Dammsugare (71 Bilder): Enhet, Driftsprincip Och Bruksanvisning För Hushålls- Och Andra Modeller, Typer Av Dammsugare. Val Av Tillbehör

Innehållsförteckning:

Video: Dammsugare (71 Bilder): Enhet, Driftsprincip Och Bruksanvisning För Hushålls- Och Andra Modeller, Typer Av Dammsugare. Val Av Tillbehör

Video: Dammsugare (71 Bilder): Enhet, Driftsprincip Och Bruksanvisning För Hushålls- Och Andra Modeller, Typer Av Dammsugare. Val Av Tillbehör
Video: Hello Kitty Toy Vacuum Cleaner Unboxing & Demonstration 2024, April
Dammsugare (71 Bilder): Enhet, Driftsprincip Och Bruksanvisning För Hushålls- Och Andra Modeller, Typer Av Dammsugare. Val Av Tillbehör
Dammsugare (71 Bilder): Enhet, Driftsprincip Och Bruksanvisning För Hushålls- Och Andra Modeller, Typer Av Dammsugare. Val Av Tillbehör
Anonim

Dammsugaren har uppfunnits två gånger för att rengöra mattor och hushållskläder från damm. Den första "far" till dammsugaren var Daniel Hess från USA, efter att ha fått patent nr 29077 för "Carpet Sweeper" -anordningen 1860. Roterande borstar tog bort damm från mattans och ytterklädernas yta, sedan drog ett system med bälgar med ventiler in luft tillsammans med damm och passerade det genom 2 kammare med vatten. Dammet förblev flytande på vattenytan och renad luft kastades in i rummet. Dammsugarens andra "far" var den engelska civilingenjören Hubert Cecil Booth. 1901 uppfann han en mekanisk anordning för rengöring av mattor och andra hushållsartiklar från små skräp och damm. Inblåst i puffar av puffande rök, Puffing Billy (bokstavligen översatt "puffing Bill") drivs av en enkelslags bensinmotor.

Bild
Bild

Särdrag

En skrymmande, bullrig, pösig, stickande enhet placerades i en stor trätunna med en liten mängd vatten i botten för att befukta luftfiltret. Ett fläkthjul på samma axel med en bensinmotor sugade luft med damm in i enheten och passerade den genom en tjock filtbricka, till vilken en centrifugalpump kontinuerligt tillförde vatten. Damm, sot och sotpartiklar satte sig på den våta filten. Den tunga vagnen bar av ett par hästar.

I slutet av 1901 bytte Hubert Booth, efter att ha fått det kungliga godkännandet (en analog av ett modernt patent på en uppfinning) och en stor penningpris, bensinmotorn mot en elektrisk och installerat en trådreostat för att smidigt justera fläkthastighet. Dessa designförändringar reducerade signifikant buller och eliminerade rökiga avgaser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Booths eldrivna dammsugare användes för att avlägsna damm från mattor och mattor av en tjänare vid kungliga hovet i Westminster Abbey under kroning och regeringstid av kung Edward VII. Så, enligt historikers vittnesbörd, dök en modern universell enhet för rengöring av sopor och damm upp.

Sedan dess uppfinning har dammsugarens vikt, storlek, kroppsform och funktion förändrats mycket . Idag är sophämtningsenheten en kraftfull, kompakt, högteknologisk, lärbar enhet med en mikrokontroller. Toppen av teknisk utveckling i denna riktning är utan tvekan robotdammsugaren. Denna moderna högteknologiska enhet med en inbyggd luftturbin, en kraftfull dator, två mörkerseendekameror för att få en stereoskopisk bild av föremål, en mängd olika kropps- och temperatursensorer, inbyggda borstar och en klocka för sophämtning, efter en full laddning av batterierna, bibehåller autonomi i 4 timmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter 3,5 timmar går det automatiskt in i sökläget för strömförsörjning. När du ser ett eluttag 220V eller en dator med en USB-kontakt på planritningen eller med hjälp av sina inbyggda webbkameror, laddar enheten batterierna helt oberoende. En infraröd kamera och en ultraljudssökare gör att han kan röra sig fritt runt rummet i absolut mörker. Efter att ha angett den digitaliserade planlösningen i RAM -minnet kan roboten utföra våt- och kemtvätt i rummet, kringgå hinder (bord, skåp, stolar).

Efter en godtycklig omorganisation av saker och möbler i rummet, för att anpassa sig till de nya förhållandena, behöver robotrensaren skanna rummet tre gånger med sina kameror , kringgå den längs omkretsen och diagonalerna. Den grundläggande programvaran som utvecklarna utrustade robotdammsugaren med användes för att styra robotarmarna på taket på nödkraftenheten. Programmet har enorma möjligheter när det gäller självstudier och anpassning till förändrade miljöförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

Oavsett märke och tillverkare, hushållsdammsugare består av följande huvudenheter:

  • sophämtningsanordning: borstar, klockor, rullar, slitsar, sprutor;
  • kropp: elmotor, turbin, dammuppsamlare, filter;
  • anordningar för att transportera det insamlade avfallet till dammuppsamlaren: rör, slangar, inbyggda kanaler.

Sopuppsamlingsanordningen är den huvudsakliga funktionella enheten i konstruktionen av dammsugaren. Ett antal ömsesidigt uteslutande krav ställs på denna nod:

  • stort uttagsområde - säkerställer tillräckligt med vakuum för att suga in skräp tillsammans med luft;
  • lätt vikt och mått för enkel penetration till svåråtkomliga platser-pålitlig kontakt med den behandlade ytan;
  • smal specialisering av munstycken - en mängd olika fysikaliska egenskaper hos ytorna som ska rengöras från damm.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kroppen är dammsugarens huvudskyddselement. Tillverkad av plast, metall eller plast. Huset skyddar:

  • en person från elektrisk stöt vid oavsiktlig kontakt med strömförande delar;
  • inre delar av dammsugaren från stänk av vatten och damm.

Luft med damm eller skräp transporteras till dammsugarens filterelement genom plaströr. I inbyggda dammsugare tillverkas luftkanaler i form av kanaler inuti väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Dammsugaren arbetar enligt Bernoullis lag, känd för alla från skolan. Ett luftturbin skapar ett vakuum inuti renare kroppen. Vakuumet fördelas genom sugröret till borsten eller klockan. Lågtryckszonen under borsten eller flänsen suger in luft i hög hastighet tillsammans med damm och skräp. Vidare genom röret kommer luftflödet in i avfallsuppsamlingsfacket, där dammpartiklar och litet avfall lägger sig på filtret. Dammfri luft kastas tillbaka in i rummet genom ett hål på baksidan av fodralet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt Bernoullis lag fungerar lagen om en "naturlig dammsugare" - en tornado -. Luften, som rör sig med hög hastighet i en spiral ovanför jordens yta, skapar ett tryckfall som rycker upp hundratals gamla träd, bryter kraftledningar, förstör hängbroar, lyfter vatten från floder och sjöar, välter bilar och riv tak från hus. Cyklon -dammsugare fungerar enligt tornado -principen.

Luftturbinen med hög hastighet skapar en virvlande luftrörelse inuti renare kroppen . Lågtryckszonen sträcker sig längs anslutningsröret till borstuttaget. Skräp och dammpartiklar från mattan eller golvytan sugs in tillsammans med luftflödet genom borstuttaget och anslutningsröret och in i dammuppsamlingsfacket. Den dammiga luften inuti facket under inverkan av ett höghastighets luftturbin vrids till en snäv spiral. Centrifugalkraften "pressar" mekaniska dammpartiklar på den polerade sidoväggen i dammuppsamlingsfacket. På grund av sin egen vikt samlas skräp och dammpartiklar i en tratt i botten av facket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och deras egenskaper

Specialister och utvecklare använder International Classification of Goods and Services (ICGS) eller ISO -standarder för att klassificera dammsugare. För att förenkla proceduren klassificerar säljare och marknadsförare hushållsapparater för hämtning av hushållsavfall enligt följande:

  • dammsugare för kemtvätt (med engångspapperspapper, med återanvändbara tygpåsar, med vattenfilter för damm);
  • tvätt av dammsugare;
  • robotdammsugare;
  • dammsugare i form av en mopp med ångrengöring;
  • separator dammsugare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Genom konstruktionen av dammsamlaren

Dammsugare är:

  • med en trasa eller papperspåse;
  • behållare (cyklon);
  • behållare med en luftfuktare (vattenfilter).

En trasa eller pappersdammsamlare fungerar som ett vanligt luftfilter. Mikronporer i papper eller tyg fäller stora partiklar av damm, krita, sot och andra torra ämnen. Påsens fulla sensor stänger av turbinen när filtret är fullt. Fördelar med ett papper eller tygfilter:

  • lågt pris;
  • rengöring sker med vanlig skakning.
Bild
Bild

Nackdelar med ett papper eller tygfilter:

  • utsätts för mekaniskt slitage;
  • vid arbete med fina byggmaterial (cement, gips) kan filtret inte rengöras fullständigt;
  • om du arbetar intensivt eller med mycket damm krävs det ofta byte.
Bild
Bild
Bild
Bild

Behållaren (cyklon) dammuppsamlare är en icke-separerbar plastpatron med ett torrt filterelement . Används i cyklondammsugare. Den positiva kvaliteten hos behållarens dammuppsamlare är snabb och enkel rengöring genom att helt enkelt skaka den över behållaren. Den negativa kvaliteten hos behållarens dammuppsamlare är att plastbehållaren är mycket elektrifierad under drift; vid beröring för borttagning och ytterligare rengöring sker vanligtvis en ganska känslig urladdning av statisk elektricitet på fingrarna.

Behållarens dammuppsamlare med vattenfilter (luftfuktare) är en patron fylld med vatten. Luften vid filterinloppet delas upp i små bubblor i mikronstorlek. Luftrening från skräp sker i en fluidiserad bädd. Vätskans kontaktyta med luftinnehållande skräp i den fluidiserade bädden ökar 4-6 gånger.

För att förbättra vätningen av små partiklar av skräp, följt av att de lägger sig till botten av patronen, tillsätts ett ytaktivt medel till vätskan som fyller patronen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När luft med partiklar av skräp, rök eller damm pumpas genom en sådan vätska, fuktas små partiklar med vatten, följt av att de fastnar och sätter sig på botten av vattenfiltret. Patronens transparenta väggar gör det möjligt att visuellt kontrollera graden av fyllning av facket med damm under rengöringsprocessen. Fördelar med vattenfilter:

  • hög grad av luftrening från skräp, rök och damm;
  • rengör förorenat vattenfilter från förorening.

Nackdelar med vattenfilter:

  • ökat motstånd mot luftflöde;
  • rengöringsprocessen tar lång tid.
Bild
Bild

Genom specialisering

Det finns följande typer av dammsugare.

  • Utomhus . Den vanligaste typen av dammsugare för torr och våt rengöring av lokaler. Kroppen med sophämtningsanordningen är ansluten till golvstoftuppsamlaren med ett korrugerat eller teleskopiskt rör. Dammsugaren rör sig över golvet på två, tre eller fyra hjul.
  • Manuell . De används för rengöring av damm i kupén, i en garderob med ytterkläder och i små ytor.
  • Vertikala eller vakuummoppar . Hölje, dammuppsamlare och motor med fläkt är integrerade i höljet nära sugröret.
  • Inbyggt . Kraftverket och dammuppsamlaren installeras i tekniska nischer eller mellan husets skiljeväggar. Storleken på arbetsområdet begränsas av slangarnas längd. En betydande nackdel: för att reparera den inbyggda dammsugaren är det nödvändigt att demontera en del av rummet.
  • Bil . De arbetar från fordonets inbyggda nätverk 12V. De skiljer sig från andra i sin lilla storlek och höga effekt.

Via en likriktare kan du ansluta till ett 220V -nätverk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter layout

Väskans effekt, funktionalitet och design beror på närvaron av enskilda enheter (layout) i dammsugaren. En modern hushållsdammsugare består av separata enhetliga enheter för:

  • säkerställa högkvalitativ montering av robotmanipulatorer utan mänskligt ingripande;
  • utbytbarhet med andra modeller av enskilda delar och enheter;
  • användning för arbete med en universell uppsättning munstycken;
  • användning av enhetliga plastfodral med modern design.

Under de senaste 50 åren har utvecklare som är besatta av att öka försäljningen till varje pris skapat många olika dammsugare och andra enheter för rengöring av hem och rengöring av hushållsartiklar från damm. För att få ordning på saker och ting i utvecklingen har uppfinnarna skapat en detaljerad klassificerare baserad på konsumentegenskaperna hos en viss modell. I enlighet med denna klassificerare kan alla olika modeller av kommersiellt tillgängliga dammsugare delas in i följande typer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golv . Den vanligaste typen av hushållsdammsugare för rengöring av lägenheter och kontor. Kroppen som håller på att rengöra rör sig längs golvet på två eller fyra rullar. Dammuppsamlaren med stor kapacitet gör det möjligt att rengöra flera rum utan att rengöra dammfiltret med delvis demontering av fodralet. En uppsättning utbytbara borstar, klockor och sprayer gör att du kan utföra våt- och kemtvätt, dammborttagning, måla väggar och tak och annat arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikal . Den används för rengöring av lägenheten. Den skiljer sig från andra modeller genom sin smala, vertikalt placerade kaross och frånvaron av en slang. Dammsugarens smala vertikala kropp kan tränga in i de smalaste och andra svåråtkomliga platserna. Under arbetets gång behöver du inte böja dig eller trycka hårt på borsten.

Denna funktion gör denna typ av dammsugare oumbärlig hjälpare för personer med funktionsnedsättning, frakturer och andra sjukdomar i muskuloskeletala systemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Inbyggd . Det används för rengöring av lyxiga lägenheter. Arkitekterna i sådana lägenheter ägnar stor uppmärksamhet åt inbyggda apparater. Detta tillvägagångssätt för planering låter dig öka "bostadsutrymmet", ta bort alla hörn som sticker ut i rummet, ta bort spis, kylskåp, luftkonditionering, garderob och skåp i väggnischerna. Det är särskilt bekvämt att använda den inbyggda dammsugaren när du ordnar vardagsrum eller sovrum i två plan.

Under rengöringsprocessen behöver du inte flytta dammsugaren till andra våningen längs en spiraltrappa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cyklonisk . Avser dammsugare utan sopsäck. Luft- och dammpartiklar som kommer från sugledningen spiralformas i avfallsbehållaren och roterar med en hastighet av 8 000 till 10 000 varv / min. Centrifugalkraft kastar damm och skräppartiklar på husets inre vägg. Partiklar av damm och skräp under sin egen vikt glider ner på den polerade ytan och faller ner i vattentanken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättning . Enheten innehåller två behållare och är avsedd för våtrengöring av laminerade golv, mattspår eller lackerad parkett. Färskvattentanken fylls med vatten från kranen med tillsats av en lock flytande tvål eller ett pastatvättmedel. Avloppsvattentanken förblir tom. I början av rengöringen sprutas vatten med tvättmedel på golvet genom ett speciellt munstycke. 10-15 minuter efter byte av munstycke växlar dammsugaren till sugläge för att ta bort upplöst smuts och överflödig vätska från golvet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Uppmärksamhet! Dammsugaren ska användas med försiktighet vid våtrengöring av obelagd parkett eller omålade trägolv. För att förhindra att parketten stiger "på bakbenen" och sprickor på golvbrädorna från trädets svullnad från överflödig fukt, är det nödvändigt att ta bort vätskan med en dammsugare några minuter efter att sprutningen avslutats.

Bild
Bild

Robotdammsugare . En tjock rund skiva i form av en surfplatta med utskjutande pekprober, många sensorer och blinkande indikatorer - så här ser en robotdammsugare ut, som fungerar under kontroll av mikrokontroller. Den smarta enheten drivs av inbyggda litiumpolymerbatterier. En laddning varar i 3 timmar kontinuerlig användning. Innan rengöringen påbörjas måste du ange en detaljerad digitaliserad planritning i enhetens RAM -minne, hälla vatten och tvättmedel i behållaren. Efter det återstår att trycka på "start" -knappen och vänta på att processen är slut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Soffa . För att de stoppade möblerna ska vara en plats för vila och inte sprida textilkvalster runt lägenheten, har fint damm och skräp utvecklats och serieproducerade dammsugare för stoppade möbler. Soffdammsugare är utrustade med en turboborste och en ultraviolett lampa.

Det fina dammfiltret gör rengöringsprocessen så bekväm som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikal sladdlös dammsugare "2 i 1 ".

Enheten har ett antal unika funktioner:

  1. fullständigt oberoende av ett eluttag;
  2. snabb batteriladdning inom 3-4 timmar;
  3. transparent avfallsbehållare med visuell kontroll av påfyllningsnivån;
  4. snabb rengöring av behållaren utan kontakt med damm;
  5. en kraftfull turbin med avstängningsgivare för sugledning;
  6. tryckregulator på sugledningen;
  7. en spänningsstabilisator gör det möjligt att bibehålla en konstant sugkraft när den drivs från ett batteri;
  8. möjligheten att separera sugblocket från handtaget.
Bild
Bild
Bild
Bild

Separator . Den kraftfulla centrifugen suger upp skräpet tillsammans med damm och smuts, varefter det kommer in i vattentanken. Centrifugen roterar vattnet med upp till 30 000 rpm. Centrifugalkraft skjuter damm och skräp mot de polerade tankväggarna och sätter dem till botten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cyklonisk typ . I en cyklondammsugare kommer ett kraftfullt virvelflöde med damm in i rengöringstanken. Plastribbor inuti kammaren klämmer miniatyrtornado, skräp och damm faller till botten. Luften renad från damm kastas ut från dammsugaren in i rummet. I utformningen av cyklondammsugaren finns inga vanliga filter för damm från vadderad polyester.

Den största nackdelen med dessa dammsugare är det högfrekventa ljudet, som påminner om bullret från ett jetflygplan som tar fart.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationär (inbyggd) . Det används för torr och våt rengöring av stora lägenheter, kontor, butiker och stormarknader. Det är ett våt- och kemtvättssystem inbyggt i byggnaden.

En stationär dammsugare består av följande huvudenheter:

  1. central enhet;
  2. pneumatiska ventiler;
  3. Luftkanaler;
  4. slang med teleskophandtag;
  5. utbytbara munstycken.

Den största nackdelen med en inbyggd dammsugare är komplexiteten i rengöringsfilter från damm, underhåll och reparation. För reparation och underhåll av en stationär dammsugare krävs delvis demontering av byggnadsstrukturen: borttagning av falska paneler och skiljeväggar, tillfällig frånkoppling av elkablar eller delvis demontering av dolda ledningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Extraktor . Specialiserad dammsugare för kemtvätt och tvätt av mattor och golvbeläggningar hemma. Den fuktsäkra konstruktionen av turbinen och den speciella utformningen av rörledningarna utesluter inträngande av fukt på konstruktionens strömbärande element.

Dammsugaren består av:

  1. en avtagbar plasttank som är resistent mot stötar och kemikalier;
  2. en sugturbin i två steg;
  3. en centrifugalpump för tillförsel av ett dubbelmembranrengöringsmedel i en fuktsäker kapsel;
  4. avtagbar tvättmedelstank med skumdämpande anordning;
  5. höghastighetsskydd mot kortslutning och överbelastning.

För att underlätta rörelse på mattan i dammsugarens kropp finns det sfäriska stopp med polykarbonatbollar istället för hjul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt överenskommelse

Enligt deras avsedda syfte, hushålls- och hushållsdammsugare är indelade i:

  • anordningar för allmänna ändamål;
  • specialiserade enheter;
  • Kemtvättsanordningar;
  • apparater för våtrengöring.

Med hjälp av en dammsugare kan du utföra kemtvätt av lokaler och våtrengöring. För varje typ av rengöring tillverkar tillverkarna allmänna och specialanordningar. Enligt enhetens driftsläge för rengöring av damm kan det finnas:

  • golvstående (väger 3-8 kg);
  • manuell (väger upp till 3 kg).
Bild
Bild
Bild
Bild

Manualen är av följande typer:

  • stång, ha en stav eller handtag på kroppen;
  • ryggsäck, fäst i form av en ryggsäck bakom ryggen eller i form av en väska över axeln.

Av design är dammsugare:

  • horisontell rakt igenom;
  • vertikal med cyklon;
  • med en dammuppsamlare i en fluidiserad säng.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av komfort:

  • standard design;
  • överlägsen komfort.

För att förbättra komforten använder tillverkare vanligtvis:

  • transparent indikator för att kontrollera fyllningsgraden av dammfacket;
  • säkerhetsbrytare vid överflöd av dammfacket;
  • tyristorbaserad regulator för smidig förändring av turbinens rotationshastighet;
  • fjäderkabelstaplare;
  • utbytbar kassett för pappersfilter;
  • en anordning för att pressa damm i påsar;
  • plastfodral för förvaring av ytterligare tillbehör;
  • fjärrkontroll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt lagringsmetoden är dammsugare indelade i:

  • lagras öppet (när det inte fungerar, förpackat i en låda eller puff);
  • inbyggd (kräver inte förpackning för förvaring).

Förutom ovanstående funktioner klassificeras enheterna efter effekt, märken, modeller, länder, tillverkare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillbehör

Med separat köpta komponenter kan du självständigt montera tillbehör till dammsugaren (färgspruta, separator). Detta tillvägagångssätt hjälper till att spara så mycket som möjligt på konverteringen av dammsugaren utan att kompromissa med kvaliteten. En adapter (adapter) låter dig använda bilagor från en dammsugarmodell från en annan tillverkare för drift. Detta tillvägagångssätt maximerar enhetens omfattning samtidigt som du sparar pengar betydligt. De som äger en svarv kan göra en universell adapter för en dammsugare med egna händer enligt ritningar från Internet. En korrugerad slang (korrugerad) används vanligtvis för att ansluta kroppen till borsten.

Korrugering med en diameter på 32 mm är lämplig för dammsugare LG, Samsung, Elenberg, Thomas, Bosch, Philips.

Bild
Bild
Bild
Bild

Aspiratorn används för att suga vätska från luftvägarna med hjälp av en dammsugare . Aspiratorn arbetar enligt Bernoullis lag på grund av tryckskillnaden. Tvångsavlägsnande av slem och vätska är nödvändigt för bronkial astma, lunginflammation, trängsel i övre luftvägarna. Aspiratorns design gör den helt säker att använda. Med hjälp av adaptrar förvandlas dammsugaren till en universell enhet för rengöring av golv, mattor och möbler från damm, måla en bil, behandla en trädgård från skadedjur, ventilera en källare och ett växthus av polykarbonat, förbereda grill och kokta potatisrätter på grill.

För lägenheter där patienter med tuberkulos, hiv, könssjukdomar och andra kroniska och farliga sjukdomar bor, rekommenderas att vara uppmärksam på en våt rengöringsborste med inbyggd UV-emitter. När sändaren slås på och en 2% kloraminlösning används för våtrengöring ger dammsugaren fullständig sterilisering av rummet i 3 timmar.

En sådan pensel kommer också att vara användbar för att desinficera en lägenhet efter influensa eller SARS.

Bild
Bild

Urvalstips

En modern dammsugare är en komplex elektronisk enhet baserad på mikroprocessorer. Innan du köper den bör du noggrant läsa den detaljerade beskrivningen av den valda modellen på tillverkarens webbplats och göra ett urval enligt parametrarna. Det är bättre att inte använda beskrivningen på webbplatserna för säljare av komplexa hushållsapparater, den har en uttalad "PR-konnotation", kanske frånvaron eller snedvridning av tekniska parametrar, det finns ingen beskrivning av bristerna.

Bild
Bild

I avsaknad av en beskrivning på ryska på tillverkarens webbplats kan du använda en onlineöversättare gratis, som är tillgänglig på stora internetportaler. I den tekniska beskrivningen av hushållsapparater finns det inga komplexa adverbialfraser, så maskinöversättning är tillräckligt för att förstå och noggrant studera. När du köper en modern dammsugare för hemmet måste du välja den enligt ett antal viktiga parametrar:

  • turbinplats (vertikal, horisontell, filtercyklon);
  • luftturbineffekt;
  • luftreningssystem;
  • vikt och dimensioner;
  • typ av filterelement (filterpapperspåsar, cyklonfilter, vattenfilter);
  • förmågan att utföra våtrengöring av golv och matta med hjälp av enheten;
  • användarrecensioner på forum på Internet, diskussion om fördelarna och nackdelarna med modellen.
Bild
Bild

För dem som gillar att resa och anställda som ofta reser på affärsresor, rekommenderas det att köpa en rese- eller bildammsugare som är liten i storlek och vikt.

Med hjälp av en uppsättning eurokontakter och adaptrar kan du ansluta dammsugaren till ett eluttag i alla länder i världen.

Bild
Bild

Användarmanual

När du använder en dammsugare måste du följa reglerna för elsäkerhet och brandsäkerhet. Strikt efterlevnad av dem kommer att säkerställa tillförlitlig drift av enheten och öka dess livslängd.

  • Dammsugaren måste användas i ett torrt, ventilerat utrymme vid rumstemperatur.
  • Innan du startar dammsugaren är det nödvändigt att visuellt kontrollera frånvaron av vätskeläckage från insidan av fodralet, eluttagets och pluggens användbarhet, anslutningssladdens integritet.
  • Efter att ha transporterats från affären vid en negativ temperatur eller efter långtidsförvaring i en ouppvärmd loggia eller på en balkong på vintern, är det nödvändigt att hålla dammsugaren i rummet innan den slås på i minst 6-8 timmar för att torka ut kondensdroppar på höljet och ledande delar och delar.
  • Det är förbjudet att använda dammsugaren vid strömspänningar, ofta strömavbrott.
  • Det är förbjudet att använda icke-standardiserade nätkablar och säkringar, tillsätta aromatiska oljor, toalettvatten, örtteer, deodoranter, aggressiva kemiska vätskor i vattnet i luftfuktarutrymmet.
  • Slå inte på dammsugaren i närvaro av pappersdamm, flis, fint silikat eller slipande damm, explosiva, aggressiva och mycket aktiva gaser och vätskor (bensin, lösningsmedel, aceton, dikloretan, högt syrehalt) i luften.
  • Det är strängt förbjudet att slå på dammsugaren efter en kraftig påverkan på kroppen eller fallande från en hög höjd.
  • Om en sprakande, brinnande lukt, rök uppstår under drift är det nödvändigt att stänga av dammsugaren omedelbart och kontakta en serviceverkstad.
  • Det är strängt förbjudet att själv åtgärda felet.

Om du inte gör det kan det leda till elektriska stötar eller skador på enheten.

Bild
Bild

Du kan ta reda på principen för Krausens separator dammsugare genom att titta på videon nedan.

Rekommenderad: