Bänk I Korridoren Med Hyllor För Skor: Med En Låda, Med En Sittplats, Ett Skoställ Med En Bänk

Innehållsförteckning:

Video: Bänk I Korridoren Med Hyllor För Skor: Med En Låda, Med En Sittplats, Ett Skoställ Med En Bänk

Video: Bänk I Korridoren Med Hyllor För Skor: Med En Låda, Med En Sittplats, Ett Skoställ Med En Bänk
Video: Sobuy Skoskåp | Skohylla | Sittbänk | skoställ | Bänk med förvaring | Skoställ med bänk | FSR82-K-W 2024, April
Bänk I Korridoren Med Hyllor För Skor: Med En Låda, Med En Sittplats, Ett Skoställ Med En Bänk
Bänk I Korridoren Med Hyllor För Skor: Med En Låda, Med En Sittplats, Ett Skoställ Med En Bänk
Anonim

En bekväm miljö i korridoren består av små saker. Man behöver bara plocka upp en vacker garderob, spegel och krokar för kläder - och en mycket harmonisk ensemble öppnas framför dig. I sådana miljöer hittar ofta bekväma små banketter sin plats. Denna detalj kommer att diskuteras.

Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Bänken är en avlång bänk kompletterad med en mjuk sits . Många av oss såg ofta en sådan detalj i interiörer, men få visste hur den kallades korrekt. Sådana produkter kan innehålla bekväma armstöd och ryggstöd.

Utåt liknar bänkar med sådana element eleganta små soffor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera banketternas mångsidighet . Sådana möbler kan matchas till inredningen i vilken stil som helst. Moderna tillverkare producerar en mängd olika alternativ för sådana bänkar, från klassiska till icke-triviala alternativ.

Bild
Bild

Tänk inte att bänkarna är till liten nytta och bara är utrustade med mjuka säten. Faktum är att i möbelbutiker kan du hitta mer praktiska och användbara alternativ med hyllor, inbyggda lådor och höga bakväggar med krokar för kläder.

Sådana modeller kan delvis ersätta små garderober för korridorer. De är kompakta i storlek och passar enkelt i även trånga utrymmen utan att blockera passagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa versioner finns det speciella förråd där du kan lägga en mobiltelefon eller surfplatta. En vacker bankett är ett välkomnande inslag i korridoren. Du kommer att kunna hälsa på gästen och omedelbart erbjuda dig att sitta ner.

Olika sorter

Idag, för korridoren, kan du välja absolut vilken bankettmodell som helst. Det kan ha olika funktioner och utseende. Låt oss titta närmare på varianterna av dessa snygga och attraktiva element i heminredningen.

Bild
Bild

Skobanetter

Bekväma bänkar med hyllor för skor är mycket efterfrågade. Annars kallas de skoställ. Sådana alternativ är särskilt användbara i en hall, så de hänvisas oftast till. Sådana bänkar är lämpliga för absolut alla områden.

Det kan antingen vara en liten eller en rymlig hall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med hyllor

Med hjälp av bänkar med hyllor kan du gömma par skor och hålla korridoren ren. Moderna tillverkare producerar en mängd olika modeller. De skiljer sig från varandra i storlek och internt innehåll. Så i en bänk med en mjuk sits och en rymlig skokartong är det möjligt att förvara upp till åtta par skor.

Hyllorna i dessa produkter kan vara antingen öppna eller stängda. Sådana delar fungerar som ett mycket bekvämt stativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med förvaringslåda

Ett annat populärt alternativ är en bänk med en förvaringslåda för olika saker. Lådorna kan antingen vara hela längden på bänken längst ner, eller så kan de placeras på sidan. Det vanligaste och rymligaste är det första alternativet för placering av förvaringslådor.

Som regel placeras kosmetika för skor, skedar, paraplyer och andra liknande tillbehör på sådana avdelningar.

Bild
Bild

Bänkar med sidolådor är idealiska för förvaring av små föremål. Dessa kan vara solglasögon, handskar, nycklar etc. I sådana modeller finns det ofta en extra öppen hylla. Den största nackdelen med dessa produkter är att skorna i dem ligger på en iögonfallande plats och måste hållas rena, ständigt avtorkade från damm.

Bild
Bild

Fördelen med banketter med lådor är deras praktiska och praktiska användning . De nödvändiga sakerna från dem kan snabbt tas ut och lika snabbt sättas tillbaka.

Med rygg

Det mest bekväma är en bänk med rygg. Modeller med vacker och mjuk klädsel ser särskilt harmoniska ut. Med hjälp av sådana exemplar kan du skapa en mycket mysig och välkomnande atmosfär i korridoren.

Ofta spelar ryggstöden en uteslutande dekorativ roll och bär ingen funktionell belastning. Sådana delar är gjorda av trä eller metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns mer intressanta alternativ där ryggen har en böjd form. De är väldigt bekväma när du lutar dig åt dem. Men man bör komma ihåg att sådana modeller tar mer plats, så att de bara kan placeras i korridorer i ett större område.

Rygglös

En bänk utan rygg är idealisk för smala korridorer. Den kan placeras inte bara mot väggen. Ofta används rygglösa bänkar som ett zonelement.

Bild
Bild

Hörn

Hörnbänkar liknar mycket mjuka soffor. I sådana modeller spelar sätet oftast rollen som ett lock och under dem finns en rymlig låda där du kan förvara skor och andra användbara saker. Idag tillverkas sådana produkter på beställning. Varje konsument kan välja rätt material och klädsel som kommer att vara i harmoni med interiören i hemmet.

Bild
Bild

Runda

Runda banketter ser vackra och arstikratiskt ut. I sådana modeller finns det under överkåpan (sätet) en plats för förvaring av olika saker: små paraplyer och andra liknande föremål.

Det är inte värt att ha skor i sådana kopior, eftersom de inte har särskilt utsedda hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Multifunktionella och praktiska är de kombinerade bänkarna, som ingår i ett komplett system, som innehåller en spegel, en kantsten, ett ställ, nischer, stativ och hyllor.

Bild
Bild

Design

Banketter skiljer sig från varandra i design. Du kan välja rätt modell för en inredning i vilken stil som helst, från klassisk till rokoko.

Smidesjärn banketter

En bänk i smidesjärn, kompletterad med en mjuk sits med fyllning under textilierna, kommer att se väldigt elegant ut i korridoren. Som regel är armstöden i sådana modeller gjorda av metall. Hyllor och lådor i smidda banketter är extremt sällsynta, så de är mest dekorativa snarare än funktionella element i inredningen.

Sådana föremål ser särskilt harmoniska ut i raffinerade interiörer i Provence, Rokoko, Barock eller Empire -stil. De kan ge atmosfären i lägenheten subtila toner av lyx och aristokrati.

Bild
Bild

Smidda banketter kan ha mycket vackra ryggar och ben, representerade av listiga mönstrade vävar. Varianter med liknande detaljer ser dyra och lyxiga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkar med mjuk sits

De vanligaste är bänkar, där mjuka säten är täckta med textilier. Tyget kan vara helt annorlunda: vanligt, med ljusa tryck eller eleganta mönster. Utåt liknar sådana modeller kompakta soffor.

Som regel har de inte fack för förvaring av skor och andra användbara saker.

Bild
Bild

Det rekommenderas att välja stoppade stoppade bänkar som matchar hallens övergripande stil. Du bör inte köpa en modell som är för ljus och färgstark om rummet är gjort i en liknande vene, annars riskerar du att skapa en alltför catchy interiör som sätter press på dina ögon.

Patina stoppade bänkar

Banketter med patina ser väldigt imponerande och dyra ut. Detta namn är ett naturligt fenomen där trä och metall är täckta med en ovanlig beläggning över tid, vilket radikalt förändrar utseendet på möbler. Inledningsvis observerades en liknande effekt endast på mynt gjorda av guld, silver och koppar.

Bild
Bild

Patin gör de material som möblerna är gjorda ljusare. Sprickor och strömavbrott visas på dem. Idag är patenterade banketter mycket efterfrågade, men de är också dyrare.

Modeller av gammalt massivt trä är särskilt uppskattade. De ser snygga och vintage ut, men har en hög kostnad, så inte alla konsumenter har råd med dem.

Klassisk

Små träbanketter med lockiga ryggar och sidolådor ser harmoniska ut i klassisk interiör. Sådana modeller kan ge korridoren en speciell chic och elegans. Men det rekommenderas inte att komplettera rum i modern stil med sådana produkter, eftersom de märkbart kommer att skilja sig från den befintliga interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädseln i sådana fall kan vara väldigt olika. Banketter klädda i vanliga textilier med ett litet kontrastmönster ser ut som en kung.

Populära modeller

Cavio

Bänkar från Madeira -serien från den berömda italienska tillverkaren Cavio har en lakonisk och elegant design . De vackra stoppade modellerna i denna kollektion har robusta ramar i massivt trä. Tillverkarens arsenal innehåller inte bara minimalistiska produkter med ett mjukt säte, utan även bänkar med rygg och armstöd. Varianterna där ryggen har en ovanlig form ser särskilt original och elegant ut. Till exempel banketter dekorerade med ett snidat utsmyckat inlägg. De passar perfekt in i klassiska interiörer.

Bild
Bild

Det finns också mer moderna modeller i Madeira -kollektionen i massiv bok med tanganiska, faner och körsbärsinlägg. Dessa produkter är tillverkade i stil med franska Provence och har attraktiva vågiga fasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att varje detalj är genomtänkt i dessa lyxiga italienska banketter. Av denna anledning har de ett oöverträffat utseende. Märkesvaror är dyra, men deras fantastiska mönster är mer än värda priset.

Inte bara för entrén, utan också för sovrummet och vardagsrummet, ryska banketter som kallas "Nice" är idealiska . Dessa modeller är utrustade med ett högt vadderat säte med skumfyllning. Ett särdrag hos sådana alternativ för korridormöbler är präglade ytor, sys i form av rutor.

Dessa bänkar har skoställ och lådor. Dessa delar är placerade under sätet.

Om du vill vända dig till en mer lakonisk modell, erbjuder företaget alternativ utan armstöd, rygg och lådor. De har bara en mjuk sits.

Bild
Bild

Långa hörnbänkar "Nice" ser väldigt imponerande och dyra ut. Från utsidan liknar de en fullvärdig soffa och ser dyra ut.

Bild
Bild

Två flodhästar

Smidda banketter "Två flodhästar" är mycket populära idag .… Sådana modeller är tillverkade av högkvalitativt och hållbart stål. De är slitstarka och slitstarka. De eleganta modellerna kompletteras med en mängd olika klädselalternativ från Arben-leverantören.

Sådana produkter utmärks av sin moderna design. Med hjälp av "Två flodhäst" -banketter kan du förvandla korridoren och göra den mer attraktiv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spektakulära modeller kompletteras ofta med höga smidda ryggar med krokar för kläder, samt hyllor för skor och andra små saker. I den övre delen av sådana system finns mezzaniner där du kan lagra hattar, halsdukar etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nika

Nika bänkar har en lakonisk design. De vanligaste är enkla metallmodeller med två lager av hyllor för förvaring av skor. Sätena i sådana produkter kan vara antingen mjuka eller helt plana.

Bild
Bild

Sådana föremål har en enkel och lakonisk design som lätt passar in i många stilar och interiörer, och två rymliga hyllor gör att du kan lagra minst fyra par skor i dessa banketter.

Snygga Dallas banketter är gjorda av hållbara spånskivor. De är kompakta och har en modern design. Särskilt populära är exempel på lyxig wenge -färg.

Dallas -modellerna har en gångjärnsdörr med skohållare fästa vid den. Denna del öppnas med en bekväm handtagsknapp.

Bild
Bild

Ett särdrag hos dessa kvalitetsbänkar är deras låga vikt. Detta gör dem mobila. Ett sådant föremål kan enkelt flyttas eller ordnas om till en annan plats.

Urvalstips

Om du vill hämta en multifunktionell och vacker skobänk i korridoren, bör följande nyanser beaktas:

  • Det är nödvändigt att på förhand bestämma vilken typ av bankett du vill se i korridoren. Innan du köper, kontrollera noggrant dess funktionella delar (lådor, hyllor) och se till att de är lämpliga för förvaring av dina skor och tillbehör.
  • Lämpligt alternativ bör väljas utifrån rummets storlek. För en liten och smal korridor är ett stort skoställ inte lämpligt, särskilt om det är målat i en mörk färg. En sådan detalj kommer att se inharmonisk och besvärlig ut.
  • För en lång korridor är en smal bänk utan rygg idealisk. Det tar inte mycket plats, men det kommer att se bra ut.
  • För en liten hall bör du inte köpa produkter med krökt rygg. Sådana alternativ tar mycket ledigt utrymme, vilket redan inte räcker i ett litet rum.
  • För en stor familj skulle det bästa alternativet vara en rymlig skobänk, där du kan placera ett stort antal skor.
  • Modeller av trä eller produkter med smidda mönstrade detaljer ser bäst ut i en klassisk design.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan göra en intressant bänk själv. Denna modell är perfekt inte bara för korridoren, utan också för alla andra rum, till exempel för en plantskola. Steg-för-steg-tillverkningsprocessen kan ses i följande video:

Rekommenderad: