Loftstil (104 Foton): Inredning, Vad Det är, Projekt Och Budgetreparation Av Rum Med Egna Händer, Dekoration Och Fönster, Fasader Och Loftbatterier

Innehållsförteckning:

Video: Loftstil (104 Foton): Inredning, Vad Det är, Projekt Och Budgetreparation Av Rum Med Egna Händer, Dekoration Och Fönster, Fasader Och Loftbatterier

Video: Loftstil (104 Foton): Inredning, Vad Det är, Projekt Och Budgetreparation Av Rum Med Egna Händer, Dekoration Och Fönster, Fasader Och Loftbatterier
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Loftstil (104 Foton): Inredning, Vad Det är, Projekt Och Budgetreparation Av Rum Med Egna Händer, Dekoration Och Fönster, Fasader Och Loftbatterier
Loftstil (104 Foton): Inredning, Vad Det är, Projekt Och Budgetreparation Av Rum Med Egna Händer, Dekoration Och Fönster, Fasader Och Loftbatterier
Anonim

Det är absolut nödvändigt att veta allt om loftstil inom inredning. Det krävs att inte bara ta hänsyn till de allmänna kraven för vad det är, utan också funktionerna i projekt och budgetreparation av rum med egna händer. Utförandet av efterbehandling och dekoration av fönster, dekoration av fasader och till och med loftbatterier har sina egna särdrag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Det är möjligt att använda loftstil i stor utsträckning. Dess historia började för ganska länge sedan - under första hälften av 1900 -talet. I det ögonblicket i New York ökade markvärdet kraftigt, underhållet av industriföretag i stadens centrum visade sig vara olönsamt. De öde byggnaderna köptes snabbt upp av kreativa och extraordinära människor. De uppskattade dygderna i traditionell industridesign.

Beskrivningarna av loftstilen har sedan dess alltid presenterat följande funktioner:

  • stora öppna ytor;
  • ett överflöd av ljus och luft;
  • höga tak;
  • den accentuerade grovheten i inredningen;
  • förekomsten av oavslutad betong, tegel, ibland träytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En fasad i loftstil innebär att man täcker med olika finishmaterial. Bakom dessa fasader finns alltid undangömda rum fyllda med en mängd olika lampor. Oftast används material som till dekoration:

  • betong;
  • plåster;
  • tegelväggar;
  • platta dekorativa paneler.

Mycket ofta kombinerar utformningen av lokalerna egenskaperna hos ett loft och nyklassicism. Sådana lösningar är typiska främst för icke-bostäder och sällan använda byggnader. Därför ägnar konstruktörerna maximal uppmärksamhet åt yttre estetik, och inte till bekvämligheten av en lägenhet eller ett hus. I detta fall används ofta mättade mörka färger.

Det är lätt att förväxla ett loft med grunge, men i det senare fallet används mycket mer rika färger, ett stort, ljust rum med möbler av klassiska former tillhandahålls och det är tillåtet att använda tapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över riktningar

Bohemisk

Det är inte så viktigt vad de skulle dekorera i loftstil - lokalerna i en modern stuga eller vinden i ett gammalt hus - i alla fall måste du först välja en specifik gren av stilen. I den bohemiska versionen bevaras funktionerna i klassikerna i denna riktning. Det är just den ursprungliga fabriksromantiken som tydligt spåras . Böhmen är dock bohemisk - möbler och ytterligare tillbehör måste väljas och visas så kreativt som möjligt. Det bästa dekorationsalternativet är användningen av eftertryckligt avantgardistiska inredningsartiklar, konstföremål, musikinstrument och konstverk från 1900-talet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glamorös

Denna typ av loft sticker ut för sitt unika färgschema och sofistikerade kontrast. Det är i denna riktning som användningen av brungrå och lila-grå kombinationer är lämplig. Armaturer med invecklad design måste användas. Ett annat viktigt krav är en kombination av grova väggar utan efterbehandling och extraordinära dekorelement.

Naturligtvis finns det plats för LED -lampor, barockspeglar, stora prydnadsväxter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Industriell eller industriell

Det är denna gren som är mest populär bland publiken. I detta fall skapas ett rum som återger växtens utseende så mycket som möjligt. Möbler används endast extremt funktionella och utan krusiduller . Hela utrymmet är konstruerat strikt med moderna komponenter. Var noga med att använda metallytor, olika rör och ventilationskanaler, bara ledningar (så är fallet när de verkligen hör hemma).

Men det finns ytterligare några alternativ som måste analyseras. Det är inte så sällsynt att ett loft kombineras med minimalism . Båda dessa stilar innebär ett fullständigt avslag på dekorativa element. Och de sammanfaller också i den meningen att de tillåter användning av stora rum med ett begränsat antal partitioner. Men ecoloft är också efterfrågat. Tegel- eller betongväggar utan efterbehandling fungerar mycket bra med ett överflöd av vegetation och bambu persienner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att uppmärksamma följande typiska lösningar:

  • möbler klädda i äkta läder;
  • lampor med nyanser som liknar blomknoppar;
  • gräsbevuxna golvbeläggningar;
  • taklister;
  • flera ljusa färg accenter.

Scandi-loft innebär först och främst maximal komfort och visuell enkelhet, ett överflöd av varma ljusa färger. Dekorationen och inredningen är skapade av naturmaterial. Vintage möbler används alltid. En annan viktig egenskap är användningen av en neutral bakgrund.

Viktigt: 50/50 kombinationen är inte särskilt rimlig, kombinationerna 40/60 eller 70/30 visar sig vara mycket bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för efterbehandling

Väggar

När du utför en budgetrenovering i loftstil, bör väggarnas design i första hand uppmärksammas. Om ytan redan är gjord av betong är det svårt att önska sig mer . Men det finns ett antal alternativ för att dekorera betongväggar med några nyanser. Så, om de verkar vara skadade, hjälper detta till att återuppliva den "upproriska andan" och kreativa benägenheter. Med släta vertikala ytor kombineras minimalistisk dekoration idealiskt, vilket är ganska lämpligt i ett litet rum.

Den mest traditionella och adekvata lösningen är användningen av tegel eller dess imitation . För din information: det är inte alls nödvändigt att en sådan lösning appliceras på alla väggar samtidigt. Ett accentplan räcker. Teglens färg väljs enligt dina egna preferenser - alla dess färger överensstämmer helt med loftets anda. Fans av anpassade mönster rekommenderas att använda en ljus svart ton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Man bör komma ihåg att den industriella inriktningen är ganska kombinerbar med trälimning, inklusive ljusskiva. Men rimlig försiktighet måste iakttas för att få rummet att se ut som en del av en modern stadsbostad, snarare än ett vanligt lanthus. Du måste vara försiktig med användning av metall . Anledningen är att dess överskott skapar intrycket av ett onödigt grovt och obekvämt utrymme. Det är tillräckligt att använda rör och balkar i begränsade mängder.

Putsning är tillåtet, men inget mer . Det fungerar vanligtvis som en neutral bakgrund. Det är bäst att rikta in toner som inte kommer att locka för mycket uppmärksamhet. Gips ska inte heller bli huvud accent. Bakgrundsbilder i ett loft, även med ett barnområde, används mycket sällan - och om de är det, kommer de nödvändigtvis att återge en typisk tegel- eller betongyta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett separat ämne är batterier i loftstil . Vanligtvis målas sådana uppvärmningsanordningar i mörka uttrycksfulla färger. Oftast är de gjorda av gjutjärn. Dessa enheter är lämpliga för både klassiska interiörer och eleganta herrgårdar. I motsats till vad många tror kommer skillnaden i värmeöverföring med vita produkter att vara högst 2%.

I barnrum är det mest lämpligt att använda ljusa radiatorer . Fönster i loftstil är ofta utrustade med beslag som kontrasterar i färg med ramen. Själva fönstren är vanligtvis gjorda av en panoramatyp och släpper in en stor ström av ljus.

Trästrukturer är inte välkomna. Produkter av aluminium eller plast (PVC) är mycket bättre lämpade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv

En bra idé i andan av loftets glamorösa gren är att använda en golvmatta. Det kan vara ljust eller blekt, men det tas i alla fall ut till mitten av rummet, därför blir det en viktig punkt i kompositionen. Golvytan kompletteras traditionellt med dekorativa skulpturer, musikinstrument och andra föremål som betonar den kreativa stämningen. Om det inte finns några speciella preferenser när det gäller golv kan du helt enkelt göra en banal cementmassa. Det har följande fördelar:

  • ökad styrka;
  • enkel underhåll;
  • enkel reparation;
  • möjligheten att polera;
  • möjligheten till en mängd olika färgningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men bara en liten bråkdel av människor använder en sådan lösning. Cement absorberar vatten mycket aktivt, vilket automatiskt gör det oacceptabelt i kök och matplats . Det är också en ganska tråkig och gammaldags lösning. Betonggolv kan dock tillverkas av mikrocement. Det är mycket mer motståndskraftigt än vanligt mot extrema temperaturer, fukt och till och med behandling med hushållskemikalier.

Ett loftgolv skapas ofta i ett självutjämnande format . Det är trevligare att gå på en sådan yta, det är varmare och uppfyller helt miljöstandarder. Trots sin lilla tjocklek är det självutjämnande golvet mycket hårt, vilket uppnås genom att använda en speciell komposition. Mycket små partiklar av lösningen kommer att mätta mikrosprickor och stora sprickor, skapa ett jämnt lager. Även mycket komplexa designidéer kan framgångsrikt förverkligas tack vare speciella tillsatser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativt material som:

  • bricka;
  • porslin stengods;
  • en natursten;
  • gammalt mörkt trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tak

I projektet med ett hus i loftstil måste du definitivt uppmärksamma toppen. Där, som på alla andra ytor, rekommenderas en betonad grov finish. Det finns inget behov av att dölja balkar, rör och till och med ledningar - det är mycket bättre att visa samma ledningar . Naturligtvis, i det här fallet, måste du fortfarande följa elektriska säkerhetsstandarder. Taket som helhet är färdigt så att det verkar nästan rått - det här är stilens höjdpunkt.

Av samma anledning används opolerat grovträ och opolerad betong aktivt. Naturligtvis kan du också lägga plywood med egna händer . Det rekommenderas att använda vita och gråa toner.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För en mer elegant effekt används ofta beige och gråtoner. Viktigt: taket kan inte vara lågt, det är nödvändigt att välja lösningar som visuellt höjer det.

Bjälkar kan kombineras med trasiga taklinjer . Denna lösning är särskilt attraktiv i hörnrum. Om lägenheter skapas i loftstil, rekommenderas att använda ett sträcktak. I andra fall är det mer logiskt att använda en kombination av en stålprofil med gips. Ibland används också olika rör och fläktar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färglösningar

I de allra flesta fall innebär ett loft användning av akromatiska färger, inklusive svart, grått, brunt och vitt. Användning av alla typer av tegeltoner används ofta. De väljs ut efter eget tycke, med beaktande av att vissa beslut är lämpliga. Gula, blå, orange eller röda inneslutningar används som ljusa accenter. De kan representeras av följande element:

  • ljuskronor;
  • gardiner;
  • mjuka möbler;
  • enskilda väggelement.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urval av möbler och sanitetsartiklar

En elegant lösning för inredning i loftets anda är bröstet. Denna del av interiören passar de mest extraordinära och kreativa människorna. Men de kan verkligen inte skapa den nödvändiga inställningen ensam. Möbler i loftstil kännetecknas av en imponerande variation av geometri och material. Av bekvämlighetsskäl används ofta stoppade möbler. Ett enhetligt typsnitt kommer definitivt att vara mindre lämpligt än ett urval av element som har olika färg och struktur.

Följande är bra alternativ:

  • vintage garderober;
  • soffor på hjul;
  • möbler med decoupagelement;
  • träbord, byråer och hyllor, eventuellt med plast- och glasinsatser.

När det gäller VVS kan du sätta ett badkar i trä i ett badrum av denna stil. Det uppfattas härligt när det omges av väggar av kakel eller betong. Blandare är vanligtvis gjorda av rör i en betonad "metall" -nyckel, med grova ventiler. Hängande toaletter är välkomna. Sänkorna kan vara gjorda av grov metall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorelement

Ett loft för en tjej skiljer sig fundamentalt från en utåt liknande design för en man. I detta fall tillämpas nödvändigtvis mindre allvarliga lösningar. Varma möbler hjälper till att dämpa atmosfären. Ömtåliga ljusa textilier uppmuntras. Ganska ofta tillägg till loftstilen är inskriptioner i ett vackert teckensnitt.

Sådana element, liksom ritningarna, är utformade för att bilda en känsla av större individualitet och späda den betonade elakheten . Det är inte nödvändigt att skriva något med färg: metallbokstäver blir inte värre. När det gäller teckningar är det lämpligt att använda grafik i popkonstens eller abstrakt stil. Tomterna kan hämtas från en tid med loftets speciella popularitet - sextiotalet av förra seklet.

Affischerna är inramade med smala, neutralt färgade ramar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betongblomvaser är mycket populära bland designerprodukter. Vanligtvis har denna inredning en rund form . Loftstilen passar också bra med detaljer som lampor på upphängningar. Sådana ljuskällor ska vara tydligt synliga i rummet. Belysningsarmaturer kan utrustas med läder-, metall- eller plastskärmar. LED-fläckar med inbyggda lysande element är också populära.

Du kan göra en original nyckelhållare med dina egna händer . Sådana trähantverk är vanligtvis ett block av butiker. Reiki och fotoramar är anslutna med PVA -lim. Slutligen är det värt att överväga funktionerna i dörrhandtag i loftstil. De har nödvändigtvis en tydlig, verifierad geometri - för rör från fabriker, beslag och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Belysning

Ljuskronor i ett lofts anda kan inte vara eleganta och sofistikerade, de kännetecknas av enkelhet i form och betonad oförskämdhet. Vissa ljuskronor har många armar, och den industriella smaken uttrycks genom användning av glödlampor. Oftast används hängande lampor. Gruppupphängningen är uppdelad i delar av olika höjder för att den ska se mer uttrycksfull ut.

En populär lösning kommer att vara lätt funktionell zonering, nämligen:

  • i köket - lokal belysning av bänkskivan och diskbänken;
  • upphängningar över matsalen;
  • fördelningen av vuxen- och barnområden i vardagsrummet;
  • betonar accenter på väggen med sconces.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Följande element hjälper till att dekorera dessa sconces:

  • kabel;
  • bendelning;
  • stora kedjor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designtips från designers

Ett mysigt hem i loftstil bör vara visuellt välbalanserat. En kombination av moderna designmetoder med traditionella omgivningar uppmuntras. Det är mest korrekt att måla en tegelsten med vattenlösliga akrylbaserade färger. Designerna uppger tydligt att den röda tegelväggen i mitten av rummet nu är på sin plats. Följande rekommendationer bör följas:

  • spegel illusion av rymden;
  • introduktionen av mörkblå och chokladnyanser;
  • dekoration med glober och kartor;
  • användning av svartvita fotografier;
  • imitation av en öppen spis;
  • markera en öppen bar i köket;
  • användning av metalltrappor;
  • preferens för skinnsoffor och fåtöljer (de är bättre än sovmöbler med olika klädsel);
  • hängande speglar i antika ramar i badrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga exempel på inredning

Ett loft i landet kan se ut ungefär så här . Det mörka taket och det mörka trägolvet i en svårdefinierad färg sammanflätar harmoniskt med väggarnas vita och tegelpartier. Belysning används skickligt, dekorativa väggartiklar är en bra utgångspunkt för en högkvalitativ bostadshus.

Bild
Bild

Och så här ser ett hörn i ett rum i loftstil med ett akvarium ut . Tegel och grå vägg, vackert trägolv ser harmoniskt ut.

Rekommenderad: