Minitraktor Med Frontlastare: KUHN -egenskaper. Baklastarens Dimensioner. Egenskaper Hos Bakmonterade Elektriska Pelletslastare

Innehållsförteckning:

Video: Minitraktor Med Frontlastare: KUHN -egenskaper. Baklastarens Dimensioner. Egenskaper Hos Bakmonterade Elektriska Pelletslastare

Video: Minitraktor Med Frontlastare: KUHN -egenskaper. Baklastarens Dimensioner. Egenskaper Hos Bakmonterade Elektriska Pelletslastare
Video: 53680 - 2009 Valtra N141 Tractor 2024, Maj
Minitraktor Med Frontlastare: KUHN -egenskaper. Baklastarens Dimensioner. Egenskaper Hos Bakmonterade Elektriska Pelletslastare
Minitraktor Med Frontlastare: KUHN -egenskaper. Baklastarens Dimensioner. Egenskaper Hos Bakmonterade Elektriska Pelletslastare
Anonim

En minitraktor är en bra hjälpare för varje ägare av en trädgård och en grönsaksträdgård, den hjälper till med vård av territoriet, planteringar, jord. Denna teknik, tillsammans med en skopa, kommer att vara ett idealiskt alternativ för att transportera varor, till exempel under konstruktion.

Bild
Bild

Utnämning

Frontlastaren för en minitraktor är en typ av redskap, den är utrustad med en bom och en skopa. Förutom skopan kan många andra redskap anslutas till utrustningen, vilket gör utrustningen mer mobil. Med hjälp av den främsta kanten har användaren möjlighet att lossa, därav namnet på utrustningen "frontal".

För att tekniken ska fungera i närområdet kan du använda olika bilagor

  • Frontlastare för en minitraktor . Denna typ av utrustning används ofta för att lasta lastbilar och släpvagnar.
  • KUHN (monterad universalskopa) - grävskopa, som är en effektiv anordning för att jämna ut jorden, rensa snödrivor och ladda skräp i släpet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna utrustning är av liknande designtyp. I sin tur kan den främre infästningen vara av två typer.

  • Standard - den har hittat sin tillämpning inom konstruktion. Denna modell är ganska funktionell, och i kombination med en minitraktor kan den bli ett alternativ till en grävmaskin eller traktor.
  • Kompaktlastare den har god manövrerbarhet på grund av sin storlek, därför är den effektiv för arbete i ett litet område.

Vanligtvis är skopans placering koncentrerad på framsidan av minitraktorn, men det finns också en bakmonterad typ. Utrustningens arbetsprocess börjar med aktivering av flera handtag. Tack vare den speciella designen kan KUHN enkelt samla en mängd olika material som är fritt flödande. Men även minitraktorer med frontlastare kan enkelt överföra och transportera olika föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller är utrustade med automatisk styrning, resten av alternativen fungerar med hjälp av hydraulbaserade gångjärnsmekanismer. Enhetens huvudfunktioner med drag är att rengöra snötäcket, delta i byggnadsarbete, transportera skräp, byggmaterial, lasta och lossa hö, krossad sten, stenar och så vidare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Till fördelarna med minitraktorer med frontlastare inkluderar följande:

  • universell tillämpning och utförande av ett brett spektrum av uppgifter;
  • robust design som utvecklats med hänsyn till individuella användaregenskaper;
  • snabb fastsättning av skopan och enkel demontering;
  • enkel kontroll och enkel drift av dragkroken;
  • bra prestanda.
Bild
Bild
Bild
Bild

Av nackdelarna kan man särskilja det svaga skyddet för huvudmodulen, samt öppen åtkomst till slangen.

Hur gör man det själv?

För att göra en KUHN för en minitraktor behöver du veta ett detaljerat diagram. Tack vare ritningarna kan du bestämma elementens storlek och fästelementets egenskaper. För att montera en enhet med remdrift är det nödvändigt att förbereda en apparat för svetsning, en slipmaskin och en borr med borrar. Nycklar krävs för att fixera elementen. För att skapa en hink är det värt att använda ett stålplåt och rör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss lista stadierna för att samla en lastare för utrustning

  • Tillverkning av ett fästelement, vars bas är svetsad till motorn och minitraktorlådan. För att förstärka fästelementen kan du använda ett stålhörn.
  • För att göra hinken själv måste du använda en stålplåt. Den senare är böjd till en KUHN -form och svetsad. Utrustningens hållbarhet beror på hur högkvalitativa svetsfogarna är. Det är möjligt att göra ställ från rör som har en diameter på 0,1 m och stavar från rör med en tjocklek på 0,05 meter.
Bild
Bild
  • Nästa steg i arbetet blir installationen av en hydraulisk förstärkare, för rörlighet som du kan använda ett rör med en tjocklek på 0,3 cm.
  • I den främre delen är det värt att svetsa stödet, liksom att kombinera det med ställen. För att stärka strukturen är det värt att använda "halsdukar".
  • En cylinder måste användas för att styra och reglera skopans rotationsvinklar. Denna del är monterad på höger sida av skopan.
Bild
Bild

Hemgjorda konstruktioner är de mest pålitliga och hållbara. De är lätta, så de kan installeras oberoende.

Driftsregler

För korrekt och högkvalitativ drift av en minitraktor med frontlastare du måste komma ihåg de grundläggande reglerna för dess funktion:

  1. använda utrustningen endast för dess avsedda ändamål;
  2. det är värt att sänka och höja lastaren med särskild omsorg och följa dess riktning;
  3. transportera inte last som väger mer än enheten har förmågan att transportera;
  4. när den laddade maskinen rör sig måste KUHN vara i sänkt läge.

För att använda denna typ av utrustning måste användaren ha vissa färdigheter, samt komma ihåg säkerhetsreglerna. Eftersom minitraktorns vikt är liten, i samband med skopan, upprätthålls inte alltid balansen, därför blev det lämpligt att använda skyddssystem och motvikter.

Bild
Bild

Laguppställningen

Efter att ha definierat de uppgifter som kommer att tilldelas minitraktorn med en frontlastare kan du börja välja enheten. Ledare bland tillverkare kan kallas kinesiska, japanska, franska företag. Tack vare modern teknik har användarna möjlighet att köpa tillförlitlig, funktionell, modern utrustning. Den bakre elektriska lastaren, pelletslastaren, den bakmonterade lastaren, käklastaren, gaffellastaren är mycket populära.

Du bör inte anta att en hemlagad version inte kommer att hålla länge, i vissa fall är en sådan teknik mer pålitlig än en köpt.

Bild
Bild

Men tänk på de mest populära modellerna.

Frontlastare PK-55

Lastaren i denna modell är en modern högpresterande enhet. Huvudsyftet med utrustningen är att utföra jordrörelse, lastning, transport av jord och stenar, sten, metall och andra material. Denna typ av utrustning kan fungera i bulldozerläge. Små dimensioner på dragkroken och dess låga vikt bidrar till god manövrerbarhet. Lastaren kännetecknas av ett styrsystem av följande typ, närvaron av hydraulcylindrar och en bakram. PK-55 är utrustad med pålitliga pneumatiska hjul och en multifunktionell manöverspak.

Bild
Bild

Minitraktor TYM T233 / T335HST

Det är en kompakt och pålitlig maskin som kan användas inte bara i vardagen utan även i kommersiella aktiviteter. Den robusta och opretentiösa enheten kan anpassas till alla förhållanden. Utrustningen är utrustad med en trecylindrig dieselmotor, medan maskinen väger 700 kilo. Denna minitraktor med lastare är en oersättlig assistent, den kan manövreras med särskild komfort för användaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Shibaura

Denna typ av minitraktor med frontlastare är efterfrågad på grund av sin oklanderliga kvalitet. Det är ett idealiskt alternativ för att rensa området från snötäcke, lastning, hälla fasta partiklar. Skopan på den här enheten är bekväm under användning och bidrar till att snabbt slutföra uppgifter. Denna typ av teknik kan användas under alla väderförhållanden. Funktionerna i modellen inkluderar närvaron av en låsande bakaxel, styrning, kraft på 19 hästkrafter.

En minitraktor som är utrustad med en frontlastare är en nödvändig typ av utrustning som ska användas inte bara i kommunala tjänster utan också i vardagen . Priserna för denna utrustning motiverar fullt ut enheternas multifunktionalitet, deras kraft och hållbarhet. Användare som har blivit ägare till maskiner med en hink lämnar bara positiva recensioner och vittnar om en betydande förenkling av underhållet av territoriet, liksom återbetalning av utrustningen.

Rekommenderad: