Små Köksbord (44 Foton): Modeller Av Fällbara Matbord För Köket I Storlekarna 60x80 Och 60x60, Små Runda Skjutmodeller

Innehållsförteckning:

Video: Små Köksbord (44 Foton): Modeller Av Fällbara Matbord För Köket I Storlekarna 60x80 Och 60x60, Små Runda Skjutmodeller

Video: Små Köksbord (44 Foton): Modeller Av Fällbara Matbord För Köket I Storlekarna 60x80 Och 60x60, Små Runda Skjutmodeller
Video: 25 Small Space Kitchen Dining Table Ideas, Wall Mounted Folding Dining Table, Modern Smart Furniture 2024, April
Små Köksbord (44 Foton): Modeller Av Fällbara Matbord För Köket I Storlekarna 60x80 Och 60x60, Små Runda Skjutmodeller
Små Köksbord (44 Foton): Modeller Av Fällbara Matbord För Köket I Storlekarna 60x80 Och 60x60, Små Runda Skjutmodeller
Anonim

Idag har konsumenterna möjlighet att hitta ett lämpligt köksbord i alla storlekar. Du kan köpa den perfekta modellen för att arrangera alla områden: både stora och mycket blygsamma. För det senare är det mycket viktigt att korrekt välja ett litet och lättanvänt bord som harmoniskt passar in i miljön.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Numera står många människor, särskilt de som bor i stadslägenheter, inför en brist på bostadsyta. Under sådana förhållanden är det inte lätt att placera alla nödvändiga möbler och inredningsartiklar. För arrangemang av ett litet kök, till exempel i "Chrusjtjov", är det nödvändigt att välja det mest lämpliga bordet, vilket inte tar mycket extra utrymme. Liknande möbler kännetecknas av vissa fördelar.

  • Funktionalitet … Det är bekvämt att använda dem på grund av deras lilla storlek.
  • De tar inte för mycket ledigt utrymme i ett redan blygsamt kök.
  • Gör små kök mer bekväma och gästvänliga.
  • De skiljer sig åt i estetisk och snygg design . De ser inte skrymmande ut och kan försköna inredningen i köket.
  • Sortiment av små bord idag förvånar det med sin mångfald. Det är möjligt att välja det lämpliga alternativet för absolut alla inställningar, oavsett dess stil och färgdesign.
  • I butikerna idag träffas de små bord gjorda av en mängd olika material.

Konsumenterna kan själva välja mycket praktiska och hållbara modeller som inte kräver konstant och komplext underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana tabeller saknas dock och nackdelar.

  • Små bord är inte de mest stabila speciellt när det gäller modeller med ett ben. På grund av sin låga vikt rör sig sådana möbler lätt i rummet, men det är inte svårt att flytta det av misstag.
  • Vissa modeller av små bord är mycket dyra . Först och främst gäller detta lyxiga alternativ gjorda av naturligt trä eller keramik.
  • Alla ödmjuka köksbord är inte pålitliga .… Exempelvis är trendiga glasmodeller bland de mest sårbara: de kan lätt råka gå sönder eller repas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Trots sin storlek presenteras små köksbord i det bredaste sortimentet. Valet av konsumenter erbjuds en mängd snygga och lättanvända modeller för alla smaker och färger. Moderna tillverkare tillverkar olika typer av sådana möbler.

Glidande

Transformerbara skjutbord är mycket efterfrågade idag. Dessa modeller är mycket enkla att använda och är idealiska för små kök. De anses mycket bekvämare än de klassiska stationära föremålen som inte har glid- och vikmekanismer.

  • Det går att justera storleken skjutbord efter eget gottfinnande, beroende på den specifika situationen.
  • Skjutbord gör det möjligt att hålla det användbara området i köket maximalt . Dessutom är de mycket praktiska att använda: alla kan hantera sådana mönster. Om du letar efter ett konvertibelt skjutbord behöver du inte oroa dig för att köpa en annan modell specifikt för vardagsrummet.
  • Moderna skjutbordsmodeller finns i ett brett sortiment . I möbelutställningslokaler kan du hitta exemplar av olika konfigurationer och modifieringar.

Olika tabeller kan innehålla en mängd tillägg och funktionella element som kan överraska deras ägare positivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar

Den näst mest populära är moderna fällbara modeller av köksbord. De placeras så att de ligger nära väggen. Bordsskivan är vanligtvis rektangulär eller halvcirkelformad och tar väldigt lite ledigt utrymme , vilket är mycket viktigt i ett litet rum. I slutet av måltiden kan detta bord fällas upp obehindrat genom att skjuta det tätt mot väggen.

Om gästerna oväntat dyker upp, kommer det inte att vara svårt att bygga en bekväm matplats för dem. Enkelt nog fixa en speciell distans eller ben . Denna modell av möbler ger värdinnan möjlighet att flytta runt i köket utan att störa medan du lagar mat. Samtidigt kan du snabbt och enkelt förbereda bordet till middagen.

Som regel kan 5-6 personer bekvämt sitta vid ett hopfällbart bord utan att störa varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bord-fönsterbrädor

Relativt nyligen har vackra och bekväma fönsterbrädebord säljs, vilket är bra för ett litet bostadsutrymme. Det är därför de ofta finns i kompakta kök. Så intressanta modeller det finns fördelar.

  • Sådana exemplar kännetecknas av förstklassig belysning . Men man måste ta hänsyn till det faktum att när bordet ligger nära fönstret med utsikt över solsidan är det kanske inte särskilt bekvämt att använda det vid en viss tid på dagen. Det blir lätt att lösa detta problem: bara hänga persienner eller lämpliga gardiner.
  • Fönsterbrädans bord är också bra eftersom det i de flesta fall finns ett varmt batteri under det . Det kommer definitivt att ha en positiv effekt på bekvämligheten att arbeta vid bordet, om det är kallt vinterväder ute.
  • Dessa bord ser väldigt snygga och intressanta ut . De passar perfekt i många miljöer, vilket gör dem mer praktiska och genomtänkta.
Bild
Bild
Bild
Bild

De har och nackdelar.

  • Inte den bästa luftcirkulationen är värd att notera som kommer från ett batteri som går. Detta problem kan lösas enkelt: runda eller avlånga hål görs ovanför kylaren i bänkskivan för att säkerställa tillräcklig värmecirkulation i ett litet kök. För att förbereda dessa hål måste du köpa speciella metallinsatser från affären, vilket gör hålen mer attraktiva.
  • Bord kombinerat med fönsterbrädan , tillåter inte användning av långa lyxiga gardiner i köket. Vi måste hänga antingen persienner eller korta gardiner.

Det är svårt att bedöma hur stort detta minus är, eftersom gardiner i köksförhållanden sällan används: de blir snabbt smutsiga och kan störa värdinnan när hon rör sig i köket.

Bild
Bild

Bardiskar

Snygga bardiskar är inte mindre populära. Dom är perfekt för små kök och de ser väldigt snygga och moderna ut. Bardiskar är gjorda i olika storlekar. Det finns en möjlighet att välja det perfekta exemplaret för ett kök av alla storlekar.

Säker, klassiska modeller med en låda (eller lådor) och andra massiva tillägg för ett blygsamt kök är osannolikt att passa. I sådana situationer är det lämpligt att använda minimalistisk men funktionella möbler med alla nödvändiga detaljer. Bekväma ställningar ser bra ut i små kök, kombinerat med andra lämpliga ytor . Det kan till exempel vara en fönsterbräda eller den huvudsakliga arbetsytan på vilken lunch och middag lagas. I baren kan hela familjen äta lunch eller bara koppla av med företaget.

Dessutom kan sådana möbler också utföra andra hjälpfunktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn

Du kan rationellt fördela området i ett litet kök med hjälp av ett vackert hörnmatbord. Sådana möbler placeras oftast i hörnet av rummet. På grund av sin form sparar hörnbordet betydligt ledigt utrymme, men det kan knappast kallas rymligt. Vanligtvis kan inte mer än två personer sitta vid ett sådant bord samtidigt.

Om du sätter den mot väggen blir den rymligare och rymmer 5-6 personer bakom den . Valet av hörnbord i vår tid är slående i sin variation. Att hitta det perfekta alternativet är möjligt för ett kök av alla storlekar och stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Små köksbord är gjorda av olika material.

Glas

Små glasbord ser snygga och moderna ut. De främsta fördelarna med sådana modeller är:

  • ett luftigt utseende som gör köket visuellt rymligt;
  • bordet kommer att uppdatera många interiörer, vilket gör dem mer moderna och fashionabla;
  • deras yta är inte rädd för fukt;
  • det är inte svårt att rengöra möbler från föroreningar;
  • glaset kan hålla temperaturen: på sommaren kommer glasskivan att hålla sig sval;
  • bordet kan ha vilken form och konfiguration som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar följande saker:

  • behovet av lätt men regelbunden rengöring på grund av nedsmutsning av sådana modeller;
  • om du lägger en tallrik eller kopp på en bordsskiva av glas kommer det att göra ett högt ljud;
  • oavsett hur högkvalitativa sådana möbler är kan de fortfarande brytas eller repas.
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Vackra träbord anses vara ett av de mest populära och efterfrågade. De utmärks av sin miljövänlighet, vackra naturliga färger, harmonisk design och hållbarhet .… Sådana möbler har dock oftast en imponerande vikt, även om de är små. Sådana bord måste tas om hand: behandlas med antiseptika, lack och andra föreningar.

Med rätt vård kommer träbord att hålla i många år, men man måste komma ihåg att de ofta är dyra.

Bild
Bild

Spånskiva och MDF

Mer budgetmässiga och opretentiösa är kopior av MDF eller spånskiva. Det här är borden som oftast köps av moderna husägare. De är bra eftersom:

  • är billiga;
  • kräver inte komplex vård;
  • de kan väljas för vilken inredning som helst;
  • se oansenliga ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelarna inkluderar:

  • inexpressiv design av spånskivemöbler;
  • inte den högsta tillförlitligheten;
  • Spånskiva innehåller formaldehydhartser som påverkar människors hälsa negativt.

MDF -möbler är säkrare. Den presenteras i ett stort sortiment och kan ha vilken design som helst.

Det är sant att bord av MDF är dyrare, men det är osannolikt att de håller lika länge som exemplar av naturligt trä.

Bild
Bild
Bild
Bild

Falsk diamant

Matbord för köket av konststen ser riktigt lyxigt ut. Sådana trendiga möbler kan försköna alla interiörer. De främsta fördelarna med modellerna är:

  • snygg och effektiv design;
  • möjligheten att välja kopior av olika nyanser och toner;
  • varaktighet;
  • slitstyrka, de tjänar i många år;
  • bänkskivor är mycket enkla att rengöra;
  • inte utsatt för repor;
  • motståndskraftig mot böjning och kompression.
Bild
Bild
Bild
Bild

De bär dock en imponerande vikt. De bör väljas noggrant, eftersom bord av konststen ofta ser tunga ut, vilket inte är ett plus för ett litet kök. Dessutom gillar materialet inte temperaturförändringar.

Hur väljer man?

Valet av ett lämpligt litet köksbord bör närmar sig noggrant för att inte förstöra utseendet på ett litet kök. Det är mycket viktigt att inte bara överväga bordets storlek och form, utan också dess design.

Storlekar och former

Standardstorleken på fyrkantiga bord är

  • 50x50 cm;
  • 60x60 cm;
  • 70x70 cm;
  • 80x80 cm;
  • 90x90 cm;
  • 100x100 cm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta har fällbara bord med parametrar 90x90 cm efter omvandling dimensioner på 90x180 cm. Detta gäller även andra populära modeller med en vikningsmekanism, till exempel med dimensioner på 60x80 cm: när de fälls ut blir de större och rymligare.

För rektangulära modeller är följande dimensioner relevanta:

  • längd - från 80 till 250 cm;
  • bredd - från 80 till 110 cm.

De optimala bordsdimensionerna för en familj på 4 är 2,4x1 m.

När det gäller de runda borden är deras standardstorlek 75 cm i diameter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färg och design

Ett bord för ett minikök bör väljas i enlighet med dess färg och design.

För klassiska rustika eller Provence -kök möbler av trä är idealiska. Trä nyanser kan vara alla. Omålat material är lämpligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För moderna miljöer glas- och metallprover är önskvärda. Krom och enfärgade delar är acceptabla.

Bild
Bild
Bild
Bild

För minimalism den bästa lösningen vore ett vanligt bord med stolar: det ska inte finnas någon extra inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eklekticism ger design i rika färger. Det är lämpligt att använda bord tillverkade av naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Färgen på bordet ska vara i harmoni med de omgivande färgerna i interiören. Du bör inte välja sådana alternativ som kommer att gå ihop med väggarna och köksuppsättningen - skillnaderna bör vara minst minimala. Du bör vara mer försiktig med alltför varierade färger: de ska inte irritera med sin mättnad.

Exempel i interiören

I ett litet kök med en blank röd uppsättning och ett svartvitt golv kommer ett smalt glasbord på kromben att se underbart ut. Det bör kombineras med moderna ramar i svart metall.

Bild
Bild

Ett litet träbord med en fyrkantig eller rektangulär form kommer att vara ett effektivt komplement till ett litet kök med mjölkiga väggar och ett ljust laminatgolv. I stället för stolar kan du lägga ottomaner och en hörnsoffa.

Rekommenderad: