Glasgasspis: Hur Man Väljer Och Underhåller En Gasspis I Härdat Glas? Betyg Av De Bästa Glashällarna

Innehållsförteckning:

Video: Glasgasspis: Hur Man Väljer Och Underhåller En Gasspis I Härdat Glas? Betyg Av De Bästa Glashällarna

Video: Glasgasspis: Hur Man Väljer Och Underhåller En Gasspis I Härdat Glas? Betyg Av De Bästa Glashällarna
Video: Gasspis - Smeg C6GMX8 2024, Maj
Glasgasspis: Hur Man Väljer Och Underhåller En Gasspis I Härdat Glas? Betyg Av De Bästa Glashällarna
Glasgasspis: Hur Man Väljer Och Underhåller En Gasspis I Härdat Glas? Betyg Av De Bästa Glashällarna
Anonim

Glashällar vinner popularitet vid sidan av glaskeramik. Svårt att skilja från sitt utseende, de har samma bländande eleganta yta. Men deras kostnad är mycket mindre. Härdat glas, enligt tillverkarna, har alla egenskaper som krävs för hällen: värmebeständighet, slagmotstånd, uthållighet mot extrema temperaturer.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Glasgasspisar är otroligt vackra. Många tror att de i utseende är bättre än emalj, rostfritt stål och till och med glaskeramik, men de kan inte kallas idealiska. Liksom alla hushållsapparater har de sina fördelar och nackdelar. Positiva egenskaper inkluderar:

  • hällen tynger inte utrymmet, eftersom glaset kan reflektera det;
  • den har ett spektakulärt, vackert, spegelliknande utseende;
  • en varierad färgpalett gör det möjligt att välja en produkt för alla inställningar;
  • glashäll passar bra med fusion, minimalism stilar, liksom industriella, urbana trender;
  • under tillagningen värms endast kokelementen upp och själva glaset förblir kallt;
  • enligt tillverkare är deras produkter resistenta mot mekanisk påfrestning;
  • kostnaden för en sådan produkt är låg jämfört med rostfritt stål och glaskeramik.
Bild
Bild
Bild
Bild

På baksidan är användare av glasskivor enhälliga i sina påståenden. Det handlar om komplexiteten i att ta hand om dem. Eventuell spilld viskös vätska vidhäftar omedelbart till en slät glasyta. Rymd mjölk, kaffe ska tas bort omedelbart, det vill säga du måste ta bort pannan och torka av den. Det blir för sent att göra något senare, eftersom glaset inte kan rengöras med ett slipande material . Fettstänk, även från äggröra, är ett problem; panelen måste tvättas ut efter varje tillagning.

Bild
Bild

Om du inte använder speciella kemikalier finns vattenfläckar och fingeravtryck kvar på glaset.

Nackdelarna inkluderar också möjligheten till kantflis från oavsiktlig mekanisk spänning. Risken för skav och repor kvar på glaset med gamla kokkärl och krukor med grov botten är stor. Tyvärr tål glasytan inte för hög temperatur (750 grader), som en glaskeramisk produkt har råd med. Det är svårare att installera en glaspanel i ytan på ett headset än produkter tillverkade av andra material, eftersom glas inte kan borras och andra åtgärder som kränker dess integritet kan utföras med det.

Vyer

Glasgasspisar från olika tillverkare skiljer sig inte bara i utseende utan också i typ av brännare och ytterligare funktioner. Ytor har ett stort antal nyanser: det finns mjölkigt, svart, blått, rött, beige, men det här är inte hela listan. Panelerna har från en till sju brännare, storleken på modellerna beror på deras antal. Men de största skillnaderna mellan glashällar är platsen för värmeelementen - ovanför eller under bunten - och typen av produkt (beroende eller oberoende).

Bild
Bild

Beroende

De beroende hällarna levereras med ugnen, de har en enda kontrollpanel med den och det är omöjligt att skilja dem åt. Denna enhet kan kallas en modern ugn med mer exakta mått och många alternativ.

Bild
Bild

Självständig

Det är en separat spis, utan ugn. En sådan enhet är lättare, den kan installeras var som helst, men den är vanligtvis inbyggd i ett kök i enlighet med "arbetstriangeln", som ligger på ett kort avstånd från diskbänken och kylskåpet. Kompakta blanketter gör att du kan använda ledigt utrymme under hällen för att utrusta skåpet med hyllor, lådor. Kan sättas in i den resulterande nischmaskinen.

Bild
Bild

Gas under glas

Den vackraste typen av spis, som inte visar brännarna, och själva produkten är en enda perfekt slät blank eller matt yta. Det kan matcha i färg med nyanser i köket eller ha ett märkligt mönster.

Bild
Bild

Designen är arrangerad på ett sådant sätt att det inte finns någon vanlig låga under glasytan. Keramiska brännare finns i speciella celler där gasen katalytiskt bränns med nästan ingen rest. I det här fallet är det inte själva lågan som är synlig, utan glansen från keramiken, som överför värme till glasytan. Den medföljande hällen ser imponerande ut, gasen under glasytan ser ut som en glödande nebulosa, men levererar samtidigt inte den gula oljiga beläggningen som är karakteristisk för andra gasugnar i rymden.

Bild
Bild

Gas på glas

En annan typ av glashäll kallas gas på glas. Den har ett traditionellt utseende, de vanliga brännarna under grillen, stiger över den släta ytan. Men estetiken hos en sådan produkt överträffar vanliga gasugnar, eld i reflektion av glas ser särskilt fascinerande ut.

Bild
Bild

Hällen kan ha ett annat antal kokzoner. Produktens standardmått är begränsade till 60 centimeter, men om modellen har fem eller sex förbränningszoner ökar bredden till 90 cm, vilket bör beaktas när du installerar det i headsetets yta.

Bild
Bild

När du använder en förlängd yta får du inte glömma kåpan, som också bör vara av en icke-standardbredd.

Laguppställningen

För att göra det lättare att förstå det stora utbudet av glasgaspaneler, vi föreslår att du bekantar dig med betyget för de mest populära modellerna.

Fornelli PGA 45 Fiero . Praktisk och säker italiensk "automatisk", har en bredd på 45 cm, passar perfekt även i ett litet rum. Den svarta eller vita panelen är utrustad med tre mångsidiga brännare, varav den största innehåller tre lågor. Individuella gjutjärnsgaller finns ovanför förbränningszonerna. Med WOK-adaptern kan du använda icke-standardiserade rätter. Av nackdelarna, enligt användarrecensioner, indikeras svårt underhåll av den svarta ytan, fläckar kvarstår och repor på omkopplarna efter aktiv rengöring.

Bild
Bild

Electrolux EGT 56342 NK . Fyra brännare oberoende gasspis med olika grader av uppvärmning. Den pålitliga, snygga svarta ytan har snygga handtag, ett gasregleringsalternativ, en automatisk tändning, gjutjärnsgaller placerade individuellt ovanför varje brännare. Från användarnas klagomål - självantändningen fungerar inte omedelbart, vattnet kokar länge.

Bild
Bild

Kuppersberg FQ663C Brons . Den eleganta cappuccinofärgade härdade glashällen innehåller fyra kokplattor, komplett med två dubbla gjutjärnsgrillar. En kraftfull expressbrännare tillhandahålls. Modellen är säker, har ett alternativ för gasreglering, elektrisk tändning. Rattknapparna är vackra brons med en guldglans. På baksidan finns det inte tillräckligt med utrymme för att värma flera stora krukor samtidigt. Om en av förbränningszonerna fungerar, slås den andra inte på direkt.

Bild
Bild

Zigmund & Shtain MN 114,61 W . En mjölkplatta av hållbart höghållfast glas, utrustad med tre rader av kontrasterande svarta galler och silverhandtag. Denna kombination gör modellen snygg och uttrycksfull. Brännarna är arrangerade på ett original (diamantformat) sätt. Produkten har funktioner som grill, gasreglage, munstycken för WOK. Flera ringar av låga hjälper dig att laga mat snabbare. Användarklagomål avser plasthandtagen som överhettas något.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Uppgiften är att berätta om de olika alternativen och möjligheterna för glashällar, och alla kommer att välja själva. När vi kommer till marknaden har vi som regel redan en uppfattning om ytans storlek och det erforderliga antalet brännare, liksom vår budget, som vi kan lämna för den eller den modellen.

Bild
Bild

Om du väljer mellan en beroende och en oberoende spis, bör du komma ihåg att en enda design kommer att kosta mindre än att köpa två produkter (spis och ugn) separat. Men om den beroende modellen går sönder kan vi anta att två hushållsapparater är ur funktion på en gång.

Bild
Bild

Om du väljer mellan glas- och glaskeramiska ytor bör du veta att det andra alternativet är tillverkat av ett mer hållbart, dyrt material. Detta faktum påverkar produktkostnaden avsevärt. Det är svårt att skilja dem genom deras utseende. Men det finns skillnader i konsekvenserna av förstörelse, som bara kan inträffa vid en kraftig strejk. Om glaskeramik spricker kommer det att bete sig som vanligt glas - det kommer att ge sprickor och fragment.

Bild
Bild

På grund av inre spänning kommer en härdad produkt att täckas med små sprickor, som är fallet med bilglas.

Bild
Bild

Om du väljer galler för modellerna "gas på glas" måste du veta att de är gjorda av gjutjärn och rostfritt stål belagt med emalj . Gjutjärn är mer hållbart och pålitligt, men det har porositet som behåller smuts, vilket gör det svårt att underhålla produkten. Slätare emaljytor är lättare att rengöra, men med tiden kan emaljen spånas och stålet böjas.

Bild
Bild

Efter att ha gjort ett val till förmån för en glasyta måste du vara beredd på att det är ganska svårt att ta hand om det: du måste tvätta och rengöra det efter varje tillagning. I gengäld kommer hon att glädjas åt sitt magnifika utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi säga att för en stor familj, där du ofta måste laga mat, är en glasyta inte ett bra val. Men i en familj på två eller tre personer kan en spektakulär glaspanel perfekt matcha den valda designriktningen för rummet.

Rekommenderad: