Elektrisk Ugn Med Spett: Välj En Inbyggd Ugn Med Grill Och Spott. Vad är Det Och Vad är Det För?

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Ugn Med Spett: Välj En Inbyggd Ugn Med Grill Och Spott. Vad är Det Och Vad är Det För?

Video: Elektrisk Ugn Med Spett: Välj En Inbyggd Ugn Med Grill Och Spott. Vad är Det Och Vad är Det För?
Video: Siemens HR675GBS1S Ugn 2024, Mars
Elektrisk Ugn Med Spett: Välj En Inbyggd Ugn Med Grill Och Spott. Vad är Det Och Vad är Det För?
Elektrisk Ugn Med Spett: Välj En Inbyggd Ugn Med Grill Och Spott. Vad är Det Och Vad är Det För?
Anonim

Tack vare moderna köksapparater i alla hemkök kan du lära dig att förbereda en mängd olika läckra rätter. Om du har en ugn med grill och spett i ditt kök, kan du enkelt baka kött, vilket i slutändan visar sig vara doftande och saftigt. Vilka funktioner har sådana ugnar, hur väljer man rätt sådan enhet?

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

De flesta moderna hemmafruar tror att spytten är en helt onödig och värdelös funktion i ugnen, för vilken du inte ska betala för mycket. Men det är det faktiskt inte. I vilken konventionell ugn som helst kan du baka pajer, laga grytor eller baka utsökt kött. När köttet helt enkelt bakas på ett bakplåt är det inte möjligt att uppnå en enhetlig aptitretande skorpa, vilket gör att smaken på den färdiga maträtten inte alltid är framgångsrik. Men om du lagar en kötträtt i en ovanlig ugn, och i en ugn med en spett, får du den mest utsökta och saftiga rätten.

Ett spett är viktigt om du ofta steker hela kyckling, fisk eller stora köttstycken . Som regel är en modern elektrisk spetsugn utrustad med en elektrisk drivenhet, på grund av vilken spetsen roterar oberoende, vilket gör att köttet kan laga jämnt på alla sidor. Sådana rätter tillagas i "grill" eller "turbo grill" -läget, på grund av vilket kötträtten visar sig vara saftig och öm inuti, och på toppen får den en unikt aptitlig och krispig skorpa.

Det är mycket enkelt att använda ett sådant tillbehör, du behöver bara följa instruktionerna som följer med varje modell av ugnen … En kyckling eller en köttbit läggs på ett speciellt spett, fixeras med speciella klämmor, och sedan sätts själva spetten i ett speciellt hål i ugnens inre kammare. Efter, enligt instruktionerna, måste du fixa handtaget på själva spetsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det viktigaste är innan du börjar laga mat var noga med att lägga ner bakplåten så att fettdropparna kan droppa i den utan att störa ugnen.

Genom att köpa en modern inbyggd ugn med ett extra tillbehör, till exempel en spett, kan du enkelt laga hemma inte bara grillad kyckling, utan också många andra rätter. Till exempel kan du baka grönsaker i en sådan ugn eller till och med laga kebab.

Urvalsregler

Innan du väljer en viss modell av en ugn med spett och grillfunktion för ditt kök, måste du förstå exakt vilka kriterier du ska använda för att välja en modern apparat. Om du planerar att regelbundet laga inte bara kebab eller kött utan också baka hel kyckling eller anka, bör du vara uppmärksam på ugnar med stor volym. Volymen på sådana modeller måste vara minst 50 liter.

När du väljer en modell med spott, var uppmärksam på närvaron av sådana tillagningslägen som "grill" och "konvektion ". Dessa lägen gör att du kan laga en kötträtt så snabbt och gott som möjligt. Dessutom, för att laga mat varierat med en spett, bör du välja ugnen som fungerar i olika uppvärmningslägen. Som regel är dessa 4 standardlägen: grill, botten, topp och kombination.

För att skydda dig själv och dina nära och kära från brännskador bör du vara uppmärksam på ugnsluckan. Som regel blir glaset väldigt varmt under långvarig tillagning. För att skydda dig själv bör du välja en modell som är utrustad trippelglasad dörr . Den här dörren blir inte särskilt varm under tillagningen. Observera också på modeller med teleskopskenor , tack vare vilket du enkelt och säkert kan ta bort den färdiga maträtten från ugnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du grillar aptitretande kötträtter blir ugnens insida smutsig av droppande fett. Efter sådan tillagning, se till att rengöra ugnen. För att inte plåga dig själv med lång rengöring, välj en apparat med ett katalytiskt rengöringssystem, så att ugnen alltid blir helt ren. Och ytterligare en användbar tilläggsfunktion, som helt enkelt är nödvändig när du lagar kött på en spett - detta är en temperatursond … Tack vare detta extra tillbehör kan du alltid enkelt kontrollera köttets beredskap.

Betyg av de bästa

För att du ska kunna välja en kvalitetsugn med rotisserie har vi sammanställt ett litet betyg av dessa märken, som har bevisat sig på den positiva sidan och regelbundet får positiv feedback från konsumenterna.

Kända märke Zanussi producerar flera olika modeller av ugnar som är utrustade med en automatisk spott. Konsumenter noterar att matlagning i ugnen från detta märke är ett riktigt nöje. Köttet får verkligen en krispig skorpa under tillagningen, men samtidigt tappar det inte sin saftighet och ömhet inuti. Du kan tillaga den i det vanliga grillläget eller med turbogrillläget. Dessutom är modellerna från detta märke utrustade med en timer, så att du inte kan övervaka tillagningsprocessen, eftersom enheten vid rätt tid stänger av sig själv. Detta är mycket viktigt för glömska hemmafruar.

Ugnar av detta populära märke är utrustade med speciell emalj, vilket gör dem lätta att rengöra även efter grillning av kyckling.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hansa producerar också elektriska ugnar som är utrustade med en spit och andra användbara funktioner och lägen. I regel är alla ugnar med en spett från detta märke utrustade med ett sådant tillagningsläge som "grill", vilket gör att du snabbt och gott kan baka kött eller grönsaker. Alla modeller från Hansa har en snabbuppvärmningsfunktion, som gör att du kan börja laga mat så snabbt som möjligt. Och ugnsluckorna är utrustade med ett speciellt kylsystem, så att du kan undvika brännskador.

Rengöring av innerkammaren efter tillagning tar inte mycket tid, eftersom apparaterna är utrustade med ett katalytiskt rengöringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fornelli Är ett annat populärt märke som glädjer moderna konsumenter med högkvalitativa och pålitliga köksapparater. Detta företag tillverkar ugnar med en spett, som fungerar perfekt tack vare en mekanisk motor. Ugnarna är utrustade med olika uppvärmningslägen, vilket gör att du kan laga god och varierad. När det gäller säkerhet har tillverkarna tagit allt i beaktande. Teleskopiska guider låter dig ta bort alla färdiga maträtter på ett säkert sätt, och ett katalytiskt rengöringssystem tar hand om renheten.

Rekommenderad: