Bushhållare (27 Bilder): Typer Av Stöd Och Hållare För Buskar. Hur Gör Man Gör-det-själv-underlägg Från Plaströr Och Annat Skrotmaterial?

Innehållsförteckning:

Video: Bushhållare (27 Bilder): Typer Av Stöd Och Hållare För Buskar. Hur Gör Man Gör-det-själv-underlägg Från Plaströr Och Annat Skrotmaterial?

Video: Bushhållare (27 Bilder): Typer Av Stöd Och Hållare För Buskar. Hur Gör Man Gör-det-själv-underlägg Från Plaströr Och Annat Skrotmaterial?
Video: DIY virkade underlägg 2024, April
Bushhållare (27 Bilder): Typer Av Stöd Och Hållare För Buskar. Hur Gör Man Gör-det-själv-underlägg Från Plaströr Och Annat Skrotmaterial?
Bushhållare (27 Bilder): Typer Av Stöd Och Hållare För Buskar. Hur Gör Man Gör-det-själv-underlägg Från Plaströr Och Annat Skrotmaterial?
Anonim

Att ta hand om webbplatsen är ett ganska besvärligt företag, därför använder trädgårdsmästare ofta alla typer av enheter för att underlätta sitt arbete. En av dem kan kallas en buskhållare. Om det är fullt möjligt att fixa en liten buske med en pinne, är en sådan produkt lämplig för mer omfattande och spridande växter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är buskehållare för?

Buskställningar låter dig inte bara vara mer försiktig med grödan, utan hjälper också växten att utvecklas ordentligt .… De har ett betydande antal fördelar, därför är de högt värderade av trädgårdsmästare. Bland fördelarna är estetik , vilket uttrycks i att bibehålla buskens snygga form. Skörd blir mycket bekvämare , eftersom du inte behöver plocka upp varje gren från marken för att söka efter frukter.

Om frukterna är i konstant kontakt med fuktig jord kan ruttna utvecklas på dem. Följaktligen gör användningen av staket det möjligt att garantera deras säkerhet.

Busken växer inte kaotiskt i alla riktningar, utan jämnt uppåt. Dessutom minimeras skador som kan orsakas av kraftigt regn och vind.

Bild
Bild

Visningar

Externt kan stöd för buskväxter se annorlunda ut . Faktum är att de inte behöver köpas i butiken. Många trädgårdsmästare föredrar att göra dessa hållare på egen hand. I processen kan du använda en mängd olika material, inklusive det mest prisvärda eller fritt tillgängliga.

När det gäller sorterna är det oftast sådana produkter plast eller metall . Trots att du kan använda olika material är dessa de mest efterfrågade. Låt oss prata mer detaljerat om dem.

Bild
Bild

Plasthållare har en helt demokratisk kostnad … Men i det här fallet kan ett obehagligt ögonblick vara produktstyrka … Som praktiken visar har plastmodeller en kort livslängd. De kan lätt skadas inte bara under drift, utan även under installationen. Stödet tål inte användning av brutal kraft och kan deformeras eller till och med brista.

Det bör också noteras att plastbushållare får inte lämnas i marken för vintern . Faktum är att materialet kommer att kollapsa under påverkan av negativa temperaturer.

I det här fallet kan du använda en komposit - det är en storleksordning starkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller metallarmaturer ser de väldigt attraktiva ut . Tack vare en speciell behandling skyddas ytan på ett tillförlitligt sätt mot korrosion. Trädgårdsmästare påpekar enhälligt hög hållfasthet av produkter , vilket gör att de kan användas under lång tid. Staket kan lämnas i marken för vintern, eller de kan tas bort på hösten och installeras på våren - dessa åtgärder kommer inte att påverka deras tillstånd på något sätt. Vissa människor föredrar att välja hållare som också har dekorativ funktion till exempel vackra smidda föremål.

Bland nackdelarna med metallprodukter kan man notera en högre jämfört med plast, pris … Långsiktig drift och användarvänlighet är emellertid en obestridlig fördel.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du köper tillbehör bör du inte bara vara uppmärksam på tillverkningsmaterialet. Strukturella egenskaper som antalet ben, stödets form och typ av struktur är mycket viktiga.

Rörande " Ben ", här är frågan individuell. Valet bör göras beroende på buskens storlek . För en liten räcker det med ett snyggt ljusstaket, en större och spridande anläggning är bättre att fixa med en hållare med många huvudstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanketter är också olika. Stängsel i form av ringar och halvringar, torg och pyramider, liksom många andra … Det finns inga särskilda begränsningar, valet bör göras baserat på estetik och kombination med webbplatsens allmänna utseende.

Trädgårdsmästare kan plocka upp både fast och hopfällbar design … Detta är bekvämt eftersom det är svårt att lägga på en hel produkt på en mycket bred och spridande anläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Eftersom buskhållaren direkt påverkar inte bara utvecklingen av växten, utan också dess utseende, är frågan om val speciellt akut. Det är särskilt relevant när du använder en enhet för dekorativa ändamål, till exempel för rosenbuskar. Men i alla fall kommer trädgårdsmästaren att ta hand om sina planteringar, respektive när han köper en produkt måste han ta hänsyn till ett antal grundläggande krav för dem.

En av de viktigaste är stödja tillförlitlighet … Produkten måste klara plantans vikt och inte deformeras när den hålls. Styrka är också mycket viktigt, eftersom väderförhållanden och fysisk aktivitet har en ganska stark effekt.

Det är värt att se till att hållaren är bekväm att använda. För att göra detta måste dess inre utrymme fyllas, men begränsning av buskens tillväxt bör undvikas.

Bild
Bild

Frågan är också mycket viktig för trädgårdsmästare praktiskhet . Om produkten är planerad att tas bort för vinterperioden bör du välja ett alternativ som enkelt kan demonteras och kompakt vikas. Vi får inte glömma säkerhet - det är bättre om enheten inte har vassa hörn och fästelement som kan leda till personskada eller skada på busken.

När du väljer bör du uppmärksamma produkter gjorda av naturmaterial som är så miljövänliga som möjligt. Eftersom stöden direkt påverkar utseendet på trädgården är det nödvändigt att utvärdera dem estetik … Och slutligen är en viktig faktor pris . Trädgårdsmästare är överens om att det är meningslöst att köpa dyra buskehållare. Om du vill kan du till och med göra dem med egna händer av skrotmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man gör rekvisita för buskar med egna händer?

Det är ingen hemlighet att vissa trädgårdsmästare inte anser att det är nödvändigt att köpa hållare för buskar i butiker, eftersom sådana produkter är enkla gör dig själv … I det här fallet är det möjligt att välja valfritt material, design, liksom själva konstruktionen. Denna process är vanligtvis enkel. Till exempel i vissa fall du kan använda vanliga grenar eller träpinnar , till vilken busken är snyggt bunden. I vissa fall är det vettigt att använda mer hållbara metallstrukturer.

Bland de mest populära tillverkningsmaterialen är rör av plast, polypropen och metall. Även om de inte finns i ditt hemarsenal kan du köpa föremål i en järnaffär till en överkomlig kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plaströr lämplig om du planerar att göra en enkel och estetisk hållare för buskar. För att göra detta måste du skära dem i 7 delar, var och en på en halv meter. Du behöver också pluggar och förstärkning av glasfiber med en längd på 4 till 5 meter och en tjocklek på cirka 5 millimeter.

Konstruktionen görs mycket enkelt … I vart och ett av rören måste hål borras för armering på ett avstånd av 4 centimeter från kanten. Därefter installeras de runt busken, och glasfiberarmeringen sträcks parallellt med marknivån. Pluggar placeras i hålen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idén med att göra stödjer från polypropenrör är också ganska relevant. Detta material är billigt och utmärkt för detta ändamål. För arbete är det nödvändigt att förbereda 4 hörn "tees". Du behöver också själva rören av medelstorlek och cirka 4 meter långa, som måste delas upp i 8 lika stora delar.

En "tee" behövs för att montera rör till en kub som inte har någon bas. Det bör noteras att stödets höjd kan väljas individuellt, detta kommer inte på något sätt att påverka hur många rör som krävs . För att göra strukturen mest hållbar kan du fixa fästelementen med skruvar eller varmt lim.

Sådana alternativ är mycket efterfrågade, eftersom de ser snygga och ganska pålitliga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

De mest hållbara är utan tvekan metallstaket … För att göra dem behöver trädgårdsmästaren 4-5 bitar av metallrör, vars höjd bör vara cirka 50 centimeter. Dessutom bör lameller eller beslag förberedas.

Metallstöd drivs in runt busken på lika avstånd från den. Självgängande skruvar används för att fixera lameller eller annat staket. Rörets inre del är skyddad mot vatten och smuts med en koppling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Också populär strukturer med järnstöd . De innebär användning av 4-5 stavar av metall eller rester av gamla rör, samt garn, som är bunden runt stöden som drivs i marken.

De mest miljövänliga anses buskehållare i trä … För tillverkning tas pinnar med en höjd av 50-60 centimeter och installeras runt anläggningen. En flexibel tråd eller garn dras uppifrån. Användningen av det andra alternativet är mer att föredra, eftersom det låter dig mer exakt agera på grenarna.

Det bör dock noteras att en sådan struktur inte kan tjäna en trädgårdsmästare under lång tid, dess max är bara 2-3 säsonger.

Bild
Bild

Du kan stänga in buskarna med trädgrenar i form av ett spjut … Huvudvillkoret är att deras storlek ska vara ungefär lika stor. Vid behov säkras grenarna i urtagen med garn. Eftersom trädet är känsligt för väder och insekter måste det behandlas med en speciell antiseptisk lösning. Det bästa alternativet skulle vara att täcka ytan med lack eller färg, detta kommer att förlänga konstruktionernas livslängd avsevärt.

Rekommenderad: