Stepladder Med 4 Steg: Funktioner I Aluminium, Stål Och Trästeg Med Breda Och Smala Steg, Dubbelsidiga Fyrstegsmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Stepladder Med 4 Steg: Funktioner I Aluminium, Stål Och Trästeg Med Breda Och Smala Steg, Dubbelsidiga Fyrstegsmodeller

Video: Stepladder Med 4 Steg: Funktioner I Aluminium, Stål Och Trästeg Med Breda Och Smala Steg, Dubbelsidiga Fyrstegsmodeller
Video: 9.5 ft Aluminium Telescopic Ladder, 10-Steps Foldable Multipurpose Step Ladder: Unboxing and Review 2024, Maj
Stepladder Med 4 Steg: Funktioner I Aluminium, Stål Och Trästeg Med Breda Och Smala Steg, Dubbelsidiga Fyrstegsmodeller
Stepladder Med 4 Steg: Funktioner I Aluminium, Stål Och Trästeg Med Breda Och Smala Steg, Dubbelsidiga Fyrstegsmodeller
Anonim

En trappstege är en speciell bärbar stege som kan fällas ut för att utföra alla uppgifter. Det antas att namnet bildades från ordet "stigbygel": detta är namnet på den del som du kan klättra en häst med och behålla balansen. En sådan stege består av två stela ramar, som fästs på varandra med ett gångjärn . Dessutom är de anslutna till varandra med ett styvt (eller mjukt) säkerhetselement.

Sådana enheter används inte bara i vardagliga hushållsfrågor, utan också i konstruktion, såväl som i industriell produktion. Vi kommer att prata om hur man väljer en trappstege med 4 steg i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Designen är enkel- och dubbelsidig. Det andra alternativet anses vara mer stabilt och bekvämt (det behöver inte flyttas ofta). När det gäller antalet steg kan det vara annorlunda. En fyrstegsstege är dock idealisk för vardagliga uppgifter. Det är värt att notera att ju bredare stegen, desto mer pålitlig är vikningsstrukturen. Dessa steg hindrar dig från att av misstag glida av.

Breda steg är bekvämare än smala också eftersom de rymmer nödvändigt material och improviserade medel. Detta gör den dubbelsidiga trappstegen med fyra breda steg till ett idealiskt val för okomplicerade hushållssysslor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Innan du går till affären för att välja en trappstege måste du tydligt formulera vilken typ av arbete du behöver en enhet för. Enligt deras syfte är de av två typer.

  • Hushåll . Dessa är kompakta och lätta stegar som är ganska enkla att installera. Sådana trappsteg tål en vikt på upp till 150 kilo. Som regel används de regelbundet i vardagen. Om du har en lägenhet med en takhöjd på mindre än tre meter, är en trappstege med 4 steg bra för dig. Du kan till och med köpa en sådan modell på en vanlig järnaffär. Det viktigaste är att komma ihåg att hushållstrappor inte tål för tunga belastningar.
  • Professionell . Dessa stegar kännetecknas av ökad styrka och hög vikt. Oftast har de en dubbelsidig design. Sådana produkter klarar belastningar på upp till 200 kilo. Sådana modeller har sällan 4 steg. Vanligtvis är det här alternativ med två eller tre sektioner, med fem eller fler steg. En professionell trappstege kan vara användbar för att arbeta på landet eller för att reparera ett hus på landet. Sådana stegar är stabila och har ytterligare hjälpstrukturer. De säljs av företag som säljer byggmaskiner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Om tidigare stegar var gjorda av järnrör och plywood, är nu 80 procent av alla stegar gjorda av metallegeringar. Ibland finns det alternativ gjorda av trä. Tänk på fördelarna och nackdelarna med trappstegar av olika material.

  • Stegstegar i trä . Trädet måste vara ordentligt förberett, väl torkat och behandlat med speciella medel. Fördelarna med sådana modeller: låg vikt, miljövänlighet, estetik, du kan göra det själv. Nackdelar: Spånskivstegar är mycket bräckliga och kortlivade.
  • Stålstegar . Oftast är det professionella stegar. Fördelar: produkterna är mycket hållbara, stabila, pålitliga, tål tung belastning, kostar lite. Nackdelar: sådana modeller väger mycket, de är också benägna att korrosion.
  • Stegsteg i aluminium . De används vanligtvis för enkla hushållssysslor: byt ut en glödlampa, damm av ett skåp. Numera är sådana trappor ofta belagda med en oxidfilm (anodiserad aluminium) för att skydda metallen från korrosion, mekaniska och andra yttre påverkan. Fördelarna inkluderar praktisk, styrka, lätthet, korrosionsbeständighet. Produkterna har korrugerade breda steg och halkfria beläggningar, fixeringslås och säkerhetsplattor. På benen finns gummitoppar mot att halka och repa ytan.

Nackdelar: sådana modeller har låg hållfasthet och kort livslängd om de används under professionella förhållanden. Dessutom är de dyrare än stål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Förutom materialet från vilket trappstegen är gjord, erfarna hantverkare rekommenderar att du uppmärksammar andra aspekter när du köper.

  • Trappstegen måste vara stabil både när den fälls ut och monteras.
  • Stödbenen måste vara lika stora.
  • Det är nödvändigt att kontrollera stativens kvalitet (tryck på stödet och se till att det inte finns någon avböjning). Stegens tillförlitlighet är också viktig.
  • För att köpa en trappstege som är lämplig för höjd, gör den enklaste beräkningen. Det är nödvändigt att subtrahera exakt en meter från den önskade höjden - det här är den optimala storleken på trappan.
  • Stegens yta ska vara korrugerad eller gummerad.
  • Att fästa stegen på ställ med nitar är ett opålitligt alternativ. Välj produkter där fästningen görs genom att trycka in stegen i stegen.
  • Se till att ha plast- eller gummiskor i ändarna av benen. Denna design kommer inte att glida. Dessutom kommer smuts inte in.
  • Stegen måste slipas väl (fri från oegentligheter, grader och andra defekter).
  • Välj en struktur som har en stödfixeringsfunktion. Detta skyddar stegen från spontan rörelse.
  • Fundera på om du behöver ytterligare funktioner (rullstång, hjul, verktygshyllor, skopkrokar, etc.).
  • Köp stegar från kända företag med bra kundrecensioner. Det är bättre att betala lite mer än att bli skadad på jobbet.

Idag är modellerna för företagen Krause, Sibrtech, Alyumet och några andra populära.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Säkerhetsteknik

För att undvika skador vid användning av trappstegen, var noga med att följa de grundläggande reglerna.

  1. Innan arbetet påbörjas, kontrollera stegen noggrant genom att placera den på en fast, plan yta.
  2. Kontrollera strukturen för fel och defekter före användning.
  3. Placera inte trappor nära dörrar.
  4. Kom ihåg att hushållsmodeller inte är utformade för vikten av två personer.
  5. När du arbetar på en stege, välj skor utan snören och kläder som inte kommer att haka på stegen.
  6. Under arbetets gång, avvik inte från trappstegen för att inte tappa balansen.
  7. Om du känner att stegen inte är särskilt stabil, låt någon hålla strukturen tills du har slutfört uppgiften.

Rekommenderad: