Kwazar -spruta: Funktioner I Hand-, Ryggsäck- Och Pumpmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Kwazar -spruta: Funktioner I Hand-, Ryggsäck- Och Pumpmodeller

Video: Kwazar -spruta: Funktioner I Hand-, Ryggsäck- Och Pumpmodeller
Video: rower kwazar cz.2 2024, April
Kwazar -spruta: Funktioner I Hand-, Ryggsäck- Och Pumpmodeller
Kwazar -spruta: Funktioner I Hand-, Ryggsäck- Och Pumpmodeller
Anonim

För närvarande används inom jordbruket enheter som sprutor för att bekämpa skadliga insekter. Denna mekanism är utformad för sprutning av kemiska lösningar i trädgårdar, grönsaksodlingar, växthus. En av de ljusaste företrädarna för produktion av sprutor är det polska företaget "Kwazar".

Det utmärkande kännetecknet för Kwazar -sprutor är den ljusorange kemikalietanken … Under många år är det på denna grund som de flesta trädgårdsmästare har definierat märkesvaror av detta märke.

Polska tillverkare har utvecklat en rad enheter som kan lösa olika uppgifter. Beroende på deras funktioner och syfte skiljer sig sprutor väsentligen från varandra i design. Låt oss överväga de mest populära modellerna av "Kvazar" -företaget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Handspruta

För bearbetningsanläggningar i fruktträdgårdar och grönsaksodlingar används manuella enheter. Detta är den mest utbredda och populära sprutartypen. Sådan popularitet beror på enkelheten i design och användarvänlighet. En slående representant för denna modell är Kwazar Orion 9 liter . Tankkroppen är tillverkad av hållbar polyeten, som framgångsrikt motstår kemiska och termiska påverkan. Men med allt detta är materialet miljövänligt, liksom alla andra delar av sprutan.

Driftssäkerheten säkerställs av en säkerhetsventil installerad i produktens tank.

När för högt tryck uppstår i tanken utlöses ventilen, överflödig luft avlägsnas till utsidan och det inre trycket stabiliseras. Säkerheten och hållbarheten för enheten beror också på användningen av packningar och anslutningselement av kompositmaterial. Detta gör dem resistenta mot aggressiva vätskor.

Bild
Bild

I utseende liknar den här modellen en kanna med handtag. En liten pump är placerad ovanpå, med hjälp av vilket tryck byggs upp inuti tanken med lösningen. Det finns en knapp på behållarens handtag som reglerar sprutning av kemikalier: när den pressas sprutar den och när den släpps stannar processen. När trycket sjunker under drift är det nödvändigt att öka trycket i tanken med en pump.

Tekniska egenskaper för handsprutor:

  • Arbetsvolym - 3,5 liter.
  • Det maximala trycket är 3,0 atm.
  • Vikt - 1, 1 kg.
  • Arbets- och lagringstemperatur - 1-40 grader.
  • Tankmaterial - polyeten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryggsäckspruta

Denna modell kallas i allmänhet universell. Det är ingen slump att denna design fick detta namn, eftersom tillämpningsområdet är mycket brett, från trädgårdar och städer till desinfektion av lokaler. Sprutan innehåller en rymlig tank, en 1,5 m lång slang, en bom med ett munstycke.

Tanken har en ortopedisk insats som fördelar lasten på baksidan jämnt. Den har också låg värmeledningsförmåga, vilket gör att den kan användas som värmeisolering och för att skydda ryggen mot brännskador.

Pumpen är placerad på tankens sida. Pumpens starthandtag är utformat så att det är bekvämt att bygga upp tryck i arbetsläget utan att ta bort enheten från baksidan. Ovanpå tanken finns en tryckindikator och en avlastningsventil för att avlasta övertryck. En bom med ett munstycke ger åtkomst till svåråtkomliga områden med snår eller buskar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tanken är tillverkad av hållbar polypropen, tål de mest kemiskt aggressiva lösningarna. Axelremmarna är gjorda av elastiska kompositmaterial, vilket gör att du kan använda enheten länge utan att känna dig obekväm och trött.

Specifikationer för ryggsäcksspruta:

  • Arbetsvolym - 15 liter.
  • Det maximala trycket är 3,5 atm.
  • Vikt - 6,0 kg.
  • Arbets- och lagringstemperatur - 1-40 grader.
  • Material - polypropen.
Bild
Bild

Pumpsprutor

Den vanligaste modellen som används av många trädgårdsmästare är pumpsprutan. I denna design har tillverkarna förkroppsligat allt det bästa från de manuella och ryggsäcksmodellerna - en slags hybrid med de bästa egenskaperna har visat sig.

Pumpmodellen har en tillräckligt stor bärbar lösningstank, en 10 m slang och en bar med ett munstycke. En pump med ett vertikalt handtag skruvas fast i tankens övre del. Detta gör det bekvämt och mindre energikrävande att trycksätta tanken. En säkerhetsventil är också installerad här.

Den stora tankvolymen och den långa slangen med bommen gör det möjligt att behandla ett stort område av planteringar med en uppsättning av maskinen. Baren ger tillgång till svåråtkomliga platser.

Munstycket har flera driftsätt och ett filter som förhindrar igensättning av munstycket.

Bild
Bild

Tekniska egenskaper hos pumpsprutan:

  • Arbetsvolym - 15 liter.
  • Det maximala trycket är 3,5 atm.
  • Arbets- och lagringstemperatur - 1-40 grader.
  • Vikt - 5 kg.
  • Material - polypropen.

Rekommenderad: