Vita Plattor På Förklädet I Köket (23 Foton): Vi Väljer Ljusa Plattor För En Tegelsten I Ett Interiör Med En Mörk Bänkskiva

Innehållsförteckning:

Vita Plattor På Förklädet I Köket (23 Foton): Vi Väljer Ljusa Plattor För En Tegelsten I Ett Interiör Med En Mörk Bänkskiva
Vita Plattor På Förklädet I Köket (23 Foton): Vi Väljer Ljusa Plattor För En Tegelsten I Ett Interiör Med En Mörk Bänkskiva
Anonim

Förklädet spelar en viktig roll i köket. Förutom den estetiska komponenten ska den ge ett snyggt utseende för köket. Vatten, fettdroppar och andra produkter faller alltid på väggarna under tillagningsprocessen, så plattor förblir det bästa materialet för ett förkläde. Men inte alla hemmafru vågar välja en vit färg till sitt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Man tror att den vita färgen är mycket lätt smutsig. Ja, all smuts syns tydligt på den. Men på brickor i andra färger kommer de inte att märkas mindre. Ett stort plus med förklädesplattor är att de är lätta att rengöra, motståndskraftiga mot vatten och andra svåra fläckar. Samtidigt kommer den vita färgen att harmonisera perfekt med nästan vilken nyans som helst i själva köksenheten. Dess förmåga att visuellt utöka utrymmet och göra det lättare är också känt. Med tanke på standardkökens små dimensioner blir denna parameter mycket viktig.

Tro inte att vita plattor på backsplattan i köket kommer att göra interiören tråkig . Det finns många alternativ för plattor i vitt. Detta gör att du kan välja din egen unika design och storlek.

Stylingmetoden spelar också roll. Det slutliga resultatet beror på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läggningsmetoder

När du utformar ett köksförkläde är det viktigt att inte bara välja en specifik design av materialet, utan också att tänka på installationsmetoden. Samma kakel kommer att se helt annorlunda ut med olika alternativ för dess placering på väggen. För att bestämma denna parameter måste du förstå vilken typ av stylingmetoder som finns.

Klassisk

Detta är en standardmetod som fungerar med alla typer och storlekar av keramiska plattor. Dess andra namn "söm i söm" ger en tydlig uppfattning om hur brickorna kommer att placeras.

Befälhavaren lägger helt enkelt jämna rader av enskilda element, som ligger i strikt överensstämmelse med varandra.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diagonal

När de läggs på detta sätt bildar sömmarna diagonala linjer. Det här alternativet är lite mer komplicerat när det gäller tekniskt utförande. I avsaknad av vissa färdigheter och kunskaper är det bättre att söka professionell hjälp. Denna metod kan kombineras med direktläggning. Till exempel kommer toppen och botten (eller bara en av dem) att dekoreras med en rak layout, och mitten kommer att vara diagonal. Således skapas en sida som omger förklädets kanter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Offset

Detta avser förskjutningen i förhållande till de vertikala sömmarna. Dess storlek väljs godtyckligt. För att få en uppfattning om hur den resulterande väggen kommer att se ut, lägg ut brickorna i önskad ordning på golvet.

När du utför arbete är det viktigt att observera samma förskjutning på alla rader, annars kommer det att se ut att befälhavaren helt enkelt inte vet hur han ska lägga ut brickorna korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fiskbens

Denna metod används ofta för att lägga parkett, men det gäller också för ett förkläde i köket. Sicksacklinjer kommer att se väldigt originella ut även i svartvitt. Samtidigt kan sömmarna ha en kontrasterande nyans för att betona sofistikeringen av den valda metoden. Det säregna ligger i det faktum att brickan själv måste ha en viss storlek och form.

Endast ganska smala långa rektanglar kommer att göra. Individuella element förenas i rät vinkel.

Bild
Bild

Schack

Traditionellt har schack svarta och vita celler. I varianten med ett vitt förkläde kan 2 nyanser av denna färg växla. Det kommer inte att finnas någon uppenbar kontrast i detta alternativ, men de mjuka övergångarna från nyans till nyans kommer att skapa en original yta.

Bild
Bild

Rader

Denna metod upprepar helt den klassiska stylingen. Skillnaden är att elementen själva har en avlång rektangulär form.

För att betona linjäriteten kan toppen och botten dekoreras med kontrasterande färger (eller i köksuppsättningens färg). Förklädets huvudplan förblir vitt.

Bild
Bild

Dimensioner

Storleken och formen på plattorna är nyckeln. Så för stora rum är det bättre att använda större element. Små i en sådan inredning kommer helt enkelt att gå vilse mot den allmänna bakgrunden. Omvänt rekommenderas det inte att använda stora plattor för små kök. Detta kommer visuellt att minska de redan blygsamma måtten på rummet. De mest populära storlekarna är värda att överväga.

Mosaik

Elementen har en liten fyrkantig form. För enkel installation kombineras små plattor på ett gemensamt underlag till större rutor. Om underlaget är tillverkat av flexibelt material blir det mycket lättare att arbeta med det. Sömmarna kommer bara att synas mellan de små rutorna.

Det finns också andra alternativ. Det kan till exempel vara vanliga keramiska plattor med volymetrisk mosaikdesign.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fyrkant

Det klassiska alternativet är storleken 10x10 cm. Detta är mycket bekvämt, eftersom du kan undvika onödiga snitt. Detta format är idealiskt för små och medelstora rum. Om en sådan design verkar för enkel kan den diversifieras genom att placera en stor dekorativ kakelpanel. Den övergripande bakgrunden förblir vit, men den ursprungliga designen kommer att skapa en ljus accent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vildsvin

Kaklet fick sitt namn på grund av tekniska funktioner. På framsidan har den 2 genomgående hål, som påminner om "lappen" av ett vildsvin. Enligt externa data imiterar den en tegelsten och har lämpliga dimensioner. De mest populära är 75x150 mm och 100x200 mm. Grisplattans vita färg ser väldigt naturlig och återhållsam ut, medan om du inte väljer en rent blank yta, utan med en halvmatt finish, kan du skapa en fullständig illusion av tegel.

Dessa alternativ är perfekta för minimalistiska interiörer och loftdesigner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Medelformat

Vanligtvis används inte plattformarna i mellanformat i svartvitt. Detta beror på det faktum att om du dekorerar väggen med vanliga vita plattor kan designen likna sjukhusavdelningar.

Men en kompetent designer kommer att hitta ett sätt att använda även detta obeskrivliga alternativ för att skapa en unik inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designlösningar

Det verkar som om vita plattor har få designalternativ. Men med rätt tillvägagångssätt kan du hitta intressanta storlekar och stylingmetoder. Kontrasterande sömmar kan vara ett annat sätt att förvandla ett vitt förkläde. Det kommer att vara viktigt här att välja rätt nyans, eftersom resultatet beror på det. Förklädets vita färg passar bra med den mörka bänkskivan, samtidigt som rummet blir ljusare och rymligare.

Det vita förklädet i köket tillhör inte de mycket ursprungliga alternativen för att dekorera utrymmet . Men för all sin enkelhet kan den positivt betona dess funktioner och visuellt ändra geometrin. Att ta hand om det blir inte svårare än något annat kakelalternativ.

Rekommenderad: