Hi-End Acoustics: En översikt över Modellerna Av Ljudsystem För Hemmet Och Andra Hyll- Och Golvalternativ. Hur Ansluter Jag Rätt?

Innehållsförteckning:

Video: Hi-End Acoustics: En översikt över Modellerna Av Ljudsystem För Hemmet Och Andra Hyll- Och Golvalternativ. Hur Ansluter Jag Rätt?

Video: Hi-End Acoustics: En översikt över Modellerna Av Ljudsystem För Hemmet Och Andra Hyll- Och Golvalternativ. Hur Ansluter Jag Rätt?
Video: Do's And Don'ts Of Room Setup For Audiophiles - www.AcousticFields.com 2024, April
Hi-End Acoustics: En översikt över Modellerna Av Ljudsystem För Hemmet Och Andra Hyll- Och Golvalternativ. Hur Ansluter Jag Rätt?
Hi-End Acoustics: En översikt över Modellerna Av Ljudsystem För Hemmet Och Andra Hyll- Och Golvalternativ. Hur Ansluter Jag Rätt?
Anonim

Hi-End brukar kallas exklusiv, mycket dyr utrustning för ljudåtergivning. I sin tillverkning används vanligtvis icke-standardiserade och atypiska lösningar: rör- eller hybridutrustning, motöppning eller horn eller elektrostatiska akustiska system. Hi-End som koncept passar inte in i några standarder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Generellt sett är Hi-End-akustik samma Hi-Fi, men med komponenter som inte används i serieutrustning på grund av deras höga kostnad. Konceptet tillämpas också traditionellt på handgjord utrustning. Detta är ett slags sfär av individuella smakpreferenser hos en dedikerad kundgrupp, redo att lägga stora pengar på hobbyer.

Hi-End väljs baserat på tillverkare av delar och teknik som används, men inte på tekniska egenskaper . När man mäter denna ljudteknik med standardinstrument är resultaten inte så imponerande. Men när du lyssnar på en specifik musikalisk handling kan du känna dess stora fördel i jämförelse med budgetmotstycken från Hi-Fi-serien.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots de ofullkomliga elektriska parametrarna ger Hi-End-tekniken lyssnaren maximalt med känslor, vilket uppmanar till att gå bortom det stela ramverket och fatta icke-standardiserade och redan opopulära beslut, använda föråldrade radiokomponenter, visa minimalism när det gäller kretsar och andra atypiska ögonblick som endast syftar till positiva känslor. Detta kallas "varmt ljud". Nästan varje ljuduppsättning är unik, eftersom produktionen är bit, inte massa . På detta område är designens roll viktigare, vilket i viss utsträckning kan påverka kostnaden för utrustning.

För att hitta en balans mellan harmoni och ljud skapar utvecklare ofta unika former . Förresten, de flesta Hi-End-utrustning är tillverkade på beställning i ett stycke eller i mycket begränsade mängder. Denna taktik hjälper till att undvika utseende av konsumtionsvaror. Ett exempel på en balans mellan design och kvalitet är den legendariska B&W Nautilus -högtalaren. Den har fått många utmärkelser för sin ljudkvalitet och distinkta skalformade stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att ljudet från hela systemet ska avslöjas fullt ut är det nödvändigt att följa många regler: att använda ett filter för strömförsörjning, installera akustik på speciella kuddar eller podier (för att eliminera resonans). Du kan placera ditt Hi-End-stereosystem smakfullt utan att förvränga ljudharmonin.

Utförandet av vissa högtalarsystem, utformade för bättre ljud, hjälper ibland att definiera stilen i rummet. För audiofiler är interiören skräddarsydd för tekniken, inte i motsatt ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Bowers & Wilkins 685

Absolut crossover -minimering. Höljet akustik är täckt med en film, och frontpanelen är klädd i ett mjukt sammetslen tyg. Modellen låter ren, med bra detaljer och samlad bas. Högtalaren har ett fantastiskt dynamiskt omfång, ökad uttrycksfullhet och ljus känslomässighet.

Bild
Bild

Chario Syntar 516

Italiensk teknik i vanlig klassisk design, avslutad med faner. HDF -skivor är färdiga på alla sidor med naturligt trä före sågning . Detta tillvägagångssätt gör akustiken mer robust och hållbar. Den efterföljande monteringen utförs av specialister i Italien för hand. Vid testning av färdiga prover utförs en noggrann kontroll av att alla akustiska parametrar överensstämmer.

Förekomsten av gummifötter på botten av fodralet säkerställer effektiv drift av enheten. Högtalarna låter mjuka, oroade men tydliga. Bas med tillräckligt djup, något rådande i den övergripande ljudplotten.

Bild
Bild

Dynaudio DM 2/7

Kolumnens utformning är i det givna företagets igenkännliga stil. Den förtjockade frontpanelen dämpar kroppsresonanserna bra. Kroppen är färdig och dämpad med faner av hög kvalitet. Twitter är utrustad med en textilkupol impregnerad med en speciell komposition.

Spalten levererar musikmaterial av hög kvalitet . Basen är dekorerad med värdighet, den är av erforderlig densitet. Ljudet har höga detaljer i avsaknad av färg. Vid en låg volym låter högtalaren lika felfri som vid en hög volym.

Bild
Bild

Magnat Quantum 753

Ljudsystemet är av den genomsnittliga prislappen, men det ser presentabelt ut. Den förtjockade frontväggen löser dramatiskt problemet med skåpresonanser. Den 30 mm tjocka pallen ser solid ut, polerad lika blank som framväggen . Alla andra ytor är matta. Basreflexporten sitter på bakpanelen. Ljudet från högtalarna är bra, förmedlar perfekt instrumentets klangegenskaper och ljudets djup. Basdjupet är genomsnittligt. Vid låg volym dämpas känslomässigheten i ljudet. Ett lämpligt alternativ för hemmet, men inte den bästa högtalaren för krävande Hi-End-högtalare.

Bild
Bild

Martin Logan Motion 15

Högtalaren har en fantastisk naturlig finish och ett elegant mörkt stålgaller. Under den finns en twitter av bandtyp (en indikator på dyr utrustning). Aluminium används för att avsluta systemets frontpanel.

Bild
Bild

MK Sound LCR 750

Ytterhöljet på alla M&K Sound -högtalare är tillverkat i svart utan tillägg. Den enda dekorationen av högtalarna i det amerikanska företaget är ljudet i enlighet med de högsta standarderna. Exemplet i fråga är en kompakt uppsättning akustik för hemmabio . Modellen anses vara den största högtalaren i serien (förutom subwoofern förstås), den har inte ett starkt basrespons på grund av den stängda akustiska designen. Utvidgningen av det dynamiska omfånget underlättas av användning av samtidigt mellan- / lågfrekventa högtalare. Diskanten i siden är innesluten i hållbar polymer.

Den övervägda modellen avslöjar ljudmaterialet perfekt . Inget stör den övergripande bilden. Nyanserna är tydligt hörbara. Med tanke på bristen på känslomässig färg låter högtalaren inte lika spännande som andra modeller. Ljudet beror på låten du lyssnar på.

Bild
Bild

PSB Imagine B

Kanadensare har erbjudit Imagine -linjen i flera år. PSB hade tillräckligt med tid inte bara för att vinna berömmelse, utan också för att ta emot Red Dot - en designutmärkelse. Det finns många positiva recensioner från experter om modellen.

Högtalarhuset har en ovanlig geometrisk design . De böjda väggarna tillför hela strukturen visuell och verklig styrka. 25 mm tweeter i form av en hållbar titankupol ser ovanlig och stark ut. Naturlig faner av hög kvalitet användes för dekoration. Ljudet är perfekt balanserat. Musikaliska kompositioner är realistiska.

Bild
Bild

Rega RS1

RS -serien är utvecklingen av det brittiska företaget Rega. RS1 är en ganska kompakt modell tillverkad av MDF. Samtidigt är prestandan hos högtalarsystemet på en höjd: finérfinish av hög kvalitet, lakonisk design.

Högtalarna återger timbres i detalj, men den ljusa färgen suddar lite genomskinligheten i den musikaliska kompositionen . Det finns en liten brist på versaler. Ljudet levereras öppet och svepande, basen hörs snyggt, men ibland verkar det för lätt.

Bild
Bild

Triangelfärg bokhylla

Fin franskgjord akustik i ett lackerat trefärgat fodral (vit-röd-svart). Color -linjen kännetecknas av en iögonfallande och mycket livlig stil: en twitter med ett titanmembran, ett dammlock som liknar en kula. Basreflexporten är placerad på "fel sida" av kolumnen.

Modellen kännetecknas av ett mycket livligt ljud, samt förbättrad klangnaturlighet . Ljudmaterialet levereras naturligt. Basen är välformad, den är djup. Ibland verkar det som att det är för mycket av det.

Bild
Bild

Hur ansluter jag?

I de flesta fall är Hi-End-system installerade och anslutna i redan utnyttjade utrymmen. Detta orsakar naturligtvis vissa problem för installatörerna.

  • Högtalarplatserna är klart förutbestämda av ägaren.
  • Ytorna i rummet är färdiga, de innehåller olika tillbehör som är motiverade i förhållande till designen, men värdelösa och ofta negativt återspeglar ljudet från akustiken.
  • Signalkablar måste dras på fel sätt, men där så är möjligt.

Oberoende oerfaren anslutning av Hi-End-komponenter medför vanligtvis följande konsekvenser: merkostnader för restaurering av skadad efterbehandling på grund av bristande erfarenhet av kabelläggning, inköp av dyra komponenter, ljudförvrängning vid uppspelning från vibrationer, överhettning av kraftutrustning med felaktig placering, etc. Som ett resultat - har ägaren ett effektivt designerhögtalarsystem som ger reproduktion på nivå med den "seriella" versionen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Koordinering av rumsakustik och Hi-End högtalaregenskaper är endast möjlig av erfarna proffs med direkt deltagande av ägaren.

Rekommenderad: