Skrivaren Tar Inte Upp Papper: Varför Tar Den Inte Upp Det Från Facket, Och Vad Händer Om Skrivaren Inte Kan Se Det?

Innehållsförteckning:

Video: Skrivaren Tar Inte Upp Papper: Varför Tar Den Inte Upp Det Från Facket, Och Vad Händer Om Skrivaren Inte Kan Se Det?

Video: Skrivaren Tar Inte Upp Papper: Varför Tar Den Inte Upp Det Från Facket, Och Vad Händer Om Skrivaren Inte Kan Se Det?
Video: Fixing Your Printer When It Doesn't Pick Up Paper | HP 2024, April
Skrivaren Tar Inte Upp Papper: Varför Tar Den Inte Upp Det Från Facket, Och Vad Händer Om Skrivaren Inte Kan Se Det?
Skrivaren Tar Inte Upp Papper: Varför Tar Den Inte Upp Det Från Facket, Och Vad Händer Om Skrivaren Inte Kan Se Det?
Anonim

I det moderna livet är det svårt att klara sig utan tryckteknik. Skrivare har blivit en nödvändighet inte bara på kontoret, utan också hemma. Det är därför det alltid orsakar mycket olägenhet när det blir ett misslyckande i deras arbete. En av de vanligaste orsakerna till dålig skrivarprestanda är oförmågan att ta upp papper från facket. Det kan finnas flera orsaker till felet, så du bör förstå dem innan du reparerar.

Bild
Bild

Möjliga orsaker

Orsakerna till skrivarens misslyckande med att hämta papper kan variera

Något främmande föremål har hamnat i inmatningsfacket, till exempel: ett gem, en knapp. Skrivaren tar inte papperet eftersom det hindrar det från att göra det. Problemet är mer relevant för en teknik som har en vertikal typ av papper. Även ett klistermärke limmat på ett papper kan skada det

Bild
Bild

Orsaken till problemet kan vara dold i själva papperet. Skrivaren tar inte upp papper på grund av dålig kvalitet eller olämplig pappersvikt. Ett annat problem med papper är skrynkliga ark, till exempel kan de ha böjda hörn

Bild
Bild

Programvarufel. Oavsett modell och tillverkare styrs alla skrivare av elektronik, vars handlingar ibland är oförutsägbara. Fel kan uppstå när som helst, och som ett resultat ser skrivaren helt enkelt inte papperet. I det här fallet visas motsvarande post på enhetsdisplayen eller på datorskärmen: "Fyll på fack" eller "Slut på papper". Detta kan hända med både bläckstråleskrivare och laserenheter

Bild
Bild

Plockrullarna fungerar inte korrekt - det här är ett ganska vanligt internt problem. Valsarna blir ofta smutsiga under driften av enheten. Detta händer av två skäl: bläckbildning och användning av otillräckligt papper

Bild
Bild

Det finns andra skäl till varför skrivaren har slutat ta upp papper för utskrift. Vilken detalj som helst kan misslyckas. I detta fall kan felet bara identifieras i tjänsten.

Bild
Bild

Vad ska man göra?

Det är fullt möjligt att hantera vissa funktionsstörningar på egen hand. Om orsaken till problemet identifieras och det inte ligger i uppdelningen av delar kan du försöka rätta till situationen.

Återställa

Om meddelandet "Fel" visas på skärmen måste du försöka återställa de aktuella inställningarna. Proceduren är enkel, men den utförs i flera steg.

  1. Du måste stänga av och sedan slå på skrivaren. Vänta tills inskriptionen "Ready to work" visas (om sådan finns).
  2. Koppla bort nätsladden. På de flesta modeller finns denna kontakt på baksidan av enheten.
  3. Skrivaren måste stå kvar i detta läge i 15-20 sekunder. Sedan kan du ansluta skrivaren igen.
  4. Om skrivaren har två upphämtningsfack (övre och nedre) är det bästa sättet att få dem att fungera att installera om drivrutinerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollerar papperskvaliteten

Om det finns ett antagande om att det hela finns i själva papperet är det nödvändigt att kontrollera dess kvalitet. Först är det bäst att se till att arken har samma storlek. Om det är okej måste du se till att brickan är korrekt laddad. Arken ska vikas i en jämn bunt med 15–25 bitar.

Samtidigt är rivna eller skrynkliga ark inte tillåtna.

Bild
Bild

Var uppmärksam på vikten av papperet. Konventionella skrivare är bra på att fånga papper som väger 80 g / m2 . Om denna indikator är mindre, kanske papperet helt enkelt inte fastnar i rullarna, och om det är mer, drar skrivaren helt enkelt inte åt det. Alla skrivare accepterar inte tungt och glansigt fotopapper. Om det finns behov av att skriva ut på sådana blad, bör du köpa en speciell modell som är utformad för att skriva ut fotografier, eller ställa in lämpliga inställningar på en befintlig skrivare.

Bild
Bild

Ta bort främmande föremål

Du bör inte utesluta möjligheten att falla ner i pappersfacket för främmande föremål. Om skrivaren inte drar i papperet när du försöker skriva ut och samtidigt sprakar måste du visuellt inspektera inmatningsfacket . Om det verkligen finns något främmande föremål i brickan, till exempel ett gem eller klistermärke, kan du försöka ta bort det själv. För att göra detta måste du beväpna dig med en pincett. Om du fortfarande inte kan ta bort hindret kan du koppla ur skrivaren, luta facket ner och skaka försiktigt. Efter sådana handlingar kan en främmande kropp flyga ut på egen hand.

Men du bör inte skaka för kraftigt, eftersom hård mekanisk påverkan kan allvarligt skada enheten.

Bild
Bild

Bläckpatronen måste tas bort för att ta bort främmande föremål från laserskrivaren . Det bör noggrant inspekteras med avseende på eventuella små bitar papper som fastnat. Ta vid behov bort dem och sätt tillbaka kassetten.

Bild
Bild

Rengöring av rullarna

Om plockrullarna är smutsiga (detta kan till och med ses visuellt) måste de rengöras. För att göra detta måste du förbereda:

  • bomullspinnar;
  • en liten bit mjukt, luddfritt material;
  • destillerat vatten.

Det rekommenderas inte att använda alkohol eller kemikalier för detta ändamål, eftersom de kan skada enheten.

Men om möjligt kan rullarna rengöras med Kopikliner -vätskan avsedd för rengöring av gummiytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Proceduren måste utföras på ett visst sätt

  1. Koppla bort skrivaren från strömmen. Förfarandet får inte utföras på den medföljande utrustningen.
  2. Den förberedda tygbiten ska fuktas med renat vatten eller "Kopikliner".
  3. Torka av rullarnas yta tills svarta bläckmärken slutar visas på tyget.
  4. På svåråtkomliga platser görs rengöringen bäst med bomullspinnar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om rullarna har rengjorts väl och skrivaren fortfarande inte kan hämta papperet bör du kontrollera dem för att se till att de fungerar korrekt. Faktum är att rullarna tenderar att slits ut under drift. Naturligtvis är det mycket lättare att ersätta dem med nya. Men om detta inte är möjligt kan du försöka etablera enhetens funktion genom att återställa de gamla.

  1. Du måste flytta rullen lite genom att vrida den runt sin axel. Som ett resultat bör den slitna delen bytas ut mot den som är i gott skick.
  2. Alternativt kan du ta bort rullen och linda den med en liten bit tejp. I detta fall bör diametern öka med högst 1 mm.
  3. Montera rullen tillbaka.

Denna förtjockning kan förlänga rullens livslängd.

Men tro inte att videorna i detta tillstånd kommer att pågå i flera år till. Sådana reparationer är bara tillfälliga åtgärder. Med tiden måste rullarna bytas ut mot nya.

Bild
Bild

Om ingen av ovanstående manipulationer med skrivaren hjälpte till att lösa problemet måste du kontakta tjänsten för mer detaljerad diagnostik och reparation.

Vissa modeller har en funktion som kallas manuell pappersinmatning . Skrivaren kanske inte hämtar ark bara för att den har aktiverats. Detta kan ofta hända med nya skrivare när manuell laddning initialt valdes när drivrutinerna installerades.

Bild
Bild

Rekommendationer

För att förhindra att skrivaren går sönder måste du följa vissa regler under dess användning. Efter enkla rekommendationer kan du klara dig utan reparationer i mer än ett år.

  1. Fyll på facket med papper av samma storlek och vikt. Det är bättre att välja någon betrodd tillverkare och bara köpa sådant papper. Om du behöver skriva ut på fotopapper måste du justera skrivarfacket till önskad storlek och densitet (de flesta moderna modeller har denna funktion). Och först då sätter du i papperet och låter bilderna skrivas ut.
  2. Om skrivaren plötsligt "tuggar" ett eller flera pappersark, försök inte dra ut dem med våld. Du måste koppla ur skrivaren från elnätet, ta ut patronen och försök att försiktigt ta bort papperet som fastnat utan att skada skrivaren.
  3. Innan du skickar ark till facket, kontrollera om det finns främmande föremål: gem, klistermärken, häftklamrar från häftapparaten.
  4. Om vatten av misstag kommer in i pappersfacket, se till att torka och torka ordentligt innan du skriver ut.
  5. Rengör skrivaren omedelbart utan att använda aggressiva kemikalier.
  6. Övervaka rullarnas skick, som i första hand ansvarar för att hämta papper från facket.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förebyggande åtgärder för att skrivaren ska fungera bra bör också omfatta: regelbunden ventilation av rummet där den ligger och våtrengöring. Utrustningen ska stängas av korrekt: datorn stängs av först och först sedan stängs skrivaren av med en knapp på fodralet och från strömförsörjningen . Det bör också komma ihåg att om det inte är möjligt att eliminera orsaken till störningen på egen hand, är det bättre att inte utföra reparationer utan att ta skrivaren till en tjänst. Denna regel gäller ovillkorligt om utrustningen fortfarande omfattas av säljarens garanti.

Rekommenderad: