väljer Och Ansluter Jag Ett Mikromusikcenter?

Video: Musikmikrosystem: En översikt över Hi-Fi-modeller För Hemmet. Hur Väljer Och Ansluter Jag Ett Mikromusikcenter?
Video: Panasonic SC-PMX100 Hi-Fi CD Micro System | AllPlay Series 2024, Maj
Musikmikrosystem: En översikt över Hi-Fi-modeller För Hemmet. Hur Väljer Och Ansluter Jag Ett Mikromusikcenter?
Musikmikrosystem: En översikt över Hi-Fi-modeller För Hemmet. Hur Väljer Och Ansluter Jag Ett Mikromusikcenter?
Anonim

Vi älskar alla musik och försöker köpa musikutrustning av hög kvalitet för att lyssna på den. Bland dess stora sortiment på försäljningsmarknaden kan du välja vilken modell som helst enligt dina önskemål. Musikcentra med ett mikrosystem är perfekta för ett litet rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Sådana modeller av musikaliska system är små och har en skivenhet . Mikromusikcentralen är utrustad med en tuner för mottagning av olika radiostationer, samt en stereomottagare. Vissa varianter har kassettplatser.

Mikrosystemet är mycket lätt att underhålla, och på grund av sin låga vikt är det lätt att bära från rum till rum . Har små högtalare med bra ljud. Dimensionerna på den främre ytan är vanligtvis i intervallet från 175 till 180 mm. Låg effekt - högst 40 W - är ganska lämplig för användning i små rum. System styrs av en systemkontroller. Panelen har ett stort antal knappar och indikatorlampor. De är alla anslutna till en kontrollerad del av systemet som tar emot data för analys . Fjärrkontrollmodeller har en infraröd mottagare på frontpanelen.

De flesta modellerna drivs av elnätet, men det finns alternativ som fungerar med ett eller flera laddningsbara batterier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Music Center LG CM2760 LG är ett elegant CD -mikrosystem med USB och Bluetooth . Denna modell är gjord i svart och har måtten på huvudmodulen 170 × 230 × 276 mm och de främre högtalarna 127 × 295 × 240 mm. Mikrosystemet är mycket bekvämt att använda, eftersom det har en pekskärm och en modern design med en blank yta, perfekt för hemmabruk. Du kan lyssna på din favoritmusik från mobila enheter via Bluetooth med hjälp av LG -ljudsystem.

Modellen är utrustad med största möjliga funktioner, t.ex. enhetskontroll från telefonen, samt dataöverföring … Tack vare den specialinställda ljudmatrisen låter basen kraftfull, tydlig och rik. Trådlös ljudöverföring från TV: n går direkt genom musikcentret. Har inga extra ledningar. Njut av förlustfri ljuduppspelning med stöd för FLAC -filer. Det är möjligt att lyssna på musik från bärbara enheter via en kabel. Fronthögtalarna har en effekt på 80x2 W. Det finns 2 kanaler, inbyggd radioantenn. Ger multi-anslutning samtidigt från flera smartphones via Bluetooth . Det finns en funktion ta bort filer , de senaste inställningarna sparas och uppspelningen fortsätter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassificeringen av ljudsystem fortsätter modell Pioneer X-CM42BT … Ett lyxigt akustiskt system, bestående av en huvudenhet som mäter 123x200x257 mm och två högtalare med måtten 201x121x235 mm, som har digitala förstärkare i D-klass och en effekt på 15x2 watt. Hela enheten väger cirka 2 kg. Passar kompakt på vilken hylla som helst. Kontrollen utförs med en fjärrkontroll av imponerande storlek (nästan som en TV -modell). Kroppen i detta system kan tillverkas i ett av fyra färgalternativ. Du kan hitta svart, rött och vitt i Ryssland, och den mjuka blå nyansen är förmodligen endast avsedd för europeiska köpare. Alla färgalternativ passar perfekt in i alla interiörer.

Alla uttag och terminaler sitter på baksidan, så för estetiskt utseende är det bättre att fästa det på väggen. Kroppen är gjord av plast. Frontpanelen innehåller en LCD -skärm. Modellen har ett CD -fack, AM / FM -radio med 45 stationer. Musikuppspelning sker via USB, Bluetooth och Lightning Connector Dock.

En sömntimer, larm och klocka ingår.

Bild
Bild

Ljudsystem Panasonic SC-PM250 - denna modell kan tillverkas i två färger - svart och grått. Dimensionerna på den centrala enheten är 120x210x266 mm och högtalarnas dimensioner är 238x160x262 mm. Utrustningen har en låg vikt - 3,7 kg, vilket gör att du enkelt kan flytta den från plats till plats.

Antal kanaler-2. Inbyggd CD-media och USB-port. Frontpanelen har en elegant LCD -skärm. Det finns en sömntimer, klocka och larm. Styrning är möjlig med fjärrkontrollen. Tunern har FM / AM -band, tunerminne för 45 stationer. Systemeffekten är 20 W.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

Tänk på urvalskriterierna för huvudelementen i mikrosystemet (ljud, stereo)

  • När du väljer ett stereoanläggning, först och främst det är nödvändigt att förlita sig på det genomsnittliga effektvärdet … Om modellerna är utrustade med en svag effektindikator kan du inte uppnå högt ljud, och när du höjer den maximala volymen kan du helt enkelt få sprak och väsande andning. För hemmabruk i små utrymmen är det bäst att förlita sig på effekt mellan 50 och 100 watt. Om rummet har en stor yta är modeller med en effekt på 150 W eller mer lämpliga.
  • Högtalare … Materialet för deras tillverkning är av stor vikt.
  • De flesta modeller har funktionalitet … Huvudalternativen är: videouppspelning, hårddisk, equalizer.
  • Inte förhindra förekomsten av ett brusreduceringssystem (Dolby B / C / S) .
  • Om du älskar att lyssna på radio behöver du det modell med högkvalitativ FM / AM -modul . Det är nödvändigt att den har finjustering av kanaler, ett brusreduceringssystem och ett minne för 20-30 radiostationer. Vissa stationer sänder fortfarande på VHF -frekvensen, så skaffa VHF -versionen.
  • Förekomsten av en ljudprocessor i modellen Är en mycket viktig indikator, eftersom det är hjärtat i alla moderna högtalarsystem. Alla processer som sker under driften av enheten beror på den. Alla enheter är inte utrustade med en sådan enhet, därför bör du tänka på denna faktor när du väljer utrustning.

Design är en smaksak. Bland det stora sortimentet av olika musikcentra kommer alla att kunna välja utrustning för sig själva, även enligt det mest nyckfulla individuella kriteriet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

För korrekt anslutning måste du läsa bruksanvisningen och förbereda kabeln. För det första inspektera din utrustning för kontakter . Anslutningarna måste matcha varandra i olika typer av utrustning (TV, stereo), inte bara i utseende utan också i färg. De är ansvariga för att överföra ljud mellan sig. Vanligtvis ingår inte sådana sladdar i satsen, eftersom ingångarna är olika för alla. Gå därför till en specialaffär när du har bestämt förekomsten av samma ingångar på dina enheter. Enligt dina beskrivningar väljer säljpersonal rätt kabel.

Så du har all utrustning för att ansluta tekniken. För att ansluta mikrosystemet till TV: n måste du sätta in sladden i båda ändarna i kontakterna med samma form och färg . Utrustningen vid denna tidpunkt måste kopplas bort från nätverket. När du är klar med att ansluta sladden ansluter du den och sätter din musikutrustning i AUX -läge. Efter bytet hör du omedelbart ljudet från högtalarna i musikcentret. Om din TV inte har några speciella hål med orden Audio out och Audio in, finns det ett alternativ att köpa scart / rca -adaptrar. Vanligtvis används pluggar med en diameter på 3,5 mm. Det bästa är guldpläterad tråd. Det kostar mer, men det överför också ljud mycket bättre.

Rekommenderad: