Rak Kökssoffa Med Kaj: Att Välja En Soffa I Köket, Typer Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Rak Kökssoffa Med Kaj: Att Välja En Soffa I Köket, Typer Och Tips För Att Välja

Video: Rak Kökssoffa Med Kaj: Att Välja En Soffa I Köket, Typer Och Tips För Att Välja
Video: Inredaren tipsar! Att välja soffa 2024, April
Rak Kökssoffa Med Kaj: Att Välja En Soffa I Köket, Typer Och Tips För Att Välja
Rak Kökssoffa Med Kaj: Att Välja En Soffa I Köket, Typer Och Tips För Att Välja
Anonim

Köket är den plats där det är vanligt att samlas med hela familjen och träffa gäster, så du vill alltid att det ska vara ett mycket mysigt och bekvämt rum där alla kan bo bekvämt. För detta uppfanns speciella kökssoffor, på vilka flera personer kan sitta samtidigt.

Kökshörn är mycket populära, men det är inte alltid möjligt att placera dem - moderna lägenheter kan inte skryta med stora kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Möbelbutiker erbjuder många alternativ för kökssoffor i olika storlekar. Raka soffor med kaj är särskilt efterfrågade. Sådana modeller är relevanta för stora familjer, liksom för dem som gäster ofta besöker med en övernattning.

Bekvämligheten med denna möbel ligger också i det faktum att de flesta modeller kräver en förvaringslåda under sätet. Där kan du kasta gamla tidningar, hushållsartiklar och mycket mer: det som för närvarande inte behövs.

Om det behövs kan du enkelt ta bort dessa föremål genom att bara lyfta soffan.

Bild
Bild

Kökssoffor sparar betydligt utrymme och är mycket bekvämare att sitta på än på hårda stolar eller pallar. Du kan välja rätt alternativ, inte bara i butiken, utan också på beställning.

I nästan alla möbelavdelningar kan du välja från katalogen den mest lämpliga modellen vad gäller storlek och utseende, som vanligtvis produceras inom en månad.

Kökssoffan ser väldigt estetiskt tilltalande och bekväm ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Om det finns tvivel när du väljer en rak kökssoffa, bör du bekanta dig med de viktigaste fördelarna med denna möbel.

  • Det är en mycket bekväm sak jämfört med stolar och pallar, eftersom flera personer får plats i en sådan soffa samtidigt.
  • Närvaron av en kaj gör att du kan lämna en av gästerna för att övernatta.
  • Skillnad i mångsidighet - det ger plats för att sitta, sova och förvara saker.
  • Soffan kan enkelt flyttas från sin plats vid omläggning eller under allmän rengöring.
  • Detta är ett estetiskt alternativ för att ta emot gäster. Vanliga stolar ser skrymmande ut.
  • Pallar och stolar måste ordnas om, förlängas och dras tillbaka varje gång vid rengöring av golv - detta är inte nödvändigt med kökssoffan.
  • Stolben lämnar märken, repor, bucklor på golvbeläggningen. När du köper en kökssoffa är dessa problem praktiskt taget inte läskiga.
Bild
Bild

Efter att ha beslutat att köpa en soffa för köket med en sovplats, är det värt att överväga flera nackdelar med denna möbel

  • En sådan kopia är inte lämplig för varje kök. Ibland passar en hörnsoffa fortfarande mer in i det inre och är mer lämpligt för ett rum med en viss form.
  • Raka soffor erbjuds ofta utan ytterligare element som puffar. När du köper ett hörn är det lättare att hitta ett alternativ med ytterligare funktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Om vi klassificerar köksraka soffor beroende på vikningsmekanismen, då följande alternativ kan särskiljas:

  • Delfin - denna kaj, relativt sett, dras ut ur sätet;
  • bok - i detta fall skapas kajen genom att "lägga" ryggstödet och skjuta fram sätet, vilket resulterar i ett ganska stort utrymme där även ett gift par kan rymmas;
  • eurobok - är något mellan en delfin och en bok: en låda dras ut under sätet och ryggen vilar på den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Ett av huvudkriterierna vid val av kökssoffa är klädseln. Det ska vara fuktbeständigt och hållbart material.

Oftast erbjuds läder eller konstläder i butiker. Detta är ett ganska vanligt alternativ och är perfekt för användning i köket.

Den är lättskött, tål olika mekaniska skador, absorberar inte lukt.

Bild
Bild

Men för människor som håller katter eller hundar är det bättre att inte välja den här modellen. Läderklädsel är ett favoritmaterial som katter älskar att vässa klorna på. Vissa unga hundar gillar också att slipa tänderna i hörnet av en soffa. Det är därför det är bättre att välja någon form av tygyta. Till exempel, velour, mikro-velour eller teflonflock kommer att göra.

Visserligen kräver dessa tyger regelbundet underhåll, men de lockar sällan djur. Du kan också göra ett omslag på soffan av läder eller helt enkelt täcka det med en cape.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du går till möbelaffären för soffan är det värt att noggrant mäta hela köket.

Det är absolut nödvändigt att se till att sovplatsen kommer att passa in i det förberedda utrymmet, när bordet framför sig har plats att röra sig om du använder soffan för natten.

Mätningar bör göras i förhållande till köksluckan och se till att möblerna inte blockerar dörröppningen. Glöm inte höjden på ryggen. Du bör studera avståndet till taket och se till att gästerna vid bordet inte störs av hängande lådor, hyllor eller blomkrukor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också nödvändigt att beräkna platsen för denna möbel i förhållande till fönstret. Det är nödvändigt att se till att belysningen faller på bordsskivan och inte på turisternas ansikten.

När det gäller vikningsmekanismen beror allt också på storleken. Man måste komma ihåg att en soffbok bildar en ganska stor koja, därför är den lämplig för ett rymligt kök, och en eurobok, på grund av en specifik vikningsmekanism, slits ut ganska snabbt, därför är den inte lämplig för familjer där kajen används ständigt.

Du måste välja en soffa i enlighet med kökets grundläggande stil. För närvarande är det modernt att göra någon form av ljus accent i ett ljust kök, så du ska inte vara rädd för att välja möbler med en ljus mättad färg för ett kök i ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om köket är gjort i minimalistisk stil, kommer en neutral mantelfärg att göra. Det är bäst att köpa skinnsoffor.

Om stilen i rummet är högteknologisk, kommer möbler med krom och glansdetaljer att se vackra ut. För ett kök i fransk stil eller shabby chic är det bättre att välja korgalternativ utan kaj, och för lantliga soffor i pastellfärger.

Rekommenderad: