IZH Bandspelare: En översikt över Modellerna IZH-303, IZH-305S, IZH-306S. Deras Egenskaper Och Egenskaper

Innehållsförteckning:

Video: IZH Bandspelare: En översikt över Modellerna IZH-303, IZH-305S, IZH-306S. Deras Egenskaper Och Egenskaper

Video: IZH Bandspelare: En översikt över Modellerna IZH-303, IZH-305S, IZH-306S. Deras Egenskaper Och Egenskaper
Video: 2014 model IZH planet 7 250 2024, Maj
IZH Bandspelare: En översikt över Modellerna IZH-303, IZH-305S, IZH-306S. Deras Egenskaper Och Egenskaper
IZH Bandspelare: En översikt över Modellerna IZH-303, IZH-305S, IZH-306S. Deras Egenskaper Och Egenskaper
Anonim

Det är vanligt att kalla en bandspelare för en elektromekanisk enhet som är utformad för att spela in ljudinformation på magnetiska medier och återge den. Enligt den typ av media som används i den här enheten är bandspelare uppdelade i band (de kan vara rulle eller kassett) och tråd. I Sovjetunionen, i början av 1930 -talet, utfördes aktivt experiment med användning av magnetisk inspelning . Detta gjorde det möjligt 1949 i Kiev att producera den första seriella hushållsbandspelaren "Dnepr".

Bild
Bild

Historia

De flesta medelålders människor förknippar namnet IZH med märket motorcyklar som tillverkades vid IZHMASH-fabriken i staden Izhevsk. I denna stad finns också en motorcykelfabrik, grundad 1933 på grundval av Nikolai Berezins vapenfabrik. Under det stora patriotiska kriget producerades 82 tusen Maxim -maskingevär här . Senare, sedan 1982, lanserade Izhevsk Motorcycle Plant produktionen av hushållsradioutrustning.

De mest populära bland företagets tekniska produkter var IZH -bandspelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

I IZH -bandspelare användes ett band som sattes i en kassett som informationsbärare. Oftast användes kassetter av typen "MK-60" med en film på 3, 81 mm bred . Nästan alla bandspelare av detta märke var bärbara och stereo, men det fanns också monofoniska. De tillhörde enheter i den tredje komplexitetsgruppen (den högsta ansågs som nollgruppen och den lägsta - den fjärde). Anläggningen producerade också flera typer av radiobandspelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

IZH -bandspelare från Izhevsk Motorcykelfabrik representerades av följande modeller.

IZH-302

Detta är företagets första bandspelare, som släpptes 1982. Det var en monofonisk enhet av den tredje komplexitetsklassen med två inspelningsspår. När det gäller dess interna innehåll var det mycket likt elektronika-302 bandspelaren, men det hade en individuell extern design i svart och brunt . Med den här enheten kan du spela in från en speciell mikrofon, radio, TV, elektrofon eller annan liknande enhet. Inspelningsnivån styrs av en rattindikator, som också registrerar matningsspänningen. Tack vare knappen för fjärraktivering av bandspelaren på mikrofonen kan den användas för att spela in rapporter. Drifttiden från A 343 -cellerna är cirka 10 timmar. Vikt med kassett och element - 3,2 kg. Enhetsparametrar 90х318х225 mm.

Bild
Bild

IZH-303S

Det började produceras 1986, och 1987 blev det känt som "IZH M-303-stereo". Var en kassett stereofonisk apparat av tredje klass. Inspelningsnivån justeras både manuellt och automatiskt. När kassetten går sönder kraftigt eller slutar, aktiveras autostoppet. Utrustad med en filmförbrukningsräknare med en minnesenhet. Bandspelaren är också utrustad med pekareinspelningsnivåsensorer och har ett brusreduceringssystem . Tillverkad i ett vackert silverfodral. Strömförsörjningen sker med 6 A 343 -batterier eller från elnätet. Enhetens mått är 442x217x116 mm. Vikt med batterier är 5 kg.

Bild
Bild

IZH-305S

Tillverkad från 1985 till 1987. Detta är en bärbar stereokassett i klass 3. Fungerar för både uppspelning och inspelning av ljudsignaler. Har två högtalare, en enhet för att utöka stereobasen, autostopp, tonkontroll och stereobalans . Drivs av ett nätverk eller 6 element A 343 och har en storlek på 388x145x85 mm.

Bild
Bild

IZH M-306S

Utgivningen av denna modell började 1990. Detta är en tredje klass stereobandspelare med 2 kassetter och 2 banddrivare. En av dem fungerar i inspelnings- eller uppspelningsläget (fack B), det andra - exklusivt i uppspelningsläget (fack A). Enheten är utrustad med en tre-bands equalizer, en intern mikrofon, en elektronisk signalnivåsensor, en bandmätare och indikatorer på elnätet och låg batterinivå . Stereotelefoner kan anslutas till enheten. Modellparametrar - 600x160x150 mm. Vikten når 5 kg.

Rekommenderad: