Bordsplatta Elektriska Minivarmugnar: Vilken Minikonvektionsugn Ska Du Välja För Ditt Hem? Spott- Och Grillmodeller, Miniongugnar Med Mera

Innehållsförteckning:

Video: Bordsplatta Elektriska Minivarmugnar: Vilken Minikonvektionsugn Ska Du Välja För Ditt Hem? Spott- Och Grillmodeller, Miniongugnar Med Mera

Video: Bordsplatta Elektriska Minivarmugnar: Vilken Minikonvektionsugn Ska Du Välja För Ditt Hem? Spott- Och Grillmodeller, Miniongugnar Med Mera
Video: Madhuri Dixit & Rishi Kapoor Song - Dil Dene Ki Ruth Aayi (HD) - Prem Granth - Best Romantic Song 2024, April
Bordsplatta Elektriska Minivarmugnar: Vilken Minikonvektionsugn Ska Du Välja För Ditt Hem? Spott- Och Grillmodeller, Miniongugnar Med Mera
Bordsplatta Elektriska Minivarmugnar: Vilken Minikonvektionsugn Ska Du Välja För Ditt Hem? Spott- Och Grillmodeller, Miniongugnar Med Mera
Anonim

Hushållens kompakta hjälpare i köket är för närvarande mycket populära. Dessa enheter inkluderar stationära elektriska miniugnar med konvektion.

Särdrag

Moderna miniugnar med konvektion presenteras i stora mängder idag. Tillverkare av sådana enheter försöker kombinera kompakta dimensioner med ganska stor funktionalitet. De flesta modeller av elektriska miniugnar på bordsskivor har flera driftslägen. Sådana alternativ gör det möjligt för hemmafruar att avsevärt förenkla processen att förbereda läckra rätter för sitt hushåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Konvektion är en viktig funktion som många kompakta elektriska enheter har . Fler och fler människor väljer kaminer med detta alternativ på sistone. Denna funktion har många fördelar. En av dem är tillagningstiden. Konvektionstillagning tillagas mycket snabbare än vanliga tillagningslägen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många hemmafruar använder också elektriska miniugnar för att förbereda läckra bakverk. De noterar att konvektionsläget hjälper till att laga till exempel pajer eller ostkakor bättre, eftersom rätterna bakas väl. Och även när du använder det här läget får bakverkets översta skorpa en vacker och aptitlig färg.

Vad är dem?

Elektriska miniugnar finns i olika storlekar. Små enheter kallas rostare. De är fantastiska för att göra läckra bakade smörgåsar eller smörgåsar på några minuter. Ofta kallas sådana anordningar i folkmun för att bara steka enheter. Rostarens volym är vanligtvis liten - endast 9-12 liter.

Andra typer av elektriska miniugnar har en volym på 18-22 liter. De väljs oftast ut för familjen. Med denna apparat kan du genast värma flera rätter. Du kan också använda dem för bakning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fläktar av större kaminer bör vara uppmärksamma på enheter med en volym på 20 till 45 liter. Experter noterar att sådana spisar redan är ett alternativ för att byta ut de vanliga ugnarna. Med deras hjälp kan du laga inte bara läckra rätter och bakverk, utan också baka kött, fisk eller vilt.

Miniugnar skiljer sig åt i sin design. Så de enklaste enheterna har bara 1-2 värmeelement. Dessutom kan varje sådant element fungera antingen självständigt eller båda tillsammans.

Vissa modeller av elektriska bordsugnar med en volym på 40-45 liter och har oftare en speciell spott. Med den här enheten kan du enkelt laga utsökt kött eller kyckling.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tallrikar med en volym på 50-60 liter har god funktionalitet. Så bland de extra funktionerna i sådana enheter finns det också ett grillalternativ. Med det här läget kan du laga mat med en krispig smak. Och även den här funktionen låter dig avsevärt spara tid i köket för matlagning.

Kontrollen av miniugnar kan vara olika. Det finns enheter med mekanisk styrning. Vem som helst kan hantera användningen av sådana enheter, eftersom det är ganska enkelt.

Fläktar av moderna nyheter kan dock föredra ugnarna med elektronisk styrning. Sådana enheter har en vacker design och ser bra ut i köket, kompletterar interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ångkonvektions miniugnar är bland de mest populära modellerna idag. Sådana enheter har stor funktionalitet, och vissa modeller har till och med ett speciellt självrensande program från smuts och lukt (till exempel Panasonic NU-SC101WZPE). Eftersom ånga används i matlagning kan du minska mängden vegetabilisk olja som konsumeras. Det rekommenderas att uppmärksamma sådana enheter till personer som noggrant övervakar deras hälsa.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Att välja en elektrisk miniugn för ditt hem är inte alltid en lätt uppgift. Experter på hushållsapparater rekommenderar att du inte bara uppmärksammar dess utseende och kostnad utan också vissa tekniska egenskaper innan du köper en sådan produkt. En av dessa viktiga punkter är uppsättningen tillgängliga alternativ.

Så, i vissa enheter, utöver vanliga tillagningslägen, finns det också möjlighet till snabb avfrostning. Sådana anordningar är väl lämpade för hektiska hemmafruar, eftersom de gör att de avsevärt kan spara tid för avfrostning och sedan matlagning.

Andra användbara funktioner inkluderar grillfunktionen och ugnens självrensande program.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan viktig egenskap som rekommenderas att tänka på innan du köper en miniugn är enhetens kraft.

Om du inte vill spendera lång tid på att laga mat eller tina upp fryst kött, är det i det här fallet bättre att föredra elektriska enheter med hög effekt.

Denna tekniska indikator måste anges av tillverkaren. Det finns i instruktionerna för enheten.

Idag finns det många modeller av elektriska miniugnar som har bra tekniska egenskaper. Ett sådant instrument är Supra MTS-210 . En sådan enhet väljs av många familjer på 3-4 personer. Denna miniugn har en kapacitet på 20 liter. Men trots sin relativt små volym kan den till och med matcha några stora ugnar.

Bild
Bild

Med hjälp av en sådan enhet kan du enkelt laga ett stort utbud av rätter, samt glädja ditt hem med läckra bakverk. Du kan också använda denna miniugn för att snabbt tina halvfabrikat eller rostat bröd. Det finns också en grillfunktion samt ett spett. En sådan enhet är ganska bekväm att använda, eftersom den också har en automatisk avstängningsfunktion.

En annan ganska populär modell är Rolsen KW-2626HP . Denna apparat har en varmluftsugn.

Dess bekvämlighet ligger också i det faktum att den övre delen av spisen också har värmebrännare.

Således kan du laga flera rätter samtidigt. Ofta väljs en sådan enhet för användning i landet. Och en sådan minugn kan tilltala studenter som ännu inte har ett eget hem eller möjlighet att köpa en stor spis i full storlek.

Bild
Bild

Denna modell är utrustad med en spott och en intern kamerabelysning. Ugnsvolymen är 26 liter. Enheten har 4 driftlägen och temperaturer upp till 250 grader. Nackdelarna med denna enhet inkluderar det faktum att kroppen värms upp ganska mycket när du använder ugnen.

En annan miniugn värd att överväga är De'Longhi EO 20792 . Den här enheten har ett mycket intressant utseende och liknar en trapetsform på grund av att den främre delen förträngs. Denna miniugn finns i mörkgrå och svart. För att öppna den gångjärnsdörr var det enkelt, tillverkaren noggrant säkerställde närvaron av ett speciellt silverhandtag på den. Denna apparat är ganska stabil eftersom den har ett stativ under basen.

Bild
Bild

Denna miniugn har ganska mycket funktionalitet. Så, enhetsalternativ inkluderar följande:

  • avfrostning;
  • grill;
  • tillagning av rätter med en spett (ingår i satsen);
  • bageriprodukter;
  • konvektion;
  • känslig matlagning;
  • automatisk uppvärmning.

Den här ugnen har också en bra effekt - 1300 W. Tillverkarna av en sådan enhet noterar dessutom att den maximala energiförbrukningen inträffar efter noggrann fullständig uppvärmning av hela ugnens yta. Samtidigt kan enhetens effekt ändras för olika driftlägen. Till exempel förbrukar grillfunktionen bara 700 watt.

Bild
Bild

Hur man använder?

Många tror att en miniugn i huvudsak är en mikrovågsugn. Men experter på hushållsapparater håller inte med. De noterar att denna enhet skiljer sig väsentligt från mikrovågsugnar vad gäller dess uppsättning möjliga funktioner och ett antal tekniska egenskaper.

Med hjälp av en så liten kompakt assistent kan även en nybörjare hemmafru enkelt förbereda många rätter samt överraska sin familj med doftande bakverk.

Du bör använda en elektrisk miniugn med hänsyn till särdragen i dess drift, vilket nödvändigtvis anges i instruktionerna för denna produkt . Varje modell har sina egna nyanser i drift. Därför måste du läsa instruktionerna som medföljer miniugnen innan du använder den för första gången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa rapporterar att de luktar en obehaglig lukt efter att ha använt sin miniugn för första gången. Experter säger att en sådan effekt faktiskt kan vara, eftersom det kan finnas en speciell kemisk substans på enhetens värmeelement. Vissa tillverkare använder den för att förhindra eventuella transportskador. Vanligtvis är utseendet på en obehaglig lukt en tillfällig effekt som helt försvinner efter 1-2 användning av enheten.

Rekommenderad: