En Förlängning Av Badhuset (36 Bilder): Hur Man Gör En Rambilaga Med En Pool Eller Ett Sommarkök? Typer Av Varma Förlängningar

Innehållsförteckning:

Video: En Förlängning Av Badhuset (36 Bilder): Hur Man Gör En Rambilaga Med En Pool Eller Ett Sommarkök? Typer Av Varma Förlängningar

Video: En Förlängning Av Badhuset (36 Bilder): Hur Man Gör En Rambilaga Med En Pool Eller Ett Sommarkök? Typer Av Varma Förlängningar
Video: Grillbloggens blivande utekök, en dröm för en grillers eller? 2024, April
En Förlängning Av Badhuset (36 Bilder): Hur Man Gör En Rambilaga Med En Pool Eller Ett Sommarkök? Typer Av Varma Förlängningar
En Förlängning Av Badhuset (36 Bilder): Hur Man Gör En Rambilaga Med En Pool Eller Ett Sommarkök? Typer Av Varma Förlängningar
Anonim

Ett badhus byggt på en sommarstuga anses vara det bästa stället att koppla av. För att göra fritidsaktiviteter mer bekväma expanderar många ägare sitt område genom att bygga funktionella bilagor … Innan du bygger dem måste du skapa en plan och välja rätt byggmaterial.

Bild
Bild

Typer av uthus

Bilagan till badet låter dig ta emot en multifunktionell rekreationskomplex … Dess konstruktion är mycket billigare än uppförandet av separata byggnader, sedan tillbyggnaden och badhuset är under samma tak och har en gemensam grund.

Flera typer av lokaler kan kopplas till det färdiga ångbadet.

Bild
Bild

Om det finns ett badhus och ett varmt omklädningsrum på landet, så finns det vanligtvis ett behov i färdigställandet av duschrummet . Det nya omklädningsrummet fästs i ångrummet när det finns behov av att utrusta extra utrymme för förvaring av saker och ved. Projekten med ångrum med en pool är också mycket populära, till vilka de bifogar ett sommarkök, ett rekreationsrum, en terrass (öppen, stängd) eller ett lusthus.

Bild
Bild

Terrass

Denna typ av förlängning - rymlig lekplats utan inglasning , som bildas runt omkretsen av ett lågt staket. Terrassen skyddar ångrummet väl från regn och vind.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på platsen utmärks flera typer av strukturer

  1. Terrass uppförd framför entrén. Den används för att zonera en viloplats, ett omklädningsrum och ett tvättrum. Storleken på en sådan terrass kan vara från 7 till 13 m2.
  2. Fristående design. Den ligger intill reservoaren.
  3. En struktur belägen längs badets omkrets. Strukturen skyddar byggnaden från de negativa effekterna av den yttre miljön och uppförs under samma tak som ångrummet.
  4. Terrass på andra våningen. Det är den mest komplexa typen av förlängningar, som samtidigt fungerar som en veranda och en balkong. Under konstruktionen är det nödvändigt att ge god värme och vattentätning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Terrasser kan byggas upp från vilket material som helst, med hänsyn till designfunktionerna i huvudstrukturen. För en bekväm tidsfördriv är ett stort bord och stolar installerade i bilagan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alkov

Denna design kan ha olika geometriska former - polyhedron, rektangel och kvadrat. Lusthus är indelade i flera typer.

  • Öppen … Utrustad med baldakin, korgräcken. Dessa lusthus har inga väggar.
  • Halvöppet … Designen ger ett gardintak och en enkel- eller dubbelsidig vägg.
  • Stängd … Externt liknar de paviljonger, de är utrustade med en halvöppen eller öppen ram, panoramafönster. De är ett bra substitut för ett vardagsrum eller vilrum.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också transformator lusthus. Dessa är funktionella och mycket bekväma förlängningar byggda av glidande profiler.

Toalett

Denna struktur låter dig vila bekvämt efter badprocedurer … Relaxrummet ligger vanligtvis bredvid ångbadet. Det kan också ersätta omklädningsrummet. Om sommarstugans yta är liten rekommenderas det att bygga denna förlängning från utsidan av badet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Regnskydd

Detta är det mesta praktisk och tillgänglig typ av förlängning till ångbadet. Kapell händer flera typer . Den mest populära är baldakinen som är utformad för att skydda verandan från nederbörd. Den är gjord av polykarbonat eller metallplåtar i samma design som ångrummet. Ofta är bil- och trädgårdsbodar också kopplade till ångrummen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sommarkök

Denna typ av förlängning fungerar som en fortsättning på badet och låter dig utöka utrymmet i diskbänken, omklädningsrummet … Sommarkök kan skilja sig åt i förhållande till ingången till ångbadet. Oftast uppförs de i form av en vestibyl med en ny ingång.

Bild
Bild

Materialalternativ

Tillägg till ångrum kan uppföras från olika byggmaterial, medan de oftast används trä, skumblock och tegel . Materialet är som regel valt för det från vilket huvudstrukturen är byggd. Innan du väljer ett byggmaterial är det viktigt att överväga dess fördelar och nackdelar, eftersom förlängningens livslängd beror på detta.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Detta är det mest efterfrågade materialet inom konstruktion … Det är praktiskt och har hållbarhet, estetik, miljövänlighet och låg värmeledningsförmåga. Dess minus: instabilitet att förfalla, eld och fukt.

Bild
Bild

Tegel

Detta material är idealiskt för konstruktion av någon form av förlängning, som det är den mest hållbara . Teglet är motståndskraftigt mot de negativa effekterna av fuktighet, extrema temperaturer och eld. När du väljer detta material är det viktigt att tänka på att det kräver ytterligare vatten- och ångspärr.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skumblock

För konstruktion av lätta konstruktioner väljs vanligtvis skumbetongblock, eftersom de har en överkomlig kostnad, lätt och enkel att installera . Skumblock är lätta att skära, och under installationen behöver du inte ytterligare förstärka basen i huvudstrukturen. Det enda är att skumblockförlängningar kräver högkvalitativ hydro- och ångspärr.

Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Förr eller senare måste varje ägare av en sommarstuga tänka på frågan om att bygga ut huset eller badet. Innan man startar den oberoende konstruktionen av bilagor till badhuset, det är viktigt att ta hänsyn till deras designfunktioner och korrekt utarbeta ett projekt . Om du planerar att bygga en kapitaltillägg, måste du också bestämma i förväg vilken typ av grund. Oftast väljs en pelar- eller remsunderlag för detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att bygga en ramförlängning bör följande typer av arbeten utföras i följd:

  • utarbeta ett projekt;
  • välj ett material (för ramstrukturer rekommenderas att använda ett virke som tidigare behandlats med antiseptika);
  • etablera en tillförlitlig grund (det ska vara samma som basen i själva badet);
  • lägg vattentätningsskiktet och försegla sömmen mellan ångrummets väggar och förlängningen;
  • demontera en del av taket på huvudbyggnaden;
  • installera dörrar och fönster;
  • utföra det inre arrangemanget, mantla väggarna med plåt och placera möbler.
Bild
Bild

Konstruktionen av en förlängning av trä skiljer sig från konstruktionen av en struktur av tegel eller skumblock . Men i det första och andra fallet bör en uppskattning göras, sedan bör webbplatsen rensas. Vid uppförande av en ramkonstruktion läggs först och främst den nedre kronen, sedan görs ett knippe av ångbastuväggarna med den nedre kronan och en vinkelförbindelse "i en tagg" eller "i en tass" görs. Förlängningens väggar bör stiga över badnivån.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det är planerat att montera taket separat, höjs väggarna 1-2 kronor från ångrummets nedre nivå. Sömmen som bildas vid korsningen av badet med den färdiga strukturen måste förseglas med glasull på insidan och fyllas med en ångspärr på utsidan och stängas med en trälist.

Bild
Bild

När det gäller byggandet av uthus av tegel eller skumblock har det sina egna egenskaper och består av följande steg

  1. Platsen förbereds för byggnation. För detta rensas territoriet för den framtida strukturen runt omkretsen - matjorden tas bort, stenar, skräp och vegetation tas bort.
  2. Stiftelsen håller på att byggas. Först grävs en gräv under betongbasen enligt projektet, sedan borras hål upp till 50 cm djup och stavar hamras i dem. Därefter täcks diket med ett lager bestående av grus och sand, bandet svetsas, formen läggs ut och hälls med betong.
  3. Skumblock läggs. Det kan utföras på cementbruk eller på speciellt lim.
  4. Taket installeras. För att göra detta rekommenderas att vänta tills väggarna sitter ner (2-3 månader). Det är svårt att installera ett gemensamt tak för ett ångrum och en förlängning, eftersom du först måste ta isär hälften av taket och sedan sätta ihop det igen. Därför föredrar många hantverkare att montera ett separat tak, det monteras på kortast möjliga tid från brädor med en sektion på 15x50 cm och 10x40 cm.
  5. När bygget är klart utförs den interna anordningen av tillbyggnaden. Således kan alla fästa en veranda, en rymlig terrass eller ett lusthus till det färdiga ångbadet.
Bild
Bild

Exempel på projekt

Idag finns det många projekt med bilagor till baden, tack vare vilket tidsfördriv blir bekväm. Det mest populära alternativet övervägs färdigställande av en terrass med grill till badhuset … För att placera en grillplats på platsen måste terrassen vara rymlig. Avståndet mellan bordet och grillen är minst två meter. Eldstaden byggs med en skorsten på en separat bas, som måste förutses i början av projektets skapande.

Bild
Bild

Som golvbeläggning för en öppen terrass måste du välja sandsten eller kakel . För att skydda mot yttre påverkan av nederbörd bör strukturen glasyr med ramar av plast eller glidande aluminium . På en stängd terrass för golvläggning kan du välja trä.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt terrassens inredning .… Det ska göras i samma stil som ångrummet. Vi får inte glömma placeringen av möbler, korgstolar och ett stort träbord är idealiska för terrassen.

Bild
Bild

Inte mindre populära är också projekt av bad med ett relaxrum utrustat med ett teckensnitt . Fodret på minipoolen är gjord med kakel, dess färg och design matchas med stilen i vilarummet. Förlängningen rekommenderas att dekoreras i orientalisk stil med mosaik och blommönster; den kan uppföras antingen av trä eller tegel. Möbler är valda bland fuktbeständiga material.

Bild
Bild

Ångrum med tillhörande veranda låter dig slappna av inte bara för alla familjemedlemmar utan också för vänner. Detta komplex bör dekoreras under ett vanligt glastak och kompletteras med ett lusthus, en pool, detta gör att du inte bara kan äta, dricka te i frisk luft utan också att svalna. För att förlängningarna till ångrummet ska se harmoniska ut är det viktigt att observera proportionerna i deras storlekar . Så till exempel rekommenderas att bygga en 2x4 m veranda till ett 6x4 m badhus, vilket resulterar i att den kombinerade byggnadens dimensioner blir 6x6 m. I lusthuset måste du placera flera stolar, en bänk och en bord, sätt bekväma solstolar bredvid poolen.

Bild
Bild

Om så önskas kan ångrummet kompletteras med andra tillägg . Allt beror på den ekonomiska förmågan hos webbplatsens ägare och dess storlek. Trots att bygga uthus med egna händer anses vara en svår uppgift, kan alla klara det. Det viktigaste är att göra ett projekt korrekt och välja ett byggmaterial.

Rekommenderad: