Var är Det Bättre Att Placera En Orkidé I En Lägenhet? 23 Foton Orkidéer I Inredningen. Är Det Möjligt Att Lägga Dem I Krukor I Fönsterbrädan Och I Ett Badrum Utan Fönster? Var Ska

Innehållsförteckning:

Video: Var är Det Bättre Att Placera En Orkidé I En Lägenhet? 23 Foton Orkidéer I Inredningen. Är Det Möjligt Att Lägga Dem I Krukor I Fönsterbrädan Och I Ett Badrum Utan Fönster? Var Ska

Video: Var är Det Bättre Att Placera En Orkidé I En Lägenhet? 23 Foton Orkidéer I Inredningen. Är Det Möjligt Att Lägga Dem I Krukor I Fönsterbrädan Och I Ett Badrum Utan Fönster? Var Ska
Video: Nej, detta är tydligen inte ett skämt från regeringen. 2024, Maj
Var är Det Bättre Att Placera En Orkidé I En Lägenhet? 23 Foton Orkidéer I Inredningen. Är Det Möjligt Att Lägga Dem I Krukor I Fönsterbrädan Och I Ett Badrum Utan Fönster? Var Ska
Var är Det Bättre Att Placera En Orkidé I En Lägenhet? 23 Foton Orkidéer I Inredningen. Är Det Möjligt Att Lägga Dem I Krukor I Fönsterbrädan Och I Ett Badrum Utan Fönster? Var Ska
Anonim

När en orkidé dyker upp i huset vill du placera den på en framträdande plats - blommans skönhet förklarar detta val. Men i det här fallet bör du inte styras av känslor, eftersom orkidéer är ganska nyckfulla växter, och god tillväxt, hälsosam blomning kan säkerställas genom rätt val av plats.

De säger att denna blomma stjäl energi. Uttalandet kommer att orsaka skepsis hos någon, men de mest försiktiga kommer att lyssna. Kanske ligger förklaringen till påståendet i det faktum att epifyter, som orkidén tillhör, enkelt kan klara sig utan jord. De växer direkt på träd, andas genom sina luftrötter och utvecklas. Och man antog att eftersom de inte behöver jord drar de energi utifrån: vilket innebär att de kan suga ut alla juicer från en person.

Energisexperter säger till och med att du inte ska somna bredvid krukan där orkidén växer - på natten är det mänskliga biofältet svagare än blomman "använder ". Tro det eller ej, alla bestämmer, men som alla levande organismer kan växter verkligen påverka den omgivande atmosfären. Slutligen, på natten, absorberar blommor också syre, om än inte i den största mängden.

Bild
Bild

Regler för platsval

Liksom många andra växter kräver orkidén ljus. Och om du bestämmer dig för att placera den i korridoren på byrån, kommer det inget bra av det. Om det inte finns någon (naturlig) ljuskälla i närheten kommer anläggningen att vara slö och livskraftig. Om andra underhållsproblem kan lösas i processen bör belysningsutrustningen bestämmas omedelbart.

Orkidén ska stå hemma på fönsterbrädan: det här fönstret är norr eller söder, det är inte så viktigt . Även om vissa experter rekommenderar att inte placera anläggningen nära det norra fönstret. Och om en massiv krona av ett träd sprids ut framför fönstret är det här alternativet inte det mest lämpliga. Och om du bor på de extrema golven "frisar" solljuset dig bokstavligen genom fönstret, orkidén kommer inte att slå rot på en sådan plats heller.

Men om det inte finns något val måste bristen på ljus kompenseras. Detta är ett extra belysningssystem baserat på användning av lysrör . På så sätt kan du skapa de optimala förutsättningarna själv. Dessutom kan konstgjord belysning bara lägga till elegans i inredningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om en blomma behöver en distans, välj en vacker, estetisk stam för den. Det kan vara en dekorativ distans av naturmaterial. Det är viktigt att det inte står i konflikt med fönstret: om du har ett PVC -fönster kan det snidade trästaget se ut på sin plats. Fokusera på blomkrukans material och färg, fönsteröppningens allmänna färgschema.

Var är den bästa satsningen?

Låt oss säga att du bara överväger en fönsterbräda för att undvika besväret med konstgjord belysning. För en orkidé är detta det bästa alternativet om platsen inte präglas av aggressiva yttre påverkan.

Låt oss ta reda på vilket fönster som är bättre för blomman att stå på

  • Södra fönstret . Det mest framgångsrika alternativet för att odla en orkidé hemma. På vintern får växten den mängd ljus den behöver. Nya blad och peduncles kommer att dyka upp även utan en extra ljuskälla. Men under vår-sommarperioden måste du vara försiktig: bladen riskerar att få brännskador, därför måste blomman skugga på sådana dagar. Detta händer i synnerhet med växter där substratet torkar ut - så försök att hålla det fuktigt.
  • Östra fönstret . På fönsterbrädan i det östra fönstret kommer växten att klara sig bra på sommaren. Solens direkta strålar stannar på den från 8 till 12 på morgonen. Men på vintern kan epifyter drabbas av konstant mörker.
  • Västfönster . Inte det mest framgångsrika arrangemanget av växter i krukor, eftersom solen inte skiner här på mer än fyra timmar om dagen. Och på vintern är det mörkt nästan hela tiden.
  • Norra fönstret . En mindre framgångsrik plats för en tropisk blomma, eftersom de alla årstider kommer att sakna ljus, särskilt om ett träd eller buskar växer vid fönstret. Installation av ytterligare belysning krävs, vilket naturligtvis påverkar designen av fönstret och rummet som helhet.
Bild
Bild

Försök att observera hur solens strålar beter sig hela dagen i rummet där du planerar att odla blomman. Det ursprungliga beslutet kan behöva ändras.

Men det händer att en blomsterhandlare vägrar att växa på en fönsterbräda, efter att ha upptäckt hur intressant en orkidé ser ut, matad med artificiellt ljus. Det finns många platser i lägenheten där blomman kommer att se övertygande ut: ibland kan den placeras på väggen.

Nyligen, i olika källor, kan du se många foton med en vacker orkidé i sovrummet. Men en annan blomsterhandlare kommer att bli förvånad över ett sådant beslut, särskilt om blomman inte ligger på fönsterbrädan, utan på sängbordet. Detta alternativ är möjligt!

Bild
Bild
Bild
Bild

Orkidén kommer att se utsökt ut på olika ställen

  • I sovrummet - i en elegant planter på väggen. Men i en sådan situation kan väggen inte överbelastas med inredning, och om tapeten är för färgstark på den kommer blomman inte att se bra ut.
  • I sovrummet - på sängbordet, om du har en lampa eller lampa på samma ställe.
  • I hallen - på bordet, om det finns en spegel med god belysning i närheten (det här alternativet kallas "sminkspegel").
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var kan du inte lägga den?

Du bör inte sätta en blomma på en mörk plats. Till exempel kan ett soffbord i soffområdet vara den mörka platsen. Om det inte finns något lokalt ljus i närheten, och det allmänna tänds sällan, blir blomman sjuk med stor sannolikhet. Men om bordet inte är särskilt långt från södra fönstret kan du överväga detta alternativ.

En orkidé placeras i ett badrum utan fönster, men tanken är nästan alltid dömd att misslyckas. Och även om blomman älskar fukt, och på kroppen av ett brett skal skulle det se underbart ut, om det inte finns något fönster, kommer växten att vissna i mörkret.

En annan idé är att sätta en blomma i köket. Men om köket är litet, kommer effekten av ånga att vara skadlig för orkidén. En annan ogynnsam faktor är fönstret som ofta öppnas . I det här fallet måste blomman placeras bort från fönsterbrädan. Och det är lämpligt att inte kombinera det med andra färger. Ibland "flyttar" blomodlare på sommaren en blomma till kylskåpet, och han mår som regel bra där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Placeringsexempel

Det perfekta rummet för en orkidé är ett vardagsrum. Om hennes komposition innefattar en så förfinad blomma, och de inte motsäger en vän, är detta det bästa valet. Jag vill sätta grytan på en framträdande plats, och det här är inte alltid ett fönster. Du kan använda exempel för att räkna ut hur det kommer att se ut.

  • På soffbordet . Som redan nämnts är detta alternativ möjligt med bra belysningsutrustning i rummet, med bordet nära fönstret. I det här fallet, fokusera på blomkrukan: om det här är en billig plastbehållare, inte den mest estetiska, kommer den att neutralisera all charm av en blomma. Ta därför en kruka som kommer att vara en bra bakgrund för en blommande orkidé.
  • På hyllan . Om du har vackra (eller omvänt obeskrivliga) hyllor i rummet kan du lysa upp dem med en orkidé. En blomma ser bra ut på hyllorna i en bokhylla med böcker, särskilt om det finns en fin ljuskälla bredvid den - en lampa eller en golvlampa.
  • På matbordet . Om det finns ett matbord i vardagsrummet, kan en blommande orkidé härska i mitten. En intressant lösning blir att servera porslin med en blomsterbild: denna kombination kan tilltala hushåll och gäster. Om matbordet ligger nära fönstret är prognosen för en bra blomning av växten på denna plats gynnsam.
  • På väggen i krukor . Konsten att makrame idag upplever en annan våg av popularitet, eftersom många needlewomen strävar efter att göra en elegant planter med denna teknik, som kommer att betona orkidéns elegans och delikatess. Det här alternativet ser särskilt bra ut med små blommor som inte ser skrymmande ut på väggen.
  • I fönsterbrädan . Och denna standardvariation kan spelas på ett intressant sätt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinera inte en orkidé, särskilt en ljus, med andra blommor. Kompositionen kan vara mycket färgstark. Dessutom ser alla fönster mindre ut om fönsterbrädan är fylld med blommor.

Ibland är det med hjälp av orkidén det är möjligt att lönsamt slutföra dukningen av festbordet . Blomman kommer att lägga till högtidlighet, betona stämningen i evenemanget. Dessutom används denna lösning ännu inte överallt, så det finns en chans att överraska publiken.

Det är viktigt att välja en orkidé efter färg, som kan "få vänner" med interiörens färgschema. En vit blomma ser vacker ut på en blå och blå bakgrund, liksom på en grön, azurblå, röd. Och lila orkidéer förvandlar atmosfären i ett akvamarinerum. Ofta samlas vita, vinröda och gula orkidéer i en komposition, det ser catchy ut, men snyggt, en sådan touch kommer att lägga till dynamik i interiören.

Rekommenderad: