Wenge Kök: En Kombination Av Ett Wenge Kök Med Vita Och Andra Toner I Kökets Inredning

Innehållsförteckning:

Video: Wenge Kök: En Kombination Av Ett Wenge Kök Med Vita Och Andra Toner I Kökets Inredning

Video: Wenge Kök: En Kombination Av Ett Wenge Kök Med Vita Och Andra Toner I Kökets Inredning
Video: EN HELG I STUDION OCH ÄTER MED SMAIL (DIET DEL 4) 2024, April
Wenge Kök: En Kombination Av Ett Wenge Kök Med Vita Och Andra Toner I Kökets Inredning
Wenge Kök: En Kombination Av Ett Wenge Kök Med Vita Och Andra Toner I Kökets Inredning
Anonim

Det finns många färger och nyanser som används för design av vardagsrum. Kök i wengefärg är särskilt efterfrågade. Detta alternativ väljs av fans av lyx, elegans och samtidigt lakonism. Genom att välja rätt ton i kombination med andra färger kan du hitta den perfekta paletten för olika rum. På grund av det faktum att ovanstående färg inte förlorar sin relevans och ser bra ut, anser designers att det är en fullfjädrad klassisk lösning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Titelhistorik och visuell påverkan

Wenge är namnet på en trädsort som är infödd i Västafrika. Och även denna ras kallas: rosenträ, avong, mibotu och andra alternativ.

Företag som bedriver tillverkning av möbler och olika inredningsartiklar noterar följande funktioner i trä:

  • naturmaterial uppvisar utmärkt motståndskraft mot slitage och tryck;
  • det är ett hållbart träd som inte är rädd för slag;
  • även vid långvarig användning behåller produkten sin form och attraktiva utseende;
  • den visuella komponenten bör noteras separat;
  • trädet har ett högt motståndskraft mot bildning av röta och svamp, och det är inte heller rädd för insektsattacker.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Palettfunktioner

Den wengefärgade köksuppsättningen kommer att lägga till noggrannhet och sofistikering i den övergripande designen. I det inre av bostäderna kombineras olika nyanser av ovanstående färg anmärkningsvärt. Professionella dekoratörer uppskattade det på en hög nivå på grund av förmågan att variera texturer, toner och texturer.

Och det låter dig också välja det perfekta alternativet beroende på kundens personliga preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den afrikanska trädpaletten kan delas in i följande grupper:

  • Brun;
  • mörkbrun, nära svart;
  • en uppsättning chokladnyanser;
  • mörk violett;
  • rik svart med inslag av grått eller brunt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Trots sin visuella dragningskraft är den en tjock, djup och tung färg . Därför rekommenderas det inte att använda det för att helt dekorera ett rum. Speciellt när det gäller utformningen av ett litet rum. I det här fallet är det bättre att kombinera denna färg med en kompletterande, vilket skapar en kontrast- eller kombinationseffekt. Obs: psykologer är säkra på att självsäkra människor med en stark karaktär väljer detta färgschema när de inreder en lägenhet eller ett hus.

Vilken inredningsstil är rätt för dig?

När du väljer en wenge -färg måste du välja rätt stil för inredningen. Det är värt att notera att paletten med ovanstående nyanser är bra för klassiska trender och inredningsalternativ som ligger nära naturlighet och naturlighet.

Wenge i en mängd olika nyanser är lämplig för följande områden:

  • klassisk inredning;
  • etnisk riktning;
  • modern;
  • högteknologisk;
  • minimalism.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Listan innehåller både klassiska och moderna trender . Detta beror på det stora utbudet av olika nyanser och träets mångsidiga funktion som framgångsrikt kan kombineras med andra material som glas, metall och plast. En kompetent duett låter dig helt avslöja skönheten i naturliga råvaror, betona dess färg och konsistens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stora misstag i planeringen

För att resultatet ska uppfylla förväntningarna är det nödvändigt att följa rekommendationerna från specialister. De hjälper dig att välja rätt nyans, med hänsyn till olika parametrar. Många gör misstaget att välja en färg för rent personliga preferenser.

Bild
Bild

Primära krav

Det första du bör tänka på är rummets storlek. Om du inreder ett litet kök bör du vägra mörka och tjocka nyanser som de viktigaste. Sådana färger kommer att se grova ut. Glasinsatser hjälper till att göra interiören lättare och friare. Var också uppmärksam på kompakta möbler.

Kontrasteffekten ser alltid snygg ut . Denna teknik är lämplig när du dekorerar något av rummen i huset. Du kan dekorera botten av köket i en mörk färg genom att installera headsetet i tjocka färger och dekorera toppen med ljusa färger. Ett ljust tak får rummet att se högre ut.

När du väljer möbler, glöm inte inredningsstilen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var noga med att kolla vilken färgpalett som är lämplig för en viss riktning . Tänk också på fasader och struktur. Inte bara färg är viktigt, utan också duon av texturer av material och deras texturer. Naturligt trämaterial ser bra ut och har en original konsistens. Denna visuella komponent bör kombineras med andra texturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Harmoni med andra nyanser

Kombinationen av färger är en viktig komponent i alla interiörer. Färgen på wenge ser bra ut med många färger och nyanser, men designers anser att några alternativ är de mest framgångsrika och lönsamma.

Ljusa färger . Om du ska kombinera wenge med vitt ska det vara tjockt och mörkt. Denna färgduo anses vara den mest mångsidiga och utbredda. För köket används en kontrasterande kombination oftast i moderna riktningar. En väldesignad design är när vitt spelar rollen som bakgrund för mörka wengefärgade möbler och andra dekorativa element. Du kan måla väggar och tak vita innan du dekorerar köket med en träuppsättning. Ett bord i ett enda färgschema med skåp och andra möbler kommer också att se bra ut. När det gäller gardiner kan deras mättnad vara vilken som helst. I detta fall är rummets storlek viktig. Lätta gardiner för kompakta rum och mörka gardiner för större rum. När du väljer det andra alternativet, se till att ta hand om ytterligare ljuskällor.

Bild
Bild

Beige . Den beige färgen och dess olika nyanser (vanilj, cappuccino och andra populära alternativ) passar bra med wenge. Detta är en framgångsrik duo för klassiska stilar. Designers rekommenderar att du använder tjocka toner för att dekorera den nedre delen av rummet, medan de lämnar ljusa beige toner för de övre ytorna. Med en beige färg kommer den tjocka tonen av wenge att avslöja sig i full kraft. När du väljer denna färg rekommenderar proffs att dekorera golvet genom att kombinera ovanstående två färger i ett klassiskt rutmönster. Detta kommer att tillföra dynamik och uttrycksfullhet till interiören. Du kan komplettera interiören med gardiner i chokladfärger.

Bild
Bild

Grå . När du designar en kombination med grått är det lämpligt att välja en lila nyans av wenge. Denna färgpalett är perfekt för moderna designtrender. När du inreder ett rymligt rum kompletteras mörka möbler med ett glasförkläde i lila toner. Om du vill använda grått för väggdekoration, välj dekorativt gips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grön . Denna färg är utmärkt för att fräscha upp interiören. En duett med denna färg väljs när man inreder ett lantligt och shabby chic kök. Och det är också lämpligt för inredning i stil med Provence. Grönt förknippas med naturlighet och naturlighet. I denna ton och dess olika nyanser kan du välja gardiner, ett förkläde och dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild

Orange . Kombinationen med apelsin väljs av fans av originella och ovanliga kombinationer. Men i det här fallet måste du välja en delikat och dämpad nyans. En terrakottafärgning skulle också fungera utmärkt. Textilelement (dukar och gardiner), belysningsarmaturer, persienner samt fasaderna på köksuppsättningen i den övre delen av rummet väljs i solens färg och saftiga apelsiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svart . Klassiska färger har en mångsidig egenskap för att se bra ut med andra färger och nyanser. Genom att välja svart som kompletterande färg får du en strikt och snygg inredning, men denna inredning är endast lämplig för ett stort rum. Mörka färger får rummet att se mindre ut. Och du bör också tänka på belysningen.

Bild
Bild

Blekad ek . En uttrycksfull och populär kombination av wenge med blekt ek väljs om uppgiften är att få en strikt och samtidigt raffinerad inredning. I det här fallet kan mättnaden av den primära färgen vara vilken som helst. Välj med tanke på rummets storlek. Det rekommenderas starkt att endast använda högkvalitativa och naturliga material för att avsluta rummet, i detta fall kommer resultatet att överträffa alla förväntningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kompakta rymddesignregler

Wengefärg kan säkert användas när du inreder ett litet rum om du väljer ljusa och mjuka nyanser. När det gäller tjocka färger sker de också, men uteslutande som ytterligare dekorativa element och accenter. Annars kommer interiören att visa sig vara grov och påträngande. I små rum används mörka färger för kontrast och belysning av ljusa toner. Om du vill kan du ordna golven med en mörk wenge -nyans och placera ett ljust kök på det.

För väggar och tak är det bättre att välja ljusa och ljusa färger.

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att dekorera ett rum i etnisk lantlig stil, är korta gardiner i känsliga beige toner perfekta för att dekorera fönsteröppningar. För klassiska dekorativa riktningar är det bättre att välja långa gardiner av lätta tyger. Glöm inte texturer och texturer, vilket hjälper till att göra rummet visuellt större. Vi pratar om glans, glasytor och andra element som blockerar ljus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ljusa färger

Som ett experiment kan du lägga till ljusa färger i inredningen, som kommer att spela rollen som accenter och ge interiören en rytm. Den trendiga vinröda färgen är fantastisk, men denna kombination bör väljas för rymliga kök.

I vissa fall kommer flashig lime och ljusorange att se ut som wengetoner.

Dessa färger gör interiören innovativ och ultramodern. Kom ihåg att uttrycksfulla nyanser är ett tillägg och bör begränsas i antal. Om köket har öppna hyllor eller skåp med transparenta dörrar, kommer ljusa rätter att hjälpa till att dekorera rummet. Och även till försäljning kan du hitta flerfärgade hushållsapparater.

Rekommenderad: