Dörrdekor (88 Foton): Design Av Interiörmodeller I Lägenheten, Dekoration, Dekoration Och Dekoration Av Strukturer Med Egna Händer

Innehållsförteckning:

Video: Dörrdekor (88 Foton): Design Av Interiörmodeller I Lägenheten, Dekoration, Dekoration Och Dekoration Av Strukturer Med Egna Händer

Video: Dörrdekor (88 Foton): Design Av Interiörmodeller I Lägenheten, Dekoration, Dekoration Och Dekoration Av Strukturer Med Egna Händer
Video: Smart Bedroom Design #interiordesign #interior #decor #decoration #spacesaving #fyp 2024, April
Dörrdekor (88 Foton): Design Av Interiörmodeller I Lägenheten, Dekoration, Dekoration Och Dekoration Av Strukturer Med Egna Händer
Dörrdekor (88 Foton): Design Av Interiörmodeller I Lägenheten, Dekoration, Dekoration Och Dekoration Av Strukturer Med Egna Händer
Anonim

Innerdörrar fungerar inte bara som funktionella element i inredningen, som separerar och isolerar rum från varandra, utan är också en viktig dekorativ del av interiören. En av möjligheterna att diversifiera miljön utan att ta till dyra reparationer är dörrens ursprungliga design och inredning.

Tack vare en så enkel lösning kommer interiören att få individualitet, vilket är ganska svårt att uppnå med färdiga butikslösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är orsaken till att dekorera dörrar negativa förändringar i deras utseende på grund av drift, när dörrbladet är täckt med repor, sprickor, flis och andra defekter. Samtidigt fungerar själva dörren som den ska: den stängs och öppnas perfekt, fastnar inte och knarrar inte. Det är synd att ändra det, och det är inte nödvändigt. Det finns många enkla och effektiva tekniker som gör att du snabbt och billigt kan återanvända gamla dörrar, vilket ger dem ett nytt liv. Låt oss prata om detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I olika stilar

Dörrar är ett viktigt stilbildande element i inredningen. Mest troligt var ett av urvalskriterierna vid köp deras stil. Av samma anledning, när du planerar att dekorera dörrar, omedelbart besluta om stilkomponenten i den framtida designen. Tänk på de populära stilriktningarna:

Klassisk stil . De verifierade proportionerna av dörrarna i den antika romerska och antika grekiska klassicismen och den lyxiga konstnärliga inredningen av målningar, typiska för palatsstilar och den enklaste designen i neoklassiska trender anses klassiker. På grund av sin massivitet är autentiska klassiska dörrar vanligtvis förknippade med interiören i hus på landet. I verkligheten dekorerar de dock ofta olika lägenheter, i linje med ägarnas idé om komfort. Du kan uppdatera deras utseende på olika sätt.

Så kännetecknas utformningen av panelerade innerdörrar genom närvaron av en synlig träram, som utför en bärande funktion och lockiga skär - paneler. De kan vara av glas eller av plåtmaterial - MDF / spånskiva eller plywood. Präglade element kan spelas intressant med spegelmosaik och glasytor kan målas med akryl.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism och högteknologi . Bland de mest eftertraktade stilriktningarna tillhör ledarskapet högteknologiska och minimalistiska mönster. De kännetecknas av opersonlighet, oansenlighet, mångsidighet, omtänksamhet och bekvämlighet. De kombineras med inredning i modern design och gör inte anspråk på ägarnas mest vågade konstnärliga experiment.

Med en tendens att ofta ändra utrymmet, men utan radikala förändringar kan du helt enkelt begränsa dig till att ändra dörrens färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Provence . Designen i stil med mjukt pastoralt franskt land, liksom scandi -designen, drar sig mot en ljus palett av nyanser. Därför möts ofta vita dörrar i sådana hus och lägenheter. Du kan förvandla deras utseende med patinerade ytor. Det finns olika metoder för att skapa en fashionabel halvantik plack från enkel patinering till användning av guld, silver och brons och komplex ytbehandlingsteknik med två effekter - patina + craquelure. De två sista beläggningsmetoderna är ganska svåra att reproducera hemma, men det första alternativet kan behärskas av vem som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Årgång . Vintage -riktningen ekar det franska landet. Vintageinteriörer utmärks dock inte av mysig lätthet, utan av välskötta gammaldags eller till och med konstgjorda "åldrade". Mångsidigheten med vintage-dörrar gör att de kan passa in i vardagsrum i alla storlekar, inklusive utrymmen i öppen planlösning.

Decoupage -teknik är ett bra sätt att uppdatera dörrdesigner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft . Den populära brutala designen i vindstil möjliggör användning av dörrdesigner i vilken design som helst, men skjutdörrdesigner förblir den idealiska lösningen för sådana interiörer. De kan användas för att dela stora studioutrymmen genom att utföra zonindelning. I det här fallet är det värt att dekorera dörröppningarna på ett originellt sätt.

Det viktigaste här är att besluta om öppningens form: i form av en rektangel, en båg - rund, ellipsoidal, trapetsformad, asymmetrisk eller imitation av en båge med öppnade hörn.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära materialen inkluderar PVC -paneler, stuckaturer av polyuretan, konstgjord dekorativ sten och klinker - det här är tegel. Utformningen av öppningen ser mest effektiv ut, där tegelstenarna läggs ut analogt med murverk. Eftersom det inte är nödvändigt att tydligt dra linjer, kan alla genomföra denna uppgift utan inblandning av specialister.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Syfte med lokaler

Det är fel att tro att dörrdekor är uteslutande lämpligt för interiörkonstruktioner. Det är inte mindre intressant att dekorera dörren till skafferiet, nyttorum och ingången till korridoren. När man väljer en design utgår de från interiörens stilorientering. Det är viktigt att dörrarna i rummet är i harmoni med den befintliga inredningen, och ingångsdörren i metall motsäger inte korridorens inredning. Dessutom beaktas rummets dimensioner, eftersom vissa typer av efterbehandlingsmaterial visuellt kan ändra rymdens proportioner, och inte alltid till det bättre. Vi pratar om detta lite senare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DIY -mönster

Det mest okomplicerade och enkla utförandet för dekorativ efterbehandling av dörrar är målning. Du kan göra dem monokromatiska eller dekorera dem i olika färger, om du vill kan du också skapa intressanta mönster.

Färger med intressanta effekter som metall, läder eller marmor kommer att bidra till att betona volymen av utskott och originaliteten i utformningen av dekorativa överlägg på präglade dörrblad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgnyanser

Oavsett den valda metoden tas dörrarna bort och placeras i horisontellt läge - det är bekvämare att arbeta med färg och det kommer att ligga jämnare utan att bilda fula fläckar. Förberedelse innebär rengöring av ytan från gammal färg, slipning och grundning. Glasinsatser klistras över med maskeringstejp. Med en enkel målning av duken i en ton är allt klart.

Men när flera färger används, målar de först bakgrundsytorna och låter dem torka, varefter de börjar designa dekorativa element och lister med kontrasterande nyanser. För att skapa ett enkelt geometriskt mönster - randigt, diamantformat, kombinerat med maskeringstejp, avgränsas de önskade områdena och målas sedan över.

Att dekorera dörrar med mer komplexa blommor eller fantasimönster innebär användning av schabloner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i målning med akryl

Glasmålning utförs med akrylfärger. Eftersom ett glasmålningsfönster skapas är det omöjligt att undvika stenciler och dekorativ mastik för att bilda en kontur med en imitation av en metallram. För att dekorera glasytan med målade glasfärger måste duken placeras i ett horisontellt läge. Du kan använda färdiga schabloner eller din egen produktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man dekorerar?

Följande flera metoder är lämpliga för att uppdatera gamla dörrar i fall där du inte måste hantera ett par repor som lätt maskeras med fjärilsdekaler, utan med en ordentligt sliten duk. Det vill säga, den behöver redan globala förändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Decoupage

Decoupage -teknik låter dig skapa unika snygga vintage -bitar. Olika hushållsartiklar är dekorerade med originalhistorier med pappersbilder, servetter, decoupagekort och tyg. Även om du kan dekorera vilken yta som helst: glas, läder, plast, plywood, men det är på trä som decoupage -trim ser mest imponerande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera en dörr:

  • Ytan är förberedd - rengjord, slipad och grundad med en vit / transparent emulsion
  • De gör ämnen av servetter och klistrar dem enligt ett planerat schema.
  • Kompositionen får torka och lackeras i flera lager. Innan varje lager lack appliceras, förs de över dörrbladet med en smörjduk med nollplatta för att göra det smidigare.

Sådana dörrar kommer organiskt att komplettera alla interiörer, vilket gör den unik och minnesvärd.

Bild
Bild

Dekorativ sten

Inredningen av öppningar med konststen ser mest attraktiv ut i rymliga rum. Med alla fördelar med dekorativ sten, "äter den upp" utrymmet. För ett lanthus är detta alternativ idealiskt, medan implementeringen av en sådan dörrkarm i en lägenhet endast kommer att lyckas om inredningen hålls i minimalismens tendenser. Det vill säga att möbelensemblen består av ett minimalt antal möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett sådant beslut är också motiverat när det är nödvändigt att dölja felaktigheterna i efterbehandlingen. De kan enkelt döljas genom att placera en sten runt dörrblocket och fånga problemområden.

När det gäller estetik är detta alternativ en av de mest fördelaktiga, eftersom stenens struktur ser väldigt vacker ut. En mängd olika färger låter dig välja ett alternativ för alla interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tapet

Om alternativet tapetdekor definitivt inte är lämpligt för entrédörrarna, är det ganska lämpligt för att dekorera elementen i det inre utrymmet. Fördelen med denna metod är effektivitet, och nackdelen är bräcklighet på grund av materialets snabba slitage, vilket leder till oundviklig förlust av sitt ursprungliga utseende. Även om du klistrar dörrbladet med tvättbar tapet, som är avsedd för en viss mängd våtbehandlingar, kommer du fortfarande inte att kunna beundra resultatet av ditt arbete på länge.

Bild
Bild

Så du kan använda:

  1. Vägg tapeter . Om du behöver att dörrarna ska visa sig vara monokromatiska, använd tapeter av en typ och skapa en komplex komposition - flera. Det viktigaste är att behålla färgbalansen, då kommer designen att visa sig vara harmonisk.
  2. Fototapeter . Moderna typer av fotopapper med glädje med högkvalitativa bilder, noggrann och problemfri sammanfogning av dukar med varandra. Tack vare speciella fototapeter, vars storlek är lika med dörrkonstruktionens standardstorlek, och dess design inte innebär glasinsatser och lister, tar efterbehandling minst tid.
  3. Flytande tapeter . Med deras hjälp kan du intressant dekorera dörrar och skapa vackra, unika mönster. Fördelarna med denna metod är originaliteten i designen och enkelheten att klistra in dörrarna med standard rulltapeter, och nackdelen är att det är absolut oacceptabelt för rum med hög luftfuktighet - kök och badrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett vilken typ av tapeter som används, krävs förberedelse av dörrytan innan du klistrar in, vilket innebär rengöring av gammal färg, fyllning av sprickor, slipning och avfettning av dörrbladet.

Stencils

Med hjälp av denna praktiska och extremt effektiva metod kan även de som är långt ifrån konst få ägare till exklusiva innerdörrar. Och allt tack vare schablonen - en verkligt genial uppfinning som låter dig förverkliga dig själv som målare, utan att vara en sådan.

Du kan få tag på lämpliga schabloner både i en vanlig byggmarknad och i en specialaffär, som erbjuder en mängd olika mönster på blommiga och animalistiska teman, ritningar av hieroglyfer, geometriska former, abstrakta ornament och mycket, mycket mer. Dekoreringsprocessen reduceras till att applicera en stencil på den förberedda duken, följt av att applicera färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna är uppenbara - snabbhet, enkelhet och tillgänglighet för alla.

Bricka

Du kan stilfullt dekorera entrén eller innerdörren med ljusa mosaikkompositioner från keramiska plattor. Ett alternativ till keramik kan vara trä, faner eller färdiga glasmosaiker. Dessa material är lättare, vilket eliminerar den tunga belastningen på dörrblocket, som kan vara fallet med kakel, som fortfarande väger mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Detta alternativ är utmärkt för dörrdesigner med en spegel.

Förutom själva dörren kan du också trimma backarna och markera dem med ett originalt mönster. Du kan dekorera dörrbladet både helt och delvis och placera mönstren symmetriskt eller tvärtom, asymmetriskt, vilket alltid ser väldigt snyggt ut.

Lister

Ett annat intressant alternativ är efterbehandling av paneldörrar med polyuretan- eller skumlister i form av överliggande volymremsor. Deras användning gör att du kan imitera stuckaturer. Dekorativa element fixeras på duken med flytande naglar. Kontrastlister är en populär designteknik som är universellt lämplig för bohemiska boudoirer och strama klassiska vardagsrum. Även om den svartvita duetten anses vara en inredningsklassiker har den redan blivit tråkig.

Bild
Bild

Nya favoriter hos designers är par av grönt och vitt, gult och blått, blått och rött.

Förfina den gamla duken

Det är aldrig för sent att bli av med en gammal eller skadad dörr, även om det ibland är mycket mer lönsamt att återställa den än att köpa en ny. I samma "stalinkas" finns riktiga handgjorda rariteter med unik inredning eller exemplar från ett värdefullt utbud. Om du förädlar en sådan dörr, kommer interiören bara att dra nytta av detta.

Och byte av dörrar i "Chrusjtjov" är i allmänhet ett dyrt yrke, eftersom demontering av dörrblocket medför många dolda problem. Vi måste bygga upp väggar, göra ljudisolering och ofta överföra kommunikation. Därför är det värt att tänka igen om du är redo för en sådan vändning. Det är mycket billigare och enklare att dekorera dörrar.

Arbetsorder:

  • Dörrarna tas bort från sina gångjärn och placeras på en plan bas.
  • Ytan behandlas med sandpapper-först finkornigt, sedan grovkornat eller med en kvarn, tills dörrbladet blir helt slätt.

Därefter väljs dekorationsmetoden. Det är fortfarande bättre att överlåta inredningen av antika dörrar till mästare som är bekanta med krångligheterna med att arbeta med trä av olika arter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Dörrar är husets ansikte, och deras design återspeglar till stor del ägarnas karaktär. Därför är det så viktigt att dörrarnas design är intressant och skapar en välkomnande atmosfär. Tråkiga, ansiktslösa dörrdesigner berövar det inre av det viktigaste - individualitet.

Idéer för design av dörrar och öppningar i interiören i olika rum:

Konstnärligt måleri förvandlar vanliga dörrar till verkliga konstverk. Ljusfärgade dörrpaneler med fin handmålad look ser dock fantastiska ut, och de är värda det. Om du vet hur du ritar bra kan du enkelt reproducera sådana scener eller skapa ditt eget unika mönster

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

8 bilder

Möjligheterna för fototapeter i inredningen är mycket omfattande på grund av skapandet av realistiska målningar med fantastisk färgåtergivning. Således justerar perspektivvyer visuellt proportionerna i lokalerna, 3D -abstraktioner lägger till volym och betonar djupet i rymdens arkitektur, och tomter från fantasivärlden gör inredningen mer uttrycksfull. Uppskatta hur vackra dessa dörrar ser ut

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

7 bilder

Den kombinerade inredningen av dörrar är intressant: dekoration av öppningar med sten och mosaik av själva duken, målning i kombination med stuckaturelement målade i samma ton, målning och inredning från nitar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrar dekorerade med tyger, konstläder eller i den fashionabla lapptekniken ser fördelaktiga ut i en mängd olika stilar - från shabby chic till retro

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att dekorera dörrar med alla typer av klistermärken har många fördelar - de är billiga, maskerar fel och lämnar inte märken på duken

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Monokromatisk färgning av dörrar gör att du kan placera accenter i monokroma interiörer, om du använder kontrasterande färger, eller vice versa, för att stödja situationens färgschema genom att dekorera duken med en av konsonantnyanserna

Rekommenderad: