Dammsugarens Sugkraft: Vad Ska Det Vara? Hur Väljer Jag En Kraftfull, Billig Dammsugare För Ditt Hem?

Innehållsförteckning:

Video: Dammsugarens Sugkraft: Vad Ska Det Vara? Hur Väljer Jag En Kraftfull, Billig Dammsugare För Ditt Hem?

Video: Dammsugarens Sugkraft: Vad Ska Det Vara? Hur Väljer Jag En Kraftfull, Billig Dammsugare För Ditt Hem?
Video: Vacuum Cleaner Buying Guide | The Good Guys 2024, April
Dammsugarens Sugkraft: Vad Ska Det Vara? Hur Väljer Jag En Kraftfull, Billig Dammsugare För Ditt Hem?
Dammsugarens Sugkraft: Vad Ska Det Vara? Hur Väljer Jag En Kraftfull, Billig Dammsugare För Ditt Hem?
Anonim

En dammsugare är en mycket användbar enhet i hushållet, men som är fallet med någon annan teknik kan du spendera pengar klokt, eller så kan du investera dem i en enhet som klarar sig mycket sämre än förväntat med sin huvuduppgift. Varje konsument räknar naturligtvis med maximalt resultat och när du väljer en dammsugare styrs av en sådan kvantitativ indikator som effekt. Det bör komma ihåg att när det gäller denna teknik är tillverkare ofta listiga, så du måste vara extremt försiktig.

Vad påverkar det och vad beror det på?

När det gäller specifikationerna för dammsugarens kraft bör man ta hänsyn till det faktum att detta är en av få enheter som har två effektindikatorer samtidigt. Var och en av indikatorerna förtjänar en separat studie. Ofta är den mest märkbara indikatorn effektförbrukningen, som varierar mellan cirka 1 och 3 kW för olika modeller. Tillverkare gillar att påpeka denna indikator på ett iögonfallande ställe och inser att många konsumenter letar efter den mest kraftfulla modellen som är möjlig, och detta är inte helt rättvist i förhållande till kunden, eftersom strömförbrukningen inte påverkar rengöringens kvalitet i någon sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att alla dessa kilowatt bara visar hur mycket el enheten tar från elnätet. Inte all denna energi går direkt till sugning, eftersom en dammsugare är en ganska komplex struktur och enhetstyperna är olika. Till exempel minskar samma påsenheter gradvis sugkraften eftersom påsen är full, eftersom det ackumulerade skräpet helt enkelt inte tillåter luftflödet att passera genom filtret, vilket är samma påse. Följaktligen kan även samma dammsugare dra luft med olika kraft, även om detta inte påverkar strömförbrukningen på något sätt. Därför drar vi en enkel slutsats att två modeller med samma strömförbrukning inte bör vara lika effektiva.

En mycket mer användbar indikator är sugkraften, som direkt visar effektiviteten för en viss enhet och är speciellt beräknad av tillverkaren . Normalt är det för hushållsmodeller i intervallet 250-550 W, men du måste ta hänsyn till vad vi redan har sagt: påsdammsugare minskar effekten när de fylls, därför är parametern som anges för dem maximal, möjlig bara i början av rengöringen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att denna indikator, med tanke på identiska värden för de två modellerna, inte alltid betyder lika effektivitet. Mycket beror på konstruktionen, eftersom påsenhetens kapacitet sjunker snabbt, medan modellen med en cyklon eller vattenfilter förblir stabil. Ett stort antal filter kommer definitivt att minska drag, eftersom de också bromsar vinden lite, men i det här fallet kan det inte sägas att en minskning av sugkraften är ett entydigt minus. Slutligen mäts sugkraften under laboratorieförhållanden på ett perfekt monterat exempel, i praktiken kan det exakta antalet watt fluktuera i en eller annan riktning, oftare i minskande riktning.

Slutligen antar många modeller bland de inte de mest budgetmässiga möjligheten att byta ström - här menas vanligtvis både konsumeras och absorberas samtidigt. Det här alternativet är ett stort plus för enheten, det gör att du kan minska hastigheten under max, om så är lämpligt.

Detta tillvägagångssätt låter dig spara el, återigen skydda ömtåliga ytor från en enhet som är för kraftfull, och också rädda själva enheten från för snabbt slitage.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad ska det vara?

Att förstå vad var och en av indikatorerna betyder tillåter dig ännu inte att förstå hur en viss modell är lämplig för att lösa dina problem. Allt är dock klart med strömförbrukningen - det påverkar ingenting annat än betalningen för el, därför är den optimala indikatorn i det här fallet - ju mindre desto bättre.

Situationen med sugkraften är något mer komplicerad. Glöm inte att indikatorn på lådan mäts under idealiska förhållanden; under rengöringsprocessen kan detta endast uppnås under de första minuterna . Detta problem är särskilt kritiskt för väskmodeller, eftersom de alltid, under alla förhållanden, rekommenderas att ta med en betydande marginal.

Någonstans i instruktionerna kan en relativt samvetsgrann tillverkare också ange den genomsnittliga sugkraften - det anses mer troligt än maxvärdet, men det är också ganska villkorat, eftersom allt beror på förorening av utrymmet.

Bild
Bild

Låt oss inte glömma att vi ovan beskrev huvudsakligen horisontella dammsugare - de enheter från kroppen och röret som används överallt och arbetar från nätverket. Samtidigt produceras också helt olika typer av sådan utrustning, till exempel lätta sladdlösa dammsugare - "moppar", och deras effektindikatorer är naturligtvis mycket mer blygsamma. För att förstå vad som anses vara normen för var och en av typerna kommer vi att överväga detta ämne i alla detaljer lite nedan, för nu kommer vi att fokusera på vad kraften hos horisontella dammsugare bör vara för att lösa grundläggande problem.

Så om enheten köps för rengöring av ett relativt litet rum behöver den inte enastående effekt - upp till 350 W räcker för en sådan sugteknik . Detta är en bra marginal även för en påsdammsugare, eftersom rengöring av ett litet område inte bör fylla påsen för mycket, vilket betyder att indikatorerna inte ska sjunka mycket. Samtidigt leder en ökning av rengöringsområdet och en ökning av dess dammighet och föroreningar till att behovet av att öka dammsugarens effekt i direkt proportion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är allmänt accepterat att en enhet med en sugkraft på upp till 350 W är bra för små lägenheter, om det inte finns några komplicerade omständigheter där - den klarar rengöring, parkett, linoleum, kakel och andra liknande ytor. Med mattor och mattor är situationen mer komplicerad - damm och skräp kan gå vilse eller fastna i sin tjocka hög, och dammsugaren måste kunna dra ut allt som är onödigt, för 400 W kommer redan att vara minsta indikator på sugkraft, och ju längre högen desto kraftigare behövs utrustningen.

En särskild svårighet i rengöringsprocessen är husdjurshår - med otillräcklig kraft absorberas det antingen inte alls eller fastnar i filtret och täpper till det med husdjur, och till och med mot bakgrund av mattor kan till och med 450 W inte räcka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dammsugarmodeller med hög sugkraft

I hela vår artikel som helhet beskrivs främst horisontella dammsugare, eftersom de är de mest populära i vardagen. Efter att ha läst artikeln är det lätt att förstå att 450-500 W är, om inte världens högsta sugkraft, så gör det åtminstone det enkelt att rengöra vilket hus som helst. Detta utrustningssegment är dock inte endast begränsat till horisontella modeller, därför har vi separat sammanställt ett betyg av kraftfulla enheter av alla typer.

Vi låtsas inte vara absoluta - platser är inte tilldelade i vår lista, och vissa moderna rekord kanske inte presenteras, eftersom endast ganska kända och beprövade modeller ingick i antalet nominerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vertikal

Denna typ av sladdlös dammsugare kallas också en "mopp", eftersom den i sin form verkligen ser ut som den. En sådan enhet lyser inte med enorm kraft (jämfört med horisontella, där 2000 W kan vara typiskt), men det är väldigt lätt och kräver inte mycket lagringsutrymme, och för rengöring av ett litet område som ett kontor eller till och med en liten lägenhet kan det vara oumbärligt.

Krausen Green Power - Italiensk mästare i sin klass. Tänk dig: enheten förbrukar 1400 W och suger vid 350 W! Tillverkaren fick till och med överge batteriet som är typiskt för "moppar", vilket gör en nätverksmodell. Naturligtvis är denna koloss en av de enorma, den väger mer än 6 kg, men dess dammuppsamlare är en och en halv liter. Problemet är dock att det inte finns någon effektregulator vare sig på handtaget eller på någon annan plats, men i alla andra avseenden finns det fasta plus. Detta monster kostar cirka 14 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitek VT-8104 - ett bra alternativ för dem som gillade alla kvaliteter i ovanstående modell, förutom kostnaden. Denna enhet kan säkert hänföras till budgetkategorin - kallas rysk och tillverkad i Kina, kostar bara cirka 4, 5 tusen rubel. Naturligtvis är sugkraften här redan lite mindre - 300 W, även om förbrukningen just har ökat till 1,5 kW. Samtidigt ger enheten anständig dammrengöring tack vare HEPA 13-filtrering, och den är också uppskattad för sin effektregulator och inbyggda överhettningsskydd. Det finns dock också nackdelar - till exempel vertikalen, i dess väsen, innebär enheten inte vertikal parkering, vilket inte är särskilt bekvämt.

Dessutom kan turboborsten, när den är igensatt, leda till en minskning av sugkraften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Galaxy GL6254 - det här är redan typiskt Kina, vilket visade sig vara extremt billigt, det kostar 3, 5-4 tusen rubel. Konsumenter kallar ofta en sådan enhet inte för huvuddammsugaren, utan för en ytterligare, och vi har ingen anledning att inte tro dem. Med en sugkraft på 300 W, en liters dammuppsamlare och en 5 meter lång kabel är enheten uppskattad för sin lätthet och kompakthet. Det är mycket bekvämt att bära det med dig, men det är inte lämpligt för långvarig rengöring på grund av dess snabba överhettning. De kritiserar honom också för att utrustningen av någon anledning inte ens innehåller en turboborste.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manuell

En sådan teknik utmärks helt av sin yttersta enkelhet och minimala tekniska parametrar. Sådana dammsugare kallas ofta också för bildammsugare eftersom de är lätta att ta med sig för att rengöra interiören, eftersom den lilla enheten går på ett batteri och inte behöver ett uttag.

Men även för dem som inte har en bil kan den här enheten vara användbar - den kan användas för att rengöra till exempel stoppade möbler eller kläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med andra ord kan en sådan modell inte vara den huvudsakliga när det gäller att städa lägenheten, men den kan hjälpa till med renlighet och ordning

Dyson DC43H bil - ett alternativ för dem som kommer att ge allt för renheten i bilens interiör. En dammsugare tillverkad i Malaysia av ett brittiskt märke kommer att kosta köparen 30 tusen på det sättet. Dess 65 W sugkraft kommer att verka löjligt för oerfarna människor, men för sin klass är det bara mycket - tillräckligt för att rengöra sand eller ull som inte kan vara tas bort annars. Batteriladdningen kommer att pågå i 20 minuter, under denna tid kan bilen tas bort helt, om de plötsligt inte hade tid - du kan också ladda från bilen själv. En komplett uppsättning med tre fästen för olika ytor uppskattas också mycket. Kritiken riktas främst mot den långa laddningsprocessen och den högsta kostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Makita BVC350Z tvärtemot varumärkets popularitet kostar det en storleksordning billigare - en sådan enhet kan hittas till ett pris på upp till 13 tusen rubel, och allt för att det japanska företaget ursprungligen överförde sin kapacitet till Kina. För jämförelse, här är sugkraften bara 50 W, men batteriet håller en laddning i en bra halvtimme och laddas ännu mindre - 22 minuter. Vad som är intressant är att detta barns dammuppsamlare är konstruerad för så mycket som 3 liter, och hela strukturen som helhet är också utrustad med ett bälte för att göra enheten mer bekväm att bära på axeln.

Modellen erbjuder till och med ett urval av två strömlägen, men dess nackdel kallas ofta omöjligheten för direkt anslutning till nätverket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Berkut SVC-800 , som det passar en rent kinesisk teknik, jämfört med konkurrenter kostar det en slant - cirka 4, 5 tusen rubel. I motsats till förväntningarna är de tekniska egenskaperna anständiga: sugkraft - 57 W, arbete utan laddning - 30 minuter, möjligheten att arbeta från en cigarettändare, en förseglad behållare för sopor och 3 munstycken för olika ytor ingår, även möjligheten att samla vätskor och närvaron av en inbyggd ficklampa baserad på lysdioder. Vad denna modell inte har är en effektregulator, och även (Kina är Kina) klagar konsumenterna ofta på för kortlivade redskap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ingen väska

Dammsugare utan påsar kallas ofta i princip inga påslösa dammsugare, nämligen cykloniska modeller - deras design för sophämtning innebär en speciell behållare. En sådan enhet anses vara en bra modern lösning - dess effekt minskar inte under rengöringsprocessen även med en full behållare, medan den utmärks av betydande effektivitet och väger på samma nivå som en klassisk enhet med en påse.

Bild
Bild

Idag är denna typ av dammsugare en av de mest populära runt om i världen, därför kommer vi att överväga de mest kraftfulla alternativen för denna design

Samsung SC8836 överraskningar: även om det är producerat i Vietnam, är varumärket fortfarande ett perfekt igenkänt sydkoreanskt märke, vilket inte på något sätt påverkar priset som ligger inom 7 tusen rubel. Dess sugkraft på 430 W kanske inte verkar så hög om det inte vore för cyklon - dess effekt minskar inte vid rengöring. Användare noterar att detta odjur ofta kan få till och med dammet som ligger under mattan - genom att dra det genom högen. Enheten är endast avsedd för kemtvätt, men den rengör enligt HEPA 13 -klassen och är utrustad med fyra olika redskap. Av bristerna kan endast en öronbedövande mullring särskiljas, och relativt att designen är ganska enkel, utan fashionabel teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG VK88504 Kram visar hur mycket den ovan beskrivna enheten faktiskt kan kosta: varumärket är också sydkoreansk, och produktionen ligger också i Vietnam, bara kostnaden når redan 11 tusen rubel. Med en sugkraft på 420W kallas detta ofta för den bästa cykloniska lösningen för husdjursägare. Direkt på handtaget finns en effektregulator med rekommendationer för lägen; jämförelsevis tyst drift uppskattas också. Nackdelarna kan registreras som betydande energiförbrukning (2 kW) och en liten dammuppsamlare - endast 1, 2 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vitek VT-1894 - enheten är budget, med ett pris på upp till 5 tusen rubel, kan det vara ett utmärkt alternativ för unga familjer. Till ett mycket lågt pris är det långt ifrån maktlöst: dess sugkraft når 400 W, dammuppsamlaren klarar 2,5 liter sopor och filtrering utförs på fem nivåer samtidigt. Naturligtvis, för så blygsamma pengar, bör man inte förvänta sig imponerande teknik - till exempel har enheten inte en regulator på slangen och innebär inte ens att man använder en turboborste, vilket inte hindrar den från att vara efterfrågad bland en viss krets av konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med vattenfilter

En sådan teknik kritiseras skoningslöst för sin tunga vikt och imponerande dimensioner, men du kan inte argumentera med forskning - det är dammsugare av denna typ som ger den mest effektiva rengöringen av rummet från det minsta dammet och till och med bakterier.

Många anser felaktigt att alla dammsugare med vattenfilter ska tvättas som standard, men i själva verket fungerar vattnet i kroppen som ett filter, det finns sådana modeller uteslutande för kemtvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ovanstående nackdelar och ganska höga kostnader för en sådan teknik kan avskräcka dig från att köpa, men om det finns allergiker eller personer med andningsproblem i huset, verkar valet till förmån för ett vattenfilter självklart.

Mie ecologico - det här är en enhet för vilken du måste betala 33-35 tusen rubel, men du kan helt enkelt inte ångra det. Utvärdera bara effektiviteten: med en strömförbrukning på endast 1000 W använder denna enhet 690 W för sugning, och detta är den bästa indikatorn i hela betyget. Trots den imponerande prestandan är den här enheten inte mycket bullrig, och vattenfiltret gör det inte för stort och otympligt. Själva närvaron av ett vattenfilter gör att denna italienska mekanism kan användas som en luftfräschare och luftfuktare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Thomas Mokko XT är redan betydligt billigare - cirka 20 tusen rubel, även om det produceras av ett ganska framstående tyskt märke och till och med har en särskild certifiering för allergiker. Sugkraften efter den föregående modellen kommer naturligtvis att verka oseriös - bara 320 W, men alla konsumenter anger att detta är tillräckligt även för rengöring av ull. En betydande fördel med detta val är möjligheten till både torr och våt rengöring. Denna dammsugare hyllas för sin manövrerbarhet och kritiseras för bristen på en indikator på dammsamlarens fullhet, även om det är rättvist för denna typ av teknik är det i allmänhet ovanligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shivaki SVC 1748 kallas ofta en av de mest budgetdammsugare med vattenfilter, eftersom kostnaden bara är cirka 7 tusen rubel, vilket verkligen inte är mycket för denna kategori. Enheten är utformad för att samla nästan 4 liter sopor, samtidigt som den drar damm med en kraft på cirka 410 watt, och gör det ganska tyst och ger bara 68 dB. Det finns till och med en indikator för att fylla dammbehållaren, men det finns också tillräckligt många nackdelar. Bland de senare finns avsaknaden av en våtrengöringsfunktion, problemet med att hitta utbytbara filter och en begränsad uppsättning munstycken som levereras i satsen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Robotdammsugare

Idag är det inte längre nödvändigt att göra städningen själv - du kan tilldela en sådan plikt robotutrustning, som äntligen trängt in i dammsugare. En liten enhet kan självständigt flytta runt i lägenheten, undvika kollisioner med föremål och har parametrar som gör att den kan klättra under möblerna.

Självgående mekanismen är naturligtvis inte bunden till uttaget på något sätt - den fungerar på ett batteri och skiljer sig därför aldrig i för mycket effekt.

Bild
Bild

Å andra sidan kan en sådan enhet ägna sig åt rengöring nästan kontinuerligt, undvika allvarlig förorening av rummet, och därför kan till och med dess kraft räcka

Okami s90 Är ett japanskt teknikmirakel som ofta anses vara det bästa idag när det gäller funktionalitet. För cirka 23 tusen rubel får du en enhet som kan suga in damm med en effekt på 90 W, medan du för enheten kan ställa in ett visst kvadrat arbete, som det under inga omständigheter kommer att lämna. För att du ska förstå att operativsystemet till och med gör det möjligt att programmera enheten beroende på veckodag - efter att ha rotat en gång i inställningarna kommer du att veta att rengöringen av en viss sektor börjar på en viss dag och tid, även om du inte är hemma.

Den tysta enheten saknar tyvärr navigering och vet inte hur man ska tvätta golv, men det finns en polermaskinfunktion som delvis neutraliserar det sista minuset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xrobot X-550 - den kinesiska versionen för dem som anser att utrustningen borde vara billigare. Med 10-11 tusen rubel på prislappen kan denna modell göra mycket: den stöder torr och våt rengöring, vet hur man samlar vattenpölar och har till och med en inbyggd ultraviolett lampa för att bekämpa svamp och mögel. Sugkraften är 80 W, batteriet ska räcka för 2 timmars drift med dubbelt så lång laddning, men enheten är intressant att hitta själva strömförsörjningen och ansluta till den.

En slående nackdel är oförmågan att arbeta med mattor; många gillar inte heller bristen på russifiering av modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panda X900 Wet Clean kan vara någon slags mellanväg mellan fantastisk teknik och budget. Med ett pris på 15-17 tusen rubel suger den här kinesiska dammsugaren skräp med en effekt på 65 W, kan programmeras i en vecka i förväg och tillåter våtrengöring. Av nackdelarna utmärks en något ovanlig nackdel: enheten inom en viss sektor har inte en förutbestämd rörelsesalgoritm, den rör sig oförutsägbart, varför den teoretiskt kan hoppa över små ytor på golvet och lämna dem smutsiga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Av allt ovanstående kan man inte dra den mest tröstande slutsatsen: valet av en hushållsdammsugare för en lägenhet är inte så enkelt och självklart. Du kan naturligtvis välja den mest kraftfulla enheten och vara säker på att det är för tufft för honom, men det kommer definitivt inte att hjälpa till att investera begränsade medel ordentligt. Därför behövs ett smart tillvägagångssätt för att bestämma den optimala modellen för ditt hem.

Uppskatta först området för det område som ska rengöras och uppskatta omfattningen av dess förorening (eller alternativt ungefärlig rengöringsfrekvens). Jämför den resulterande uppskattningen med idealiska (en liten och regelbundet rengjord lägenhet) och extremt svårt (ett stort hus med ett överflöd av damm och ull i tjocka mattor) förhållanden, beräkna grovt din position relativt dessa extrema punkter. Naturligtvis är detta i stort sett abstrakt och subjektivt, men annars kan de nödvändiga kraven för teknik inte fastställas. Ta en titt på de nuvarande erbjudandena för dammsugarmodeller, och på skalan av deras sugkraft från de mest blygsamma till de mest imponerande, ta reda på vad som passar dina förhållanden. Lägg bara till lite i reserv - så har du funnit vilken sugkraft som räcker för dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter det försöker många konsumenter helt enkelt köpa den billigaste enheten som uppfyller de beräknade kriterierna, men det är för tidigt att tänka på det. Din dammsugare ska vara så bekväm som möjligt för dig, så du bör bestämma åtminstone vilken typ du har valt - väska, vattenfilter, cyklonfilter eller ännu mer moderna "moppar" eller robotar. Om du inte vill bli snabbt besviken på köpet bör det vara bra bokstavligen från alla håll - även om det är elementärt i din hand.

Om du inte är för hårt inskränkt i ekonomin och är redo för extra kostnader för att uppnå idealet, bland alla lämpliga modeller, var särskilt uppmärksam på dammsugarna med effektreglering . Detta är viktigast för kraftfulla enheter avsedda för rengöring av samma fleecy mattor: du måste erkänna att inte hela din lägenhet är sydd med tupplur, så varför inte spara el och resursen i själva enheten vid rengöring av det nakna golvet. Vid rengöring av mattorna själva kan kraften ökas igen, men enheten kommer att fungera mindre ofta maximalt och kommer att kunna fungera i flera år längre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Glöm inte heller att en modern dammsugares huvudfunktion inte är att suga in luft i sig, utan att rengöra den från de minsta partiklarna av damm och bakterier . Till exempel för allergiker är detta grundläggande viktigt, eftersom orsaken till deras dåliga hälsa kan vara små dammpartiklar som är osynliga för blotta ögat. Men även om du inte är allergisk bör du vara uppmärksam på filtreringsklassen. Det bör förstås att till exempel dina gäster kan vara allergiska, och bra filter kan fånga även patogener, vilket alltid är användbart. Var uppmärksam på HEPA -filtreringsklassen - ju högre den är desto bättre och betyg under trettonde anses inte vara särskilt bra under de senaste åren.

Efter att ha tagit hänsyn till alla beskrivna kriterier har sökområdet troligen minskat till flera modeller - det återstår att välja den enda. Det är dags att se vilken typ av tillverkare som erbjuder rätt utrustning. Som regel kostar märkesvaror lite mer än en liknande modell från ett lite känt företag, men det finns vissa nyanser som gör att valet inte är uppenbart. Om du aldrig har hört talas om ett visst märke betyder det inte att dess enheter är dåliga, men du kan inte längre ha förtroende för kvaliteten, medan de marknadsförda varumärkena är kända för miljontals människor runt om i världen, och förmodligen detta är ingen slump. Dessutom erbjuder storskalig produktion vanligtvis många fördelar för konsumenten, till exempel enkel åtkomst till reservdelar och service.

Ditt val är att ta risken och betala mindre, kanske vinna i framtiden eller betala för mycket, men lita på ett beprövat alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om de två modellerna verkar ungefär identiska med dig, återstår att uppmärksamma ytterligare parametrar. En av dem är strömförbrukningen - även om el inte är för dyrt, är det värt att spara den åtminstone för att bevara miljön. Bullernivån kan vara en annan viktig faktor, om du inte ursprungligen letade efter en tyst modell. Slutligen bör du vara uppmärksam på kostnaden för två mycket liknande modeller - om de i alla andra avseenden är desamma, varför inte spara lite pengar.

När modellen redan har valts praktiskt taget, och du är säker på att den med största sannolikhet kommer att passa dig, är det inte överflödigt att se till en sista gång. För att göra detta, använd möjligheterna på Internet och leta efter recensioner om en specifik modell (och inte om tillverkaren som helhet!) Och kolla vad andra skriver. Lita aldrig på recensioner på några säljplatser, de torkar ofta bort kritik och beställer kommentarer från specialister med tonvikt på produktens positiva egenskaper - leta efter bättre specialiserade forum och webbplatser som endast är avsedda för recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Leder dig inte så mycket av de beskrivna fördelarna som möjliga nackdelar - detta är en indikator på författarens objektivitet, och för att få en fullständig bild, läs minst ett dussin åsikter på tre olika webbplatser. Om du även efter det anser att dammsugaren är värd att köpa, kan du säkert köpa den.

Rekommenderad: