Stabiliserad Mossa: Vad är Det? Bilder Och Annat Hantverk Från Den, Renlav Och Andra Typer. Hur Man Limar Och Sköter Det? Mossa På Väggen I Badrummet Och Andra Rum

Innehållsförteckning:

Video: Stabiliserad Mossa: Vad är Det? Bilder Och Annat Hantverk Från Den, Renlav Och Andra Typer. Hur Man Limar Och Sköter Det? Mossa På Väggen I Badrummet Och Andra Rum

Video: Stabiliserad Mossa: Vad är Det? Bilder Och Annat Hantverk Från Den, Renlav Och Andra Typer. Hur Man Limar Och Sköter Det? Mossa På Väggen I Badrummet Och Andra Rum
Video: Moss Panels Installation (with mounting adhesive) | Forest Homes 2024, April
Stabiliserad Mossa: Vad är Det? Bilder Och Annat Hantverk Från Den, Renlav Och Andra Typer. Hur Man Limar Och Sköter Det? Mossa På Väggen I Badrummet Och Andra Rum
Stabiliserad Mossa: Vad är Det? Bilder Och Annat Hantverk Från Den, Renlav Och Andra Typer. Hur Man Limar Och Sköter Det? Mossa På Väggen I Badrummet Och Andra Rum
Anonim

För att dekorera ett hus eller en lägenhet används inte bara konstgjorda dekorativa element, utan också de som skapades av naturen. Ett sådant exempel är stabiliserad mossa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Stabiliserad mossa är ett naturligt element som används för dekorativa ändamål i vardagsrum och arbetsutrymmen . Dess särart ligger i det faktum att alla biologiska processer artificiellt stoppades i den. Därför växer den inte, torkar inte och behåller sin yttre attraktivitet under mycket lång tid.

Dekorativ mossa har sina fördelar:

  • det ser attraktivt ut och behåller en ljus färg under hela dess livslängd;
  • produktionen av stabiliserad mossa skadar inte naturen på något sätt;
  • materialet är absolut miljövänligt och ofarligt för både människor och djur;
  • Till skillnad från levande mossa behöver den inte nästan någon ytterligare vård.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men ett sådant antal fördelar betyder inte att detta material inte har några nackdelar. Först och främst bör det noteras att stabiliserad mossa bör lagras under särskilda förhållanden. För ljusa rum eller rum med hög luftfuktighet är inte lämpliga för honom . Om du lagrar det på ett sådant ställe kommer mossans livslängd att halveras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad används det till?

Dekorativ mossa används för inredning av olika lokaler … Stora gröna paneler och målningar på väggarna, originalhantverk och kompositioner för hem och kontor är gjorda av det. Men detta material används inte bara för landskapsarkitektur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den kan utföra flera andra viktiga funktioner

  • Ljudisolering … Moss har en mycket tät konsistens, så det är ett bra ljudisolerande material. Det absorberar ljud ännu bättre än ullprodukter som mattor. Därför kan den användas för att dekorera väggar eller skiljeväggar i ett hem, kontor eller café.
  • Värmeisolering … Materialet är också bra för att dekorera rum som behöver ytterligare isolering. Fördelen med stabiliserad mossa som isolering är att det inte bildas mögel på grund av extrema temperaturer.
  • Luftfuktning … En annan unik egenskap hos mossa är att den kan stabilisera luftfuktigheten inomhus. Om det är för lågt kan detta material höja det till en bekväm nivå för människor. Dessutom kan den också absorbera överflödig fukt. Det är därför dekorativa paneler dekorerade med mossa används i badrummet eller i köket.
  • Luftrening … Stabiliserad mossa rengör luften perfekt. Inom en halvtimme neutraliserar det mer än 80% av lukten. Dessutom lägger sig inte damm på paneler eller målningar. Detta gör detta material idealiskt för allergiker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att sammanfatta är mossmycken inte bara en dekorativ pjäs som kommer att se bra ut i alla rum, utan också ett bra sätt att göra atmosfären i ett rum renare.

Översikt över sorter

För att skapa produkter av detta material används olika typer av dekorativ mossa.

Reservoar

Detta material är det mest prisvärda. Formationsmossan är annorlunda fluffig platt massa … Det används vanligtvis för väggdekoration. Materialet kan också fungera som bakgrund för en ritning på en rund panel. Det rekommenderas att välja produkter av plastmossa för att dekorera ett badrum och andra rum med hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Renmossa

Detta är den mest populära typen av mossa som används för inredning . Det är också känt som "hjortmossa". Dess största skillnad är dess fluffiga och voluminösa struktur. Mossan bryts främst i Norge och odlar den på speciella gårdar. Detta material har ett antal fördelar. Det är mjukt, behagligt vid beröring, elastiskt, absorberar lätt obehaglig lukt och genomgår restaurering. Nackdelarna inkluderar det faktum att det vid felaktig vård torkar snabbt och smulas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kochkovy

Som namnet antyder har denna mossa en konvex hummocky struktur. Den är använd för att skapa volymetriska kompositioner … Den fäster perfekt på ytan och är väl lämpad för bildandet av reliefmålningar. Den största nackdelen med hummock mossa är dess höga kostnad . Det är därför det inte används så ofta för inredning.

För inredning av rum kan du använda antingen en typ av mossa eller flera samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fixar man det?

Det finns två huvudsakliga sätt att installera stabiliserad mossa. Först kan den monteras direkt på väggen . I detta fall en hög kvalitet het smälta … För att mossan ska sitta fast på väggen behöver den bara hållas i några sekunder. Den uppenbara nackdelen med denna metod är att lim är ett giftigt material. Dessutom förstör en sådan komposition väggens struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därför måste du återställa väggarna när du bestämmer dig för att reparera rummet och bli av med panelen.

För det andra kan du fixa mossan på speciella plywoodpaneler .… I detta fall förblir väggen intakt. Bilden blir fortfarande lika bra. Att klistra mossan på panelen själv och sedan fästa panelen på väggen med pluggar är inte svårt.

Bild
Bild

Hur tar man hand om mossa?

För att stabiliserade mossprodukter ska hålla så länge som möjligt måste de vårdas väl. För att göra detta måste du följa enkla regler.

  • Först och främst är det värt att komma ihåg att detta material är rädd för hög luftfuktighet . Därför kan det kategoriskt inte vattnas eller sprutas från en sprayflaska. Placera inte heller dekorativa delar dekorerade med stabiliserad mossa i rum där luftfuktigheten överstiger 70%.
  • Stabiliserad mossa är endast lämplig för att dekorera ett hus eller en lägenhet inifrån … Det kan inte användas utomhus; där håller han inte ens några veckor. För inredningen av rummet utanför är det värt att plocka upp några andra material.
  • Du måste ta hand om mossan mycket noga .… Under inga omständigheter ska du torka av panelen med en fuktig trasa eller servett. Användning av kemikalier är också förbjuden. De kan väsentligt skada naturmaterial.
  • Mossa behöver inte ytterligare bearbetning … Det behöver inte vattnas eller befruktas - det tar alla nödvändiga ämnen direkt från luften. Eftersom det faktiskt är i viloläge behöver det dessutom inte klippas av.
  • Förutom fukt är detta dekorativa material också rädd för höga temperaturer .… I ett torrt och varmt rum förlorar produkter gjorda av detta material sin elasticitet. Förvara inte smycken i närheten av apparater som fläktar, huvar, värmare eller batterier. Du kan återställa sin mjuka konsistens genom att strö den lätt med vatten blandat med lite glycerin.
  • Om mossmönstret skadades och några av dess delar smulade kan situationen enkelt korrigeras . Det räcker med att helt enkelt ersätta dessa delar med nya. Samtidigt kommer bilden att förbli densamma attraktiv.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du följer dessa enkla regler kan stabiliserad moss behålla sin attraktivitet och naturliga doft i över tio år.

Vad målar de med?

Initialt är den stabiliserade mossan ganska slät i färgen. Därför målar hantverkare som gillar att arbeta med detta material dessutom för att göra det vackrare. Detta gör att du kan göra bilder och paneler mer varierade. Som regel målas mossa i olika nyanser av grönt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om materialets färg skulle vara mer känslig och akvarell bör den vara det lätta i förväg … Du kan också ge mossan en ljusare färg innan du stabiliserar den. Materialet kan vara vad du vill, vare sig det är orange eller lila. Den viktiga punkten är att efter stabilisering kommer inte färgen att gå förlorad och mossan blir inte brun.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användning i olika rum

Fytodesignelement kan användas i olika rum.

Kök

Mycket ofta används en snygg grön panel i köket. Det finns flera alternativ för dess plats:

  • på ett köksförkläde, men det här alternativet är endast tillåtet om det inte finns någon spis i närheten, annars torkar mossan mycket snabbt och börjar falla av;
  • i matsalen bredvid bordet och andra möbler;
  • bredvid fönstren i de ursprungliga blomkrukorna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Konserverade moss dekorativa element används också ofta i huvudrummet. De mest populära idéerna för det här rummet är ganska enkla att översätta till verkligheten.

Ett vanligt sätt att inreda rum är att använda växtväggar tillverkade av detta naturmaterial . Som regel klistras väggen antingen på med mossa, eller så fästs bilder eller paneler som är färdiga med den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också dekorera rummet med en panel … I detta fall är den gröna basen av stabiliserad mossa dessutom dekorerad med andra växter. Panelen kan också fungera som grund för sådana dekorativa element som klockor, inramade foton.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan du med hjälp av mossa dekorera inte bara väggar eller träpaneler . Detta naturmaterial kan fixeras på dörren, dekorera en golvlampa eller ett soffbord med den. Denna finish går bra i ett rum med material som trä, naturmaterial och sten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett rum som är inrett på detta sätt kommer det att vara bekvämt att koppla av i vilket företag som helst.

Badrum

Om det finns bra ventilation i badrummet eller toaletten, så kommer det också att finnas en plats för ursprungliga mosdekorationer . Du kan dekorera med detta material utrymmet bredvid badkaret, handfatet eller spegeln. Resultatet är en mycket ovanlig stilistisk lösning som kan överraska alla gäster.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dekorationen i en ljus designkruka på balkongen eller verandan kommer att se bra ut.

Sammanfattningsvis kan vi säga det odla mossa och använda det inomhusinredning är en stor trend som bara kommer att bli populär med tiden . Därför är det värt att uppmärksamma inte bara älskare i ekostil, utan också för dem som i allmänhet är intresserade av ovanliga sätt att dekorera rum.

Rekommenderad: