Skoställ I Loftstil (31 Bilder): Hyllor För Skor Och Skomöbler I Korridoren, Sorter Och Tillverkningsmaterial

Innehållsförteckning:

Video: Skoställ I Loftstil (31 Bilder): Hyllor För Skor Och Skomöbler I Korridoren, Sorter Och Tillverkningsmaterial

Video: Skoställ I Loftstil (31 Bilder): Hyllor För Skor Och Skomöbler I Korridoren, Sorter Och Tillverkningsmaterial
Video: Top 100 shoe rack design ideas 2021 | space saving shoe storage cabinets 2024, Maj
Skoställ I Loftstil (31 Bilder): Hyllor För Skor Och Skomöbler I Korridoren, Sorter Och Tillverkningsmaterial
Skoställ I Loftstil (31 Bilder): Hyllor För Skor Och Skomöbler I Korridoren, Sorter Och Tillverkningsmaterial
Anonim

Vikten av att ordna korridoren kan inte underskattas, eftersom det är detta utrymme som skapar det första intrycket av huset och dess ägare. Även den minsta hallen ska inte vara opersonlig och tråkig. Möbler i den populära loftstilen hjälper till att dekorera korridoren, till exempel skoställ med en brutal karaktär som är inneboende i denna riktning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Huvudsyftet med denna del av interiören är att rymma det erforderliga antalet skor och hålla ordning i korridoren. Skor och skor utspridda på golvet skapar en känsla av slarv, röror och damm och smuts från gatuskor bärs genom hela lägenheten. Det är lämpligt att gömma skor från husdjur, vilket kan skada dem. En uppsättning gästtofflor, skokrämer och annan kosmetika för lädervaror måste också förvaras någonstans. Perfekt om möblerna klarar alla dessa uppgifter. Funktionaliteten beror på storlek och design, men alla skoställ i loftstil har gemensamma egenskaper:

  • de har enkla geometriska former;
  • de domineras av naturmaterial (metall, trä, betong) eller deras imitation;
  • det finns ingen onödig inredning: paneler på fasaderna, snidade och stuckaturdetaljer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns två typer av skolagringssystem: öppna och stängda. Stängda skohållare är indelade i typer enligt dörrfästningsmekanismen:

  • garderober, skåp, byråer med gångjärnsdörrar;
  • med gångjärnsdörrar 35–90 ° - denna design kallas "smal" eller skoskåp;
  • med skjutbara skjutdörrar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna möbler kan göras i form av ett ställ, skåp, bokhylla, stativ med lätta metallhyllor (raka eller lutande) . Modeller utan dörrar är oftast utformade för ett litet antal par som används under den aktuella säsongen, så de ser kompakta ut och är lämpliga för små lägenheter med en liten hall. I klädkammare kan sådana öppna system ta upp en hel vägg och rymma en omfattande skokollektion. Fördelar med en lösning utan dörrar: skorna är ventilerade, de kan snabbt fås. Nackdelar: stövlarna blir dammiga, är ständigt i sikte och är tillgängliga för djur som inte är utbildade att beställa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett öppet stativ består vanligtvis av 2–5 nivåer. Det är bra när avståndet mellan hyllorna försiktigt görs annorlunda: smalt för låga skor och stort när det är avsett för stövlar.

En av sorterna av skoställ är en bänk . Detta är en korsning mellan en bänk och en kantsten, ett bröst. Det är bekvämt att sätta påsar på ytan eller sätta sig ner för att bekvämt ta på sig skor. Sitsen är ofta vadderad och täckt med tyg eller läder. En sådan modell kan vara öppen eller utrustad med dörrar.

Skoställ görs ofta kombinerade: öppna hyllor och slutna fack samsas i en produkt. Ganska dimensionella, men multifunktionella möbler för korridoren - en hängare, en väggspegel, ett paraplyhållare, kombinerat med ett skoskåp eller hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Loftstilen innebär användning av material som framkallar associationer till gamla fabrikslokaler, med rymliga industriverkstäder. Därför används det för möbler i denna stil, inklusive för skohållare:

  • metall: formade rör, vattenrör av stål, perforerad metall, nät;
  • trä: ladugårdsskiva, konstgjord åldrad tonad furu, förpackningslådor med logostämplar, gamla lagerpallar;
  • betong, oftast obehandlad, med varierande struktur: från slät till grov;
  • MDF, laminerad spånskiva med ett texturerat mönster.

Ett skoställ i loftstil, på grund av stilens särdrag, ser mer uttrycksfullt ut med öppna hyllor. Den industriella karaktären är synlig i den "nakna" metallramen, för i industriella utrymmen är det inte vanligt att dölja balkar, rör och andra strukturella element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest populära modellen: ett litet ställ med en fyrkantig rörbas, grundad och målad svart, och trähyllor täckta med bets eller olja. Designmöbelstudior erbjuder många alternativ med hjälp av rördetaljer: kopplingar, beslag, kranar och pluggar blir ursprungliga stilelement . Systemet med hyllor i stål och korgar på skenor ser lätt och luftigt ut.

Skohållare på en metallram är stabila och hållbara . Detsamma kan sägas om produkter som använder lättbetong. Eftersom skåp och skåp som använder detta byggmaterial endast finns i vissa möbelstudior kan lösningen vara att köpa möbler av spånskiva med laminering som imiterar en betongstruktur. För klädseln av en mjuk sits nära ett skoställ i loftstil är matttyg, texturerad duk och präglat läderimitation perfekt.

Bild
Bild

En snygg och unik möbel kan tillverkas oberoende av lådor, brädor, pallar med bara en sticksåg och självgängande skruvar. Träet kan lämnas obehandlat, men det är bättre att måla det i grå nyanser eller att täcka det med olja, vax, skyddande impregnering. Detta kommer att göra det lättare att ta hand om skon.

Bild
Bild

Vackra exempel

Det finns många intressanta exempel

En elementär struktur, mörkgrå eller svart metall av ett profilrör och trä eller MDF är ett av de mest budgetalternativ för älskare av loftstil

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även en icke-professionell kan tillverka ett skohylla utan metallram från gamla brädor, lådor eller från kasserade pallar

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Avalyne designermodell: hyllor av tallbrädor behandlade med färgolja och vax. Metallbas: vatten- och gasrör och gjutjärnsbeslag

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett stängt skåp döljer tillförlitligt skor från försök (bokstavligen) av husdjur

Bild
Bild

Det eleganta alternativet med dörrar i nätstål löser problemet med att lufta dina favoritskor

Bild
Bild

Tre i ett: ett skoställ kombinerat med en galge

Bild
Bild

Det är lätt att underhålla ett rack med typinställande maskhyllor, och det överskuggar inte loftets huvudattribut: texturerade tegelväggar

Rekommenderad: