Skoskåp (68 Bilder): Smala Skomodeller I Korridoren, Sorter Av Skoställ För Förvaring Av Skor, Stövlar Och Väskor

Innehållsförteckning:

Video: Skoskåp (68 Bilder): Smala Skomodeller I Korridoren, Sorter Av Skoställ För Förvaring Av Skor, Stövlar Och Väskor

Video: Skoskåp (68 Bilder): Smala Skomodeller I Korridoren, Sorter Av Skoställ För Förvaring Av Skor, Stövlar Och Väskor
Video: Sobuy Skoskåp | Skohylla | Sittbänk | skoställ | Bänk med förvaring | Skoställ med bänk | FSR82-K-W 2024, April
Skoskåp (68 Bilder): Smala Skomodeller I Korridoren, Sorter Av Skoställ För Förvaring Av Skor, Stövlar Och Väskor
Skoskåp (68 Bilder): Smala Skomodeller I Korridoren, Sorter Av Skoställ För Förvaring Av Skor, Stövlar Och Väskor
Anonim

Ett skoskåp är en praktisk föremål som borde vara i alla hem eller lägenheter.

Modeller kan vara väldigt olika - öppna, stängda, stora eller miniatyr, plast eller tillverkade av naturmaterial. I sådana garderober är det vanligt att förvara skor som inte kommer att vara användbara för dig under den här säsongen eller semesterskor som du sällan bär. Men ibland är vardagsskor mycket bekvämare att förvara på en hylla än bara på golvet - detta minimerar smuts i korridoren, skapar en känsla av ordning och komfort.

Innan du bestämmer dig för ett köp är det värt att överväga de olika modellerna av skoskåp.

Bild
Bild

Visningar

Skohållare skiljer sig åt i storlek, form och kapacitet. Du kan välja det perfekta alternativet för nästan alla interiörer - det viktigaste är att bestämma vad du exakt behöver.

Följande modeller är värda att överväga:

Utrullningsbart skoskåp - Det här är en klassisk modell som kan placeras även i en liten hall. Det här alternativet liknar lådor. I detta fall kan själva skåpet vara antingen lågt eller tillräckligt högt. Ibland kombineras ett utrullningsbart skoställ med en garderob för förvaring av kläder. Dörren till ett sådant skåp kan vara med en spegel, vilket kommer att göra den mest effektiva användningen av allt tillgängligt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hängande stängda skåp - Det här är ett populärt alternativ för en smal hall, även om de ofta placeras i rymliga rum. Väggskåpet kan placeras både tillräckligt lågt och högt under taket. Det första alternativet är bekvämare att förvara skor för varje dag. Om du planerar att fälla in skor som kommer till nytta nästa säsong, är mezzaninen precis under taket också bra.

Bild
Bild

Rymligt bänkskåp med skoställ - Det här är ett praktiskt alternativ för skor eller stövlar som du inte behöver för ofta. En garderob med sittplats är populär både som huvud och som en extra plats för förvaring av skor. Det är svårt att enkelt organisera hyllor inuti bänken så att du kan ta ur dina skor därifrån varje dag, men för långtidsförvaring är detta ett mycket bekvämt alternativ som inte tar upp extra utrymme. Du kan också köpa en ottomansk garderob - det blir ännu mer miniatyr. Det är värt att utgå från korridoren och antalet skor.

Bild
Bild

Svängbart skåp med förvaring för skor - Det här är ett modernt och bekvämt alternativ, främst lämpligt för modern inredning. Detta är vanligtvis en öppen version med hyllor som också kan användas för väskor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbelbladiga piedestaler - Det här är en ganska traditionell skohållare, som absolut är relevant för alla interiörer. Nu är dessa skåp gjorda av trä eller plast med en mängd olika utföranden. Du kan enkelt placera alla skor här - ett rymligt gångjärnsskåp kommer alltid att vara bekvämt, och på bänkskivan kan du förvara alla små saker du behöver i korridoren. Dessutom kan fyllningen av skåpet vara vad som helst: förutom skor placerar många andra saker, tillbehör eller hushållsartiklar där. Sådana skåp finns med ett dekorativt eller riktigt lås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cabriolet garderob lika väl lämpad för ytterkläder och skor. Detta är vanligtvis ett alternativ med många fack som du kan använda som du tycker passar. Enskilda lådor kan dras ut och fixeras i denna position, medan andra, tvärtom, kan stängas.

Detta är ett mångsidigt alternativ som kommer att uppskattas särskilt i stora familjer - i en sådan garderob kan du organisera utrymmet efter eget tycke och placera allt du behöver där.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Skåpets dimensioner i interiören är viktiga. Det är bra om det är rymligt, men samtidigt tar det inte extra plats i korridoren. När du väljer en storlek är det värt att fokusera på antalet skor och bilderna på korridoren.

Tänk på följande nyanser:

Smala miniatyrskåp lämplig för små familjer och kommer att vara ett bra alternativ för ytterligare förvaring av skor. Genom att noggrant placera sådana modeller längs väggen kan du inte oroa dig för att korridoren blir för trångt - vanligtvis är sådana modeller inte så märkbara även i små rum.

Bild
Bild

Höga skoställ - det här är rymliga garderober som enbart kan användas för förvaring av stövlar och stövlar, eller ha andra fack för kläder och accessoarer. De flesta långa modellerna är massiva nog för att deras placering i miniatyrhallar ska vara noga genomtänkt. Som ett av alternativen erbjuder designers nu hörnskåp - de har mycket utrymme, och de låter dig också använda utrymmet i hörnen så effektivt som möjligt.

Bild
Bild

Stort skoskåp De är vanligtvis placerade i en rymlig hall eller till och med i ett separat omklädningsrum. Att köpa en skohållare är meningsfullt om du behöver förvara många par skor - det är vanligtvis fallet för stora familjer. Stora skoskåp kan varieras i design, men de kombineras sällan med förvaringsutrymme för kläder eller väskor.

Ett sådant skåp bör köpas endast om det inte gör rummet för trångt - annars är det bättre att placera flera små hängande skåp i olika delar av korridoren.

Bild
Bild

Färger

Färgen på möblerna är av stor betydelse i inredningen - den ska vara i harmoni med inredningen av rummet. Moderna skoställ kan ha nästan alla färgscheman.

Tänk på följande trendiga alternativ:

Vita skoställ - det här är inte de mest praktiska produkterna, för i korridoren kommer de troligen att bli smutsiga mycket snabbt. Samtidigt, i små rum, väljer många människor exakt ljusa ytor och vita möbler - detta kommer visuellt att expandera rummet, vilket gör det mycket lättare och rymligare. Vita skåp bör väljas med en blank yta - det blir lättare att rengöra det från smuts.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mörkbruna och svarta träskåp främst av trä. Sådana modeller passar perfekt in i lantlig, modern eller eklektisk stil. Mörka möbler ser relevanta ut i rymliga rum och medelstora korridorer, det viktigaste är rätt belysning. Under mörka möbler bör väggdekoration också ha mörka eller rika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusfärgade skoställ kommer att tilltala älskare av ovanliga originalinredningar. Ett rikt färgschema är huvudsakligen typiskt för miniatyrskoskåp - stora möbler i ljusa färger kommer att se för färgglada ut. Om du saknar ljusa accenter i korridoren kan du alltid köpa ett litet skåp eller en bänkbänk i röda, orange, blå eller gröna färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Materialen i moderna skoskåp är också mycket olika - i butiker kan du hitta både helt traditionella och mycket ovanliga modeller.

Träskåp Är en klassiker som alltid är relevant. Oftast är sådana skohållare gjorda av valnöt, bok eller ek - typen av trä kommer att avgöra produktens färg. Samtidigt kan träskåp målas i valfri färg, lackerad eller artificiellt åldrad, så att även välbekanta trämodeller kan se extremt ovanliga ut. I allmänhet anses trä vara ett praktiskt naturmaterial, perfekt för ett sådant skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skorack i rotting på senare tid är de också efterfrågade. Oftast är de gjorda av flexibla rottingstavar, även om det också finns syntetiska analoger. Ofta liknar korgdekorerade garderober en korg - det kommer att vara intressant att titta i original enkla interiörer.

Den vävda konsistensen kommer att bli en höjdpunkt i rumsmiljön, och det naturliga behagliga materialet gör att du kan känna dig närmare naturen, även i en stadslägenhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna plastskåpsmodeller ser ofta ganska imponerande ut. Det är allmänt accepterat att plast är ett kortlivat material, men sådana produkter kan räcka tillräckligt länge om du väljer en kvalitetsprodukt från en pålitlig tillverkare. Det är plastmodeller som ofta har den mest intressanta moderna designen - det är lätt att arbeta med plast, så de ger det de mest bisarra formerna. Kännare av modern ovanlig interiör kommer att kunna hitta ett skostativ i plast som de gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Speglade skoskåp också mycket populärt - vanligtvis är det höga skåp, som ofta kombineras med fack för förvaring av ytterkläder. En spegel är viktigt i alla korridorer. Om du integrerar det i skåpets yta kan du avsevärt spara utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skoskåp i tyg - det här är ottomaner, kistor och andra moderna ovanliga modeller som kan användas för att lagra skor. Sådana alternativ kommer att se intressanta ut i nästan alla interiörer - från klassisk till minimalism. I det här fallet är det bättre att välja alternativ från läder eller tyger som enkelt kan rengöras. Silke- och ullfibrer kan se bra ut, men att ta hand om en sådan produkt i korridoren kommer att ta mycket tid och ansträngning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Intressanta designlösningar gör att du inte bara kan köpa en garderob för förvaring av stövlar och skor, utan också för att diversifiera interiören i korridoren. Du bör välja en skoställdesign baserad på den aktuella situationen i din lägenhet. Följande designalternativ är värda att överväga:

Bild
Bild

Snidade träskoskåp kan se väldigt intressanta ut i kontinentala, lantliga och moderna stilar. Ofta i butikerna kan du hitta en mängd olika träställningar i trä dekorerade med präglade prydnader. Samtidigt kan du nu hitta mer intressanta modeller, på vilka hela målningar, realistiska bilder av djur eller växter kommer att klippas. Denna design passar vanligtvis perfekt in i korridoren.

Bild
Bild

Antika vintage skoställ kan också se väldigt originella ut i många moderna interiörer. Olika teknologier och finish är tillgängliga för att ge nya modeller ett vintage -utseende. Detta görs vanligtvis på träprodukter, men läder- och textilmodeller med liknande mönster kan också köpas.

Bild
Bild

Handfria skåp med minimalistisk stil är ett utmärkt modealternativ för små korridorer. Sådana monofoniska modeller med en lakonisk design kommer inte att dela utrymmet.

Korgmodeller i orientalisk stil kommer att vara intressanta att passa in i nästan alla interiörer. Vävning kan vara enkel eller innehålla intressanta mönster. Miniatyrskåp kan täckas helt med rotting eller andra flexibla fiberväv, medan stora skåp vanligtvis kombinerar en träbas med flätade dekorativa element. Om du vill kombinera trämöbler i olika nyanser i korridoren är denna design perfekt för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor för skor i kombination med ett bord kan se intressanta ut. Detta är vanligtvis tillverkat av trä eller plast, och ibland kan du hitta metallalternativ med glas-, harts- eller akrylsteninsatser. En sådan fashionabel och ovanlig designmodell är ett soffbord för korridoren, under vilket det finns två eller tre rader med skohyllor.

Om du gjorde en massiv båge i korridoren istället för dörrar till andra rum, eller en båge som ramar ytterdörren, kan skohyllor intressant placeras på den.

Ofta kan förvaringsfack för skor byggas in i bågen från botten, så att de inte tar extra plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du har en trappa i korridoren i ditt hus eller din lägenhet kan du också integrera skohyllor i den - från sidan eller bakifrån, beroende på den specifika layouten. Det kommer också att se väldigt originellt ut och spara betydligt utrymme.

Urvalstips och recensioner

Skoskåp placeras i olika rum - de väljs ofta i korridoren, i korridoren, i omklädningsrummet eller bara i rummet. För att en sak ska vara samtidigt praktisk, av hög kvalitet och tjäna länge måste du noggrant förbereda dig för köpet.

Enligt kundrecensioner är det värt att uppmärksamma modeller från Europa - i Tyskland, Italien, Belgien och Finland producerar de hållbara och snygga skohållare av en mängd olika material. Billiga och högkvalitativa produkter kan köpas från vitryska och ryska tillverkare. Produkter från Kina bör hanteras med försiktighet - de är ofta sämre i kvalitet än andra tillverkare.

Bild
Bild

För att välja ett skoskåp, följ dessa tips:

  • Om du väljer ett träskåp, var uppmärksam på att träet är helt slätt både inuti och utvändigt - det kan slipas eller lackeras. Om det finns chips kvar i skåpet kan de skada dina skor.
  • När du väljer målade produkter, var också uppmärksam på att måla jämnt på insidan och utsidan.
  • Var särskilt försiktig när du väljer plastmodeller - se till att väggarna i ett sådant skåp är tillräckligt starka och att plasten inte luktar.
  • Välj modeller som är fästa med spik över lim - dessa alternativ kommer alltid att vara längre.
  • Om du väljer en produkt tillverkad av textilier, se till att sömmarna är raka och starka.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur placeras?

Skåp köps vanligtvis för mer kompakt förvaring av skor - stövlar, tofflor och skor, som brukade ta mycket plats i huset, kan fällas in i det. Så att skåpet verkligen visar sig fungera och inte tar onödigt utrymme, är det mycket viktigt att placera det korrekt i korridoren eller något annat rum.

Stora skåp placeras vanligtvis längs sidoväggen. Detta gör att du kan frigöra passagen så mycket som möjligt och organiskt anpassa skåpet till miljön. Det är bra om skåpet på ena sidan kan fästas i hörnet. På andra sidan kan du fästa ett par hängande hyllor på den eller lägga en ottoman bredvid för att få ut det mesta av det tillgängliga utrymmet.

Bild
Bild

För de minsta korridorerna är ett hörnskåp perfekt. Detta är en smal och lång modell i form av en triangel, som tar minst ett utrymme, men samtidigt kommer att vara ganska rymligt. Detta skoskåp kan placeras i alla lediga hörn av rummet.

Ett lågt skåpställ kan placeras nästan var som helst. Om du har ett litet utrymme är det bättre att placera det närmare andra skåp och möbler för att inte krossa utrymmet för mycket. Om korridoren är rymlig är det tvärtom bättre att ordna möblerna så jämnt som möjligt - i detta fall kan kantstenen placeras mot en fri vägg.

Bild
Bild

Du måste placera en garderob bänk eller en ottoman med skofack närmare tröskeln. Detta görs vanligtvis till vänster eller höger om dörren, men allt beror på utformningen av din korridor.

Designidéer i inredningen

Skoskåpet ska harmoniskt passa in i inredningen i din lägenhet. Om du placerar en skohållare i korridoren är en logisk lösning att kombinera den med fack för kläder och accessoarer.

Stora monolitiska garderober för allt du behöver ser bra ut i både små och rymliga korridorer. Det är bra om du kan välja flera öppna hyllor för skor längst ner - så det kommer att vara bekvämt för dig att få de skor som du bär varje dag. För resten av skorna kan du använda stängda hyllor.

Bild
Bild

Om du inte vill köpa ett stort skoskåp för korridoren, men samtidigt måste du förvara många par skor för hela familjen, bör du köpa flera kompakta skoställ. Till exempel kan du lagra skor för nästa säsong på mezzaninen, festliga eleganta skor inuti en bänk, bröst eller ottoman, och du kan enkelt placera avslappnade skor på de öppna hyllorna på kantstenen. För ett omklädningsrum är det enklaste och mest eleganta alternativet ett garderobshylla.

För att skorna inte ska samla damm kan stället stängas. På stället ser du omedelbart det par du behöver - det här är perfekt för en stor familj eller för kvinnor som behöver förvara många olika par skor.

Bild
Bild

Roterande modeller är också lämpliga för omklädningsrum. De är tillräckligt kompakta, de ser snygga och moderna ut. Med ett sådant skåp blir interiören mycket mer mångsidig.

Om du tänker förvara dina skor i vardagsrummet bör nära skåp vara att föredra. Ofta är konvertibla garderober, byråer med skofack eller skåp med två blad lämpliga för detta. Du kan också köpa flera ottomanska skoställ, placera dem i vardagsrummet och förvara dina skor där.

Bild
Bild

För att möblerna ska se harmoniska ut rekommenderas öppna hyllor med skor i vardagsrum och i korridoren av designers att placeras underifrån. Det bör inte heller vara för många av dessa öppna hyllor, annars krävs daglig våtrengöring - särskilt för korridoren, där damm oftast samlas: bara de mest nödvändiga sakerna ska placeras på öppna hyllor. Höga skoskåp utan dörrar är bara typiska för korridoren.

Bild
Bild

Med hjälp av miniatyr skohållare kan du placera ljusa accenter i det inre av din lägenhet eller hus. Till exempel kan du välja en ljus ottoman eller en ovanlig kantsten som kommer att uppdatera även en tråkig traditionell miljö. Samtidigt, om du köper en stor garderob, är det bättre om det är i ett återhållet färgschema.

Rekommenderad: