Inbyggda Gasugnar Med Konvektion: Funktioner I Inbyggda Konvektionsugnar, Betyg På De Bästa Modellerna För Köket

Innehållsförteckning:

Video: Inbyggda Gasugnar Med Konvektion: Funktioner I Inbyggda Konvektionsugnar, Betyg På De Bästa Modellerna För Köket

Video: Inbyggda Gasugnar Med Konvektion: Funktioner I Inbyggda Konvektionsugnar, Betyg På De Bästa Modellerna För Köket
Video: Convection vs. conventional ovens explained 2024, April
Inbyggda Gasugnar Med Konvektion: Funktioner I Inbyggda Konvektionsugnar, Betyg På De Bästa Modellerna För Köket
Inbyggda Gasugnar Med Konvektion: Funktioner I Inbyggda Konvektionsugnar, Betyg På De Bästa Modellerna För Köket
Anonim

Under de senaste decennierna har köket varit mättat med teknik till det yttersta. Och många människor är helt enkelt vilse, de kan inte riktigt förstå det. Tänk på vilken typ av hushållskök härd är.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Inbyggda gasugnar med konvektion började användas relativt nyligen. Som namnet antyder bränner de naturgas eller flytande gas och använder sedan konvektionseffekten . Det uppnås genom användning av fläktar. Dessa fläktar rör värmen i en cirkel och tränger in i ugnens alla hörn.

Fram till nyligen verkade det som att gasuppvärmning och konvektion var oförenliga. Med normal fläktanvändning kommer luftströmmarna att släcka elden. Men ingenjörerna lyckades övervinna denna svårighet - designen av moderna gaskonvektionsugnar för köket utesluter att blåsa ut lågan. Och även om branden slocknar av någon anledning, kommer säkerhetsautomationen helt enkelt att stänga av gastillförseln. Därför ska du inte vara rädd för brand, explosion, förgiftning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att betona att konvektiv cirkulation kan ske på olika sätt. Den naturliga rörelsen av uppvärmd luft är mycket mindre effektiv än att styra den med en fläkt. Hastigheten ökar avsevärt och luftstrålarnas enhetlighet är större. Vissa modeller har flera fläktar, men en sådan lösning ökar omedelbart produktens pris.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den inbyggda gaseldade ugnen är bekväm och kan spara konsumenter pengar. Matlagning med denna teknik är ganska snabb. Det blir möjligt att bearbeta mat på flera nivåer samtidigt. Produktens enhetlighet ökar, deras användbara och trevliga egenskaper bevaras noggrant.

Den otvivelaktiga fördelen med konvektionsugnen är överflödet av uppvärmningslägen . Det räcker för att även de mest erfarna kockarna och älskare av kulinariska experiment ska nå sina mål. Matlagning på flera bakplåtar på en gång gör att du snabbt kan baka, till exempel stora mängder pajer och rullar. Det blir möjligt att laga en hel middag för en genomsnittlig familj på en halvtimme. Snabbare tillagning uppnås utan att äventyra kvaliteten på maten.

Bild
Bild

Ett sådant typiskt problem försvinner som "det var dåligt bakat i mitten (överst), men förkolnat i kanterna (botten)". En gasugn är bättre än en elektrisk eftersom ledningens svaghet inte stör användningen. Mycket el sparas. Och om du använder gas på flaska kan du arbeta även med strömavbrott.

Men du måste förstå att ett inbyggt skåp av hög kvalitet är ganska dyrt, och ju mer funktionellt det är, desto dyrare är det. Detta är kanske den enda nackdelen med denna hushållsapparat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna och deras egenskaper

DeLonghi CGGBA 4

Bland de bästa produkterna i moderna ugnar finns DeLonghi CGGBA 4. Den italienska modellen har ett års garanti. Produktens huvudparametrar är följande:

  • värmer upp till 250 grader;
  • ugnsvolym 55 l;
  • mekanisk styrning;
  • täckning med den lättast rengörbara emaljen;
  • belysning med glödlampor;
  • dubbelglasad dörr;
  • mekanisk timer med ljudmeddelande (ingen automatisk avstängning);
  • elektrisk tändning av ugnen och grillen;
  • termostat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Både i ugnsläge och i grillläge fungerar gasstyrsystemet. Skydd mot oavsiktlig inkoppling och stopp av arbete vid överhettning tillhandahålls. Designerna tog också hand om värmeborttagningen med hjälp av luft. Leveransuppsättningen innehåller ett galler, djupa och grunda bakplåtar.

Bild
Bild

Korting OGG 741 CRB

Alternativt kan du överväga ugnen Korting OGG 741 CRB. Arbetsrummet har en kapacitet på 67 liter. Produktens övergripande dimensioner är 0, 595x0, 565x0, 595 m. Inbyggnaden utförs "separat", det vill säga utan buntning med hällen. Det finns 4 uppvärmningslägen som gör att du kan laga ett ganska brett utbud av rätter. Utvecklarna har också tagit hand om toppgrillen.

Använd sidledare för att göra det enklare att placera rätter på olika nivåer . Bakgrundsbelysningen gör det mycket lättare att styra tillagningsprocessen. Ett par vridregulatorer är placerade på den mekaniska kontrollpanelen. En timer (analog klocka) tillhandahålls också. Som det passar en hyfsad modern ugn finns det en kylfläkt.

Bild
Bild

Eftersom Korting -produkten enkelt kan anslutas till både gasrör och cylindrar, rekommenderas den för landsbygd och förortsområden.

Bosch HGN22350

Det är värt att uppmärksamma Bosch HGN22350. Ugnens volym är 60 liter. Yttermått - 0, 592x0, 55x0, 597 m. Ugnen låter dig värma upp stora portioner mat utan problem.

Fördelen med modellen är enkelheten och konsistensen i styrsystemet . Ett par vridreglage gör att du kan ställa in alla nödvändiga parametrar. Designerna har också tillhandahållit en pålitlig elektronisk timer. Med dess hjälp kan du ställa in behandlingstiden för rätter med ett fel på högst 1 minut. Belysningen av det inre facket är inte bara närvarande, det är också ganska ljust.

Det finns 6 noga genomtänkta lägen som gör bakning av kex, muffins och bröd mycket enklare. Grillen hjälper dig att grilla biffarna. Om så önskas installeras en roterande spett i speciella spår. Du kan använda resten av värmen för att förbereda jästdegen. Bosch-ingenjörer har utvecklat ett effektivt elektriskt tändsystem samt högkvalitativ gasblockering i en nödsituation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Maunfeld MGOG 673S

Nästa modell är Maunfeld MGOG 673S. Ugnens kapacitet är 67 liter. Linjära dimensioner - 0, 575x0, 56x0, 595 m. Designerna har tillhandahållit ett antal innovativa lösningar. Ugnen har en kropp i rostfritt stål.

Dörren svänger ner. 3 glas sätts in i den. Den djupaste av dem kan dras ut och rengöras. Att sköta de emaljerade väggarna är extremt enkelt - du behöver inte ens använda syntetiska tvättmedel.

Hela uppsättningen köksredskap kan enkelt placeras på 5 nivåer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Belysningssystemet fungerar tack vare halogenlampor. Brickor kan laddas och lossas längs teleskopiska styrningar. Det finns en elektrisk tändning som gör att du kan minimera användningen av tändstickor och tändare.

En attraktiv egenskap hos MGOG 673S är den inbyggda termostaten. Det låter dig på ett tillförlitligt sätt behålla den önskade temperaturen under hela den nödvändiga tiden. Anslutning till både huvudledningar och gasflaskor är tillåten. För detta används adaptrar, som ingår i leveransen. Den innehåller också:

  • grunt pall;
  • gitter;
  • djup pall.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst, när du väljer inbyggda ugnar, måste du bestämma om det kommer att vara en oberoende eller beroende version. Deras funktionella egenskaper skiljer sig praktiskt taget inte. Det är dock mycket lättare att välja oberoende produkter, eftersom det inte är nödvändigt att noggrant justera ugnen till parametrarna på hällen. Det är därför som ovanstående undersökning inte inkluderade beroende modeller. Sedan kan du gå vidare till andra indikatorer.

Volym

De så kallade fullstora ugnarna har en volym på 56-74 liter. Den kompakta gruppen innehåller modeller med kapacitet från 27 till 45 liter. När det gäller mycket stora enheter (75 liter eller mer) behövs de främst i ett professionellt kök. Behovet av en sådan teknik i vardagen uppstår mycket sällan. Och vanligtvis känner de som verkligen behöver en sådan enhet redan alla finesser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Den överväldigande majoriteten av de inbyggda gaseldade ugnarna skiljer sig lite från varandra i höjd och djup. Men deras bredd kan vara väldigt olika - från 0,45 till 0,9 m. De minsta enheterna är lämpliga om det finns mycket lite utrymme i köket. Om du behöver laga mat för en familj på 3-4 personer måste du välja större modeller (0,6 m bred).

Endast för en mycket stor familj och människor som älskar kulinariska experiment kommer de största ugnarna att vara till nytta.

Bild
Bild

Säkerhet

Ofta är säkerhetsnivån för en inbyggd gasugn endast kopplad till gasreglering. Det här alternativet är verkligen mycket användbart - du behöver inte oroa dig för att släckningen av lågan kommer att leda till problem. Dessutom är det lite meningsfullt att köpa produkter som inte har gasreglering. Ytterligare säkerhet tillhandahålls av elektrisk tändning, som fungerar på några sekunder, och inte omedelbart. Inte särskilt bekvämt, men risken reduceras till noll och det finns ingen risk för brännskador.

Bild
Bild

Antal funktioner

Effektiviteten av att använda ugnen beror på denna parameter, men priset växer också tillsammans med ytterligare alternativ. Därför behöver du bara uppmärksamma de inställningar och lägen som verkligen kommer att gynnas. I avsaknad av erfarenhet kan du till och med välja den enklaste och billigaste modellen. Den enda önskan är att ha den med en grill; detta kommer att förbättra beredningen av kött- och fiskrätter.

Bild
Bild

Antal glas i dörren

Varianter med ett glasskikt har inte monterats på länge. De är för farliga för människor och husdjur. Bland de befintliga modellerna är valet uppenbart: ju fler glasögon desto bättre blir produkten oftast. Det bör dock komma ihåg att både glasögonens kvalitet och tillförlitligheten hos de termiska skikten som skiljer dem spelar en roll. Ibland behåller mycket tjocka dörrar värmen extremt dåligt, och vice versa. Den mest fullständiga informationen kan endast ges av recensioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utrustning

Belysningsenheter måste finnas. Tack vare dem kan du styra tillagningen i en stängd ugn. Det finns ingen anledning att regelbundet öppna det och därmed störa normalt arbetsflöde. Teleskopiska styrningar är mycket önskvärda, längs vilka det är bekvämt att ta bort bakplåtar utan hjälp av klister.

Bland de extra tillbehören är bakplåtar särskilt anmärkningsvärda . De djupaste av dem är perforerade, och på sådana bakplåtar kan du laga många grönsaker, kött eller fisk på en gång. Bakplåtar utan perforeringar används för bakning eller för uppsamling av kondens, juice och fett. Djupa perforerade bakplåtar används för avfrostning.

Bild
Bild

Grillen behövs för att baka något. Viktigt: varje specifik modell har sin egen uppsättning tillbehör, och du måste bekanta dig med den noggrant.

Driftsregler

Oavsett de specifika nyanser som finns i vissa modeller, det är nödvändigt att använda inbyggda gasugnar enligt universella regler.

  • Innan arbetet påbörjas måste du noggrant studera instruktionerna för denna modell.
  • Ugnar, liksom andra gasapparater, bör endast installeras med hjälp av proffs.
  • Innan du förbereder den första kursen måste du värma skåpet. Då blir det inga problem med lukt som återstår efter montering på fabriken och transport. Hur man tänder exakt anges i dokumentationen.
  • Använd inte gasugnen i förpackningsfilm.
  • Rengöring med slipmedel är inte tillåtet.
  • Gasläckageprov utförs endast med en tvålösning, inte öppen låga.
  • Eventuella reparationer, justeringar och omläggningar av den inbyggda gasugnen får endast utföras av specialister.

Rekommenderad: