Avsmalnande För Strumpeband Av Växter: Att Välja En Trädgårdshäftare För Strumpeband Av Druvor Och Tomater, Enhet

Innehållsförteckning:

Video: Avsmalnande För Strumpeband Av Växter: Att Välja En Trädgårdshäftare För Strumpeband Av Druvor Och Tomater, Enhet

Video: Avsmalnande För Strumpeband Av Växter: Att Välja En Trädgårdshäftare För Strumpeband Av Druvor Och Tomater, Enhet
Video: The Enchanted Castle by E. Nesbit | Audiobook for children with subtitles 2024, Mars
Avsmalnande För Strumpeband Av Växter: Att Välja En Trädgårdshäftare För Strumpeband Av Druvor Och Tomater, Enhet
Avsmalnande För Strumpeband Av Växter: Att Välja En Trädgårdshäftare För Strumpeband Av Druvor Och Tomater, Enhet
Anonim

I dag brinner många människor för trädgårdsarbete och odlar olika grödor i sina grönsaksodlingar. För att få en bra och rik skörd måste sommarboende ta hänsyn till många nyanser av planteringsvård. Till exempel, vissa grödor behöver rätt strumpeband … I dagens artikel kommer vi att lära oss hur man väljer rätt tejp för strumpeband av växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Många trädgårdsmästare och trädgårdsmästare står inför uppgiften att knyta växter korrekt. Normalt krävs ett sådant populärt förfarande för vindruvor, tomater, rosor och många andra typer av grödor. Detta arbete bör inte försummas i alla fall. Det är därför Tapenern är med rätta erkänd som en av de mest nödvändiga enheterna på sommarstugan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det angivna verktyget är en speciell anordning som krävs för att korrekt knyta de växter som behöver denna procedur . Många sorter av denna produkt säljs i butiker. Du kan träffas ganska dyra kopior , vars kostnad är mer än 6 tusen rubel. Många trädgårdsmästare föredrar att spara pengar och köpa kinesiska modeller istället för dyra. I de flesta fall har dessa verktyg en demokratisk prislapp - cirka 1500 rubel. Naturligtvis kan sådana alternativ inte skryta med oklanderlig kvalitet, så det är ingen mening att räkna med en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Annars kallas tejpen också för en häftapparat . Med det är strumpebandsprocessen märkbart förenklad, och det tar ett minimum av ledig tid. Men många sommarboende tror att det här verktyget inte är nödvändigt, och det är fullt möjligt att klara sig utan det. Det är ingen mening att köpa en sådan enhet om du bara har några buskar med tomater och gurkor till ditt förfogande. I det här fallet är det bättre att inte spendera extra pengar och utföra strumpeband med egna händer. Och här Om ett stort antal buskar planteras på platsen kan en speciell häftapparat vara en utmärkt assistent.

Många enheter förkromad, utrustad med bekväma halkskydd . Moderna tapeners visar sig vara mycket enkla och bekväma. Varje sommarboende kan enkelt klara av en sådan enhet.

Bild
Bild

Moderna strumpbandshäftare tillverkas för att vara pålitliga och hållbara . Detta gäller särskilt enheter för tillverkning av vilka tjock metall används. Med tiden deformeras inte dessa strukturer, böjs inte. Sådana kopior är konstruerade för en lång livslängd.

Tapener är bra, eftersom sommarboendet bara kan använda en hand genom att arbeta med honom … Dessutom en liknande enhet förenklar processen med att knyta greniga växter , vilket kan vara svårt att komma till. Tankning En välgjord häftapparat är enkel och snabb. Den kan användas för att markera vinstockarna med band i olika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Utformningen av enheten i fråga är inte alltför komplex. Tapenaren är väldigt ser ut som en stor häftapparat med små häftklamrar och plasttejp . Setet innehåller en kniv för att skära av den senare. I genomsnitt väger denna enhet 1,5 kg. Många modeller är cirka 30 cm långa.

Bild
Bild

Många verktyg levereras med en speciell justerskruv, en reservkniv som behövs för att klippa tejpen och en reservfjäder.

Med sådana tillägg kan du inte vara rädd för att någon av de listade delarna av enheten kommer att misslyckas. Den kan enkelt bytas ut mot en ny, användbar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Ett specialverktyg för att binda anläggningar måste väljas mycket noggrant för att inte kollidera med en produkt med en svag och inte särskilt tillförlitlig design. Fundera över vilka kriterier som är särskilt viktiga när du väljer den här användbara enheten.

  1. Det första du ska titta efter när du väljer en trädgårdshäftapparat är material som det är tillverkat av … Produkten måste vara tillverkad av hög kvalitet och tät metall. Materialet ska inte vara för tunt och sårbart. Denna modell kommer inte att hålla länge.
  2. Uppmärksamma förbrukningsparameter för speciell polyetentejp för ett strumpeband. De flesta trädgårdsmästare väljer de mer ekonomiska alternativen.
  3. Det är värt att överväga och överskridande sannolikhet ovanstående tejp. Detta är en viktig komponent och bör inte underskattas.
  4. Överväga massa trädgårdshäftapparat. Enheten ska inte vara för tung. Det kommer att vara obekvämt att använda massiva modeller, särskilt om en bräcklig kvinna planerar att ta hand om trädgården och grönsaksgården. Lyckligtvis är de flesta moderna tapeners lätta och väger sällan mer än 1,5 kg.
  5. Se till att du bekväm att använda det valda verktyget. Håll den i dina händer. Om tapen passar bra i handen och inte skapar obehagliga känslor, kan du säkert köpa den.
  6. Det rekommenderas att ta produkter där halkskydd på knappar och spakar . Det är mycket bekvämare att använda sådana enheter. Oftast används speciella gummerade material som inte glider alls.
  7. Idag häftapparater av denna typ presenteras i ett brett sortiment … De tillverkas av många stora märken. Om du vill köpa en riktigt högkvalitativ och hållbar modell är det bättre att ge företräde åt en märkesprodukt. Om verktygets livslängd inte är så viktig för dig (du är redo att köpa en ny för nästa säsong), och du vill spara mer, kan du välja en billigare kinesisk produkt.
  8. Det rekommenderas att köpa liknande apparater för strumpeband. i specialaffärer . Endast på sådana platser kan du kontrollera produkten innan du köper och hitta den ursprungliga märkesvaran. Det är lämpligt att köpa utrustning tillsammans med ett garantikort.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse för arbete

Innan du börjar strumpebandningen i trädgården eller grönsaksgården är det viktigt att förbereda verktyget ordentligt. Låt oss i steg analysera hur detta ska göras.

  1. Ta en tejp. Öppna locket på kroppen.
  2. Du måste försiktigt stoppa in en speciell tejp i det öppna facket. Dess ände måste föras närmare en särskild distributionsplats i enheten.
  3. Böj bandet som matas från enheten uppåt och dra det ca 1 cm in i det speciella spåret på metalldelen.
  4. Rätt trädgårdsredskap måste placeras i handen så att spaken riktas uppåt.
  5. Du måste trycka på ett litet handtag och sedan dra ut en lång fjäder med en speciell nål, som är ansvarig för matningen av häftklamret.
  6. Du måste sätta i häftklamrar i det fria utrymmet. Deras skarpa spetsar ska "peka" uppåt. Justera fjädern till dess tidigare korrekta position tills du hör ett karakteristiskt klick.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter alla steg kan vi anta att enheten är redo för vidare arbete. Det viktigaste är att agera försiktigt för att inte skada instrumentets viktiga anslutningar.

Bild
Bild

Hur man använder?

Denna teknik fungerar helt enkelt. Efter att ha förberett instrumentet för ytterligare manipulationer, det bör föras till växter som behöver ett strumpeband … Kanten på bandet måste föras till vinstocken för att fixas. Under utfodringsfasen kommer den instoppade plasttejpen att linda grenarna. Nästa steg i åtgärden - att trycka på spaken som verktyget är utrustat med. En liten konsol håller tejpen säkert på plats. Designen har en inbyggd kniv som skär den på avstånd från den befintliga mekanismen.

Användningen av enheten är enkel och okomplicerad … Trädgårdsmästare rekommenderas dock fortfarande studera bruksanvisningen för den köpta utrustningen … Alla nyanser och funktioner i att använda en viss enhet kommer att återspeglas där, så detta stadium bör inte försummas.

Bild
Bild

Recensioner

Idag har många sommarboende börjat vända sig till användningen av det övervägda trädgårdsredskapet. Det underlättar mycket lösningen på många uppgifter, vilket gör det efterfrågat. Människor lämnar en mängd olika recensioner om häftapparater av denna typ. Bland dem finns både entusiastiska och besvikna. Låt oss först överväga vad bra köpare har noterat för sig själva vid användning av tapeners:

  • de flesta trädgårdsmästare och sommarboende var nöjda med verktygets hastighet - med det tog strumpebandsproceduren väldigt lite tid;
  • enheterna är lätta, så det är mycket bekvämt att arbeta med dem, vilket gjorde många sommarboende glada;
  • människor kunde inte låta bli att notera elementär drift av sådan utrustning - varje användare kan hantera det;
  • tillförlitligheten och hållbarheten hos metallstrukturer uppskattades av sommarboende som köpte dyra verktyg från välkända märken.
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta trädgårdsmästare och trädgårdsmästare blev positivt överraskade över att en hand är fri när man arbetar med en tapener. Detta ökar bara bekvämligheten med den övervägda tekniken, tack vare vilken användare har frigjort mycket fritid.

Bild
Bild

Sommarboende märkte vissa svagheter i sådan utrustning. Låt oss överväga vilka:

  • förbrukningsvaror (band och gem), utan vilka arbetet med en högkvalitativ trädgårdshäftapparat inte kan göra, verkade ganska dyrt för många användare;
  • upprörda trädgårdsmästare och det faktum att plasttejpen som används efter användning inte löser sig i jorden;
  • vissa modeller av märkeshäftapparater är mycket dyra, vilket inte kunde annat än uppröra sommarboende som inte är redo att spendera mycket på sådana enheter;
  • kvaliteten på billiga kinesiska tapeners är en annan nackdel som användarna märker, eftersom sådan utrustning går sönder snabbt och ofta.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa trädgårdsmästare märkte inte en enda nackdel bakom de övervägda verktygen .… Naturligtvis beror mycket på var och vilken häftapparat som köptes. Om verktyget ursprungligen tillverkades av skrupelfria tillverkare kommer det att hålla mindre. Det är också nödvändigt att använda tapen korrekt så att den inte sviker sin ägare.

Bild
Bild

Användbara tips

Låt oss ta en titt på några användbara tips för att arbeta med koniska

  1. När du installerar fjädern i verktygsförberedelsen, se till att vänta på ett klick. Han kommer att vara en signal om att du gör allt rätt.
  2. Företag som tillverkar moderna tapeners tillverkar band för dem, tillverkade i olika färger. Detta kan vara mycket bekvämt för trädgårdsmästaren. Med hjälp av olika färger kommer det att vara möjligt att ange viktiga områden på växterna.
  3. Tejpen kan ha olika bredder - 0, 11 och 0, 25 mm. Varianter med de mest blygsamma parametrarna är lämpliga för att knyta ömtåliga zoner av växter och vinstockar. De bredaste banden är utformade för att arbeta med tjockare stjälkar och grenar.

Rekommenderad: