Hi-Res-spelare: En översikt över De Bästa Modellerna. Deras Förmåga Och Urvalskriterier

Innehållsförteckning:

Video: Hi-Res-spelare: En översikt över De Bästa Modellerna. Deras Förmåga Och Urvalskriterier

Video: Hi-Res-spelare: En översikt över De Bästa Modellerna. Deras Förmåga Och Urvalskriterier
Video: Best High Resolution Audio Players To Buy In 2020 2024, Maj
Hi-Res-spelare: En översikt över De Bästa Modellerna. Deras Förmåga Och Urvalskriterier
Hi-Res-spelare: En översikt över De Bästa Modellerna. Deras Förmåga Och Urvalskriterier
Anonim

Nya tekniska apparater introduceras ständigt i människors liv. En av de senare är Hi-res-spelare, som har ett antal viktiga funktioner. Efter att ha bekantat dig med dem, med toppen av de bästa modellerna och med kriterierna för deras val, är det lätt att förstå om du behöver sådana enheter och hur du fattar rätt beslut.

Särdrag

För personer som till och med är lite bekanta med det engelska språket är det inte svårt att gissa vad en Hi-Res-spelare är. Vi pratar om en enhet med förbättrade praktiska egenskaper . Viktigare är att tillverkare inte kan använda sådana märkningar okontrollerbart. De måste följa bestämmelserna i Master Quality Recording -standarden. Slutsatsen är det ljudfiler ska inte bara innehålla ett trevligt och vackert ljud, utan det som mest exakt förmedlar originalrösten eller instrumentets klang.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att uppnå detta mål är otänkbart om ett brett frekvens- och dynamiskt omfång inte uppnås omedelbart. Samplingshastigheten betecknar fullständigheten av omvandlingen av signalen från "analog" till "digital". Experter strävar ständigt efter att öka denna indikator för att uppnå ett mer perfekt resultat. Men bitdjupet (med andra ord - bitness) visar detaljeringsgraden av information om ljudet som sparas efter arkivering. Problemet är att helt enkelt ökar bitdjupet omedelbart ökar filstorleken.

Bild
Bild

Recension av de bästa toppmodellerna

Men det är dags att gå från teori till praktik. Nämligen vad branschen kan erbjuda den genomsnittliga konsumenten i Hi-Res-segmentet. En av de första platserna är ganska välförtjänt FiiO M6 … Inuti spelaren finns ett chip som kombinerar en förstärkare och en DAC. Tack vare Wi-Fi-blocket kan du alltid snabbt uppdatera irriterande musik med färska spår från Internet. Det kommer också att vara möjligt att uppgradera firmware utan att fysiskt ansluta till en dator.

Bild
Bild

Värt att notera också:

  • AirPlay -gränssnitt för musikuppspelning på iOS -enheter;
  • möjligheten att ansluta microSD -kort upp till 2 TB;
  • välgjord USB-C-kontakt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Cowon plenue d2 kostar dubbelt så mycket som den tidigare modellen. Men chipet med en speciell design gör att du kan spara energi. Tillverkaren hävdar till och med att tack vare en sådan nod kommer det att vara möjligt att tillhandahålla kontinuerlig drift i upp till 45 timmar. Det är tillåtet att ansluta media upp till 64 GB. Förutom det vanliga hörlursuttaget finns det också en balanserad ingång med ett tvärsnitt på 2,5 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

De som har råd att inte spara alls borde titta närmare på Astell slutet Kern Kann … Naturligtvis tillhandahålls alla möjliga standarder för bearbetning av ljudsignaler för detta pris. Spelaren har en inbyggd hörlursförstärkare med en utspänning på upp till 7 V. Att flytta mellan delar av filbiblioteket är extremt genomtänkt.

Volymkontrollelementet placeras direkt på kroppen och det utvärderas endast från den positiva sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

I allmänhet är antalet Hi-Res-spelare fortfarande litet. Men det kommer oundvikligen att växa, eftersom kraven på ljudkvalitet bland musikälskare ständigt växer. Experter rekommenderar entydigt att inte lita på några tidskriftspublikationer och anteckningar på webbplatser. Du kan inte blint lita på betyg och till och med rekommendationer från kända personer .… Faktum är att köpet av vilken spelare som helst, än mindre en förstklassig enhet, är rent individuellt.

Något som passar en person kanske inte gillas av andra. Det är värt att "köra" enheten vid alla möjliga frekvenser. Och då blir bedömningen av dess potential den mest korrekta. Även om någon inte håller med henne, upprepar vi, allt är individualiserat här.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högkvalitativa spelare i denna kategori är alltid "viktiga tegelstenar"; lätta och tunnväggiga enheter motiverar inte sitt pris. Av de ytterligare alternativen som är anmärkningsvärda:

  • Blåtand;
  • Wi-Fi;
  • reproduktion av markradio;
  • tillgång till fjärrströmmande resurser (men du måste förstå att extra funktionalitet alltid laddar batteriet).

Rekommenderad: