Soffa För Köket (100 Foton): Att Välja En Halvcirkelformad Soffa I Köksläder "ComfortLine", Funktioner I Den Modulära Lilla Modellen "Bristol"

Innehållsförteckning:

Video: Soffa För Köket (100 Foton): Att Välja En Halvcirkelformad Soffa I Köksläder "ComfortLine", Funktioner I Den Modulära Lilla Modellen "Bristol"

Video: Soffa För Köket (100 Foton): Att Välja En Halvcirkelformad Soffa I Köksläder
Video: Lär dig svenska - lektion 10 - köket - Svenska för Nybörjare 2024, Maj
Soffa För Köket (100 Foton): Att Välja En Halvcirkelformad Soffa I Köksläder "ComfortLine", Funktioner I Den Modulära Lilla Modellen "Bristol"
Soffa För Köket (100 Foton): Att Välja En Halvcirkelformad Soffa I Köksläder "ComfortLine", Funktioner I Den Modulära Lilla Modellen "Bristol"
Anonim

Köket används ofta inte bara för direkt matlagning, utan också för familjesammankomster på mysiga kvällar. Därför är det nästan omöjligt att klara sig utan en kompakt och bekväm soffa i detta rum. Hur väljer man denna typ av möbler, vad är kökssofforna?

Bild
Bild

Vyer

Om utrymme tillåter kan soffan i köket väljas ganska stor och med möjlighet att expandera den till en extrasäng. Du vet aldrig när du kommer att behöva ta emot gäster och hur många det kommer att bli. Tja, för ett litet rum är det bättre att välja köksmöbler så kompakta som möjligt med ytterligare förvaringsfack. Så vilka typer av soffor är bäst för att placera dem i köket.

Hörn . För ett litet kök fyller dessa soffor bekvämt utrymmet i hörnet. Ofta inuti sådana möbler finns ytterligare fack för förvaring av olika redskap. Utformningen av dessa vanliga interiörelement är väldigt olika - från sovjetisk stil till modern högteknologi. Hörnsoffor för köket är gjorda av material som är lätta att rengöra från smuts. Ofta är klädseln gjord i form av en slips av läder, vilket betonar interiören och ger en touch av aristokrati till den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvcirkelformig . Dessa soffor är inte lämpliga för små kök och är mer lämpliga för en matplats i en matsal eller studiolägenhet. Soffor tar en anständig plats och är dess dekoration. För att göra sådana möbler mer praktiska är de också gjorda av icke-märkta material. Den höga ryggen på sådana möbler hjälper till att sitta bekvämt och koppla av efter en arbetsdag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modul . Soffor gjorda av komponentdelar kan ändra sin konfiguration beroende på ägarens önskemål. Sådana möbler utförs också med många extra förvaringsfack och alternativ för användning av enskilda delar som fåtöljer eller sovplatser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggt . Dessa sittplatser görs direkt i väggen under köksplaneringen. Täck dem med speciella kuddar för mjuka sittplatser. Vanligtvis monteras de utan kaj och nära ett fönster. Sådana möbler kallas också ett burspråk, och klädseln för den är huvudsakligen gjord på beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Soffor . Sådana soffor tar lite plats, men kan fällas ut och bildar en extra kaj. Deras rygg är inte ett obligatoriskt element, men dess närvaro kommer bara att göra möblerna bekvämare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bänkar . Denna typ av köksmöbler används uteslutande för sittplatser och fälls inte ut. Det finns trämodeller, och det finns också sådana på en metallram. Deras stora plus är praktiken i en sådan modell.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minisoffor . Små men bekväma och praktiska soffor kan också fällas ut för att skapa en sovplats. Setet kan också innehålla små stolar för att öka antalet platser om det behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad . Vanligtvis är de möbler kopplade ihop med en garderob. Den formade köksuppsättningen är ganska kompakt och representerar en enda komposition.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hopfällbar . Detta inkluderar de modeller som har olika mekanismer för att förlänga ytterligare utrymme. Dessa mekanismer har sina egna specifika namn: delfin, fransk hopfällbar säng, förlängning av moduler, dragspel, soffbok, med en sidlyftmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Soffor är mycket olika i storlek, deras val beror i de flesta fall på rummets yta och användningsmetoder. Klassificeringen av soffor för köket efter storlek är följande.

Små soffor . Mestadels är de dubbla eller trippel. Små soffor inkluderar små kökshörn samt modulära, varifrån du vid behov kan separera en del och flytta den till ett annat rum. För små kök används smala möbler för att frigöra utrymme så mycket som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora soffor . Om området låter dig svänga, använd sedan stora möbler. I designen av stora kök ser hela matgrupper bra ut, där de använder stora mysiga soffor som står runt bordet. Detta är perfekt för en stor familj.

Bild
Bild
Bild
Bild

Både stora och små soffor kan variera i form. Valet av denna eller den där konfigurationen beror på ägarens preferenser och platsen där möblerna kommer att placeras. Här är de typer av kökssoffor som kommer i form.

Hetero . Standard soffkonfiguration inkluderar rektangulära säten och ryggstöd. En sådan soffa kan vara antingen väldigt liten eller av en anständig storlek. Kan fällas ut som en bok eller dragspel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvcirkelformig . Sofforna är ganska mjuka och passar organiskt in i rummet. De sparar inte mycket utrymme i köket, så de är lämpliga för stora rum. En intressant och original design gör att du kan lägga till din egen smak i det inre av matsalen.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-formad . För en stor familj är en sådan möbelkonfiguration ett utmärkt tillfälle att få ihop alla vid ett brett bord. Stora möbler tillåter inte bara ett stort antal människor att sitta ner. Ytterligare förvaringsutrymmen är vanligtvis utformade i den. Men dess nackdel är trängseln på plats och bristen på kapacitet, vilket gör rengöringen svår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med eller utan armstöd . För enkelhets skull är armstöd mycket viktiga, men inte alltid, på grund av det lilla utrymmet, används de vid tillverkning av köksmöbler. Dessutom, i hörnsofforna som ligger runt borden, skulle det helt enkelt vara omöjligt att gå åt rätt håll på grund av det befintliga armstödet.

Bild
Bild

" Bristol " - detta är inte bara namnet på företaget, utan också modellen på själva soffan med mjuka släta linjer, mjuka armstöd och en rygg. Mycket lätt att använda. Det finns en moduluppsättning "Bristol", som utförs av många möbelföretag. Det händer både med utrullningsboxar och en kaj, och utan dem. Storleken på den modulära modellen sträcker sig från den minsta till den största.

Bild
Bild

Material (redigera)

Kökssoffor består vanligtvis av en ram och klädsel. Alla dessa element är gjorda av olika material för varje smak och budget. Det är vad köksmöbelramar vanligtvis är gjorda av.

  • Trä är det mest miljövänliga materialet, och dessutom är det hållbart. Träytornas trevliga utseende kommer att bibehålla atmosfären i hemmakomfort. Det dyraste och chicaste alternativet för en soffa i massivt trä.
  • Spånskiva är en laminerad spånskiva, detta är ett bra material, men det absorberar fukt.
  • MDF är en fiberplatta med medium densitet, ett vanligt material för närvarande.
  • Plast är ett praktiskt men inte särskilt hållbart material.
  • Metall är en praktisk och hållbar ram.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Själva sittpositionen har massor av alternativ. Fördelen är på sidan av mindre lättsmutsade tyger och material, eftersom närheten av vattenånga, risken för kontaminering och bildandet av envisa fläckar gör sitt jobb. Vilka material används för att göra kökssoffor?

  • Träskydd - ingen mjuk del, vilket gör det enkelt att torka av ytan.
  • Läder - en skinnsoffa är ganska dyr, men praktisk för köket. Lädervaror ser dyra och vackra ut, vilket betonar inredningens soliditet.
  • Ekoläder är ett värdigt substitut för naturläder, som erhålls genom att applicera polyuretan på en bomullsbas.
  • Tyg - har många designalternativ, men en ganska smutsig beläggning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Jacquard är en typ av tätt tyg som ofta används för att göra klädsel.
  • Flock är ett sammetliknande tyg med en tät konsistens. Det är lätt nog att rengöra, vilket inte kan sägas genom sitt utseende.
  • Chenille är ett tyg som inte absorberar lukt. Består av bomull, viskos, polyester, akryl. Bland nackdelarna: det blir lätt blött och är kortlivat vid aktiv användning.
  • Arpatek är en blandning av bomull, viskos och polyuretan. Ganska vacker beläggning som perfekt tål tvätt med nästan vilket tvättmedel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kökssoffor kan bli en riktig inredning. Du kan göra en ljus accent i rummet med dessa möbler eller inte markera denna plats, vilket gör det till ett tillägg.

Designalternativ

Att välja en soffa för köket är inte svårt: du måste ta möbler i enlighet med din smak och budget. Men den idealiska lösningen för att välja kommer att vara ett sådant attribut för köksuppsättningen, som kommer att matcha det övergripande färgschemat och stilen på interiören. En snygg soffa måste uppfylla ett antal krav:

  • bekvämlighet;
  • skönheten;
  • kombination med miljön.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Här är de bästa alternativen för en praktisk soffdesign

Klassisk . En vacker soffa med snidade träarmstöd och textilier med en slips eller tillämpade klassiska mönster passar perfekt in i ett stort kök. Det mysiga utseendet på sådana möbler är oöverträffat. Dessutom har de flesta av dessa möbler ytterligare förvaringsfack, vilket är viktigt för köket.

Bild
Bild

Modern . Den nu populära stilen har inte heller kringgått soffor. Ofta är möbler i modern stil gjorda utan armstöd, vilket inte alltid är bekvämt, men ergonomiskt. Monokromatiska nyanser är på modet, eftersom de passar nästan alla tapeter, gardiner och andra inredningselement och ibland ser ännu rikare ut än deras färgglada motsvarigheter.

Bild
Bild

Skandinaviska . Denna nisch innehåller soffor med en lakonisk design och bekvämlighet i vardagen, eftersom invånarna i de nordliga länderna betonar enkel skönhet. Dessa möbler kommer definitivt att ha ytterligare förvaringsfack och den mest bekväma passformen. Tillbehör används för att placera färg accenter i denna stil. Du kan lägga ljusa kuddar på en soffa eller en mysig filt.

Bild
Bild

Loft . Interiörer i denna stil har starkt vunnit hjärtan för frihetsälskare. För att framgångsrikt passa in i köksindustrins stil bör soffan vara bekväm, koncis, icke-märkande och helst tillverkad av grovt mörkt läder. Det är sådana möbler som kommer att betona den något aggressiva loftstilen.

Bild
Bild

Högteknologisk . Den moderna världen dikterar oss vissa förutsättningar. Livets hektiska tempo lämnar ingen tid för en grundlig rengöring av lokalerna. Därför blir plast och metall mer och mer populärt i vardagen, särskilt inom köksmöbler. Högteknologi innehåller också intressanta släta linjer, kontrasterande nyanser - främst vitt med svart och grått.

Bild
Bild

Populära tillverkare

Det finns företag som är specialiserade på tillverkning av köksmöbler och har ett brett utbud av soffor i olika konfigurationer. Några av de mest kända representanterna är fabrikerna "ComfortLine", "Bristol", "The Seventh Carriage".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

ComfortLine

Tillverkar matbord och kökssoffor, samt köksskåp och andra möbler. En viktig fördel med detta företag är dess utmärkta kvalitet i kombination med ett budgetpris. Utbudet av soffor från detta företag är mycket brett och låter dig välja en kopia för varje smak och färg. Konfigurationen är också annorlunda. Följande soffor kan köpas från tillverkaren:

  • rak linje med lagringskapacitet;
  • soffa;
  • rak linje med en kaj;
  • hopfällbar säng;
  • hörn med en behållare;
  • hörn med en kaj;
  • halvcirkelformig.
Bild
Bild

En populär läder halvcirkelformad soffa "Senator" med en koja, som ser väldigt solid ut . Dess nyanser är beige plus bruna. Surprise -serien har en intressant design. Ryggkuddar är monterade på speciella rör som är fixerade i huvudet på denna möbel. Tokyo -serien kännetecknas av en lakonisk design. Genom att välja Chester -serien hittar du där lädermodeller gjorda med en vagnskopplare. Palermo -serien är den mest lakoniska av alla med en rak konfiguration och ett vanligt läder- eller tygöverdrag. Metro -serien är stiliserad som platser i kollektivtrafiken. Förutom dessa serier erbjuds många andra stillösningar: Fresh, City, Forward, Stockholm, Prestige m.fl.

Bild
Bild

Bristol

Möbler från ukrainska fabriker, lokaliserade i Lviv. Butikerna i detta företag säljer kända ukrainska märken bland möbler. Specialiserat sig på interiörer för hela huset, men soffor förtjänar särskild uppmärksamhet. Modulära soffor från detta företag har en ramlös design. Soffkuddarna under ryggen fälls ut till en platt säng. Många av företagets soffor är baserade på dragspelsmekanismen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klassiska hörn, soffor, raka soffor - allt detta presenteras i detta företags sortiment. Priset kommer att påverka budgeten avsevärt, men kvaliteten är fortfarande hög. Designen på alla soffor är inte alltför olika. Främst används en monokromatisk beläggning, mjuka former utan pretentiösa element. Det finns både läder- och tygmodeller.

Den sjunde vagnen

Rysk möbelfabrik som har funnits sedan 2003. Till en början öppnade den som en liten verkstad för tillverkning av köksmöbler och har nu utökat produktionen över hela landet. För närvarande är det en av de enda tillverkarna som specialiserat sig på tillverkning av kökssoffor med en extrasäng. En karakteristisk egenskap hos de stoppade möblerna i denna fabrik är närvaron av en broderad vagnskylt på armstöd och ryggstöd, vilket gör möblerna ganska igenkännliga. Det breda utbudet är fantastiskt. Följande modeller av raka soffor finns:

  • " Köln "- en rak soffa med en rymlig förvaringslåda, tillgänglig i 9 nyanser, tillverkad av slitstarka material och kan göras med LED -belysning;
  • " Sydney "- rymdformer, brist på armstöd och en stor låda, vita och blå färger;
  • " Barton "- en modell med två lådor, som vid behov ökar sätet, har 12 färgalternativ.
Bild
Bild

För kök har företaget också konvertibla raka soffor som kan omvandlas till en dubbelsäng. Deras modeller representeras av soffor med armstöd: Austin, Kairo, Madrid, Quadro, Nice, Boston, Asti. Det finns modeller utan armstöd: Bristol, Prag, Foster, Redwig, Man, Vancouver, Chicago, Turin, Toulon, Quadro, Hamburg, Dublin, Rio.

Bild
Bild

Hörnsoffor från detta företag är också modulära . Modellerna är följande: "Strong", "Serge", "Borneo", "Köln", "Bonn", "Lyon", "Bergen". Alla dessa modeller är indelade i en rak soffa och en stol eller fåtölj. Om det behövs kan du frigöra utrymme i köket genom att ta bort den extra modulen. Det finns också hopfällbara hörnsoffor som bildar en stor sovplats: Vancouver, Hamburg, Foster, Redwig, Verona, Austin, Madrid, Dublin, Rio, Turin, Preston, Chicago, Bristol, Sydney, Quadro, Kairo, Boston, Male. Detta företag släpper ständigt nya modeller och använder innovativ teknik i produktionen. Modellerna görs på beställning och har många variationer i storlek, vilket gör att du kan välja möbler för en individuell kökslayout.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Numera är det svårt att inte bli förvirrad när man väljer köksmöbler. Utbudet av soffor är verkligen fantastiskt: olika klädsel, textur, form och stöd - vad ska man välja från detta överflöd? Här är de viktigaste punkterna att tänka på när du köper en soffa till ditt kök.

  • Mått . Innan du köper måste du välja en plats där soffan kommer att stå och mäta de ungefärliga önskade dimensionerna. Det är bättre om soffan kommer att ligga längs väggen mittemot fönstret eller i hörnet. Måtten på denna möbel måste vara sådan att den ger fri tillgång till alla platser. Och avståndet från soffan till spisen bör vara cirka en meter för att maximalt skydda den från eld.
  • Beslag . När du väljer en vikningsmodell måste du se till att alla fästelement är så starka och symmetriska som möjligt. Hållbarheten hos ständigt använda möbler beror på deras styrka.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Förvaringsbehållare . Försumma inte en sådan plats om det finns möjlighet att köpa möbler med en låda. En stor mängd redskap förvaras i köket som inte används för ofta. Och det är inte särskilt bekvämt att förvara det i köksskåp, eftersom platsen där upptas av andra mer nödvändiga saker. Helst behöver sällan använda föremål en låda i kökssoffan.
  • Färg . Beroende på den omgivande inredningen är det värt att välja soffans färg. Ljusa färger ser bra ut i köket: pulverformigt, beige, ljusbrunt. Men om du vill spela på kontrast är mörka färger också relevanta om det finns tillbehör med liknande ton i miljön, till exempel gardiner, blomkrukor och sittmattor för pallar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Klädselmaterial . Sådana material som lätt kan tvättas från föroreningar bör ges företräde. I detta segment kan det finnas både läderalternativ eller syntetiska substitut, såväl som de lock som kan tas av för tvätt i en tvättmaskin. Man bör också komma ihåg att tyget lätt absorberar all lukt, vilket orsakar tätare tvättning av lock.

Bild
Bild
Bild
Bild
  • Fyllmedel . En viktig komponent i möbler för allergiker. Naturliga fyllmedel används nu sällan, preferens bör ges till holofiber eller polyuretan. Dessa material behåller sin form perfekt och används länge, till skillnad från sin bror - skumgummi.
  • Pris . Personer med en mycket blygsam budget kommer inte att kunna titta på soffor av äkta läder. Men uppriktigt sagt kommer billiga möbler inte att hålla länge. Därför är det bättre att köpa något i mellansegmentet för att inte räkna fel. Eftersom en dyr soffa i köket är skrämmande att förstöra, och för billig kommer att falla sönder efter ett par års drift.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Den lilla soffan i klassisk stil kommer att förvandla köket till ett sant exempel på snygg design. Trots sitt utseende med antika möbler kombineras den med högteknologiska stolar. En behaglig nyans av beige passar perfekt ihop med trästöden och benen.

Bild
Bild

Hörnsoffan i djuplila kontrasterar mot den vita väggen. Vagnbandet och velourskyddet gör det väldigt mysigt. Det generösa sittutrymmet och extra stolar runt det gör denna dinette till en favoritplats att umgås med familjen.

Bild
Bild

Den lila soffan inbyggd i köket ser väldigt organisk ut. Dess färg kontrasterar mot kökets övergripande ljusa bakgrund. Ljusa kuddar pryder sittgruppen.

Bild
Bild

Den halvcirkelformade soffan ligger i den ljusaste delen av köket, vilket gör att den kan klädas i ganska mörkgrå nyanser av tyg. Mjuka och mysiga kuddar hjälper dig att koppla av med din familj efter en arbetsdag.

Bild
Bild

En stor skinnsoffa med en vagnskopplare inramar mycket stilrent hörnet på ett stort kök. Massiva möbler är också mycket praktiska och matchar perfekt kylskåpets kromfinish.

Bild
Bild

Två inbyggda soffor mittemot varandra skapar en mysig atmosfär. Det kristallklara vita köket och beige sittklädsel ser fantastiskt ut.

Bild
Bild

Det ursprungliga färgschemat i hörnsoffers klädsel ger önskad kontrast och spelar fantastiskt på interiören. Mot bakgrund av vita väggar och ett ljust golv blir en mörk färgstark soffa en riktig accent som lockar uppmärksamhet.

Bild
Bild

En U-formad soffa i köket är en gåva för en stor familj. Mjuka och mysiga kuddar lockar till avkoppling. Köket och soffan i bruna toner sätter stämningen för matintag och ökar aptiten.

Bild
Bild

En inbyggd soffa i ljusa färger med blommönster och färgglada kuddar på gör det mörka köket inte så dystert. Sådana möbler skapar en speciell atmosfär i köket.

Bild
Bild

Högteknologisk soffa. Minimalism och intressanta former ser väldigt moderna och inte triviala ut. Ett ljust färgschema gör att du kan göra köket ljust och ovanligt.

Bild
Bild

Soffa i loftstil - läder och lakonisk. Det stora området med sådana möbler gör att flera människor kan ligga och sitta på den.

Rekommenderad: