Ångkokare För Bad: Modeller Med Lock För Kvastar Och Andra Typer. Vad är De Till För? Ångande Hinkar Med Rostfria Skär Och Andra Sorter

Innehållsförteckning:

Video: Ångkokare För Bad: Modeller Med Lock För Kvastar Och Andra Typer. Vad är De Till För? Ångande Hinkar Med Rostfria Skär Och Andra Sorter

Video: Ångkokare För Bad: Modeller Med Lock För Kvastar Och Andra Typer. Vad är De Till För? Ångande Hinkar Med Rostfria Skär Och Andra Sorter
Video: Meyer 3-in-1 Multi Steamer 2024, April
Ångkokare För Bad: Modeller Med Lock För Kvastar Och Andra Typer. Vad är De Till För? Ångande Hinkar Med Rostfria Skär Och Andra Sorter
Ångkokare För Bad: Modeller Med Lock För Kvastar Och Andra Typer. Vad är De Till För? Ångande Hinkar Med Rostfria Skär Och Andra Sorter
Anonim

I badet är många vana vid att tvätta och koppla av. Speciella tillbehör gör din vistelse så bekväm och trevlig som möjligt. En ångbåt liknar ett vanligt tvättbadkar, men designen är något annorlunda . Erfarna badvakter vet att denna behållare är av stor vikt och måste väljas mycket noggrant.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är ett ångbad?

Ångande hink låter dig förbereda kvastar för användning i ångrummet … Utåt ser ångbåten ut som ett gäng, men den är högre och större i diameter. Så kvastar kan placeras i vatten upp till handtaget i rätt läge.

Särskilda lock med hål hjälper om kvastarna flyter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad behövs det för?

Kapaciteten för kvastarna är verkligen viktig. Ånga dem i fel hink blir extremt ansträngande. Ångarens design är utformad på ett sådant sätt att kvasten sänks ner i vatten upp till handtaget . Om det ångas fel är det nästan omöjligt att njuta av ångrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Ångflaskor för ett bad kan ha olika volym . Det optimala värdet anses vara 12 liter eller 13 liter. Med en kapacitet på 20 liter kan du ånga ett stort antal kvastar samtidigt. Tillbehöret i sig kommer vanligtvis med ett lock som har ett hål för örthandtaget. Detta låter dig helt enkelt sänka kvasten och inte följa den fortsatta processen.

Kapacitet håller vattentemperaturen för rätt tid och skyddar innehållet från skräp och inträngning av olika främmande ämnen. Endast en speciell enhet säkerställer korrekt öppning av bladen.

Infusionstankar är indelade i typer beroende på formen

  • Hög (vertikal) … Kvasten doppas helt i vattnet ovanifrån. Kvistarna sprids ut jämnt och på kort tid. Sådana modeller tar lite plats, så de är lämpliga även för ett litet bad. Användare föredrar vertikala vyer.
  • Låg (horisontell) . I den här modellen ångas också kvistarna jämnt. Bara kvastens position skiljer sig åt, här ligger den nästan horisontellt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda typerna kan användas med lika stor framgång. Den största skillnaden är bara hur mycket utrymme kapaciteten kommer att ta upp. Alla typer överensstämmer helt med kraven och standarderna . Allt beror på personlig preferens.

Ångbåtar utmärks också beroende på konfiguration

  • Med lock . Tillägget gör att du kan hålla vattentemperaturen längre. Täcket fungerar också som ett lås för kvasten. Detta gör att du kan förhindra flytande i det mest olämpliga ögonblicket. Som ett resultat ångas alla grenar med hög kvalitet.
  • Utan lock . Detta alternativ är billigare. I detta fall kan ett improviserat omslag tillverkas oberoende av skrotmaterial.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bättre att köpa en ångbåt med ett komplett set . Om det hemgjorda locket inte täcker toppen helt, kommer vattnet fortfarande att svalna snabbare än det borde. Rephandtaget på behållaren gör att du inte kan bränna dig. I vissa modeller finns det inget rep, bara hål för att trä det.

Moderna modeller av upplysta ångbåtar är inte bara funktionella, utan också dekorativa .… Kroppen är gjord av akryl och det finns lysdioder på insidan. Under ångprocessen förvandlas vattnet till en viss färg.

Förresten, färgen och dess mättnad kan ändras efter eget gottfinnande. Vanligtvis monteras produkter så att endast den övre delen är synlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

De bästa ångarna är gjorda av naturligt trä … Inget bättre har ännu uppfunnits trots dess långa historia. Dessutom finns det modeller av stål, koppar och plast . De är billigare och lättare att ta hand om.

De bästa naturmaterialen

Lind … Detta alternativ är inte det mest hållbara. Dess livslängd är genomsnittlig, högst en säsong. Under hela perioden ruttnar produkten dock inte. Lindbehållaren kan ha en inre plast- eller stålskål. Detta gör att du kan öka användningsperioden. Träet är lätt och mjukt. Du kan ofta hitta modeller med en rostfri insats på utsidan för hållbarhet. Dessa tillbehör är lämpliga för kvastar av lind, lönn och björk.

Bild
Bild

Lärkträd … Det mest populära och utbredda materialet. Livslängden är ganska lång. Under flera år ruttnar, deformeras eller spricker inte lärkbehållare. Träet vrider sig inte, har en neutral färg och har inte en särskilt uttalad konsistens. Det finns inga extra insatser. Lämplig för ångande ek, barrkvastar. Dessa badtillbehör har speciella egenskaper. Vattnet är mättat med lukten av tallnålar. När den avdunstar skapas en aromaterapi -effekt.

Bild
Bild

Ceder … Tillbehör utsätts inte för förfall, detta är deras främsta fördel. Vid tillverkningen används skär av rostfritt stål för hållfasthet. Vid långvarig användning ändras inte färgen, trädet deformeras inte. Cedertankar är dyra eftersom detta material är sällsynt och ädelt. Färgen kan vara gul eller gulrosa. I sådana ångbåtar är det bättre att använda ek, barrkvastar. Stavarna får ytterligare antibakteriella egenskaper och låter dig mer effektivt bekämpa hudsjukdomar.

Bild
Bild

Ek … Livslängden är riktigt lång, medan materialet inte utsätts för förfall. Det kan finnas modeller med en plastinsats eller metall. Ekkrukan ändrar inte sin ursprungliga färg. Vattnet är mättat med en speciell doft. Det är värt att använda det för att suga ekar, barrträd.

Bild
Bild

Tall … Sådana badtillbehör håller längre än kalk. Metallinsatser förlänger livslängden och förhindrar eventuell deformation. Bättre att använda för ångande ek och barrkvistar. Samtidigt är ångan mättad med en behaglig doft.

Bild
Bild

Det finns ångbåtar från koppar … De kräver ingen särskild vård, men de värms upp snabbt. Du kan av misstag bränna dig på ytan. Plast modellerna är också enkla att använda, men håller inte länge.

Även ett värmebeständigt material är känsligt för deformation vid kontakt med kokande vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Experter säger att det är bättre att använda ångbåtar av naturmaterial. De viktigaste urvalskriterierna.

  1. Omslag och tillbehör . Hoops av rostfritt stål eller rotting kommer att göra strukturen mer hållbar. Närvaron av lock och handtag påverkar direkt användarkomforten.
  2. Design . Det finns ganska snygga behållare med olika dekorativa skär. Den mest ovanliga upplysta ångbåten kommer dessutom att skapa en speciell atmosfär i badet.
  3. Form . Det är bäst om den nedre diametern är större än den övre. Denna form gör att du kan ånga kvasten så mycket som möjligt.
  4. Utförande . Det är viktigt att trädet är bra, korrekt bearbetat. Förekomsten av marker, hack kommer att leda till att behållaren snabbt kommer att misslyckas. Hela strukturen ska inte knaka, det är dåligt om brädorna är lösa. I en bra modell hålls allt trä ihop med ett miljövänligt lim som inte är rädd för vatten och extrema temperaturer. Materialet bör beläggas med vax eller polyuretan både utvändigt och inuti.
  5. Volym . Kapaciteten rymmer 5-30 liter. Ungefär 5-10 liter räcker för att ånga två kvastar samtidigt. Det är detta alternativ som anses vara optimalt.
  6. Funktionalitet … Vanligtvis kan du inte bara ånga kvastar i en behållare. Många modeller låter dig brygga örter eller späda aromaterapioljor. Om det finns ett sådant behov måste du ta hänsyn till detta innan du väljer.
  7. Harmoni … Ångkokaren måste passa in i badets design. Det är viktigt att det tar lite plats i omklädningsrummet under lagring.
Bild
Bild

Användning och förvaring

Det största problemet vid användning av träångare är flöde … Brädorna ökar ständigt och minskar i volym, så luckor i strukturen kan lätt uppstå. Korrekt skötsel ökar behållarens livslängd. Viktiga tips för att använda och förvara din ångbåt.

  1. Före användning, häll kokande vatten inuti, häll sedan ut och skölj behållaren med varmt vatten. Fyll först i kompositionen för kvastar. Denna enkla behandling tar bort damm och smuts.
  2. När du har använt tillbehöret, lägg ut dem från ångbadet och häll kokande vatten över dem. Skölj sedan igen med varmt vatten, torka och torka.
  3. Du kan bara förvara din badutrustning på en torr och mörk plats. Rummet ska vara varmt, men det är viktigt att inte lämna behållaren nära värmekällor. Behållaren lämnas inte heller i solen.
  4. Om det uppstår sprickor på trädet måste det omedelbart bearbetas genom att hälla kallt vatten flera timmar innan ångorna kvittas. Trädet blir mättat och sväller lite. Detta kommer att räcka för att vattnet inte ska rinna ut. Sådan behandling gör att du kan förlänga behållarens livslängd med 1-2 månader.
  5. I allmänhet är det värt att göra sig redo för det faktum att en ångbåt med regelbundna besök i badet inte serverar mer än två säsonger. Om behållaren läcker måste den bytas ut.
  6. Trädet kan bli mörkare under användning. Denna process är ganska normal för ett material som ständigt är i kontakt med vatten.

Ekkvastar påskyndar behållarens skuggbyte.

Rekommenderad: