Tejprullar: Tejprullar I Olika Storlekar, Testtejp Och Tejp För Tejprullar

Innehållsförteckning:

Video: Tejprullar: Tejprullar I Olika Storlekar, Testtejp Och Tejp För Tejprullar

Video: Tejprullar: Tejprullar I Olika Storlekar, Testtejp Och Tejp För Tejprullar
Video: Office Depot Tape Dispenser / Dévidoir pour Ruban Adhésif Standard 2024, Maj
Tejprullar: Tejprullar I Olika Storlekar, Testtejp Och Tejp För Tejprullar
Tejprullar: Tejprullar I Olika Storlekar, Testtejp Och Tejp För Tejprullar
Anonim

I åratal har musikälskare "föraktat" spolar och föredrar tekniska innovationer. Idag har situationen förändrats dramatiskt-rulle-till-rulle bandspelare har blivit huvudtrenden över hela världen. Detta beror på att spolarna är enkla att använda och högpresterande. Därför fortsätter många kända tillverkare att framgångsrikt producera stereosystem baserade på rulldäck.

Bild
Bild

Särdrag

En rulle är en så kallad rulle på vilken en film eller magnettejp är lindad. Spolar tillverkas huvudsakligen för rulle-till-rulle bandspelare och projektorer. Tejprullen består av mottagningsenheter ("plattor") på vilka tejpen lindas med arbetsskiktet inuti. I vissa gamla modeller av teknik kan du hitta lindning med arbetslagret utåt. Detta gjorde det möjligt att förhindra bakåtinspelning av misstag.

De största nackdelarna med att använda magnetisk ljudinspelning inkluderar behovet av konstant underhåll och reparation av utrustning, dess volym. Dessutom kräver stora spolar mycket lagringsutrymme.

Bild
Bild

Nu till salu kan du hitta både rullar med färdiga fonogram och med band, på vilka du självständigt kan spela in

Det rekommenderas att förvara spolar i rum med temperaturer från +15 till + 26 ° С vid en relativ luftfuktighet på högst 60%.

Med temperaturfluktuationer kommer tejpen att expandera och komma i kontakt med spolen, vilket i sin tur leder till ojämn lindning och skada.

Bild
Bild

Typer och storlekar

Det finns olika typer av spolar, de skiljer sig åt i storlek, färg, form och bredd. Dessutom kan spolarna vara gjorda av metall eller plast. Det första alternativet anses vara det bästa, eftersom metallen har förmågan att ta bort statisk från bandet. När det gäller plasten är de mycket lättare och minskar belastningen på rulleenheterna avsevärt.

Dessutom utmärks följande typer av spolar:

reception - på vilken filmen är lindad;

Bild
Bild

servering - från vilken filmen är lindad;

Bild
Bild

testa - med dess hjälp kontrolleras bandspelarens funktion;

Bild
Bild

ändlös - innehåller en liten mängd tejp som, efter avrullning, börjar spola tillbaka;

Bild
Bild

ensidig - används på monteringsbord, består av en nedre kind och en kärna;

Bild
Bild

hopfällbar - dess design möjliggör avlägsnande av en eller båda kinderna.

Bild
Bild

När det gäller spolarnas storlek anses dessa vara de vanligaste

  • 35,5 cm … Dessa rullar är inte lämpliga för alla bandspelare. Diametern på deras lindningsbas är 114 mm och bandets längd är 2200 m.
  • 31,7 cm … Designad för 1650 m band, diametern på deras bas är 114 mm. De är mycket sällsynta och passar bara på Studer A80 och STM 610.
  • 27 cm … Detta är ett vanligt förekommande rullealternativ eftersom det är idealiskt för amatörer och professionella bandspelare. Upp till 1100 m guldfärgad tejp kan lindas på rullen.
  • 22 cm … Uteslutande utformad för professionella inspelningar som är inspelade med 19 vinylhastigheter. Ena sidan av rullen räcker för 45 minuters lyssning. Filmens totala längd i sådana rullar överstiger inte 800 m.
  • 15 cm … Dessa är de största spolarna som vanligtvis används på vakuumrörinspelare. Längden på deras tejp är 375 m och lindningens basdiameter är 50 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

Idag används bandrullar i stor utsträckning för restaurering (återinspelning) av ljudkassetter. De kan också användas för att professionellt spela in ljud i mono- och stereoformat. Informationen som spelas in på magnetband ökar ljudinspelningens säkerhet och förlänger dess livslängd. Dessutom kan filmrullarna återanvändas för att göra kopior.

Rekommenderad: