Kombinerad Uppvärmd Handdukstork: Funktionsprincipen För En Elektrisk Och En Vattenuppvärmd Handdukstork Samtidigt. Vad Det är?

Innehållsförteckning:

Video: Kombinerad Uppvärmd Handdukstork: Funktionsprincipen För En Elektrisk Och En Vattenuppvärmd Handdukstork Samtidigt. Vad Det är?

Video: Kombinerad Uppvärmd Handdukstork: Funktionsprincipen För En Elektrisk Och En Vattenuppvärmd Handdukstork Samtidigt. Vad Det är?
Video: Handdukstork - video om montering och fyllning | Svedbergs 2024, April
Kombinerad Uppvärmd Handdukstork: Funktionsprincipen För En Elektrisk Och En Vattenuppvärmd Handdukstork Samtidigt. Vad Det är?
Kombinerad Uppvärmd Handdukstork: Funktionsprincipen För En Elektrisk Och En Vattenuppvärmd Handdukstork Samtidigt. Vad Det är?
Anonim

Ett badrum är svårt att föreställa sig utan en handdukstork. Denna apparat används inte bara för att torka kläder utan även för uppvärmning av badrummet. Förutom vatten- och elektriska modeller är idag ett universellt alternativ mycket populärt - uppvärmda handdukstorkar av en kombinerad typ. Vi kommer att prata om dem i detalj i artikeln.

Bild
Bild

Vad det är?

Kombinerad uppvärmd handdukstork är en universell hybridprodukt, vars princip är baserad på driften av elektriska och vattenuppvärmda handdukstorkar samtidigt, det vill säga har både "vatten" och "elektriska" egenskaper.

Det fungerar som en vattenradiator, men i avsaknad av varmt vatten är en rörformad elvärmare ansluten, så den är också ansluten till ett separat uttag . Det vill säga den är monterad på ett värmesystem och ett varmvattenförsörjningssystem, men parallellt behöver det ett elnät.

Det visar sig att en sådan enhet har en extra anslutning

Till exempel, på vintern är det lämpligt att driva det från ett värmesystem som levererar varmt vatten, och på sommaren eller vid nödstopp - från el.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den kombinerade enheten har en termostat som automatiskt justerar temperaturregimen, men du kan också ställa in önskad temperatur manuellt. När du väljer en enhet måste du ta hänsyn till värmeelementets effekt.

Uppvärmningens hastighet och intensitet beror på denna indikator. Det bästa alternativet är en produkt med ett värmeelement med en effekt på 1000 watt eller mer. Du kan välja starkare sorter, men i det här fallet, se redan om det elektriska nätverket i huset är utformat för en sådan belastning.

I alla fall, det finns inget särskilt behov av en kraftfullare enhet - detta klarar perfekt funktionella uppgifter.

Innan du köper en hybriduppvärmd handdukstork måste du studera dess fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det största pluset med den kombinerade uppvärmda handduksstången är att den kan användas dygnet runt, lämplig för både lägenheter och privata badrum. Nästa fördel är den samtidiga anslutningen till elnätet och varmvattenförsörjningssystemet, detta plus gör det bara möjligt för enheten att fungera smidigt.

En 2-i-1 uppvärmd handdukstork kostar lite mer, men i slutändan sparar du pengar när du arbetar . Den är huvudsakligen tillverkad av rostfritt stål, vilket betyder att den inte utsätts för korrosion och inte är rädd för fukt. En sådan enhet, om den används korrekt, kan tjäna länge.

Den mest betydande fördelen är möjligheten att värma rummet och torka tvätten även när värme- och varmvattensystemen är avstängda. Men Det finns också nackdelar med kombinerade uppvärmda handdukstorkar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det allra första är att värmeelementet kan oxidera . Detta händer vanligtvis på grund av att det på vintern inte är inblandat (de ingår inte i elnätet), men varmt vatten tvättar det ändå.

Efter att ha tappat vattnet kan vissa modeller frigöras från värmeelementet på vintern, men glöm inte att dra ut kontakten från uttaget. För att inte möta ett sådant problem är det bättre att köpa en handdukstork av kombinerad typ med ett "torrt" värmeelement.

Visst, till ett pris kommer sådana exemplar att "bita", men det här är ett bättre alternativ för en hybridanordning. Därefter kommer vi att överväga de mest relevanta modellerna av kombinerade apparater för torkning av kläder och uppvärmning av badrum vid olika tider på året.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Ägare av lägenheter och hus vill göra reparationer för badrummet, inte bara en handdukstork av hög kvalitet, utan också en universell enhet som passar in i rummets övergripande design. Experter rekommenderar att ge produkter från väletablerade tillverkare företräde.

Dessa inkluderar det tyska företaget Arbonia . En av modellerna av universaluppvärmda handdukstorkar från denna tillverkare - Karomix med unik design och fjärrkontroll . Sortimentet är brett när det gäller färger, installationen kan enkelt hanteras, liksom med justering av alla parametrar. Enhetens effekt är 950 W, värmeöverföringseffekten är +500 grader.

Bild
Bild

En annan tillverkare från Tyskland erbjuder sin universal uppvärmda handdukstorkar Zehndler som är populära hos konsumenterna. Sortimentet består av 25 modeller i olika former och storlekar (över 200). Dessa enheter kan användas inte bara i badrummet, utan också i andra rum för extra uppvärmning. Sådana anordningar är tillverkade av rena (ur ekologins synvinkel) råvaror.

Italienska företaget Margaroli på marknaden i mer än ett halvt sekel och idag erbjuder den sina moderna kombinerade handdukstorkar, som finns i olika former för alla designlösningar.

Produkter av hög kvalitet, klarar flerstegskontroller, inklusive för ergonomi och mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi noterar också den ryska tillverkaren - företaget "Terminus ", ledande inom tillverkning av handdukstorkar, inte bara på hemmamarknaden utan även i OSS -länderna. Varumärket producerar enheter från ekonomiklass till premiumkategori. Kunderna erbjuds också enheter med olika tillverkningsteknologier, till exempel handduksvärmare utan sömmar från rör med en diameter på 1, 8 millimeter. Dessutom har de en bra livslängd, även med ett vattentryck på 8 atmosfärer.

En annan rysk tillverkare är Sunerzha -företaget ., producerar universella modeller av handdukstorkar i rostfritt stål. Under detta märke hittar du pålitliga produkter med en ovanlig design - för alla badrum med en extraordinär inredning.

När du väljer den eller den modellen ska du läsa informationen från tillverkaren och ta reda på om den passar ditt värmesystem och elnät.

Undersök alla parametrar och försök leta efter den enhet du behöver i specialaffärer.

Rekommenderad: