Dammsamlare För En Dammsugare: Funktioner I Universella återanvändbara Påsar, Typer Av Dammuppsamlare. Egenskaper Och Mått På Tyg Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Dammsamlare För En Dammsugare: Funktioner I Universella återanvändbara Påsar, Typer Av Dammuppsamlare. Egenskaper Och Mått På Tyg Och Andra Modeller

Video: Dammsamlare För En Dammsugare: Funktioner I Universella återanvändbara Påsar, Typer Av Dammuppsamlare. Egenskaper Och Mått På Tyg Och Andra Modeller
Video: Hur byter jag min dammsugarpåse och rengör filtren? 2024, Maj
Dammsamlare För En Dammsugare: Funktioner I Universella återanvändbara Påsar, Typer Av Dammuppsamlare. Egenskaper Och Mått På Tyg Och Andra Modeller
Dammsamlare För En Dammsugare: Funktioner I Universella återanvändbara Påsar, Typer Av Dammuppsamlare. Egenskaper Och Mått På Tyg Och Andra Modeller
Anonim

Idag är dammsugaren en av de viktigaste hushållsapparaterna för rengöring av huset. Det är dock inte många som vet att det viktigaste elementet i designen av en dammsugare är en dammuppsamlare. Sådana element kan tillverkas av olika material. Beroende på typ ger de olika användningstider. I artikeln hittar du egenskaperna hos moderna modeller, samt råd om deras val och användning.

Särdrag

Som namnet antyder är dammuppsamlaren utformad för att samla damm och skräp medan dammsugaren är igång. Samtidigt passerar luften genom nätet, och föroreningarna förblir i en tillförlitlig "lagring" tills rengöringen är slut. När det fylls måste elementet rengöras eller slängas med innehållet (detta beror på produkttypen).

Bild
Bild

Äldre dammsugare använde påsar. Huvudproblemet var att produkterna ofta revs. Moderna dammuppsamlare är vanligtvis gjorda av ganska hållbara material, eftersom skador på detta element kan leda till allvarliga skador på enheten. Idag använder tillverkare vanligtvis plast för tillverkning av dammpåsar. Tygpåsar finns också. Men nu är de gjorda av flerskiktsmaterial. Dammuppsamlare med vattenfilter, alternativ av cyklontyp och några andra är mycket populära.

Bild
Bild

Typer och deras egenskaper

Det finns två huvudtyper av dammuppsamlare för dammsugare: påse och behållare. Storleken på både dem och andra kan vara olika. Det beror på dammsugarens specifika modell och ägarens individuella behov. Om allmän rengöring utförs ofta köps som regel en dammsugare med stor kapacitet. För ett litet rum eller enstaka rengöring är en kompakt enhet avsedd för en liten dammuppsamlare lämplig.

Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna enheter används främst dammuppsamlare av behållartyp. Sådana produkter måste rengöras efter varje rengöring. De måste också tvättas regelbundet.

Många tillverkare levererar fortfarande dammpåsar som är mycket efterfrågade. Väskemodeller kan vara engångs- eller återanvändbara. De är gjorda av papper eller tyg, de kan ha olika tjocklekar, liksom flera lager, vilket avsevärt ökar produkternas hållfasthet.

Idag används engångsalternativ sällan (vanligtvis pappersmodeller). Antalet användningsområden för återanvändbara tygprodukter beror direkt på materialet som används i produktionen. Vanligtvis har utbytbara väskmodeller från kända tillverkare en ganska lång livslängd. Livslängden för billiga analoger har reducerats avsevärt.

Bild
Bild

Vissa dammpåsar är endast kompatibla med specifika märken av dammsugarmodeller. Det finns också universella typer av väskor. De är lämpliga för nästan alla enheter, vilket uppnås genom en extremt enkel produktdesign.

Behållartyperna av dammuppsamlare inkluderar vattenfilter och alternativ av cyklontyp. Cyklonfilterprodukter är vanligtvis tillverkade av transparent plast. Kärnan i arbetet med ett sådant filter är att tillföra luft till behållarens insida. Resultatet är en liten luftcentrifug, på grund av vilken allt skräp och damm lägger sig på behållarens botten och väggar. Dessa modeller använder också vanligtvis ett extra HEPA -filter, som är utformat för att rengöra luften som kommer ut från enheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera huvudfördelar med cyklonfilter:

  • hög rening och filtrering;
  • kvarhållande av skadliga mikrober och bakterier;
  • lång livslängd;
  • enkel rengöring och skötsel.
Bild
Bild

Enheterna som använder vattenfiltret liknar vanliga containerdammuppsamlare. Den största skillnaden är användningen av vatten, där damm och skräp lägger sig. Naturligtvis är priset på sådana enheter högre, men deras effektivitet är flera gånger högre. Fördelarna med denna version av dammuppsamlaren:

  • maximal effektivitet (dammeliminering är nära 100%);
  • närvaron av en våtrengöringsfunktion, som gör att du kvalitativt kan befria rummet från föroreningar;
  • användarvänlighet (smutsigt vatten hälls helt enkelt ut och behållaren tvättas och installeras tillbaka).
Bild
Bild

Hur väljer man?

Moderna tillverkare erbjuder en mängd olika dammsugare med olika typer av dammuppsamlare. Det är bättre att välja en enhet bland sortimentet av kända märken. De har redan vunnit köparnas förtroende genom kombinationen av effektivitet och hög kvalitet på sina produkter.

Du kan titta närmare på produkterna från Samsung -märket. Det världsberömda företaget levererar olika typer av dammsugare till marknaden för hushållsapparater. Tillverkaren fortsätter att producera enheter med dammuppsamlare i säckar, men han lyckades minska de uppenbara bristerna i sådana modeller. Till exempel har påsar från Samsung flera lager av nätbeläggning.

Bild
Bild

Den speciella syntetiska strukturen och mikrofiltren fångar damm på ett tillförlitligt sätt utan att släppa in det i rummet.

LG -märket utmärks också av den höga kvaliteten på sina produkter. Detta företag tillverkar dammsugare med ett brett utbud av dammuppsamlare. Det är samma påsar, behållare och vattenfilter. Återanvändbara påsar finns i olika storlekar (till exempel 116x110 mm, 96x87 mm, etc.).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Philips är ett annat välkänt varumärke som har fått konsumenters erkännande. Han erbjuder en mängd olika rengöringsanordningar. När det gäller enskilda dammuppsamlare finns påsar med ett femlagers filtreringssystem till försäljning, antiallergen behandling. Produktvolymerna är olika.

Bild
Bild

Förutom modellerna av de listade märkena är produkter från Bosch, Karcher, Electrolux populära. Det finns också företag på marknaden som endast sysslar med produktion av dammuppsamlare. Bland dem finns Filtero och Topper. Produkter från båda tillverkarna är mycket tillförlitliga. Påsar av dammuppsamlare rivs inte och kommer garanterat att hålla länge. De har flera lager av filtrering, är gjorda av höghållfasta tyger och kan hålla kvar cirka 96% damm. Produkterna säljs i kit, som kan innehålla upp till 10 påsar.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en tygdammsugare bör du vara uppmärksam på den önskade volymen, produktens egenskaper. Kom ihåg att ju fler lager en produkt har desto bättre filtreringskvalitet. Du kan köpa en uppsättning påsar från tillverkaren av din dammsugare eller en uppsättning universalprodukter som passar alla enheter.

Kontakta säljaren för råd, han hjälper dig att navigera i det föreslagna sortimentet.

Hur man använder?

Driften av dammuppsamlare av behållartyp är ganska enkel. Efter rengöring rengörs behållaren från skräp, sköljs med vatten, torkas och installeras på plats. En sådan dammuppsamlare förblir hos ägaren av utrustningen under hela dammsugarens livslängd. Det behöver inte ändras, det är tillräckligt för att hålla det rent.

Bild
Bild

Om en engångspåse är installerad i din dammsugare, slängs den efter rengöring helt enkelt och en ny installeras på plats. Detta medför dock extra kostnader för köp av nya kit. Därför är det mer lämpligt att använda återanvändbara modeller.

Bild
Bild

Vården av återanvändbara väskdammsugare består i deras regelbundna handtvätt. Detta är nödvändigt för att förhindra uppkomsten av olika patogena mikrober och skadliga bakterier.

Låt oss titta närmare på påsrengöringsprocessen.

Till att börja med, sätt på dig gummihandskar. Efter att produkten har tagits bort från dammsugaren rekommenderas att den läggs i en plastpåse så att damm inte sprids runt i rummet. Annars måste du börja städa igen. Det måste finnas ett speciellt klipp på påsen. Det måste tas bort. Sedan bör du försiktigt vända påsen och skaka ut innehållet i papperskorgen. Vissa utrustningsägare utför denna procedur utomhus för att helt eliminera spridningen av damm runt huset.

Bild
Bild

Sedan måste du börja rengöra själva påsen. De flesta produkter tål lätt fukt och rengöringsmedel, så de kan tvättas med vanligt pulver eller tvål. För dessa ändamål kan du också använda olika tvättmedel. Det är värt att noggrant tvätta allt damm och se till att det inte finns skräp kvar i påsen. Det är viktigt att torka påsen helt innan du lägger tillbaka den i dammsugaren.

Bild
Bild

Man bör komma ihåg att påsar av dammuppsamlare gradvis försämras från frekventa tvättar. Deras filter slits ut, vilket kan leda till att damm strömmar tillbaka in i rummet. Därför måste även återanvändbara påsar bytas regelbundet.

Rekommenderad: