Dragspelsgarderob: Funktioner I Bokhyllor Med En Fällmekanism Och Ett System Med Spegeldörrar, Modeller Med En Spegel I Det Inre Av Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Dragspelsgarderob: Funktioner I Bokhyllor Med En Fällmekanism Och Ett System Med Spegeldörrar, Modeller Med En Spegel I Det Inre Av Rummet

Video: Dragspelsgarderob: Funktioner I Bokhyllor Med En Fällmekanism Och Ett System Med Spegeldörrar, Modeller Med En Spegel I Det Inre Av Rummet
Video: Hållbar inredning – Så möblerar du klimatsmart - Nyhetsmorgon (TV4) 2024, Maj
Dragspelsgarderob: Funktioner I Bokhyllor Med En Fällmekanism Och Ett System Med Spegeldörrar, Modeller Med En Spegel I Det Inre Av Rummet
Dragspelsgarderob: Funktioner I Bokhyllor Med En Fällmekanism Och Ett System Med Spegeldörrar, Modeller Med En Spegel I Det Inre Av Rummet
Anonim

Garderoben är en av huvudelementen i möbler, vilket helt enkelt är omöjligt att klara sig utan, därför erbjuder den moderna marknaden ett brett utbud av produkter. Bland de mest populära är en garderob med vikdörrar, som har blivit ett värdigt alternativ inte bara för att svänga, utan också för skjutbara modeller.

Bild
Bild

Särdrag

En garderob med vikdörrar är en modern lösning för inredning. Huvuddragen i en sådan produkt är dess öppningsmekanism, som består av:

  • guider;
  • skärmfästen;
  • flera dukar.
Bild
Bild

Dörrarna öppnas på ett sådant sätt att revbenen mellan dukarna rör sig framåt. Mellan varandra är dessa delar anslutna med vanliga slingor eller remsor av mjukt flexibelt material. Rälsen fästs uppifrån (och ibland från botten för större styrka) till dörrlistarna. Rälsen längs dem rör sig oftast med hjälp av lager. Samtidigt, om modellen inte har sidofästen, kan du under installationen välja i vilken riktning dörren ska öppnas.

Bild
Bild

Det andra särdragen hos fällbara dörrsystem är möjligheten att använda mjuka material som naturligt eller konstläder för dörrblad.

Fördelar och nackdelar

Designfunktionerna hos vikdörrar ger garderober många fördelar jämfört med andra modeller. De främsta fördelarna är:

  • Full öppning av det inre utrymmet i skåpet. Det är därför vikdörrar jämförs positivt med skjutdörrar, eftersom när du öppnar den senare kan du bara se en del av hyllorna och vikdörrar öppnar en översikt över hela innehållet.
  • Kompakthet. Trots att de fällbara skärmarna går framåt. De tar fortfarande inte så mycket plats som gångjärn, vilket gör att du kan placera skåp i närheten av andra möbler eller i hörnen av rum.
  • Multifunktionalitet. Förutom dess huvudsakliga funktion - att dölja innehållet i skåpet kan vikdörrar fungera som en skärm för klädbyte och en extra dekorativ dekoration av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lätthet. I regel är vikdörrar små i storlek, så det här dörrsystemet är mycket lättare än skjut- och svängmotstånd.
  • Säkerhet för golv. Under installationen och under drift berör strukturen inte golvet, vilket innebär att det inte utgör någon risk för skada på laminat, linoleum eller annan beläggning.
  • Utbytbarhet. Om en av dörrbladen går sönder behöver du inte helt byta ut strukturen. Alla skärmar är utbytbara, så du behöver bara sätta in en ny istället för den skadade.
  • Tystnad. Användningen av lager gör processen att öppna och stänga skåpdörrar praktiskt taget tyst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mot bakgrund av alla dessa fördelar förblir nackdelarna nästan osynliga. Men ändå är de:

  • I fallet när endast en styrning används kan skjutdörrens löv "gå".
  • Ju större antal element i strukturen, desto lägre är dess styrka.
  • Jämfört med skjutdörrar kräver de fortfarande mer öppningsutrymme.
Bild
Bild

Dessutom är vikbara föremål inte lika hållbara. Deras livslängd brukar inte överstiga 5-7 år.

Visningar

Sortimentet av skåp med vikdörrar är ganska varierat och kan delas in i flera grupper. Huvudindelningen utförs med antalet blad:

Mycket populär dragspel garderob , som fått sitt namn av att dess dörrar påminner mycket om ett folkmusikinstrument. Antalet dukar i en sådan dörr kan variera. Ju fler det finns, desto mindre är bredden på de enskilda elementen. Ett särdrag hos sådana modeller är möjligheten att ändra antalet lameller i dem upp eller ner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inte mindre efterfrågad och bokhylla vars dörrar består av två blad. Delar av dörren kan vara både symmetriska och skilja sig från varandra i bredd. Till skillnad från "dragspel" är de mer hållbara och kan därför tillverkas av mer massiva material eller dekoreras med glas. Modeller med spegeldörrar är särskilt efterfrågade, som kan dekorera vilken inredning som helst och kan ersätta ett toalettbord, till exempel när du försöker på en ny outfit eller stylar en frisyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Både den första och den andra kan vara raka eller vinklade. Dörrbladen själva kan tillverkas av en mängd olika material.

Material (redigera)

Moderna möbeltillverkare erbjuder garderober med vikdörrar från en mängd olika material. Oftast används:

  • Plast. Produkter som tillverkas av detta material förbränns inte och avger inte skadliga ämnen, på grund av vilka de anses vara en av de säkraste. De är mycket praktiska, eftersom de är mindre känsliga för smuts än andra och samtidigt är lätta att rengöra. Dessutom innehåller sortimentet en bred färgpalett av plastmodeller. Och allt detta till de mest överkomliga priserna.
  • Glas. Trots sin uppenbara bräcklighet är glashyllan stark och säker nog, eftersom härdat glas används vid tillverkningen. Oftast används glas endast som en dekorativ dekoration, vilket avsevärt kan minska belastningen på armaturerna och skåpramen. Glas kan vara målat glas, frostat eller sandblästrat.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Metall. Metall dragspel är hållbara och praktiska. De kan målas i olika färger, vilket gör att de kan passa in i vilken inredning som helst.
  • Rotting. Ett miljövänligt material som ger både produkten själv och rummet där den är installerad ett originellt och presentabelt utseende.
  • Bambu. Ännu ett naturmaterial med många fördelar. Används ofta i kombination med glas- eller spegelinsatser.
  • Tyg och läder. Den används uteslutande i "dragspel". De kan ha en annan struktur och färg, vilket ger harmoni och kreativitet till interiören.
Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall är skåpets bas oftast gjord av laminerade spånskivor (spånskiva), och styrningarna är gjorda av aluminium eller stål.

Invändig användning

På grund av sin originalitet och variation av modeller passar produkter med vikdörrar perfekt in i alla interiörer - från klassisk till modern. Deras designfunktioner gör det möjligt att installera sådana skåp även i små rum, i nischer och på balkonger. Samtidigt är de perfekta för korridorer och kök, liksom för vardagsrum och barnrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så till exempel skulle en bokhylla med färgade plastlister vara ett bra alternativ för ett barnrum. I köket kan du installera en plastmodell som matchar färgen på väggpanelerna. Dessutom är en metallmodell perfekt för köket, som inte är rädd för temperaturfall och hög luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana möbler kommer organiskt att passa in i sovrummet eller arbetsrummet. Den inbyggda garderoben av typen "dragspel" eller "bok" är ganska kapabel att ersätta en garderob, samtidigt som du sparar utrymme i en lägenhet eller hus.

Vissa tillverkare tillverkar till och med badrums dragspelskåp. De senare kännetecknas av sin ökade styrka och motståndskraft mot fukt.

Urvalstips

För att ett skåp med vikbara dörrblad ska fungera så länge som möjligt måste det väljas korrekt. För att inte bli besviken på köpet rekommenderar experter vad man ska ägna särskild uppmärksamhet åt:

  • Material som används. För guider anses stål vara det bästa alternativet, och för skärmar - MDF eller plastplattor. Det är värt att överväga här: ju tyngre skärmen är, desto mindre hållbar blir de.
  • Förekomsten av karmar på alla dörrelement. Dörrar, vars lameller är förstärkta med profilramar, kommer att tjäna sina ägare mycket längre. Det är särskilt värt att överväga förstärkning av element med en spegel eller glasinsatser.
Bild
Bild
  • Smidig drift och tystnad i systemet. När du öppnar och stänger dörrar ska de inte knarra, skramla, och kursen ska vara jämn, "inte fastna".
  • Kvaliteten på beslagen. Det bästa alternativet övervägs om alla element är tillverkade av aluminium eller stål.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Mekanism typ. Det är viktigt att ta hänsyn till att stödmekanismen (med två styrningar) blir mycket starkare och håller längre än den upphängda (med endast en övre styrning).
  • Kvaliteten på alla anslutningar. Färgens individuella blad bör vara tätt förbundna med varandra utan att det bildas sprickor och luckor. De måste också fästas på guiderna med hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett viktigt urvalskriterium är priset. Trots önskan att spara pengar rekommenderar experter inte att köpa för billiga modeller - det är osannolikt att de är av tillräckligt bra kvalitet för att hålla minst flera år.

Rekommenderad: