Fönsterdekoration I Vardagsrummet - Användbara Rekommendationer (39 Foton): Hur Man Dekorerar Ett Fönster Med En Balkongdörr I Hallen, Design Och Inredning I Ett Rum Med Balkong 20

Innehållsförteckning:

Video: Fönsterdekoration I Vardagsrummet - Användbara Rekommendationer (39 Foton): Hur Man Dekorerar Ett Fönster Med En Balkongdörr I Hallen, Design Och Inredning I Ett Rum Med Balkong 20

Video: Fönsterdekoration I Vardagsrummet - Användbara Rekommendationer (39 Foton): Hur Man Dekorerar Ett Fönster Med En Balkongdörr I Hallen, Design Och Inredning I Ett Rum Med Balkong 20
Video: Inåtgående fönsterdörr (balkongdörr, altandörr) - Dreh-kipp 2024, April
Fönsterdekoration I Vardagsrummet - Användbara Rekommendationer (39 Foton): Hur Man Dekorerar Ett Fönster Med En Balkongdörr I Hallen, Design Och Inredning I Ett Rum Med Balkong 20
Fönsterdekoration I Vardagsrummet - Användbara Rekommendationer (39 Foton): Hur Man Dekorerar Ett Fönster Med En Balkongdörr I Hallen, Design Och Inredning I Ett Rum Med Balkong 20
Anonim

Det är svårt att föreställa sig ett hus utan fönster, dess allmänna uppfattning beror till stor del på det. Fönster utan ordentlig dekoration verkar nakna, detta berövar rummet en känsla av komfort. Alla fönster kräver uppmärksamhet, men i vardagsrummet, där alla familjemedlemmar och gäster samlas, är dess design av särskild vikt.

Atmosfären i hela rummet och hur bekväm känslan för varje person i vardagsrummet kommer att vara beror på vilken typ av fönsteröppning, karmarnas tillstånd och dess inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Att dekorera ett fönster i vardagsrummet med gardiner är en traditionell teknik.

För att få denna fönsterdekoration att se lämplig ut i en viss inredning väljs den enligt ett antal regler, med beaktande av:

  • färgschemat i vardagsrummet;
  • vardagsliv eller inredningens gemytlighet;
  • stilen i rummet;
  • kvaliteten och sammansättningen av tyget som används.

Det finns också ett annat tillvägagångssätt för design. Ibland är det vettigt att göra utan att använda gardiner. Detta är möjligt om själva fönsterramen är en värdig dekoration av fönstret, när dess bindningar görs i form av ett lockigt galler eller fönstret är så exakt kombinerat med färgerna i vardagsrummet att det är oacceptabelt att stänga det från ögonen med gardiner. Viss stil behöver frånvaro av gardiner (till exempel med panoramafönster i loftstil).

Bild
Bild

Det är vettigt att klara sig utan gardiner när fönsterramen står i kontrast med hallens allmänna färgschema (till exempel när den är gjord i svart).

Stora fönster i ett rymligt vardagsrum kan klara sig utan speciell dekoration, särskilt om gatuvyn är värd uppmärksamhet.

Det är också lämpligt att inte dekorera ett fönster med gardiner i fall där det har en original form. Även om man måste komma ihåg att allt detta är möjligt endast om vardagsrummet ligger ovanför första våningen, kvällsljus inte lyser genom fönstren och stör människorna i hallen, rummet ligger inte på solsidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika stilar

Fönster till fönster är annorlunda. Det finns strukturer av den vanliga rektangulära formen, men i rum med en icke-standardiserad layout (till exempel i ett gammalt hus eller en byggnad byggd enligt ett enskilt projekt) kan du se ett panorama, burspråk eller en välvd version. Utformningen av sådana fönsteröppningar med gardiner är inte särskilt svår. Du behöver bara välja rätt textilier.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att dekorera smala fönster i närheten med lyftdukar av samma färg. Stora är värda att betona med skjutbara gardiner. De kan ha olika färger om rummet avgränsar funktionella områden. Till exempel finns det en del där gästerna samlas och ett utrymme där matplatsen ligger.

Dekorationen av burspråk som skjuter ut framåt fasaden beror på hur stora sådana fönster är och vad avståndet mellan sektionerna är. Oavsett det specifika designbeslutet bör burspråket dekoreras med gardiner i en enda komposition med samma tyg. Detta kommer att betona fönsteröppningens ovanliga design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrummets stil dikterar valet av material för att dekorera fönster.

Så ett högteknologiskt rum föreslår att man använder persienner, rullgardiner eller romerska gardiner med en diskret enfärgad färg istället för gardiner. Användningen av chiffong, nylon eller organza utan prydnad med metallisk glans kommer inte att motsäga den allmänna stilen.

Vintage -stil innebär användning av naturmaterial (chintz, bomull eller linne med ett litet mönster). Det är bra att välja gardiner av dyra tyger (linne, brokad siden eller sammet) för art deco -stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Loftstilen kräver inga gardiner alls, men ingen avbröt funktionaliteten. För att förhindra att rummet syns i hela gatan är det bättre att täcka fönstren med åtminstone transparent tyll och fästa rullgardiner eller persienner med lämplig färg på ramarna.

För ett minimalistiskt vardagsrum är persienner, rullgardiner eller gardiner gjorda av textilier släta i texturen lämpliga. Det kommer att vara bra att använda en nyans av kaffe med mjölk, sand eller toner av guld, grönt, beige och rosa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ordnar jag en fönsterbräda?

Fönsterbrädan är en integrerad del av fönstret, ibland är det ett funktionellt aktivt element i vardagsrummet. Till exempel, om rummet har en fantastisk utsikt över staden eller naturen, kan en fönsterbräda ersätta en mjuk sits om den kompletteras med kuddar. Detta är möjligt om du har att göra med en låg fönsteröppning.

Att sitta på en sådan plats, observera livet utanför fönstret, är trevligt (det bidrar till avkoppling).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fönstret kan kompletteras med en träbänk under det, där det är bra att sätta blomkrukor. Ett sådant element kommer att vara ett bra komplement till ett vardagsrum i lantlig stil. Hyllor för böcker kan också göras under fönstret.

Bild
Bild

Biblioteket under fönsterbrädan kommer att se elegant ut och ge atmosfären i vardagsrummet en speciell intellektuell subtext.

Vilka gardiner ska man välja?

Valet av gardiner beror på många komponenter. Vi kan prata om ett privat hus med balkong i rummet där gäster och hushåll samlas.

Vardagsrummet i en stadslägenhet kan ha ett fönster med balkongdörr. Ibland finns det inte ett fönster i hallen, utan två eller tre. Det kan vara litet eller stort. Om fönstren i rummet ligger på olika höjder kan detta kompenseras genom att använda en lambrequin eller en bred baguette gesimsen.

Lambrequins är bra att använda på panoramafönster. Om det finns en utgång till balkongen från vardagsrummet, fungerar en sådan designmodell inte: det kommer att bli problem med att öppna dörren.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av arrangemangets symmetri kommer tygdukar på flera fönster att ge rummet ytterligare höjd. En gemensam gardin på flera fönsteröppningar kommer visuellt att göra vardagsrummet bredare. För att uppnå denna effekt är det nödvändigt att använda en enda tyllridå som går längs alla fönster och hänga skjutbara gardiner runt kanterna. Gardiner hjälper också till att visuellt göra fönstret bredare, mönstret som ligger horisontellt. Även om detta bara är lämpligt i rum med lågt i tak.

För att få det lågplacerade fönstret att se högre ut måste gesimsen placeras under själva taket med hjälp av gardiner på öglorna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna med ett smalt fönster, som släpper in lite naturligt ljus in i rummet, kan lätt kompenseras av en bred taklist. Med hänsyn till dess storlek är det nödvändigt att välja gardiner. Så det kommer att vara möjligt att dölja fönsteröppningens små dimensioner. I det här fallet, med gardinerna öppna, kommer fönstren att användas fullt ut för att överföra dagsljus.

Ytterligare tips

När du väljer gardiner och dekorerar fönster måste du ta hänsyn till några av nyanser av inredning:

  • om väggar, tak och klädsel på stoppade möbler är gjorda i ett monokromatiskt ljusintervall, är det bättre att fokusera på fönstret;
  • mörka gardiner med ett tredimensionellt mönster kommer att locka uppmärksamhet (om det är lönsamt eller inte beror på vardagsrummets specifika designbeslut);
  • om det finns en TV mittemot fönstret i hallen, är det bättre att ordna fönsteröppningen med hjälp av tjocka gardiner: de hjälper till att undvika att ljus faller på TV -skärmen medan du tittar på program (för lägenheter på första våningarna i byggnader, mörkläggningsgardiner blir en räddning från nyfikna ögon);
  • tunga tyger är vackra och ser dyra ut, men de är bara lämpliga i rymliga vardagsrum: ett litet rum med sådana gardiner verkar ännu mindre än det är;
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • 100% naturliga tyger bör inte användas på fönster i söder, de kommer snabbt att blekna och förlora sitt eleganta utseende;
  • för att få rummet att se ljusare ut är det bättre att undvika tunga textilier: lätt tyll, organza, tunt siden eller taft kommer att vara lagom;
  • i små vardagsrum, välj dekoration av fönstren i tapetens färg: på så sätt kan du visuellt göra rummet större (vanliga gardiner eller tillbehör med små prydnader kommer att se lika bra ut);
  • för en hall med imponerande storlek är gardiner med stora flerfärgade mönster (till exempel monogram eller spetsar, blommiga teman) lämpliga.
  • det randiga mönstret på gardinerna påverkar uppfattningen av fönsterets höjd och bredd, den horisontella remsan gör fönsterområdet bredare, den vertikala remsan högre.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snygga designexempel

Moderna fönsterdesignalternativ är olika:

Ljusa gardiner med ett originalmönster ser vackra ut på panoramafönster, passar perfekt in i vardagsrummets inredning, utformade i gråtoner. Tjockare gardiner på öglorna kompletterar inredningen och har en viktig funktion för att skydda rummet mot överdrivet ljus och värme en solig dag

Bild
Bild

Svartvita gardiner med vertikala ränder på krokarna passar perfekt in i vardagsrummet, där dekorativa element med liknande mönster tillhandahålls. Gardinerna smälter perfekt ihop med den mörka fönsterkarmen och lyfter fram dess stil

Bild
Bild

Långa golvlånga gardiner i rött skapar en ljus accent i vardagsrummet i lugnande ljusa färger. De gör visuellt taket högre, livar upp atmosfären, betonar det mörka golvets skönhet och är i harmoni med det fasthållna mönstret på väggarna

Rekommenderad: