Hur Lägger Man Konstgräs Korrekt? Hur Lägger Man Gräset Med Sömtejpen På Marken? Hur Fixar Man Det Till Betong? Vilka Häftklamrar Behövs?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Lägger Man Konstgräs Korrekt? Hur Lägger Man Gräset Med Sömtejpen På Marken? Hur Fixar Man Det Till Betong? Vilka Häftklamrar Behövs?

Video: Hur Lägger Man Konstgräs Korrekt? Hur Lägger Man Gräset Med Sömtejpen På Marken? Hur Fixar Man Det Till Betong? Vilka Häftklamrar Behövs?
Video: Back yard DIY project | How to install synthetic grass on concrete 2024, Mars
Hur Lägger Man Konstgräs Korrekt? Hur Lägger Man Gräset Med Sömtejpen På Marken? Hur Fixar Man Det Till Betong? Vilka Häftklamrar Behövs?
Hur Lägger Man Konstgräs Korrekt? Hur Lägger Man Gräset Med Sömtejpen På Marken? Hur Fixar Man Det Till Betong? Vilka Häftklamrar Behövs?
Anonim

Idag använder många människor konstgjorda gräsmattor för att dekorera sina tomter. Det finns många anledningar till detta. Riktigt gräs trampas snabbt ner och förlorar sin attraktivitet. Och det finns inte alltid tid att ta hand om henne. Därför är det ibland mer lönsamt för många att välja just ett sådant alternativ för sin webbplats eller för utformningen av något territorium.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

Konstgjorda gräsmattor går riktigt bra nu, utåt liknar de gräs som växer i sin naturliga miljö. Oftast säljs en sådan grund för att dekorera tomter i rullar, vilket underlättar installationen i framtiden.

Grunden för konstgräset är ett latexbelagt elastiskt material. Detta gör den skyddad från alla deformationer.

Bild
Bild

En speciell fiber appliceras på denna beläggning under dess skapande. Det kan ha olika tjocklekar och densitet . Allt beror helt på syftet med gräsmattan. Oftast kan högen vara från 6 millimeter till 10 centimeter hög. Dessutom kan du välja vilken nyans av gräs som helst själv, eftersom färgintervallet är ganska varierat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allt konstgräs kan delas enligt läggningsprincipen

Omättad

Denna typ av gräsmatta ser attraktiv och ganska naturlig ut; det blir svårt för en oerfaren person att skilja den från riktigt gräs. Sådana beläggningar används oftast för att dekorera de platser där ingen går.

Bild
Bild

Samtidigt är det bättre att skydda territoriet, för om de fortfarande går på det, kommer konstgräset inte att "leva" på länge.

Halvfylld

Sådana gräsmattor är avsedda för dekoration av olika barn- och lekplatser, liksom idrottsplatser . Basen är tillverkad av mycket mjuk polyetylenfiber, vilket avsevärt mjukar upp alla stötar vid ett fall. När du köper, var noga med att vara uppmärksam på materialets styrka. Alla mellanrum mellan fibrerna måste täckas med kvartssand.

Bild
Bild
Bild
Bild

Återfyllning

Sådana gräsmattor används också för att dekorera fotbollsplaner. Förutom sand, för läggning, behöver du också gummigranulat, som perfekt skyddar en person från blåmärken vid fall.

Bild
Bild

Alla konstgräsplaner har många fördelar, bland vilka följande är värda att notera:

  • ett vackert och estetiskt utseende på omslaget kvarstår länge;
  • de kan användas under hela året både inomhus och utomhus;
  • gräsmattan är mycket resistent mot olika naturliga faktorer;
  • en sådan täckning skyddar alla områden från ogräsens tillväxt;
  • beläggningen är inte rädd för fukt;
  • konstgräs är ganska lätt att underhålla;
  • Till skillnad från vanligt gräs kräver en sådan beläggning inte regelbunden vattning, liksom befruktning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bland nackdelarna är den mycket höga kostnaden för materialet. Om priset är lågt kan materialet oftast vara av dålig kvalitet. Ett obehagligt faktum är att om temperaturen ute är hög kan gräsmattan också överhettas för mycket. Tja, och den sista viktiga punkten - om det gamla konstgräset blir uttråkat måste du lägga mycket tid på att byta ut det.

Följande material kommer att krävas för att lägga sådant konstgräs:

  • suturtejp;
  • själva konstgräset;
  • tvåkomponent polyuretanlim;
  • sand;
  • substrat;
  • spackel;
  • en speciell borste avsedd att ta bort limrester;
  • speciell kniv.
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstgräs kan läggas på olika underlag. Det kan vara betong, tegel eller jord.

Instruktioner för att lägga på en betongbas

Oftast utförs konstruktionen av betongbasen endast i vissa områden. De gör detta på landet på öppna terrasser, på lekplatsen eller till och med på balkongen. För det för att limma konstgräset behöver du definitivt en baksida … Detta hjälper ett sådant lock att hålla ut lite längre.

I butiker kan du köpa gummibeklädnader eller geotextiler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Innan arbetet påbörjas är det nödvändigt att rengöra ytan för allt skräp . Efter det måste du lägga ut underlaget och sedan gräsmattan i rullar så att en luftdyna bildas mellan dem. Det blir bättre om basen är vald av polyester. Det är nödvändigt att se till att skikten överlappar varandra med minst 15 millimeter.

Sedan måste allt lämnas ett tag tills det är helt uträtat. Sedan måste du limma materialen med anslutningstejp och lim. Om gräsmattan läggs i en återfyllning eller halvfyllningsmetod krävs ytterligare återfyllning i form av kvartssand. Alla kanter måste dekoreras med små kanter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fästs på marken med egna händer

Installation av gräsmattor i landet är ett ganska noggrant arbete som kräver mycket ansträngning och tålamod från en person. Först måste du börja förbereda marken och sedan räkna antalet rullar som kommer att krävas i ytterligare arbete. Förberedelse av basen består i fullständig rengöring av marken från olika skräp, samt ogräs.

Efter det måste det jämnas ut, om möjligt.

Bild
Bild

Dessutom måste jorden vara helt torr. Om det finns sand vid sommarstugan, bör du inte lägga gräs på den, för det finns en möjlighet att den snabbt kommer att deformeras. Det är absolut nödvändigt att göra flera utlopp för vatten under en konstgjord matta så att det inte samlas där . Detta kommer att rädda basfärgen från att ruttna. Dessutom måste du lägga ett lager dränering, till exempel från krossad sten eller fin granulering.

Bild
Bild

När allt är klart kan du börja rulla ut konstgräsrullar. De måste läggas mycket tätt mot varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Då måste du lämna den rullade gräsmattan i denna position i minst en dag. Detta är nödvändigt för att det ska få rätt form. Om det finns oegentligheter måste basen korrigeras noggrant.

Alla sömmar måste rullas med en speciell rulle. Om en sömtejp används måste den fixeras vid fogarna med speciellt lim eller häftklamrar . För att fixa gräsmattan måste du använda speciella fästmaterial eller lim. Det är bäst att lägga en typ av beläggning på platsen, eftersom den är mest lämplig för läggning i landet. I det här fallet, i slutet av allt arbete, kommer det att vara nödvändigt att täcka gräsmattan med kvartssand.

Bild
Bild

Hur ska man lägga på trägolv?

Tekniken för att lägga konstgräs på trägolv beror helt på vilken typ av material som valts. Fästning kan göras med hjälp av säkerhetsfästen, tejp eller speciallim. Det finns tillfällen då konstgräs till och med fästs på väggen . Om den är av trä måste den rengöras noggrant och behandlas med en speciell primer.

Därefter måste basen smörjas väl med speciallim och de tidigare avrundade rullarna gräsmatta måste limmas. De måste placeras med en liten överlappning (upp till 1,5 centimeter).

Bild
Bild

Sedan måste de klippas och limas med suturtejp för att få en perfekt jämn beläggning . För att göra fästen mer tillförlitlig kan du dessutom använda häftklamrar i sömmarna. Detta bör göras så noggrant som möjligt så att de inte sticker ut mot gräsmattans allmänna bakgrund. Dessutom kan en kant av lämpliga material installeras längs hela omkretsen.

Du kan använda naturliga eller konstgjorda stenar, trä och till och med betongkantar, det viktigaste är att de passar in i helhetsbilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man bryr sig?

Innan du lägger konstgräs, var noga med att bekanta dig med några av reglerna för att ta hand om det. Det kommer inte att finnas några speciella svårigheter i detta, det är tillräckligt för att följa några grundläggande villkor. Tack vare detta kan livslängden för sådana gräsmattor ökas avsevärt.

Det är bäst att använda ett speciellt lim för sömmarna, vilket hjälper till att ansluta remsorna tillräckligt hårt . Det rekommenderas inte att använda några billiga alternativ.

Den färdiga beläggningen måste tvättas efter en viss tid, medan alla föroreningar tas bort . Detta gäller särskilt de gräsmattor som används på lekplatser. Experter rekommenderar också att desinficera sådana gräsmattor med speciella medel som är särskilt utformade för detta. En gång var sjätte månad är det absolut nödvändigt att förnya granulatet och kvartssanden.

Till vintern kan rullarna tas bort, eftersom de under den kalla årstiden helt enkelt inte behövs . Om gräsmattan används för ofta måste den uppdateras oftare. En gång var sjunde dag måste du fukta denna typ av gräsmatta lite, särskilt om vädret är för varmt ute.

En gång varje halv månad är det nödvändigt att göra punkteringar i konstgräset. Med deras hjälp kan du skydda basen från förfall.

Sammanfattningsvis kan vi säga att konstgräset kommer att vara en utmärkt dekoration för valda områden. Det spelar ingen roll om det blir ett litet hörn på landet, en vackert inredd lekplats eller ens en liten hemmafotbollsplan. Det viktigaste är att alla regler för att lägga gräsmattan, liksom vårda den, iakttas.

Rekommenderad: