Elektriska Inbyggda 4-brännare Kokplattor: Brännarnas Dimensioner Och Effekt På Den Elektriska Ytan. Hur Väljer Man? Betyg Av De Bästa Modellerna

Innehållsförteckning:

Video: Elektriska Inbyggda 4-brännare Kokplattor: Brännarnas Dimensioner Och Effekt På Den Elektriska Ytan. Hur Väljer Man? Betyg Av De Bästa Modellerna

Video: Elektriska Inbyggda 4-brännare Kokplattor: Brännarnas Dimensioner Och Effekt På Den Elektriska Ytan. Hur Väljer Man? Betyg Av De Bästa Modellerna
Video: Betyg – så funkar det! 2024, April
Elektriska Inbyggda 4-brännare Kokplattor: Brännarnas Dimensioner Och Effekt På Den Elektriska Ytan. Hur Väljer Man? Betyg Av De Bästa Modellerna
Elektriska Inbyggda 4-brännare Kokplattor: Brännarnas Dimensioner Och Effekt På Den Elektriska Ytan. Hur Väljer Man? Betyg Av De Bästa Modellerna
Anonim

Nu är det svårt att föreställa sig att våra förfäder använde eldstäder och spisar för att laga varm mat. Lyckligtvis, i den moderna världen, behöver vi inte tänka på detta om det finns en spis i huset som du kan skapa riktiga kulinariska mästerverk med. Men tack vare modern teknik och tillverkarnas gränslösa fantasi står vi inför ett annat problem - med ett brett urval av just dessa "assistenter".

Det finns ett stort utbud av alla slags modeller av spisar, ugnar och spisar på marknaden för hushållsapparater. De senare har varit mycket populära bland köpare i flera år. Vi kommer att prata om hur man väljer en elektrisk 4-brännare spis i artikeln.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En synlig egenskap hos elektriska hällar är det faktum att de är inbyggda i ett köksaggregat. I förväg skapas en öppning i möblerna, som i storlek sammanfaller med hällens dimensioner. När du installerar en hushållsvärmeanordning är det viktigt att följa säkerhetsreglerna.

En annan lika viktig nyans är att hällarna uteslutande representerar den övre delen av spisen, det vill säga att du bara har brännarna till ditt förfogande. Därför måste du köpa ugnen separat.

I den moderna världen är detta inte ett problem alls. Många hemmafruar tycker att det är en bra idé att placera ugnen och panelen i olika delar av köksutrymmet.

Det mest populära alternativet är en fyrbrännare. Tillverkarna erbjuder också två- och tre-brännare modeller. Ibland finns det till och med alternativ med 6 värmeelement. Experter försäkrar dock att exakt de ytor där det finns 4 brännare anses vara mer funktionella och bekväma.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Låt oss först titta på de uppenbara fördelarna med inbyggda elektriska paneler.

  • Ett brett utbud av olika modeller, som professionella designers ständigt fyller på, gör att du kan passa in tekniken i inredningen i alla kök.
  • Uppvärmningsprocessen är snabb. Dessutom är den inte alls skarp, men slät.
  • Restvärmeeffekten efter tillagning kan användas för att hålla temperaturen för att hålla maten varm på bordet.
  • På grund av att det inte finns något galler tar processen att rengöra den elektriska hällen inte mycket tid och är bekvämt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss nu gå vidare till att överväga nackdelarna med elektriska spisar, som lyfts fram av både specialister och användare

  • Å ena sidan är en perfekt platt hällyta en utmärkt designlösning, och å andra sidan är det en ganska tidskrävande rengöringsprocess. Eftersom det inte finns några spår här sprider sig oavsiktligt spilld vätska över hela territoriet, vilket är helt på sin plats under tillagningen.
  • Ämnen som innehåller socker, med långvarig exponering för en het yta, når karamelliseringstillståndet. Efter det är det svårt att rengöra dem från elspisen.
  • För denna typ av spis är det nödvändigt att välja speciella köksredskap med platt botten. När det gäller induktionshällar kräver de speciella kokkärl som är känsliga för magnetiska impulser.
  • Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till vikten på de valda rätterna, eftersom den glaskeramiska panelen inte tål tunga föremål (den kan spricka och till och med misslyckas).
Bild
Bild

Vyer

Inbyggda elektriska hällar är indelade i flera kategorier enligt deras huvudparametrar. Låt oss överväga var och en av dem för en bättre förståelse av egenskaperna hos hushållsapparater i detta segment.

Genom design

Beroende på installationsmetod finns det två panelalternativ.

  • Över huvudet . Deras princip är att hällens kropp ligger direkt på bordet eller någon annan horisontell yta.
  • Inbäddad . Oftast är denna typ av panel i linje med köksbänkskivan eller något högre. I detta fall är kroppen belägen direkt i headsetets inre del, varifrån den inte är synlig för det mänskliga ögat. Därför ser dessa hällar alltid snygga ut och passar in i vilken inredning som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan också särskilja olika typer av modeller genom deras anslutning till ugnen

  • Beroende . Det som är speciellt med denna typ av paneler är att de måste installeras ovanför ugnen, eftersom de har en gemensam kontroll med den.
  • Självständig . De arbetar självständigt, utan hjälp av någon annan teknik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typer av värmeelement

  • Gjutjärn . I utseende liknar de pannkakor, så du kan ofta höra just ett sådant namn för sådana brännare. De värms upp länge, och efter att de har stängts av har de en lång inertitet, vilket inte alltid är bekvämt.
  • Halogen . Förutom spiralen är de utrustade med en halogenlampa. Uppvärmningen sker ganska snabbt, och trögheten är inte så signifikant.
  • HiLight . Det här är värmeelementen som ofta kallas tejp.
  • Induktion … Denna typ av brännare är känd för omedelbar uppvärmning. Eftersom endast kastruller som magnetiseras används, värms botten på kokkärlen direkt. Följaktligen minskar risken för att bli bränd betydligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter kroppsmaterial

  • Emaljerad . Denna typ av material som används för tillverkning av fodralet är mottagligt för alla slags mekaniska skador och repor finns kvar på det. Emaljen är också ganska krävande i vården, det är svårt att rengöra den.
  • Rostfritt stål . Detta är ett mer praktiskt alternativ eftersom det är svårt att repa. För att ta hand om produkten är det dock nödvändigt att köpa speciella hushållskemikalier.
  • Glaskeramik . Det är mycket hållbart, men starka slag kommer definitivt att skada det. Den uppenbara fördelen är det stora utbudet av modellval. Till exempel kommer en beige spis att passa bra in i en inredning i Provence -stil, och en vit kommer att se spektakulär ut i ett minimalistiskt kök.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter typ av ledning

  • Mekaniskt drivna modeller . Slutsatsen är att för att ändra temperaturregimen används variabla motstånd, som måste rullas tills önskad indikator indikeras.
  • Pekskärmar . Sådana produkter är de mest populära i en tid av modern teknik, men deras reparation är en tidskrävande process, så i händelse av fel behöver du hjälp av en specialist.
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

En modell från den tyska tillverkaren Bosch ringde PIC645F17E är ett otroligt snyggt alternativ för hushållsapparater . Den oberoende hällen är gjord av svart glas och omges av en metallram. Kontrollpanelen är beröringskänslig. Denna modell är utrustad med två induktions- och två keramikhäll. Fördelen med en sådan panel kan anses vara dess förmåga att snabbt värma upp, liksom närvaron av en timer och många andra nödvändiga funktioner.

Nackdelarna inkluderar det faktum att det inte finns någon belysning av kontrollknapparna. Dessutom är produktens pris ganska högt (i jämförelse med andra liknande alternativ). Kostnaden för modellen är från 22 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elhällen Electrolux EHF 96547 XK är känd för sin praktiska och mångsidighet . Användningen av kontrollpanelen är mycket förenklad tack vare modern teknik, och "koka" -funktionen gör att du kan förkorta tiden för att förbereda kulinariska mästerverk. Ett pålitligt säkerhetssystem gör att du kan vara lugn om användningen av teknik. Nackdelen är bristen på skydd från barn, liksom värmeelementens betydande inertitet, vilket indikerar en lång kylning av brännarna efter långvarig drift av utrustningen. Priset är cirka 22 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

HANSA BHCI66306 är ett alternativ som passar perfekt in i ett litet rum . Tillverkare har tänkt på var varje brännare är placerad så att köksartiklarna inte krockar under tillagningen. Modellen kännetecknas av skydd mot chips, vilket är nödvändigt för en glaskeramisk kaross, och är utrustad med en lättanvänd display som alla nybörjare kan förstå. Tyvärr ingår inte kontakten i paketet, men detta händer ofta med andra modeller. Hällen kan också reagera på överspänningar, vilket leder till att driftstörningar uppstår. Kostnaden når 13 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hansa BHCI65123030 . Svart färg på glaskeramik, metallram, polerad textur - allt detta gör den här modellen riktigt snygg och låter den vara på plats i varje kök. Till höger finns vridomkopplare som värmenivån regleras med. Det finns speciella restvärmeindikatorer längst ner, som slocknar när temperaturen sjunker under 50 grader. Priset är cirka 12 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zanussi ZEV 56646 FB är något dyrare än den tidigare versionen . Enheten har en hållbar glaskeramisk kropp som tål mekanisk påfrestning. Touchkontrollpanelen är extremt användarvänlig. Enligt användarrecensioner misslyckas det inte eftersom utrustningen används. Samtidigt kan hon inte bara justera det eller det här läget utan också styra spishällens funktion. Denna modell ger skydd mot barn och oavsiktlig aktivering, vilket ökar säkerheten vid användning. Kostnaden är cirka 15 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Zanussi ZEV56240FA -modellen utmärks av sitt låga pris och enkel design . Hon kan vara en bra hjälpare i köket. Ett kontrollsystem som är förståeligt för alla kommer att göra arbetet med utrustningen enkelt och roligt. Monteringen av budgetalternativet kan dock vara av dålig kvalitet. Många användare noterar att temperatursensorer inte fungerar med full kapacitet. Dessutom kan överspänningar i det elektriska nätet leda till haverier, eftersom det inte finns något fullständigt överspänningsskydd. Priset på denna modell är cirka 13 tusen rubel.

Bild
Bild

Modellen Siemens ET645HN17E är en av de bästa kokplattorna som produceras idag . Det finns fyra värmezoner. En av dem är gjord i form av en oval. Detta gör att du kan använda rätter i olika former. Kontrollpanelen är beröringskänslig, det finns också en kontrollås. Som ytterligare funktioner inkluderar denna modell en timer, restvärmesensorer, igenkänning av närvaron av rätter eller kokning. Kostnaden för modellen når 24 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Självklart ska hällen inte bedömas utifrån sitt utseende ensam. Det är också nödvändigt att ta hänsyn till de tekniska egenskaperna och många andra kriterier.

  • Elektriska effektindikatorer beror på antalet brännare. De avgör om det är tillåtet att använda en viss spis i det avsedda utrymmet.
  • Apparatens dimensioner beror också direkt på antalet brännare och deras placering i arbetsområdet.
  • Valet av kontrolltyp beror vanligtvis på köparens preferenser.
  • Kroppsmaterialet väljs med hänsyn till köksmöblernas färg.
  • Ytterligare funktioner kommer inte att vara överflödiga (till exempel snabb uppvärmning, anpassning till diametern på diskens botten, avstängning när vatten kommer på värmeelementen, samt en timer och barnskydd).
  • För många är den avgörande faktorn kostnaden för en elektrisk spis. Enligt de flesta köpare kan en högkvalitativ och snygg elektrisk spismodell kosta från 12 till 30 tusen rubel.
Bild
Bild

Driftsregler

För det första, för en effektiv och säker användning av en elektrisk spis, är det nödvändigt att följa reglerna för drift av hushållsvärmeapparater av denna typ. På så sätt kan du undvika olyckor. Om du inte är expert på att ansluta elektriska kokplattor till nätverket, skulle den bästa lösningen vara att överlåta denna fråga till en specialist.

Du bör läsa om nyanser av att använda en viss modell av ett visst märke i instruktionerna som bifogas tekniken. Då bör du noggrant kontrollera informationen som tas emot i praktiken. Det ska inte vara något komplicerat att använda enheten: det här är antingen handtag eller en pekskärm.

Sammanfattningsvis kan vi säga att i den moderna världen ska du inte ignorera den nya tekniken. Elhällen är ett bra köp som kombinerar användarvänlighet och stil. Det viktigaste är att ta hänsyn till alla nyanser och välja bland de olika alternativen den som är rätt för dig.

Rekommenderad: